|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Statystyczny kamper CTeamu - Ile średnio dni w roku używany jest twój kamper.
janusz - 2010-09-09, 14:33 Temat postu: Ile średnio dni w roku używany jest twój kamper. Ankietę ta założyłem aby uzyskać informację do pierwszego na naszym forum opracowania tematu. "Ile kosztuje kamperowanie" http://www.camperteam.pl/...p=174772#174772
Proszę osoby używające kampera, nie ważne prywatnego czy zarejestrowanego na firmę o wybranie odpowiedniej odpowiedzi. Chodzi o kampera a nie o kamperowiczów. Czasami zdarza się że samochodem oprócz właściciela jeżdżą członkowie rodziny (np dorosłe dzieci) lub znajomi. Chodzi o to by podać ile dni w roku używany jest kamper na potrzeby wypoczynku, urlopu. Nie liczymy wyjazdów na zakupy, na zloty, do serwisu tylko czysty wypoczynek. Taki wypoczynek jaki uprawiają osoby wypożyczające kampery. Mało kto wypożycza kampera by jechać na zlot, choć i takie sytuacje zdążają się.
Nie chodzi tez o takie używanie jak np Tadeusz, że jedzie kamperem na Mazury i potem dwa miesiące pływa jachtem odwiedzając tylko kampera.
roger - 2010-09-09, 14:36
Zaraz zaraz .... zakupy, warsztat to rozumiem ....ale zloty to jak najbardziej wypoczynek .....;) nie przekłamujmy rzeczywistości ..... moja odpowiedź zawiera i zloty .....
janusz - 2010-09-09, 14:39
Ok może i zawierać zloty choć na zloty to nie często wypożyczylibyśmy kampera.
Chodzi o takie opracowanie by potencjalny przyszły kamforowiec mógł odpowiedzieć sobie na pytanie czy kupić kampera, czy wypożyczyć, czy jechać do hotelu.
roger - 2010-09-09, 14:44
Adi napisał/a: | choć właściwie po zlocie przydałby się wyjazd na prawdziwy wypoczynek. |
I ja tak zrobię po Smołdzinie .....haha i będę miał zapas żarełka bierz Adaś królowa i dawaj .....bo nie widze Cię na liście
Skorpion - 2010-09-09, 14:56
w mojej odpowiedzi rowniez zamiescilem tez i wyjazdy na zloty i inne rowniez kamperkiem
łoś - 2010-09-09, 15:14
Dla mnie ankieta jest za trudna. Ja wyjeżdżam i łączę pracę z wypoczynkiem. Np. jadę do Gdańska na targi i nocuję na parkingu noc lub dwie. Następnie do Sztutowa na dwa dni i dalej zwiedzam i pracuję. To jak to liczyć?
Na każdy zlot planuję trasę, by przed lub po zlocie odwiedzić jakąś firmę.
P.S. Pytanie nie dotyczy przejechanych km. To też jest ważne.
janusz - 2010-09-09, 15:37
Bardziej chodzi o wasze pojmowanie kamperowania. Oczywiście że każdy inaczej czuje kampering. To nie praca naukowa tylko odpowiedz na pytanie "dlaczego kamperujemy" i ile to kosztuje.
roger - 2010-09-09, 17:00
NIEEEE !!!!!
janusz - 2010-09-09, 17:00
Cytat: | czy ja też mogę coś napisać ??? ( w tym temacie) |
A czemu nie?
roger - 2010-09-09, 17:02
janusz napisał/a: | A czemu nie? |
No bo tak .... ...Adas zaraz zacznie liczyc ze jak w nim spi pod domem to tez wypoczywa ..... i jak zacznie liczyć to mu wyjdzie że uzytkuje go 785 dni w roku ...... baaaaa poprze to cytatami, kosztorysem oraz oświadczeniem Jolci i sasiada .....
janusz - 2010-09-09, 17:20
roger napisał/a: | Adas zaraz zacznie liczyc ze jak w nim spi pod domem to tez wypoczywa |
Czyżbyś nawiązywał do tej dyskusji:
Kogut Pierwszy
"nigdzie nie jeździć
nie stawać w podejrzanych miejscach
nie wychodzić z kampera tak czyni mój imiennik"
fenix
"On nawet w dzień powszedni z kampera nie wychodzi, tylko klepie bzdury na forum a interes sięgnął dna"
Cytat zaczerpnięty z forum internetowego EKC
gino - 2010-09-09, 17:23
janusz napisał/a: |
Kogut Pierwszy
"nigdzie nie jeździć
nie stawać w podejrzanych miejscach
nie wychodzić z kampera tak czyni mój imiennik"
fenix
"On nawet w dzień powszedni z kampera nie wychodzi, tylko klepie bzdury na forum a interes sięgnął dna"
Cytat zaczerpnięty z forum internetowego EKC
|
janusz - 2010-09-09, 17:52
Cytat: | jak nie to nie |
Ale dlaczego nie?
Adasiu przecież nikt Ci pisać na naszym forum nie zakazał.
łoś - 2010-09-09, 19:56
A ja czekam na kogucie "jaja"
KOCZORKA - 2010-09-09, 21:49
KOGUT napisał/a: | ale Gino narzeka ... ja tak bardzo Go polubiłem |
Koguciku Nie poznaję Cię Czy to na pewno Ty
janusz napisał/a: | Adasiu przecież nikt Ci pisać na naszym forum nie zakazał. |
Kogut, przez Twoje dzisiejsze zachowanie czuję się jakbym czytała Akademię Pana Kleksa.
Odpowiadaj jak KOGUT na pytania , bo dostaniesz po grzebieniu lub kuperze.
KOCZORKA - 2010-09-09, 21:57
Dla mnie i Koczora bez kamperka ani rusz.
Jakikolwiek wyjazd poza obrzeża Krakowa to tylko Maleństwem.
Ciężko zliczyć każdy wypad, ale uzbiera się kilka miesięcy poza domem.
KOCZORKA - 2010-09-09, 22:29
KOGUT napisał/a: | :spoko |
łoś - 2010-09-10, 02:43
Ja tu coś podsumowałem. 11 postów jest w temacie, a 13 w kogucie, co ciekawe to Kogut prawie nie zapiał. Statystyka to ciekawe stworzenie, bo niby żeńskie i po kobiecemu rozumuje. Pewnie jest blondynką.
Już przepraszam wszystkie koleżanki za zwyczajowe dowcipy.
roger - 2010-09-10, 08:59
łoś napisał/a: | co ciekawe to Kogut prawie nie zapiał |
4 razy zapiał ....... przekłamujesz statystyki ...
krynia i stan - 2010-09-10, 14:15
roger napisał/a: | 4 razy zapiał ....... przekłamujesz statystyki ... |
Raczej przesadzasz z tym pianiem, cichutko tylko zagdakał
roger - 2010-09-10, 14:18
krynia i stan napisał/a: | cichutko tylko zagdakał |
No raz to nawet na migi :
PS
Musi chory ptak ......
MILUŚ - 2010-09-10, 16:16
A liczymy spanie na parkingu pod domem ............. bo goście byli liczni
roger - 2010-09-10, 16:44
No też nam się pary razy zdarzyło popełnić taki wypoczynek .... jak dla mnie super .....
|
|