Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - 19,IX,2010. grzybobranie w Długosiodle

łoś - 2010-09-12, 11:56
Temat postu: 19,IX,2010. grzybobranie w Długosiodle
Od kilku lat w Długosiodle odbywa się imprezka z udziałem aktorów i znanych postaci. Grzybobranie. Są koncerty i inne atrakcje.
http://www.lasy.gov.pl/wy...zybobranie-2010
http://www.dlugosiodlo.pl/news.php?id=317
Proponuję spotkanie dla tych co nie mają innych planów w tym terminie. Czyli 17-19,09,2010r. Znam kilka miejsc na grzybki i poprowadzę.
Lista chętnych:
1. łoś

łoś - 2010-09-19, 19:50

Koleżanki i Koledzy z Mazowsza. W Długosiodle odbyła się wspaniała impreza połączona z grzybobraniem i innymi atrakcjami. Impreza komentowana od rana co pół godziny przez TVP INFO. Mogę wyrazić swoje odczucia :?: jest mi zwyczajnie przykro, że nawet nie było listy nie obecnych. Może mało mnie znacie, ale jestem całym sercem oddany poznawaniu tego co jest mi bardzo bliskie. Ja zachwycam się obiektami sakralnymi z drewna w okolicy Wyszkowa. W te okolice prowadzi piękna dwupasmówka z Warszawy. Znam wiele miejsc na spotkanko połączone ze zwiedzaniem. W pewien sposób udowodniłem, że lubię spotykać się z Wami. Ta propozycja spotkania w Długosiodle to miała być okazja do fajnego spotkania. Nie wyszło i jest mi zwyczajnie żal. :spoko
gino - 2010-09-19, 21:33

łosiu....wiemy, ze lubisz sie z nami spotykac..i my z Toba rowniez...
ale....nie mozesz sie na nas obrazac za to...ze ktos nie mogl, nie mial mozliwosci, czy z innych powodow nie przyjechal...przeciez sam napsiales
łoś napisał/a:
Proponuję spotkanie dla tych co nie mają innych planów w tym terminie
widocznie...czesc z nas juz miala zaplanowany ten week..

poza tym...nic nie pisales od 12ego..a takie zaproszonka..wymagaja ''pielegnacji''czyli odswiezania i przypominania

ani slowa o miejscu gdzie mozna bylo sie ''zakotwiczyc'' ...
czy zapraszasz na caly week, czy tylko na grzyboranie..

ja...jak moze gdzies tam doczytales bylem w Złotowie :spoko

Misio - 2010-09-20, 06:56

Przykro nam o tym mówić ale Gino ma rację pisząc że sprawa grzybobrania była nie do końca dopięta. Ostatnio co weekend jeździmy na rybki, co czyni nam to przedłużenie wakacji, a jednocześnie mamy bliski kontakt z naturą. Grzybobranie w towarzystwie Łosiów i aktorów również jest atrakcją , jak i kontaktem z naturą. I wież mi Łosiu że gdybyśmy mieli więcej informacji na ten temat to byśmy skorzystali. Ale nic straconego, przecież takie spotkania jeszcze się odbędą. Mamy propozycję dla Ciebie Łosiu: Gino na dniach montuje kolejny zlocik, to może przyjedziesz i opowiesz nam o leśnych podbojach w towarzystwie aktorów. Chętnie Cię wysłuchamy. Pozdrawiamy. :spoko :kwiatki:
łoś - 2010-09-21, 08:18

gino napisał/a:
ale....nie mozesz sie na nas obrazac

Nic z tego, jeszcze długo się nie obrażę. :wyszczerzony: Napisałem tak, bo grzybobranie będzie też za rok i może wtedy uda się takie spotkanko zorganizować. Impreza nabiera rozmachu i co roku przybywa atrakcji. Regionalna kuchnia, stragany z ekologiczną żywnością, wesołe miasteczko, pokazy sokołów i wiele innych. :spoko

łoś - 2010-09-21, 08:35

Jeszcze kilka fotek.
Majki - 2010-09-22, 07:49

Grzybiarz ze mnie cieniutki, wydaje mi się jednak , że druga połowa listopada to dobry czas na grzyby, ale suszone lub marynowane :haha:
donald - 2010-09-22, 07:53

Majki napisał/a:
Grzybiarz ze mnie cieniutki

to akurat dobrze... bedzie ci sie łatwiej schylac.. :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

gino - 2010-09-22, 07:59

Majki napisał/a:
druga połowa listopada

a kto sie wybiera w tym okresie na grzybki :-P :?:

donald - 2010-09-22, 08:03

Wujku Ginu a nie masz z kim na grzyby jechac?? ja planuje w ten weekend jade na dzialeczke na grzybki....dawaj. Losia nawiedzimy przy okazji bo to w jego okolicy.. :diabelski_usmiech
doris i archie - 2010-09-22, 08:05

a może to jakieś grzybki halucynogenne .... ? :)
Track222 - 2010-09-22, 08:17

Bardzo chętnie byśmy przyjechali. W Przyszłym roku bardzo proszę o szybszą informacje. Pozdrawiam