|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Norwegia - Nasza podróż do Norwegii- sierpień 2010
kolan - 2010-09-30, 13:47 Temat postu: Nasza podróż do Norwegii- sierpień 2010 Witam. Szczerze powiem dziwnie to wyszło , bo planowaliśmy podróż do Chorwacji przez Niemcy, Czechy i dalej na południe.Przekonaliśmy się , że nie zawsze można wszystko zaplanowac, ponieważ będąc już w Pradze moja małżonka otrzymała telefon i musiała wrócic na 2 dni do pracy, a że jesteśmy spod Koszalina doszliśmy do wniosku, że już nie opłaca nam się wracac na południe Europy, tylko szurnąc tam, gdzie bliżej -czyli na północ.W ciągu trzech dni zamówiłem prom w obie strony, ciuchy letnie zamieniliśmy na troszkę cieplejsze i spontanicznie ruszyliśmy do NorwegiiBędąc na miejscu stwierdziliśmy,że była to dobra decyzja, bo tam byśmy leżeli pewnie plackiem na plaży a tu mogliśmy aktywnie spędzac czas na wędrówkach.Norwegię zwiedzalismy od pólnocno- zachodniej do południowo- zachodniej , czyli przede wszystkim fiordy.A oto kilka fotek.
kolan - 2010-09-30, 13:51
Jeszcze kilka fotek
Roza - 2010-09-30, 13:51
jakie piekne widoki!
czekam na wiecej.
kolan - 2010-09-30, 14:01
Jeszcze kilka fotek
kolan - 2010-09-30, 14:16
jeszcze fotki
kolan - 2010-09-30, 14:22
fotki
szymik - 2010-10-01, 22:26
Fajne zdjęcia .
Tylko jedna poprawka - to nie jest droga Trolli - to jest Droga Orłów nad Geirangerfjord.
Elwood - 2010-10-02, 07:58
Bardzo ładne zdjęcia
Wito - 2010-10-02, 16:45 Temat postu: relacja Witajcie. Świetne zdjęcia. Każdemu, powiększonemu, przyglądałem się długo. Dziękuję za tę relację.
zibi - 2010-11-29, 20:18
kolan napisał/a: | DSC02784.jpg
Drogę, którą wida nazywaję drabiną troli |
Piękna relacja, ale zauważyłem nieścisłość - to Droga Orłów a nie Drabina Troli
WHITEandRED - 2010-11-29, 20:59
darboch - 2010-12-02, 16:26
kolan napisał/a: | Norwegię zwiedzalismy od pólnocno- zachodniej do południowo- zachodniej , czyli przede wszystkim fiordy. |
Możesz sprecyzować? Oprocz fiordów widze jęzor lodowca i płaskowyż Hardangervidda
Spontaniczne wyjazdy mają coś w sobie
cudaniewidy - 2010-12-12, 02:04
generalnie chaos,,,, lillehammer obok alta.......
najwięcej zdjęc z przeprawy promowej brimsnes-bruravik, to dobrze bo to historyczne zdjęcia, bo w przyszłym roku mają oddać do dyspozycji kilometrowy most nad fiordem i ta przeprawa po prostu zniknie a wraz z nią nieprawdopodona droga na ulvik.... zdjęcia z briksdalbreen wporzo, niestety lodowca dramatycznie ubywa, zdjęciA z tunelu troche dziwne bo tylko ty wiesz że był to najdłuzszy tunel na świecie, ale warto by zrobić zdjęcie przed wjazdem do tunelu przy tablicy z kilometrami, czy w aulach co 8 km by turyści mogli odpcząc czy podziwiać psychologiczno-inzynieryjny majstersztyk, a tak naprawde najwieksza atrakcją tego tunelu jest stara droga nad tym tunelem gdzie w 25 kilometrów pokonujesz w sześć godzin zachwycając się widokami z folderów reklamowych, bardzo trudną drogą, zwałami sniegu, natrętnymi owcami............ ale wiem że jeszcze tam wrócicie, chociażby po to by uporządkować te kilka fajnych zdjęć,,....
krzysioz - 2010-12-12, 05:18
Czekamy wiec na cuda - niewidy - skatalogowane i w nienagannym porzadku - jak dotad ani sladu. Poki co bedziemy sie zachwycac chaosem i nieporzadkiem - byle nam sie podobalo.
cudaniewidy - 2010-12-12, 10:17
krzysioz210 napisał/a: | Czekamy wiec na cuda - niewidy - skatalogowane i w nienagannym porzadku - jak dotad ani sladu. Poki co bedziemy sie zachwycac chaosem i nieporzadkiem - byle nam sie podobalo. |
niestety nie posiadam zdjęć skatalogowanych i w nienagannym porządku, przykro mi
krzysioz - 2010-12-12, 11:43
Przepraszam kolana za zasmiecanie watku . Ale moze powiem tak :
Teraz czekam na te norweskie cuda , bo na razie sa tylko niewidy.
cudaniewidy - 2010-12-12, 13:26
Adi napisał/a: | nie można napisać, że Tunel Laerdal jest najdłuższym tunelem świata, bo nim nie jest (jest ponad 2x krótszy od najdłuższego, po co pisać bzdury!!!). Jak chcesz być taki dokładny i skatalogowany to dopisz magiczne słowo drogowy. |
masz racje, co praweda camperstwo jest turystyką drogową, ale moje słowa o najdłuższym tunelu mogły wprowadzić kogoś w bład, przepraszam mój błąd
cudaniewidy - 2010-12-12, 14:25
krzysioz210 napisał/a: | Czekamy wiec na cuda - niewidy - skatalogowane i w nienagannym porzadku - jak dotad ani sladu. Poki co bedziemy sie zachwycac chaosem i nieporzadkiem - byle nam sie podobalo. |
przepraszam, ale nie wiem co mam ci odpowiedziec, bo mi sie tez podobało
krzysioz - 2010-12-12, 14:29
Bardzo mnie cieszy , ze doszlismy w koncu do takich samych wnioskow. A tak przy okazji - znasz moze okolice Tonsberg ? tak sie zlozylo ze musze tam byc w styczniu , wiec chetne siagam po rade - oz tam ciekawego mozna zobaczyc?
|
|