|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Kupujemy kampera - Chcem kupić Camper Tabbert 580LS Classic
Camp77 - 2010-10-31, 22:32 Temat postu: Chcem kupić Camper Tabbert 580LS Classic Proszę kolegów o informacje na temat campera Camper Tabbert 580LS Classic 1995r.
Noszę się z zamiarem jego kupna. Jaka jest Wasza opinia?
Nie znam wogóle tej marki. Brak również danych w internecie.
Link do strony:
http://otomoto.pl/fiat-inny-camper-C12981323.html
Andrzej 73 - 2010-10-31, 22:58
Tapicerką miał wymienioną , ta nie jest oryginałem. Na zdjęciach kamperek wygląda bardzo fajnie.
StasioiJola - 2010-10-31, 23:05
Zabudowa bardzo dobrej firmy Tabbert, silnik też o odpowiedniej mocy!!! Jak dla mnie to z takim wyposażeniem jest to okazja -tylko trzeba dokładnie sprawdzić szczelnośc zabudowy!!!!!!!!!!!
AUTOJUR - 2010-10-31, 23:15
Proponuje dokładnie sprawdzić przód pojazdu zwłaszcza podłużnice chyba był naprawiany przód pojazdu.Dziwnie wygląda uszczelka szyby i przednia część deski rozdzielczej przy bokach
Dorota i Robert - 2010-10-31, 23:16
Ta firma jest dobrze znana z przyczep. Kampery ktore wyprodukowali ciesza sie w Niemczech b. dobra opinia, jest ich niewiele na rynku. Tutaj znalazlam dwa http://www.caraworld.de/Tabbert-Wohnmobile
Szukaj wiecej na niemieckich stronach.
Jezeli stan kampera jest w porzadku to jest to dobry wybor.
Pozdrawiam
MAWI - 2010-11-01, 09:24
Dobry wybór jeśli chodzi o firmę .Gorzej reszta.Miałem kiedyś przyczepę Tabbert Picasso,w tej firmie nie ma mowy o takich niedoróbkach i niespasowaniach.Bądź czujny jeśli chodzi o przód bo widać gołym okiem coś nie tak,pytanie kto to naprawiał i jak.Pamiętaj ,silnik wymienisz za niewielkie pieniądze to samo inne mechaniczne elementy.Natomiast NIGDY nie naprawisz w 100% budy,jeśli była bita to zawszy z uszczelek będzie gwizdało i gdzieś tam podciekało.Należy pod uwagę brać fakt ,że nie jest to typowa kabina dostawczaka i jeśli było bum to mało ludków ,ze względu na koszty decyduje się na wymianę raczej to starają się pokleić.Moja rada bezwypadkowy tak, bity(szczególnie przodem) nie.
MAWI - 2010-11-01, 09:38
Jeszcze jedno,nie jestem pewien czy w 1995 montowali już do kamperów 2,5TDI,122KM sprawdź to ,może tak ale sprawdź.Przy oględzinach zwróć uwagę na te nierówne szpary.
AUTOJUR - 2010-11-01, 10:47
Można tanio kupić przyrząd mierzenia powłoki lakierniczej
MAWI - 2010-11-01, 16:12
Nie tak łatwo.większość przyżądów merzy na zasadzie grubości powloki ale tylko na blasze,a zabudowa integrala to nie metale i kłopot pozostaje.Tu raczej bazowałbym na wprawnym oku zaprzyjażnionego lakienika czy blacharza ,w tym konkretnym przykładzie ewidentnie widać ,że poszycie ma jakieś przejścia,szczególnie przód.Tojest niestety moim skromnym zdaniem minus integrala,przy zwykłej szoferce wyminiasz maskę ,drzwi czy błotnik za parę groszy i cześć, a tu do czego się nie dotkniesz to bulisz krocie.Z drugiej strony integra zawsze jest sporo droższa i chyba wygodniejsza.
Camp77 - 2010-11-01, 16:50
Witam!
Serdecznie dziękuję wszystkim forumowiczom za ich cenne uwagi.
Jestem mile zaskoczony, podejściem do mojej prośby!!!
Pozdrawiam.
P.S.
Po obejrzeniu sprzętu w naturze, napiszę.
AUTOJUR - 2010-11-01, 17:50
MAWI wiem ale na tworzywa też są już mierniki
wmaker - 2010-11-01, 18:20
trochę jestem uprzedzony do "klimatyzacji na wodę" - pompowanie wilgoci do wnętrza kampera to nie jest dobry pomysł. Widziałem co prawda 18 latka z takim ustrojstwem - nie wyglądało to dobrze.
Camp77 - 2010-11-01, 18:36
Mam podobne zdanie. Może wymienić na tradycyjną klimę lub nie używać jako klimy a jedynie wentylator.
hanllok - 2010-11-01, 18:43
Ja go niedawno oglądałem. Był rzeźbiony na pewno z przodu i to przez kiepskiego fachowca. Poza tym są jakieś wycieki pod silnikiem. Na zdjęciach wygląda o wiele korzystniej niż w naturze. Na pewno jest przy nim sporo do porobienia.
Camp77 - 2010-11-01, 19:52
No to sprawa prosta. Camper do roboty.
Dziękuję Hanllok za informację
Camp77 - 2010-11-02, 00:56
Tak, mimo tych wszystkich, co prawda pomocnych uwag, mam zamiar camperka obejrzeć, zwracając uwagę na niewytknięte przez kolegów usterki
Po oględzinach - napiszę co dalej.
Pozdrawiam wszystkich.
Camp77 - 2010-11-05, 08:54
Witam wszystkich!!!
Dziękuję za cenne rady. Campera spróbuję obejrzeć dokładnie.
Wyniki oględzin opublikuję na forum ku doświadczeniom.
Co do mierników grubości lakieru, to fakt iż można je oszukać, gdy
lakiernik używa szpachlówki z dodatkiem drobin metalu. Są takie cuda.
Pozdrawiam
|
|