|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
OLD CAMPER - ilość osób w dowodzie rejestracyjnym
Jerzyk - 2010-11-02, 22:52 Temat postu: ilość osób w dowodzie rejestracyjnym jak wspominałem w planie jest zakup Hymerka 540 z roku 1980.
Czy ktoś może mnie oświecić ( być może nieudolnie ale szukałem tego tematu ) co do możliwości i sposobu na zmianę wpisu w dowodzie rejestracyjnym. Jest wpisany w polskim dowodzie jako 2 osobowy . Dane techniczne z roku 1980 wskazują na 6 osób.
pozdrawiam J
Skorpion - 2010-11-02, 23:34
Jezeli masz orginalny brif albo jego fotokopie to udaj sie z tym na stacjie diagnostyczna powinni to zmienic na taka ilosc jak byl zarjestrowany w niemczech
MariuszB - 2010-11-03, 00:59
Dodam tylko, że odpowiada za to rubryka (mały schein) S.1
wbobowski - 2010-11-03, 01:51
Skorpion napisał/a: | to udaj sie z tym na stacjie diagnostyczna powinni to zmienic na taka ilosc jak byl zarjestrowany w niemczech |
Pod warunkiem, że będzie tyle pasów bezpieczeństwa
roger - 2010-11-03, 07:13
Skorpion napisał/a: | Jezeli masz orginalny brif albo jego fotokopie to udaj sie z tym na stacjie diagnostyczna powinni to zmienic na taka ilosc jak byl zarjestrowany w niemczech |
Nic podobnego ...... przerabiałem ten temat w 2006-7 jeszcze przed zaostrzeniem przepisów to wcale nie jest takie proste jak piszesz Tadziu ..... było juz o tym na forum kilka razy i to obszernie .... wstawiałem nawet ustawę w pdf -e .....
gino - 2010-11-03, 07:29
obaj macie racje...
tyle ze..
Tadzio ma racje -w momencie pierwszej rejstracji w PL... wpisza to co w BRIEFie..
tydzien temu GARBATAMILKA mial to na tapecie..
mimo braku pasów,wpisali 6osob, bo..tak byl samochod opisany w BRIEFIE.zero problemów
Rogerek ma racje..gdy juz autko jest zarejestrowane..i ktos chce zrobic zmiany w dowodzie, to juz takie proste nie jest...
a wiec..Jerzyk,w Twoim przypadku..chyba jednak Roger ma racje...
Jerzyk - 2010-11-03, 13:31
Dzięki za wsparcie. Niby świat się nie zawali jak będzie na 2. Podjadę do stacji diagnostycznej - może oni mają jakiś pomysł. Niby pierwsza rejestracja pojazdu w 1980 roku nie zmuszała do posiadania pasów. Powalczę - może się uda. Pozdrawiam J
Andrzej 73 - 2010-11-03, 14:21
Jerzyk napisał/a: |
Dzięki za wsparcie. Niby świat się nie zawali jak będzie na 2. Podjadę do stacji diagnostycznej - może oni mają jakiś pomysł. Niby pierwsza rejestracja pojazdu w 1980 roku nie zmuszała do posiadania pasów. Powalczę - może się uda. Pozdrawiam J |
Z tego co wiem , do zmiany przez diagnostę ilości miejsc , potrzebna jest opinia rzeczoznawcy.
Ahmed - 2010-11-03, 14:23
Andrzej 73 napisał/a: | Z tego co wiem , do zmiany przez diagnostę ilości miejsc , potrzebna jest opinia rzeczoznawcy. |
Nie jest potrzebna , może być tylko pomocna , ale przeważnie jest kretyńsko głupia
Jerzyk - 2010-11-03, 14:47
z racji zamiłowania do staroci mam znajomego rzeczoznawcę od zabytków. Pomagał mi przy rejestrowania autka z prawą kierownicą.Może coś pomoże , i może nie zaszkodzi.
J
Andrzej 73 - 2010-11-03, 16:43
oskp napisał/a: | ale przeważnie jest kretyńsko głupia |
Może i tak , ale opinia z PZM-otu jest praktycznie niepodważalna ....przynajmniej tak jest w UM w Częstochowie.
Ahmed - 2010-11-03, 16:56
Wolę nie ciągnąć dalej tematu ..........
roger - 2010-11-03, 17:00
Andrzej 73 napisał/a: | opinia z PZM-otu jest praktycznie niepodważalna |
oskp napisał/a: | Wolę nie ciągnąć dalej tematu .......... |
.... no to wszystko wyjaśnione .. ...krótko i węzłowato temat jest w sposób oficjalny nie do załatwienia ......
KrzysF - 2010-11-03, 19:17
Jerzyk napisał/a: | Dzięki za wsparcie. Niby świat się nie zawali jak będzie na 2. Podjadę do stacji diagnostycznej - może oni mają jakiś pomysł. Niby pierwsza rejestracja pojazdu w 1980 roku nie zmuszała do posiadania pasów. Powalczę - może się uda. Pozdrawiam J |
W razie czego służę swoim kamperem (też hymer 540 na MB 207) jako dowodem na to, że to pojazd dla 6 osób.
A swoją drogą - bardzo dobry zakup, przede wszystkim z uwagi na stalową konstrukcję nadwozia i wyższość rdzy nad grzybem
Jerzyk - 2010-11-04, 17:40
Bardzo dziękuję - może przy okazji , jak przyjdzie czas ,poproszę o ksero dowodu. Na razie sam siebie przekonuję o przewadze rudej nad zgrzybiałą...
Pięknego masz Hymerka. Jest tak dobry jak piękny, czy ma jakieś wady ?
pozdrawiam J
KrzysF - 2010-11-04, 20:44
Jerzyk napisał/a: | Pięknego masz Hymerka. Jest tak dobry jak piękny, czy ma jakieś wady ?
pozdrawiam J |
Wiesz, to tak jak z kobietą Publicznie o wadach nie będę pisać
Kupiłem go rok temu, przejechałem nim 14 tys. km. Nigdy nie stanął w drodze. Co nie znaczy, że usterki się nie zdarzały
Tak jak pisałem wyżej, stalowa konstrukcja to w takich wiekowych kamperach wialka zaleta. Nie wiem tylko kiedy Hymer zrezygnował ze stali i zastąpił go drewnem - warto sprawdzić jak jest u Ciebie (2 lata różnicy).
Mój kamper miał niewiarygodny przebieg jak na ten wiek, 105 tys. km. I wszystko wskazuje na to, że jest prawdziwy. W części mieszkalnej wszystko działa, jedynie musiałem uruchomić bojler gazowy, z którego używania zrezygnowali wcześniej niemmieccy właściciele. I było trochę zabawy z zaśniedziałymi stykami 12-voltowego zasilania lodówki.
Część "samochodowa" mechanicznie bez problemu gdyby nie obecność elementów gumowych, które nie wytrzymały próby czasu:
- wysprzęglik,
- uszczelka korka wlewu chłodnicy,
- membrana pompy paliwa.
Trzeba przyznać, że usterki te zdarzały się Hyńkowi "z wdziękiem". Jakoś tak, że zawsze dowiózł nas do celu.
Czego i Tobie życzę
Rockers - 2010-11-04, 21:20
Jak ja przerejestrowywałem swojego kamperka też chcieli mi wpisać 2 osobowy bo tyle było pasów bezpieczeństwa, nie przyjąłem tego dowodu powołując się właśnie na brief pomyśleli i zmienili na 4 osoby.
Raz już miałem kontrolę policji ze względu na to że z pomiędzy siedzeń wystawała głowa córki która siedziała z tyłu. pytanie było tylko na ile osób zarejestrowany, sprawdził w dowodzie że na 4 i puścił wolno.
Obecnie dorobiłem trzeci pas w kaninie ( poprostu bo brakowało a dokładnie pisząc brakowało zaczepu bo pas był ), w kabinie nadal nie mam pasów i raczej nie dorobie
Skorpion - 2010-11-04, 22:32
W moim staruszku sa tylko daw pasy przy siedzeniu kierowcy i pasazrera z przodu po za nimi innych brak a w dowodzie ma 6 osob do jazdy i tylez samo miejsca do spania
Jerzyk - 2010-11-05, 12:12
"Wiesz, to tak jak z kobietą Publicznie o wadach nie będę pisać "
.... drobiazgi, o których wspominasz, to nie wady , to drobiazgi podkreślające siłę charakteru ..
Lubię starocia i wiele można wówczas wybaczyć. Radości dla mnie więcej niż podróże nowym.
Może , jak wszystko pójdzie dobrze , zrobimy spotkanie staroci na wiosnę.
powodzenia wszelkiego życzę - pozdrawiam J
Jerzyk - 2011-03-11, 18:09 Temat postu: ilość osób Ciąg Dalszy miło mi donieść, że kłopoty się skończyły.
Autko kupiłem ( wspominałem już o tym) , poprosiłem o opinię biegłego rzeczoznawcę podając mu kilka ustaw cytowanych na Forum. Napisał tak jak trzeba, z tym pojechałem do diagnostów na przegląd - potwierdzili na podstawie opinii biegłego i bez problemów w wydziale komunikacji zmienili na 6 osób.
Fux - 2011-03-11, 18:46
Zzadam pytanie hipotetyczne.
Kupuję podwozie z np. 2 miejscami do jazdy. zlecam firmie zabudowę paki w postaci kampera. zamontowali kanapę dla 2 osób. Razem 4.
Pytanie:
Czy taki zabieg wymaga pierdyliona zabiegów, czy jade na SD, diagnosta sprawdza siedzenia, pasy, etc i przybija pieczątki.
Nastepnie wycieczka do WK i po sprawie.
Mylę się, czy tak to mniej więcej wygląda...
Dzieki za odpowiedzi, gdyz rodzi się w mej głowie pewna koncepcja.
Damian - 2011-03-11, 19:30
Nie wiem jak dokładnie wyglądało by to w przypadku zabudowy, ale przeabiałem pandę z 2 na 5 osób i procedura wyglądała następująco:
1. Przeróbka przez warsztat mający w przedmiocie działalności tego typu usługi. Z zakładu otrzymałem zaświadczenie o dokonanej modyfikacji + zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospod. zakładu + regon
2. Z samoochodem i ww. dokumentami udałem się do stacji diagnostycznej (o ile pamiętam musi być okręgowa a nie podstawowa) i tam po sprawdzeniu że faktycznie są siedzenia i pasy dla 5 osób otrzymałem zaświadczenie
3. Z zaświadczeniem ze stacji diagnostycznej pojechałem do wydziału komunikacji gdzie złożyłem wniosek o zmianę parametrów pojazdu (przeznaczenie i ilość osób) w dokumentach. Po paru dniach otrzymałem nowy dowód rejestracyjny.
Podejrzewam, że w przypadku dodania zabudowy do już zarejestrowanego podwozia będzie to wyglądało podobnie.
Fux - 2011-03-11, 19:48
Ty przerabiałes z ciężarowki z kratka na osobowkę.
Muszę sprawdzić, czy moja koncepcja bedzie sie opierala na podobnej zasadzie.
Dzieki.
roger - 2011-03-12, 11:44
Fux napisał/a: |
Kupuję podwozie z np. 2 miejscami do jazdy. zlecam firmie zabudowę paki w postaci kampera. zamontowali kanapę dla 2 osób. Razem 4. |
Jeśli kupujesz podwozie nowe tzw "widelca" (kabina z ramą) to rejestrujesz to na podstawie homologacji adaptatora a nie fabrycznej bo ta ma napisane wyraźnie że rejestracja następuje po konkretnej adaptacji określającej przeznaczenia.
Jeśli to tzw blaszak to już nie będzie tak prosto wszystko zależy od tego co to za samochód , jakie papiery posiada od producenta nadwozia firma adaptacyjna i jaka jest homologacja ...
Fux - 2011-03-12, 12:20
No zamysł mam taki na widelec bez akcyzy, a później zrobienie zabudowy.
Zabudowa to nie samochód...
roger - 2011-03-12, 15:29
Skoro widelec to da się to zrobić prosto ...... jego homologacja jest tzw homologacją pierwotną i nie stanowi podstawy do rejestracji dopiero dołączona do niej dokumentacja adaptacyjna określa sposób rejestracji, przeznaczenie , masy itd ....
Masz racje zabudowa to nie samochód ale rama z podwoziem też nim do końca nie jest .... widziałeś takie na drogach .... ? Jak włożysz najazdy masz lawetę , określą nośność i wszystko inne .... jak włożysz pakę masz pakę z kiprem lub bez jak izotermę to izotermę ...
adaptator w zabudowy i jej homologacji określa wszystko co precyzuje rodzaj i przeznaczenie pojazdu ... uwzględniając oczywiście mozliwości i parametry samej ramy.
Fux - 2011-03-12, 15:57
Zowu sie czegos nowego dowiedzialem....
Na razie wolne rozważania. Na konkrety raczej 1-3 lata, ale wtedy konkretnie.
A może sie wtedy vaty, sraty, akcyzy zmienią...
Tröy Deströy - 2011-09-23, 08:15
Mam pytanie jak wygląda procedura przy budowie kampera od podstaw .Żuk A11 to w dowodzie ma miejsc 2 , a mi zależy na 4 miejscach . Żuk oryginalnie pasów nie posiadał ,czy teraz musi je mieć? I by tematu nowego nie zakładac zmieniam z sam. ciężarowego na specjalny ? tak ?
makdrajwer - 2011-09-23, 19:43
Najlepiej podjedz do stacji okręgowej i sie ich zapytaj. W wielu przypadkach wszystko zależy od pana z pieczątką. Ale bez rzeczoznawcy się nie obędzie.
Tröy Deströy - 2011-09-23, 20:14
Tak bedzie najlepiej , rzeczoznawca się znajdzie
maszakow - 2011-09-24, 00:35
Budgie napisał/a: | Żuk A11 to w dowodzie ma miejsc 2 , a mi zależy na 4 miejscach |
no to będzie ciekawostka - kamper na Żuku. relaxowóz na Nysce jest, a teraz Żuczek, FAJNIE!.
Budgie, Najlepiej zrób tak że daj te dodatkowe miejsca zamontować fachowcom i niech oni ząłatwią ci wpis od diagnosty że wszystko jest OK. TO JEST NAJPEWNIEJSZA metoda, droższa ale stuprocentowa. Tobie pozostaje już tylko i wyłacznie poprawić dowód rejestracyjny.
No i musza być pasy na tych siedzeniach ale fachowcy o to zadbają.
48a-ELANKO - 2011-09-24, 10:58
Dla przypomnienia - kamper na Żuku:
http://www.camperteam.pl/...ghlight=#232362
48a-ELANKO - 2011-09-24, 11:00
i jeszcze jeden żuczek
http://www.camperteam.pl/...p?p=41697#41697
Tröy Deströy - 2011-09-24, 22:59
Dzięki chłopaki
yuras - 2011-09-25, 09:12
I jeszcze stado?[chmara] żuków.
http://pokazywarka.pl/zuk-kamper/
Tröy Deströy - 2011-09-25, 13:32
A macie może fotki wnętrz tych Żuków kamperów?
airgaston - 2011-12-15, 11:19
Ja w dowodzie Ludwika miałem 5 osób. Pojechałem na przegląd pokazałem instrukcje Ludwia gdzie stoi jak wół 6 personen wpuściłem diagnostę do środka i dostałem papier że 6 osób. Potem wydział komunikacji i jest 6.
papamila - 2011-12-15, 11:56
Jejku,
kogoż to widać na ostatnim zdjęciu?
...........Wandzia od JaWy
darboch - 2011-12-15, 12:06
świetne...jednak braku inewcji Polakom nie można zarzucić żuk integra
|
|