|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Caravaning Ekspert - Brak nowych numerów???
airgaston - 2010-11-11, 23:03 Temat postu: Brak nowych numerów??? Nie ma juz od dłuższego czasu w sprzedaży następnych numerów. Czyżby to juz koniec?
f68 - 2010-11-12, 11:02
tak to już koniec
wydawanie zostało zawieszone taka informacje dostałem
bogus bednarski - 2010-11-12, 20:16
kulało, kulało aż stanęło. minęło.
MILUŚ - 2010-11-12, 20:31
bogus bednarski napisał/a: | kulało, kulało aż stanęło. minęło. |
Wg. mnie Carawaning Expert zawsze był trochę w cieniu Polskiego Carawaningu . Ten ostatni pewnie teraz odetchnął z powodu upadku konkurencji.
airgaston - 2010-11-13, 09:14
No trochę kulało, zawsze było sporo literówek, aż czasami gryzło w oczy, ale lubiłem to czasopismo. Z regularnością ukazywania też było nie najlepiej. Ale szkoda
koko - 2010-11-13, 11:13
Zaczeło to być czasopismo dla tych którzy tam pisali nie da się zrobić czasopisma gdzie jest tyle samo :redaktorów: co czytelników
MAZUREK - 2010-11-13, 20:35
Ciekawe kto mi teraz zwróci pieniądze za zapłaconą prenumeratę do 2011r?
Tadeusz - 2010-11-13, 23:36
MAZUREK napisał/a: | Ciekawe kto mi teraz zwróci pieniądze za zapłaconą prenumeratę do 2011r? |
Leszku oraz inni Koledzy, którzy prenumerowali CE, myślałem, że wszyscy otrzymaliście informacje od redakcji. Oto ona:
Szanowni Państwo,
nadszedł czas zmian. Dziękuję wszystkim za współpracę, opinie, krytykę i
wsparcie. Informuję Państwa także, że zawieszam działalność miesięcznika
"Caravanig Ekspert". Zapraszam do współtworzenia strony
www.caravaningekspert.pl
Osoby, które wykupiły prenumeratę, a nie otrzymały wszystkich zamówionych
numerów proszę o mailowy kontakt w celu zwrotu pieniędzy,
pozdrawiam serdecznie
Dorota Nowak
redaktor naczelna
"Caravaning Ekspert"
Kontakt z działem prenumeraty:
Bożena Wnuk
bozena @caravaningekspert.pl
602 796 703
baja02 - 2010-11-14, 17:59
Pies drapał koszty! Wielka szkoda moim zdaniem, że pismo upadlo. Dzięk Dorocie za to co w czasie istnienia CE zrobiła
ReginaZW - 2010-11-19, 23:11
Wielka szkoda, że nie zobaczymy naszych fotek i relacji ze spotkań, nie znajdziemy opowieści z podróży i nie uzyskamy porad tak bardzo przydatnych w "kamerowaniu". To wielki smutek.
Dziękujemy za Waszą pracę
Fux - 2010-11-20, 14:04
http://www.caravaningeksp...sci/artykul/170
Lekkim przegięciem jest na stronce info, o nowym, czerwcowym numerze i zachętą do prenumaraty...
Tadeusz - 2010-11-20, 14:14
Fux napisał/a: | Lekkim przegięciem jest na stronce info, o nowym, czerwcowym numerze i zachętą do prenumaraty... |
Lekkim przegięciem jest czytanie bez zrozumienia i komentowanie tego, czego się nie rozumie.. Jest tam co prawda zdjęcie numeru czerwcowego, ale po nim ukazał się jeszcze numer lipcowo-sierpniowy. Słowa redaktor naczelnej skierowane są do prenumeratorów, których zawiadamia o zwrocie pieniędzy wcześniej wpłaconych.
To wszystko.
Fux - 2010-11-20, 14:19
ja przeczytałem ZE ZROZUMIENIEM!
Skomentowalem strone główną, ktora w kwestii bycia na bierząco pozostawia troche do życzenia...
skoro byl jeszcze numer poźniejszy, to po co info o czerwcowym
EOT.
Andrzej 73 - 2010-11-20, 14:19
Fux napisał/a: | Lekkim przegięciem jest na stronce info, o nowym, czerwcowym numerze i zachętą do prenumaraty.. |
W dzisiejszych czasach firmy upadają z dnia na dzień. Na przykład niedawne bankructwo Orbisu.
Ale z tego co wiem to była informacja o zamknięciu pisma i zwrocie wpłaconych pieniędzy.
Fux - 2010-11-20, 14:21
Andrzej 73 napisał/a: | Ale z tego co wiem to była informacja o zamknięciu pisma i zwrocie wpłaconych pieniędzy. |
To jest prawda.
W oczy wpada jednak prawa strona wytluszczona o numerze i prenumeracie, której już nie ma...
Nijak ma sie to z zachętą do tworzenia czasopisma w wersji elektronicznej...
Brak konsekwencji!
Tadeusz - 2010-11-20, 14:22
Fux napisał/a: | ja przeczytałem ZE ZROZUMIENIEM! |
NIE! Bo tekst pisany mówi o zwrocie pieniędzy, a nie o zachęcaniu do prenumeraty!
Fux - 2010-11-20, 14:26
Tadeusz napisał/a: | Fux napisał/a: | ja przeczytałem ZE ZROZUMIENIEM! |
NIE! Bo tekst pisany mówi o zwrocie pieniędzy, a nie o zachęcaniu do prenumeraty! |
Pudło!
Pierwszy post i tytul, chyba, że sie zmienil w tzw. międzyczasie...
http://www.camperteam.pl/...p=189388#189388
Tadeusz - 2010-11-20, 14:35
A jak się ma ten tytuł pierwszego postu do faktu, że nie rozumiesz tekstu, który czytasz?
Przypominam jeszcze raz: tekst pisany mówi o zwrocie pieniędzy, a nie o zachęcaniu do prenumeraty.
I tylko o to chodzi.
Bardzo proszę. Daj wreszcie spokój. Przeczytaj ten tekst kilka razy:
Życzę miłego weekendu.
bogus bednarski - 2010-11-20, 16:29
No cóż, ja takiej wiadomości nie dostałem a wysyłając pisma do osoby odpowiedzialnej i dzwoniąc do kilku innych osób w redakcji też nie dostałem odzewu.
Pomyślałem, sezon urlopowy, później odpowiedzą.
Teraz już wiem z ust naszych forumowiczów że to koniec i sam nie wiem co dalej począć?
Czy na prośbę o zwrot wpłaty ktoś zareaguje.
Obawy moje związane są z częstym monitowaniem nie terminowej dostawy prenumeraty na przestrzeni kilu miesięcy wstecz.
Były przeprosiny, były obiecanki, dostawa docierała po terminie.Nic się na lepsze nie zmieniło, wręcz stanęło w miejscu.
Jawor_ki - 2010-11-20, 17:25
Myślę, że w dobie powszechnego dostępu do netu jest to nie pierwsze czasopismo, które odpadło z rynku. Pewnie sytuacja ekonomiczna była znana od dłuższego czasu, stąd też namolne próby zdobycia nowych prenumeratorów w obecnym sezonie. Teraz czas pokazać, jak z klasą pożegnać się z czytelnikami. Z info na forum karawaning.pl wynika, że jednak wpłacone pieniądze za prenumeratę są zwracane. Obym nie był niepoprawnym optymistą.
airgaston - 2010-11-20, 23:12
Ja dlatego wolałem kupować w mpiku. Za to co miałem w łapkach to płaciłem. Z terminowym ukazywaniem się był problem, więc tak było lepiej. Lipcowo sierpniowy expert też kupiłem, ale zauważyłem że tytuł sie zmienił.
Ale dalej wielka szkoda.
Kuba L. - 2010-11-27, 15:37
Rzeczywiście, wielka szkoda... Kupowałem każdy numer i czytałem od dechy do dechy. I coś Wam powiem, ogólnie na początku mi się podobało ale potem za dużo było takich artykułów typu "kołdra" i "potrawy"... . Z całym szacunkiem dla Naczelnej Pani redaktor za włożony ogrom pracy. Wg mnie za mało było stałych rubryk czysto tematycznych, ogólnie za mało było informacji w każdym numerze. Druga sprawa - szata graficzna, taki Polski Caravaning ma o niebo lepszą - drobniejsza czcionka i więcej info.
Szkoda, bo to nie jest zdrowo jak nie ma kunkurencji...
|
|