Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Pomoc koleżeńska - zakupy w duni.pl

bbart - 2010-11-20, 18:14
Temat postu: zakupy w duni.pl
Tak króciutko. Przeczytałem w PC o historii klienta, który naprawiał lodówkę w firmie Pana Dunikowskiego. Za darmo. Zapłacił za części dosłane później, po wcześniejszej- prowizorycznej- naprawie.
Rok, może dwa, temu zamówiłem części w w/w firmie. Rozmawiałem z właścicielem kilkakrotnie telefonicznie (porady typu: co to może być?). Żadna pora nie była nieodpowiednia. Po otrzymaniu części musiałem się kilkakrotnie upominać o podanie konta, na które powinienem wpłacić pieniądze. Najważniejsze dla Właściciela duni.pl było to, bym dostał części przed wyjazdem na wczasy, tak jak prosiłem.
Czy to jest reklama? Jeśli tak, to bardzo dobrze, bo polecam firmę DUNI.PL z czystym sumieniem.
To tak w związku z przeczytanym artykułem....
"Pomoc kleżeńska"- bo to już nie były zwykłe zakupy i zwykła realizacja zamówienia.

airgaston - 2010-11-20, 22:38

Ja też mam miłe doświadczenia z ta firmą. Nieważne co i jak.
Ale to prawda co jest opisane, i to nie jest jednostkowy przypadek.

WINNICZKI - 2010-11-20, 22:38

bbart napisał/a:
Po otrzymaniu części musiałem się kilkakrotnie upominać o podanie konta, na które powinienem wpłacić pieniądze.
Mimo wszystko bardziej mam wrażenie,że pracownik cierpi na sklerozę,niż że Pan Duni.. jest taki wspaniałomyślny :haha: :haha: Co w cale nie przeszkadza twierdzić ,że ceny w w/wspomnianej firmie są bardzo atrakcyjne,a obsługa zwłaszcza jeden z serwisantów(tak słyszałem) super profesionalna.
zbychu - 2010-11-20, 23:57

Potwierdzam dobrą opinię o firmie Duni , ja kupiłem większość wyposażenia przy budowie mojego kamperka i ceny były nieporównywalnie niskie .
bbart - 2010-11-21, 08:04

Tak się składa, że rozmawiałem z Właścicielem i nie podejrzewam Go o sklerozę, choćby dla tego, że zawsze w naszych rozmowach kojarzył o jakie auto i usterkę chodzi. Nie lubię pisać na klawiaturze komputera i nieczęsto pisuję do CT. Nie należę również do ludzi, którzy chętnie chwalą innych; z zasady jestem raczej nastawiony na to, że nikt nie jest bezinteresowny i, niestety lub na szczęście (bo i dlaczego miałby być?), mam rację.
Być może nie należało chwalić firmy, bo to tylko dbałość o własne interesy, ale jeśli tak, to sposób obsługi to najlepsza reklama. I nadal- jaki sprytny ten Pan Dunikowski- uważam, że firma DUNI.PL bardziej mi pomogła, niż na mnie zarobiła...

f68 - 2010-11-21, 09:31

sa tez moim klientem i ja ich
napisze tylko jedno zero problemu

WINNICZKI - 2010-11-21, 19:35

bbart napisał/a:
Tak się składa, że rozmawiałem z Właścicielem i nie podejrzewam Go o sklerozę,
,Wyraźnie napisałem"Mimo wszystko bardziej mam wrażenie,że pracownik cierpi na sklerozę",Uprzejmie proszę o nie mylenie pracowników z właścicielem.(może poczuć się urażony). :bigok
EwaMarek - 2010-11-21, 21:34

polecam
naprawde solidna firma

i ceny mają dobre jak na nasze warunki

bbart - 2010-11-22, 14:12

,Wyraźnie napisałem"Mimo wszystko bardziej mam wrażenie,że pracownik cierpi na sklerozę",Uprzejmie proszę o nie mylenie pracowników z właścicielem.(może poczuć się urażony). :bigok

A ja wyraźnie napisałem, że rozmawiałem z Właścicielem....

krynia i stan - 2010-11-22, 14:29

Ja identyczną sytuację miałem z Darkiem (ARCADARCA) pomógł, poszukał kupił i wysłał część,a ja nie mogłem się doprosić konta, w końcu dorwałem go na zlocie.
Dobrze że są jeszcze tacy ludzie :bigok

:spoko

lepciak - 2010-11-22, 16:37

Też wolałbym, abyś dorwał mnie na zlocie niż wpłacił na konto. Podczas "dorwania" przelewom nie byłoby końca a po wpłacie na konto żadnych wspomnień z wyjątkiem wpisu w kolumnie "wypłacono".
WINNICZKI - 2010-11-22, 21:51

Lepciak...i tak trzymać :) :) :spoko
krynia i stan - 2010-11-23, 07:24

lepciak napisał/a:
Też wolałbym, abyś dorwał mnie na zlocie niż wpłacił na konto. Podczas "dorwania" przelewom nie byłoby końca a po wpłacie na konto żadnych wspomnień z wyjątkiem wpisu w kolumnie "wypłacono".

Co racja to racja :bigok

Track222 - 2010-11-23, 12:46

KOGUT napisał/a:
trzeci dzień czekam na odpowiedż na maila z tej firmy w sprawie wyłącznika ciśnieniowego pompy wody ... poczekam jeszcze troszkę ...

A nie prościej wykonać jeden telefon?

EwaMarek - 2010-11-24, 19:23

jeśli duni nie odpowiada to trzeba zadzwonić - nie ma go może w Polsce albo ma inny powód.

jakiś czas temu też tak było

Skorpion - 2010-11-25, 23:10

Cholera jak mam ciezka prace bo musze zadzwonic ze srodmiescia na zoliborz :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
Fux - 2010-11-25, 23:16

Jak cos od Mlodego potrzebuje, to żeby nie krzyczeć, to dzwonię do sąsiedniego pokoju lub piszę na gg. albo wysyłam maila...
f68 - 2010-11-26, 06:54

mój kolega wysyłał zonie e-maile z pokoju do kuchni :lol:
gino - 2010-11-26, 07:08

f68 napisał/a:

ja z Sylwiuu piszemy do siebie na gg...bedac w tym samym pokoju... :ok
aby nie zaklucac błogiej ciszy..... :haha: :haha: :haha:

garbatamilka wie..ze tak jest :bigok

bbart - 2010-11-26, 10:36

Trzeba przyznać- już wcześniej zauważałem taką prawidłowość- że bardzo ciekawie i nieoczekiwanie ewoluują tematy. Ale to dobrze, chyba... Normalnie dyskusja skończyłaby się po dwóch, trzech odpowiedziach ("też uważam, że Duni jest ok") i tyle. A tak dowiedziałem się,że Gino pisuje na GG (brzydko się kojarzy) ze swoją Panią gdy się na Niego obrazi i nazywa to wyborem ciszy; rozumiem: cisza, czyli pisanie lub krzyki. Też nauczyłbym się korzystać z tego gg. Kiedyś zostawiało się kartki na lodówce, a teraz....ewolucja.
WINNICZKI - 2010-11-26, 18:55

Przyjemniej mi sie czytało o GINO niz tzw. Hymny pochwalne na temat DUNI.. :bajer :bajer :spoko
Kotek - 2010-11-26, 18:59

gino napisał/a:
f68 napisał/a:

ja z Sylwiuu piszemy do siebie na gg...bedac w tym samym pokoju... :ok
aby nie zaklucac błogiej ciszy..... :haha: :haha: :haha:

garbatamilka wie..ze tak jest :bigok

Jestem za i piwko się nalezy. :roza:

Bogusław i Ewa - 2010-11-26, 20:04

kupiłem grila CADAC (170zł w Carfour)a że mam wyjście zewnętrzne na szybkozłączkę to szukałem do tego podłączenia.Było w DUNI a za dwa dni u mnie.Wystarczył jeden telefon.
Zaradek - 2010-11-26, 20:19

Bogusław i Ewa napisał/a:
kupiłem grila CADAC (170zł w Carfour)

Kiedy kupiłeś ? Pochwal się tym grillem (foto)

Bogusław i Ewa - 2010-11-26, 20:46

Wiem o co chodzi.To jest ten ,który kosztuje wszędzie ok.370zł.Nie wiem dlaczego ale na wyprzedaży było kilka sztuk SAFARI.Miały lekko uszkodzone opakowania.Nowe z gwarancją.UŻYWALIŚMY-bardzo fajne.Kupiłem we wrześniu.
Bogusław i Ewa - 2010-11-26, 20:54

Wiem o co chodzi.To jest ten ,który kosztuje wszędzie ok.370zł.Nie wiem dlaczego ale na wyprzedaży było kilka sztuk SAFARI.Miały lekko uszkodzone opakowania.Nowe z gwarancją.UŻYWALIŚMY-bardzo fajne.Kupiłem we wrześniu.
Bogusław i Ewa - 2010-11-26, 20:57

FOTO:
Zaradek - 2010-11-26, 21:09

Bogusław i Ewa napisał/a:
To jest ten ,który kosztuje wszędzie ok.370zł.Nie wiem dlaczego ale na wyprzedaży było kilka sztuk SAFARI.Miały lekko uszkodzone opakowania.Nowe z gwarancją.

Kurcze szkoda że się nie pochwaliłeś we wrześniu byśmy wszystkie wykupili.

Bogusław i Ewa - 2010-11-26, 21:59

Biję się w piersi -nie pomyślałem.Aczkolwiek na forum różne padały o tym sprzęcie opinie.My jesteśmy zadowoleni.
bbart - 2010-11-28, 15:54

WINNICZKI napisał/a:
Przyjemniej mi sie czytało o GINO niz tzw. Hymny pochwalne na temat DUNI.. :bajer :bajer :spoko

I tu mnie macie; faktycznie: Duni mi płaci. Spisek odkryty. Zanim kogokolwiek znowu pochwalę.......... :-/ :stop:

bbart - 2010-11-28, 16:31

A Ci z PC to dopiero strach pomyśleć, jacy bezczelni. Cały artykuł o DUNI.PL napisali. P o z y t y w n y. No, ale to gazeta, komercyjna, Duni to firma, więc tu wszystko jasne, nie oszukają nas. Ściema za grubą kasę, to oczywiste.
antwad - 2010-11-28, 16:46

bbart napisał/a:
WINNICZKI napisał/a:

I tu mnie macie; faktycznie: Duni mi płaci. Spisek odkryty. Zanim kogokolwiek znowu pochwalę.......... :-/ :stop:

A widzisz! To był błąd, trzeba było pisać o elcamp...

Dziabong - 2010-11-28, 16:47

antwad napisał/a:
bbart napisał/a:
WINNICZKI napisał/a:

A widzisz! To był błąd, trzeba było pisać o elcamp...

Dobre - podoba mi się!

bbart - 2010-11-28, 17:02

Ot i do sedna; polityka. Czy Winniczkom płaci Elcamp, czy Elcamp to Winniczki, czy też Twoje słowa to zwykła prowokacja?
antwad - 2010-11-28, 17:30

bbart napisał/a:
czy też Twoje słowa to zwykła prowokacja?

Ależ broń Boże, żadna prowokacja!
Tylko obserwowanie wypowiedzi kolegi Winniczki. Po jakimś czasie takiego reklamowania jednej firmy ma się przesyt, po dalszym wręcz odruch wymiotny na samo jej wspomnienie.
I efekt pomału staje się odwrotny od zamierzonego.
Pozdrawiam :spoko

WINNICZKI - 2010-11-28, 17:33

bbart napisał/a:
Ot i do sedna; polityka. Czy Winniczkom płaci Elcamp, czy Elcamp to Winniczki, czy też Twoje słowa to zwykła prowokacja?

Ale ,się wpienił :bajer :bajer ,lubię elcamp super solidna firma,ceny mają bardzo dobre,super chłopaki tam pracują,polecam ich,i będę polecał mimo "dociekliwości" bbart. Do Duni... nic nie mam,znam jeszcze kilku innych solidnych np: S-Camp. i też ich chwalę,Firma Mika z Katowic chyba tak sie nazywa :) przedstawiciel BURSTNER-a (przyczepy) super ludek,świetnie piło mi sie wódkę z nim na zlocie w Pajęcznie,też go będę chwalił bo go po prostu LUBIE,jak całą resztę z CT,też ich lubie wg/bbart "płacą mi - czyli jestem super bogatym szczęśliwym człowiekiem (bogatym w przyjaźń ludzi) i dla tego wolę wypowiedź GINO od bbart i to cała tajemnica :spoko :spoko

bbart - 2010-11-28, 17:56

I tym optymistycznym akcentem (okazuje się, że ludzie zajmujący się karawaningiem, również profesjonalnie, to porządni ludzie) kończę temat, jako ten , który zaczął.
Wnioski: nie tylko Duni to firma porządna, godna polecenia. Tak jak przestrzega się przed nieuczciwym sprzedawcą, tak chciałem wskazać godnego polecenia. I tyle. Kropka.

WINNICZKI - 2010-11-29, 17:47

POPIERAM :) :) :) :spoko
martini44 - 2010-12-08, 22:39

Wczoraj ok 14:00 zakupiłem przez internet kilka gratów do kamperka, napisałem do nich maila potwierdzające przelew itd dotyczace dilu..... ZATKAŁO mnie jak dziś o 8:00 rano z paczkami stał kurier GLS właśnie z tymi gratami......
Naprawdę profesjonalna firma..... TANIO, SZYBKO a towar na najwyższym poziomie..... i jeszcze GRATISA dostałem za zakupy :mikolaj :mikolaj

Fux - 2010-12-09, 07:13

Eee. Zima, brak klientów, to Cię szybko obsłużyli.... :mrgreen:

;)

martini44 - 2010-12-09, 11:32

nie podejrzewam aby to było umyślne z ich strony, zbyt uprzejmi , mili z rozmów widać że zależy im na klientach..... jakieś czynniki zewnetrzne musiały zadziałać że nie odpisali.... chyba ze chciałeś "naprawy przez maila" ...... wtedy trzeba pisać do innych poradników hahahaha...... sam tak kiedyś robiłem...... :mikolaj :mikolaj
janus - 2010-12-09, 11:54

Wczoraj dostałem zamówioną w Duni do kamperka wtyczkę. Może i zima, ale sprawnie szybko i towar doskonałej jakości, a na dodatek fajny katalog akcesoriów i części :ok

Wtyczuszka już przetestowana

O kontakcie z firma nic nie powiem bo...nic nie pisałem, tylko przelałem kase i za dwa dni towar był w domu :spoko

WINNICZKI - 2010-12-09, 20:37

[quote="Fux"]Eee. Zima, brak klientów, to Cię szybko obsłużyli.... :mrgreen:

O tej porze w tego typu firmach to tylko myszy zakłócają błogi spokój pracowników,no może jakiś jeden klient na tydzień coś zachce ,gorzej jak sie poprosi o coś w czerwcu - wtedy jest zaje.. i wysłanie w tym samym dniu wielką sztuką. 8-) 8-) :spoko

martini44 - 2010-12-09, 21:55

Może i macie racje, ja też miałem robić "wielkie" zakupy na wiosnę ale po decyzjach naszego rządu i UE trochę zacząłem obawiać się cen w przyszłym roku, wiec zdecydowałem się na zakupy teraz.....w/g powiedzenia " co masz zrobić jutro zrób dziś" i powiem szczerze że podjąłem chyba dobrą decyzję bo pare ładnych zielonych setek zostało mi w portfelu bo wydałem jeszcze mniej niż zamierzałem i święty spokój w głowie, na wiosnę pozostanie mi tylko umyć, poodkurzać zatankować i smigać tam gdzie cisza i spokój..... :mikolaj :mikolaj
mar78 - 2012-11-13, 14:03

Witam serdecznie,
Chciałbym w tym miejscu serdecznie podziękować przedstawicielom sklepu DUNI.PL za szybkie i bezproblemowe zrealizowanie zakupów w ich sklepie.
Muszę dodać, że pomimo iż wartość zakupów była niewielka (40zł), po informacji, że jestem członkiem CT otrzymałem dodatkową zniżkę 5% :mrgreen: .
Zatem bardzo dziękuję i polecam. :surf:

donald - 2013-01-02, 22:16

No własnie i ja zdecydowałem sie na zakupy w Duni.pL po rozmowie telefonicznej i rekomendacji wielu z was :-P czekam sobie spokojnie na nowe kratki do lodówki...potem zostana jeszcze klamki do okien... :gwm
Witold Cherubin - 2013-01-03, 23:00

A może by tak zrobić listę/ranking firm obsługujących kamperteamowców - ja znam dobrą firmę w Warszawie Wesołej, korzystałem z pomocy S-Campu w Bieruniu i też jestem zadowolony, zawsze będę chwalił naszego kolegę Mirka (speca od instalacji gazowych), znam dobrą i życzliwą firmę ARCADARKA i na tym koniec.

Nigdy nie wiadomo gdzie nam może coś nawalić i będziemy szukali sklepu/serwisu. Wydaje mi się, że mając oprócz listy SOS jeszcze listę dobrych sklepów/serwisów byłoby nam wszystkim dużo łatwiej żyć.

Nie jestem specem od oceny jakości obsługi, ale wydaje mi się, że można byłoby oceniać następujące elementy (w skali np. od 1 do 5, lub od 1 do 10):
1. Fachowość obsługi
2. Przystępna cena
3. Szybkość obsługi
4. Jakość dostarczonych towarów/części

Co Wy na to :?:

Pozdrawiam noworocznie :spoko