Klub mi³o¶ników turystyki kamperowej - CamperTeam

Konkurs fotograficzny - Co dalej ze sta³ym konkursem fotograficznym?

janusz - 2010-02-11, 20:03
Temat postu: Co dalej ze sta³ym konkursem fotograficznym?
Co dalej ze sta³ym konkursem fotograficznym?
Za³o¿y³em ten dzia³ aby mo¿na by³o rozmawiaæ o konkursie w spokoju. Dostêp maja tu tylko osoby z grupy Akademia Fotograficzna czyli zwyciêzcy dotychczasowi.
Generalnie to nie lobiê takich zamkniêtych grup bo reszta forumowiczów nie wie co siê tu dzieje i domy¶la siê nie wiadomo czego.
Chcia³ bym by konkurs istnia³ nadal lecz trzeba by³oby zmieniæ co¶, bo chyba siê znudzi³.
Pokazuje to ostatni temat o obrzêdach.
Mo¿e postanowiæ by co¶.

¦wistak - 2010-02-11, 20:13

Zdecydowanie narzucaæ tematy. Sam dzi¶ szuka³em czego¶ bez tematu i nie znalaz³em. Mo¿na te¿ rozlu¼niæ regulamin. Zim± ludziom w³±cza siê jaki¶ bunt gdy czego¶ siê im zabrania lub nakazuje. Mo¿na na próbê zezwoliæ na dwa zdjêcia od jednego autora. Moje propozycje tematów - "upadki na zlotach", :Zachód s³oñca", "moja duma"
garbatamilka - 2010-02-11, 20:23

Mi siê wydaje, ¿e to taki okres. Zrobi siê cieplej to i fotki bêd±. Ja, jak i podejrzewam mnóstwo innych osób nie mo¿e robiæ wypraw zimowych bo ich kampki nie s± przystosowane do zimy i mrozów. Fotek z kamperkiem o tej porze nie jestem w stanie zrobiæ bo jest przysypany ¶niegiem (biedaczysko). A taki jest zapis w regulaminie ¿e ma byæ kamper lub co¶ z kampera
Uwa¿am, ¿e ten konkurs to fajna sprawa i jestem za tym ¿eby zosta³. Niech ¶niegi stopniej± to wiara ruszy na szlaki. :spoko
Drogi Januszu, trzeba przeczekaæ po prostu.

A co do tej grupy to jestem za tym ¿eby by³a otwarta dla wszystkich. Oczywi¶cie je¶li jest taka mo¿liwo¶æ. Ewentualnie dla wszystkich tych co wystawiaj± foty do konkursu a nie tylko dla wygranych. Takie jest moje zdanie.
Pozdróweczki :spoko

Dziabong - 2010-02-11, 20:34

Bywaj± tematy trudne do sfotografowania i wszêdzie bia³o to nie nastraja optymistycznie. Natomiast tematy powinny pozostaæ, zdjêcia konkursowe powinny bardziej spe³niaæ regulamin, zawsze te¿ mo¿na dodaæ do nagrody u¶cisk d³oni OD 8-) po trzykroæ.
BiG Team - 2010-02-11, 20:50

¦wistak napisa³/a:
Zdecydowanie narzucaæ tematy. Sam dzi¶ szuka³em czego¶ bez tematu i nie znalaz³em. Mo¿na te¿ rozlu¼niæ regulamin. Zim± ludziom w³±cza siê jaki¶ bunt gdy czego¶ siê im zabrania lub nakazuje. Mo¿na na próbê zezwoliæ na dwa zdjêcia od jednego autora. Moje propozycje tematów - "upadki na zlotach", :Zachód s³oñca", "moja duma"

Popieram zdanie Arka. Zima nie nastraja do zabawy i robienia fajnych fotek /wiem po sobie/, ale my¶lê, ¿e my jak ca³a przyroda aktywizujemy siê z wiosn±. :spoko

Aulos - 2010-02-11, 23:13

Pisa³em ju¿ o tym w otwartej dyskusji - mo¿e co miesi±c, to za czêsto? Byæ mo¿e wystarczy raz na kwarta³ - 3 miesi±ce to du¿o czasu, mo¿na wyszperaæ jakie¶ zdjêcie do konkursu lub sfotografowaæ co¶ ciekawego.
wbobowski - 2010-02-11, 23:26

Aulos napisa³/a:
mo¿e co miesi±c, to za czêsto? Byæ mo¿e wystarczy raz na kwarta³ - 3 miesi±ce to du¿o czasu, mo¿na wyszperaæ jakie¶ zdjêcie do konkursu lub sfotografowaæ co¶ ciekawego.

Jestem tego samego zdania. Przy narzucaniu tematów, trudno znale¼æ odpowiednie zdjêcia. Wyd³u¿y³ bym termin do 3 miesiêcy i stosowa³ tematy bardziej ogólne.

Pawcio - 2010-02-14, 12:25

Równie¿ uwa¿am, ¿e tematy powinny zostaæ. Wybierane dalej tak, jak jest w tej chwili na dwa, trzy miesi±ce wcze¶niej. I ich zgodno¶æ z istniej±cym regulaminem powinna byæ weryfikowana- jak by³o w za³o¿eniach.
Ilo¶æ zdjêæ konkursowych w ostatniej edycji spowodowana by³a chyba 'trudno¶ci± zagadnienia'.

Do tej pory wiêkszym poblemem by³a ilo¶æ g³osuj±cych osób ni¿ ilo¶æ zamieszczanych zdjêæ. Po e-mailowej reprymendzie drgnê³o. Tylko ciekawe na jakd³ugo?

pirat666 - 2010-02-14, 12:57

A ja uwa¿am, ¿e temat trzeba narzuciæ bo wolny temat to bez fantazji jest, raz na miesi±c moim zdaniem jest OK kto ma ciekaw± fotê lub pomys³ to zd±¿y pstrykn±æ jak temat podany jest z wyprzedzeniem. Przecie¿ nie ma przymusu brania udzia³u we wszystkich konkursach.
Pomys³ coby raz na kwarta³ to moim zdaniem zbyt d³ugo i temat umrze ¶mierci± naturaln±.

Kolejny pomys³ to taki (ju¿ raz go wspomnia³em) to puszczaæ kalendarz z fotkami zwyciêzców :)

Podsumowój±c - moja propozycja

temat raz na miesi±c (podany z wyprzedzeniem 1-2 miesi±ce wcze¶niej)
tematy tak jak do tej pory wybierane z propozycji.
koniecznie aby dotyczy³y kamperów i/lub bezpo¶redni zwi±zek z nimi.