Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Prawdziwy polski kamper

kaimar - 2010-12-10, 20:56
Temat postu: Prawdziwy polski kamper
Piękne połączenie.
TomekW - 2010-12-10, 21:19

Przydałaby się jeszcze oryginalna alkowa od Trucka, jak u Łysego :wyszczerzony:
Andrzej 73 - 2010-12-10, 22:43

Tylko ta nazwa na zabudowie.....taka Amerykańska :-P
gino - 2010-12-11, 06:11

kurde..a zawsze myslalem ze w kosmos to jakims innym DISCOVERY latali... :haha: :haha: :haha:
maszakow - 2010-12-12, 23:48

gino, Nie czepiaj się, ten też kosmicznie wygląda...
Właścicielowi gratuluję mocnych nerwów - wiedząc jakie są właściwości jezdne normalnego Poloneza trucka lub pickupa musiał być desperatem by skleić coś takiego.

kalinin - 2010-12-13, 08:01

Wygląda jak garbaty z plecakiem !!!
jedrek49 - 2010-12-13, 08:20

Witam
Kazdy jezdzi takim samochodzikiem na jakiego go stac ,nie kazdy chce sie pokazac camperem za 100 czy wiecej tysiecy i nim wtedy chwalic
Nie obrazajmy garbatych i tych co jezdza strszymi tanimi camperkami ,badzmy troche taktowni i sznujmy innych
jedrek49

MAWI - 2010-12-13, 10:51

Znając choć odrobinę Mirka wiem,że taktu ani szacunku dla innych mu nie brakuje,ale też nie opuszcza go dobry humor , i tak trzymaj Mireczku,nikomu w końcu korona nie spadła.
"Koń jaki jest każdy widzi" :spoko :spoko :spoko

Andrzej 73 - 2010-12-13, 10:55

jedrek49 napisał/a:
Witam
Kazdy jezdzi takim samochodzikiem na jakiego go stac ,nie kazdy chce sie pokazac camperem za 100 czy wiecej tysiecy i nim wtedy chwalic
Nie obrazajmy garbatych i tych co jezdza strszymi tanimi camperkami ,badzmy troche taktowni i sznujmy innych
jedrek49

Nikt nie obraża właściciela tego pojazdu......spokojnie. ;)
Prawdopodobnie nawet nie próbowano robić takiego kamperka , tylko Poldek został użyty do transportu zabudowy Niewiadówka. :spoko

yuras - 2010-12-13, 11:58

Trochę starsza wersja.
SlawekEwa - 2010-12-13, 18:56

maszakow napisał/a:
Właścicielowi gratuluję mocnych nerwów - wiedząc jakie są właściwości jezdne normalnego Poloneza trucka lub pickupa musiał być desperatem by skleić coś takiego.

Ci co mnie znają,chyba nie widzą we mnie desperata, a czymś takim byłem w Niemczech, Chorwacji,Wlochy, Francja, Hiszpania :-P

andreas p - 2010-12-13, 19:15

SlawekEwa jestescie prawdziwymi Kamperowcami :mikolaj
SlawekEwa - 2010-12-13, 19:21

andreas p napisał/a:
SlawekEwa jestescie prawdziwymi Kamperowcami

Dzięki za uznanie :kufel . Jedną z zalet tego kamperka był niewątpliwie zasięg - 1200 km na LPG.

bbvp - 2010-12-16, 09:30

SlawekEwa napisał/a:
andreas p napisał/a:
SlawekEwa jestescie prawdziwymi Kamperowcami

Dzięki za uznanie :kufel . Jedną z zalet tego kamperka był niewątpliwie zasięg - 1200 km na LPG.

Rany! wiozłeś całą stację LPG ??? ;)

SlawekEwa - 2010-12-16, 18:04

Rany! wiozłeś całą stację LPG ???
Nie, tylko zbiornik miał pojemność 140l :-/

ccsrally - 2010-12-16, 18:50

a jakies fotki wnetrza? jestem ciekaw jak tam mieliscie
kazbar - 2010-12-16, 19:14

Swoją drogą, ciekwy jestem kiedy powstanie prawdziwy polski kamper?

Powiem wam, że miałem kiedyś chęć produkcji naszego rodzimego, polskiego kampera.
Opracowałem nawet szczegółowe plany (mam do dzisiaj na papierku), sporządziłem biznesplan i zwróciłem się do kilku banków z propozycją współpracy.
- Kamper? A coż to takiego??? Chodzi Panu o przyczepę czy tak?
- Nie do jasnej cholery! Kamper. Samochód turystyczny...
- A... jak samochód chce Pan kupić, to my możemy pomóc ale na warunkach ogólnych.
- Nie chcę kupić, tylko produkować...
- Aaa...Samochód turystyczny? A kto to kupi? Ma Pan jakąś historię sprzedaży?
- No skąd mam mieć skoro to nowy rynek w Polsce...
- Ano tak, jak nowy rynek, to my w to nie wchodzimy. Sorry Winnetou :haha:

Może ktoś chce wdepnąć? Papierki jeszcze mam. Z kasą troche gorzej.
Jakby co, czekam na PW.

andreas p - 2010-12-16, 19:26

ccsrally napisał/a:
tez bym chetnie zobaczyl
SlawekEwa - 2010-12-16, 19:31

ccsrally napisał/a:

http://www.camperteam.pl/...h_author=pietor

andreas p - 2010-12-16, 19:36

Dziekuje za fotki SUPER :spoko
gino - 2010-12-17, 07:05

to dokladniejszy link do fotek Słwkowego kamperka...
swoja droga...fajniutkiego..

http://www.camperteam.pl/...highlight=#2685

pomysł umywalki z duzej miski jest REWELACYJNY .. :ok

MAWI - 2010-12-17, 09:41

Sławek super kampiora miałeś , a najważniejsze na pewno POLSKI.
Andrzej 73 - 2010-12-17, 10:04

MAWI napisał/a:
a najważniejsze na pewno POLSKI.

Na pewno to on był bardzo oryginalny i niepowtarzalny :bigok

A ...właśnie co się z nim stało , jeździ jeszcze?
:spoko

Skorpion - 2010-12-17, 10:11

MAWI napisał/a:
najważniejsze na pewno POLSKI

nie do konca polonez jest wyrobem polskim pierwsze egzemplarze ktore jezdzily w milicji mialy tak jak fiaty tabliczke "licencja fiat"na blotniku z lewej strona pierwsze egzemplazre byly przywiezione do polski wagonami kolejowymi , a tak naprawde jest to egzemplarz Lancii Delty ,ktory nigdy nie wszedl do produkcji.Konstrukcja tego samochodu jest datowana na polowe lat 60 i mial inny zupelnie silnik w orginale ta buda miala miec zainstalowany silnik 2,0 i 2,5

gino - 2010-12-17, 11:02

hmmmm.....
znam historie poldka, mozna powiedziec z pierwszej reki...
i..o takiej wersji nie slyszalem Tadziu... :)

co nie znaczy, ze nie piszesz prawdy...

ale, ja znam taka wersje ze projekt powstal przy scislej wspołpracy polskiego stylisty Zbyszka Watsona oraz specjalstów wloskich,Carrota, de Silvy i Giacosa ....owszem, we włoszech, ale nie na podstawie lanci delty,
projekt byl ''opierany'' na prototypie, zaprojektowanym w firmie Giugiaro
ale, wynikalo to z innych ustalen..głównie dotyczacych ewentulanego exportu do USA...i szału amerykanców na temat bezpieczenstwa na drodze...
umowa z wlochami na projekt 125PN bo tak sie go na poczatku nazywalo, zostala podpisana w 1974r...

i z tego co wiem..ostateczna ''kreska'' projektu nalezala jednak do POLAKA ...Zbyszka Watsona...przy duzej pomocy techniczno-intelektulanej w/w ''speców'' od ''dizajnu'' rodem z włoch...

czyli, smiało mozna powiedziec ze...autko Polskie...chociaz, technicznie nadal oparte na podzespołach Włoskiego FIATA MILLETRECENTO...
bo wbrew temu co niektorzy mysla..to technicznie,nie na bazie WLOSKIEGO FIATA 125 S..

poza tym..przeciez Lancia delta zostala wypuszczona na rynek..chyba rok po poldku..
a w polowie lat 60..nie nalezala jeszcze do fiata..tzn w drugiej juz tak..bo chyba w 69 fiat lancie ''wchłonął''

hmmm...zaintrygowało mnie to co napisales...trzeba bedzie to blizej zbadac... :szeroki_usmiech

dobra..Tadziu...chyba spamujemy :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
ale, ja...to tak jak i Ty..o starych autkach..godzinami mozemy gadac.. :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech

Skorpion - 2010-12-17, 11:23

Gino jezeli odnajde zdjecia tej lancii to sie przekonasz rozni sie wylacznie lampami tylnymi i tylnym slupkiem nawet deska rozdzielcza jest identyczna tylko silnik inny wraz ze skrzynia
ccsrally - 2010-12-17, 18:17

mmm ciekawe co piszecie o polonezie.kiedys slyszalem o tym ze polenez ma cos wspolnego z lancia ale chodzilo o poldka 3d i coupe czyli dzis unikatowe polonezy 3drzwiowe.
a wracajac do tematu polskich kamperkow to musze zeskanowac zdjecie mojego taty ktoremu w latach 60-70 za kamperka sluzyl MIKRUS MR300 spaly w nim wygodnie 2 osoby gdyz bagaznik pakowany byl od srodka wiec tam miescily sie nogi :wyszczerzony:

SlawekEwa - 2010-12-17, 19:04

Andrzej 73 napisał/a:
A ...właśnie co się z nim stało , jeździ jeszcze?

W 2005r. sprzedałem go do miejscowości Dobrzeń Wielki koło Opola.

Andrzej 73 - 2010-12-17, 21:43

SlawekEwa napisał/a:
W 2005r. sprzedałem go do miejscowości Dobrzeń Wielki koło Opola.

Ciekawe jak się spisuje nowemu właścicielowi , masz kontakt z właścicielem tego pojazdu właściwie kampera :mikolaj :bigok :spoko

MAWI - 2010-12-17, 22:03

Fajnie by było gdyby nadal cieszył nowego właściciela jako kamper.Ale nie wiadomo czy nie skończył jako dostawca kartofli. :placze2
SlawekEwa - 2010-12-17, 22:28

Andrzej 73 napisał/a:
masz kontakt z właścicielem tego pojazdu właściwie kampera

Jak zorientowałem podczas sprzedaży kamperka nowy właściciel był poważnie chory, ale plany podróży miał wielkie. Po półtora roku od transakcji zadzwoniła do mnie jego córka z pytaniami jak się uruchamia lodówkę, ogrzewanie, kamerę cofania itp. Nie mialem odwagi zapytać o jej ojca :confused

Andrzej 73 - 2010-12-17, 23:10

To jednak używali Poldka jako kampera , a nie do ....
MAWI napisał/a:
kartofli.

Fajnie , że Twój wysiłek nie poszedł na marne :bigok
:spoko

maszakow - 2010-12-17, 23:25

SlawekEwa napisał/a:
Ci co mnie znają,chyba nie widzą we mnie desperata, a czymś takim byłem w Niemczech, Chorwacji,Wlochy, Francja, Hiszpania :-P

ALe to jest fabryczna nadbudowa + własna inwencja - a nie instalacja samobieżnej przyczepy na pickupie :) różnica w masie ogromna.

jacek stec - 2010-12-18, 00:14

Sławek-szkoda,że nie wiedzieliśmy o tym na zlocie w Brynicy-toż to 2km ode mnie,moja gmina,może masz jakieś namiary spróbowałbym wyśledzic Twojego Poldka
MAWI - 2010-12-18, 00:55

To jednak używali Poldka jako kampera , a nie do ....
MAWI napisał/a:
kartofli.

Fajnie , że Twój wysiłek nie poszedł na marne

Andrzeju, też miałem taką cichą nadzię.

SlawekEwa - 2010-12-18, 07:47

jacek stec napisał/a:
może masz jakieś namiary spróbowałbym wyśledzic Twojego Poldka

Jacku poszło na PW :spoko