Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Grecja - Grecja 2011

Camper Diem - 2010-12-26, 14:26
Temat postu: Grecja 2011
jak tylko dzieci skończą szkołę, czyli 22 VI 2011 r. ruszamy do Grecji

jedziemy przez Niemcy, bo z Gdańska to chyba jedyna rozsądna droga
zatrzymamy się w Wenecji, a dalej promem do Patras

w trzy tygodnie objedziemy Peloponez.
trasa już z grubsza ułożona, odwiedzimy wiele miejsc wskazanych przez forumowiczów, którym z tego miejsca serdecznie dziękujemy za relacje i wskazówki.
postaram się w wolnym czasie napisać więcej szczegółów, wszelkie uwagi będą mile widziane :ok

może ktoś wybiera się tam w tym samym czasie? może się spotkamy? :spoko

fest2 - 2010-12-26, 15:00

Planowałem ten wyjazd w tym roku z Gabi ,Reginą Zw Lepciakiem ale nie doszedł do skutku,w 2011 nie mogę jechać z przyczyn czysto organizacyjnych - życzę WAM samych przyjemnych kilometrów powodzenia :spoko
Camper Diem - 2010-12-26, 15:06

dziękuję Ci za życzenia :spoko

wszystkim którym Polska zima przeszkadza proponuję zacząć planować wakacje- od razu cieplej się robi :wyszczerzony:

MILUŚ - 2010-12-26, 15:35

My też za namową teścia / stachwody / zaczynamy planować Grecję na następny rok ale pod koniec sierpnia .
:spoko

airgaston - 2010-12-31, 01:01

Brakuje ciepelka co? A za oknem mróz i śnieg. :mrgreen:
Camper Diem - 2010-12-31, 07:27

airgaston napisał/a:
Brakuje ciepelka co?

brakuje ciepełka, ale brakuje również ciepłych ludzi...

Stanek - 2011-02-20, 18:09

Właśnie dzisiaj podjeliśmy decyzję, że jeśli wszystko pomyślnie się ułoży również udamy się w tym kierunku. Jednak drogą lądową. Termin jeszcze bedziemy dogrywać, ale wstępnie planujemy przełom czerwca i lipca. Chęci są, a resztę mam nadzieję uda się dograć. Już zaczynam składać do skarpety bo jak sobie pomyślę ile to kilometrów do przejechania .... :mrgreen:
Wiktor - 2011-04-22, 21:39

cześć affa
czy Twoje plany są aktualne? chcemy (2+2 nieco młodsze od Twoich) wybrać się w podobną trasę ale możemy dopiero po 26 czerwca. opisana przez Ciebie trasa i jej czas trwania pasuje do naszych planów. w "kupie" jest raźniej więc może......... ?
Pozdv,

Camper Diem - 2011-04-23, 05:54

plany się nie zmieniają- w Patras powinniśmy wylądować 27.06 (bilety na prom kupione), a potem zgodnie ze wskazówkami zegara- Korynt itd...
wynika z tego, że jak nas dogonicie na Peloponezie to się spotkamy :ok
na wszelki wypadek podaj numer swojej komórki (mój znajdziesz w profilu) :spoko

jedrek49 - 2011-04-23, 07:42

Witam
My tez wybieramy sie na Peloponez ,zaraz po skonczeniu roku szkolnego,droga ladowa przes Slowacje ,Wegry,Bosnie,chorwacje ,czarnogore,Albanie
Moze sie spotkamy
Pozdrowienia
jedrek49

Wiktor - 2011-04-23, 09:22

To zbierzemy gromadę i będzie wesoło :)
Ruszamy w nieznacznie różnych terminach i po innych transach dojazdowych, może ustalimy "punkt zborny" na półwyspie ?
Tymczasem Wesołych Świąt.

jedrek49 - 2011-04-23, 11:11

Witam
Bardzo milo byloby sie spotklac w Grecji lub gdzies po drodze z Wami i moze razem cos zwiedzic,plazowac ,wynieniac poglady
Wesolych ,spokojnych swiat
Jedrek49