Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - co to?

szczepan70 - 2011-01-05, 16:38
Temat postu: co to?
Witam serdecznie. Swojego kampera opisałem w dziale nasze auta. Mam kilka pytań do szanownych forumowiczów odnośnie wyposażenia kuchni.Czy ktoś może mi podpowiedzieć do czego mogą służyć poszczególne włączniki.
stach63 - 2011-01-05, 19:16

Skoro nikt nie pisze to ja napiszę, że nie wiem. U mnie jest całkiem inaczej. ;) Na pewno znajdą się tacy co mają podobnie. :spoko
roger - 2011-01-05, 19:28

Jutro Ci to opisze na PW ..... w miarę mozliwości ;)
bbart - 2011-01-05, 21:07

Te nad kuchenką to zwyczajnie wskaźniki stanów- wody czystej, brudnej, gazu....Po naciśnięciu i przytrzymaniu powinny wyświetlać się diody. Te na dole, ? Daj wyraźniejsze zdjęcie, tam coś na nich jest? Te dwa duże to załączanie baterii- można spiąć obie baterie . Gdy samochodowa padnie, odpalasz z pokładowej.
Muszę spojrzeć na zdjęcie...bo zapomniałem, co tam pisze.

bbart - 2011-01-05, 21:12

Nad kuchenką. Góra od lewej:
włącznik bojlera wody, wskaźnik stanu( góra-woda czysta, dół-gaz), nie widzę, nie widzę, włącznik pompy wody, nie widzę, nie widzę.
Daj bliższe zdjęcie. Po lewej od pstryczków masz wskaźniki-diody.

bbart - 2011-01-05, 21:15

Te dwa duże to rozłączenie baterii, nie spinanie (to by było emergency start-może masz na pulpicie). włącz-wyłącz baterii auta i osobno pokładowej.
bbart - 2011-01-05, 21:20

wytrzeszczam oczy: trzeci pstryk "holding tank" to stan zbiorników- góra woda szara, dół fekalia lub odwrotnie. Czwarty: bateria-góra to jedna, dół bat.2, która jest która? nie wiem, nie widać.
bbart - 2011-01-05, 21:22

Dwa ostatnie- ślepota. Zdjęcie niewyraźne.
zibi - 2011-01-05, 21:24

ostatnie 2 to okap :wyszczerzony: -światło i wentylator...- ostatni z ustawieniem off, low i high
krzysioz - 2011-01-06, 02:03

To moze teraz ja :
1. pomaranczowe swiatelka - nie wiem
Wlaczniki od lewej zgodnie z wczesniejszymi sugestiami:
1.Podgrzewacz wody
2.Wskaznik poziomu ?
a- gora - woda
B- dol gaz plynny ( pewnie masz zbiornik gazu)
3 - poziomy w poszczegolnych zbiornikach wody ( wynika z tego ze masz chyba 3 zbiorniki wody - jeden fresh water tk - to moze byc osobna woda pina i 2 hodind tanki)
4. Pompa wodna ( jezeli nie jest to pompka od kranow - mysle ze moze byc pompka do transferu wody z holding tanku do fresh tanku - ale to tylko moja teoria)
5.swiatlo wyciagu
6.wentylator wyciagu z roznymi predkosciami.

Dwa osobne wlaczniki:
1. Wylacznik akumulatora pomocniczego
2Wylacznik akumulatora glownego ( ktory dla Amerykanow jest glowny , a ktory pomocniczy - nie wiem)
no to sie pomadrzylem o poranku :spoko

krzysioz - 2011-01-06, 02:05

Pominalem jeden wlacznik wskaznika na srodku " battery condition " - wskaznik naladowania poszczegolnych akumulatorow
szczepan70 - 2011-01-06, 15:51

Serdeczne dzięki,sytuacja mi się trochę rozjaśniła.Te pomarańczowe włączniki pod zlewem
uruchomiają jakieś pompki,młynki lub coś podobnego,spróbuje w tygodniu to rozszyfrować.
Raz jeszcze serdeczne dzięki.

bbart - 2011-01-06, 15:52

krzysioz210 napisał/a:
a- gora - woda
B- dol gaz plynny ( pewnie masz zbiornik gazu)
3 - poziomy w poszczegolnych zbiornikach wody ( wynika z tego ze masz chyba 3 zbiorniki wody - jeden fresh water tk - to moze byc osobna woda pina i 2 hodind tanki)
4. Pompa wodna ( jezeli nie jest to pompka od kranow - mysle ze moze byc pompka do transferu wody z holding tanku do fresh tanku - ale to tylko moja teoria)

Masz zbiornik gazu zamiast butli.
Masz 3. zbiorniki: czysta, szara i fekalia zamiast kasety.
Pompka do kranów.

szczepan70 - 2011-01-06, 16:28

Wybacz być może banalne pytanie.Co oznacza termin "woda szara"
donald - 2011-01-06, 16:33

woda "używana" :ok :ok czyli już brudnanp. po zmywaniu garów... :mrgreen: :mrgreen: