Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Miejsca Przyjazne Kamperowiczom - Zakopane

qcza - 2011-01-08, 19:08
Temat postu: Zakopane
Witam
Moż mi ktoś podpowiedzieć czy i gdzie spędzić pare nocy w Zakopanym, jakiś fajny kemping lub miejsce postojowe dla kampera.
Wybieram się z corkami w ferie.
pozdrawiam

ARCADARKA - 2011-01-08, 19:13

W Zakopanem ,rządzi,maluch ,,,,,,,,,,,,zna te zakątki od podszewki ,poszukaj w użytkownikach jest telefon ,,,on ci pomorze :-P :-P :-P :-P :-P
pozdrawiam

SlawekEwa - 2011-01-08, 19:15

qcza napisał/a:
jakiś fajny kemping

Kemping "Pod Krokwią" :bigok

OMEGA - 2011-01-08, 19:25

SlawekEwa napisał/a:
qcza napisał/a:
jakiś fajny kemping

Kemping "Pod Krokwią" :bigok

Sanitariaty kiepskie 05/2010/ cena jak na nasze zarobki trochę z sufitu wzięta ,
no cóż wyboru w stolicy Tatr wielkiego niema a szkoda, lokalizacja dobra.

ARCADARKA - 2011-01-08, 19:27

Maluch ci pomoże :-P ,dzwoń kolego :spoko :spoko :spoko :spoko hasło CAMPERTEAM to magia :bigok :bigok :bigok :bigok
Roza - 2011-01-08, 19:28

mam zapisane w ulubionych takie miejsce: http://www.ustupska.pl/index.htm
podobno jest tam calkiem sensowni jesli chodzi o ceny, a i miejsce niczego sobie.
Mysle, ze warto zadzwonic :bigok

maga - 2011-01-08, 21:13
Temat postu: Re: Zakopane
qcza napisał/a:
Witam
Moż mi ktoś podpowiedzieć czy i gdzie spędzić pare nocy w Zakopanym, jakiś fajny kemping lub miejsce postojowe dla kampera.
Wybieram się z corkami w ferie.
pozdrawiam

Ja korzystam zawsze z parkingu 24h na al.3 maja,jeżeli Twój kamper jest krótki to śmiało możesz wjeżdżać na parking dla osobówek,jeżeli ma więcej niż 6 metrów to cię nie wpuszczą,wówczas musisz wjechać na ten dla autobusów.
Są plusy i minusy takiego postoju.

Minus:
brak wody i prądu
Plusy:
blisko do centrum,cena przystępna (20 zł/doba) wołają więcej ale musisz się targować,ja zawsze mówię,że ostatnio było 20 zł i jestem z Poznania,na naszych twarzach pojawia się uśmiech i przy podaniu sobie ręki parkuję kampera.Najlepiej tam być rano ok.9:00,wówczas jest możliwość dogodnego zaparkowania,w ciągu dnia może być tłoczno.

Ostatnio byliśmy tam na początku września ubr.
Trzy,cztery dni wytrzymujemy bez mediów,później niestety trzeba wjechać chociaż na dobę na kemping,najbliżej jest ten pod krokwią.

Mój kolega właśnie wrócił z tygodniowego pobytu w Zakopanem,on ma kampera długiego 6,80 i zatrzymuje się 50/50 tzn.połowę pobytu zatrzymuję się na parkingu 3 maja,ale dla autobusów (cena 40 zł./doba) i drugą połowę pobytu siedzi na kempingu "Pod Krokwią".
Stamtąd spacerkiem do centrum ok. 20 minut.

Wybór należy do Ciebie :ok

Darek też Tobie dobrze radzi :
Cytat:
Maluch ci pomoże :-P ,dzwoń kolego :spoko :spoko :spoko :spoko hasło CAMPERTEAM to magia :bigok :bigok :bigok :bigok

OMEGA - 2011-01-08, 21:28

Jeśli ma stać na parkingu dla autobusów bez mediów to już lepiej dopłacić i stać na

kempingu "Pod Krokwią"i mieć kiepskie sanitariaty ale możliwość podłączenia do

prądu co w okresie zimowym jest bardzo ważne .

BiG Team - 2011-01-08, 21:37

we wrześniu płaciłem Pod Krokwią 60 zł za dobę :spoko
qcza - 2011-01-09, 03:12
Temat postu: ZAkopane
Wszystkim wielkie dzięki za opinie i wypowiedzi napewno wezmę pod uwage wasze rady i napewno podzielę sie z wami swoimi uwagami.
"Fajnie jest mieć dostęp do takiego forum"
pozdrawiam

ARCADARKA - 2011-01-09, 20:17

A nie mówiłem ziomal ZAKOPIAŃCZYK zna się na sprawie
pozdrawiam Ziomalku :bigok :bigok :bigok :bigok :bigok :bigok

olcha20 - 2011-05-19, 12:28

Hejka

No ja stałem u maluch, a :) w jeden dzionek.

Nawet nie dzwoniłem, nie szukałem namiarów, ponieważ miła starsza pani przy wieździe powiedziała żebym tylko zapłacił za postój dzienny, a nocka była za free :)

Pozdrawiam

i wybieram się ponownie w czerwcu, coby Kasprowy zaliczyć.

elaola - 2011-05-19, 14:03

maluch myślisz, że z przyczepką też można?
elaola - 2011-05-20, 11:28

Ok :roll: nie wiemy kiedy to będzie, ale nr zapisany.
maga - 2011-05-20, 20:51

olcha20 napisał/a:

wybieram się ponownie w czerwcu, coby Kasprowy zaliczyć.

A którego miałeś na myśli, :roll:
bo jedni lubią jechać do Kasprowego a inni na Kasprowy.
Niektórzy lubią jechać do Morskiego Oka inni na Morskie Oko ;)

Ja lubię oba Kasprowe i oba Morskie Oka :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :ok

RRycho - 2011-07-21, 17:39

Witam
Właśnie byłem w moim ulubionym Zakopcu - ale pierwszy raz kamperem!!!

Parę uwag do kempingu pod krokwią - brudno że aż strach, szczególnie prysznice i toalety (trzeba by chyba nasłać Sanepid ale wtedy to nie będzie gdzie zacumować w centrum)
położenie fajne, trochę kołchoz...

no i deszcz mnie wygonił

ale góry jak zawsze piękne

janus - 2012-03-19, 14:30

No Hej :!:
Tys piknie :lol:

makdrajwer - 2012-03-19, 19:59

Ino co by jakiś ceper w łoscypka na grilu na łulicy nie wpod :)
r-krecik - 2012-03-23, 17:45

Jak będziemy ponownie w Zakopanym to na pewno skorzystamy.
P.S. Dzięki za zeszłoroczną miejscówkę przy cycepce

Jurek121175 - 2012-04-01, 19:53

Polecam camping w Poroninie. Niezbyt duży ale kameralny. Spędziliśmy na nim tydzień w sierpniu ub.r. i w tym również zamierzamy tam zawitać! :spoko :spoko :spoko
majmarek - 2012-04-22, 12:33
Temat postu: zakopane
jurek
nie chwal się tylko pisz konkretnie jak już piszesz ; ulica , telefon , ceny itp! co cie palec boli czy skleroza - chyba nie w twoim wieku?
pozdrawiam
mm
ps nie lubie zakopanego nie jako miasta ale tych , wiecie kogo mam na myśli!
jest tyle pięknych miejsc.

matro - 2012-04-22, 13:39

:lol: może będę niepopularny i narażę się co niektórym za to co napiszę, ale... od kilku lat jeżdżę do Zakopanego jako feeryjny turysta (nie kamperowy, więc nie wiem czy Zakopane jest przyjazne nam-kamperowcom ), ale wiem że Zakopane jest raczej w ogóle nie przyjazne turystom :spoko :lol: - jak największe dudki za jak najmniej wysiłku :lol: :spoko :spoko
MAWI - 2012-04-22, 13:47

Racja ,w Zakopcu nie zaoszczędzisz.
makdrajwer - 2012-04-22, 14:22

Ale za to jakie pikne widoki dookoła.
matro - 2012-04-23, 10:33

MAWI napisał/a:

:lol: nie chodzi oszczędność ... płaci się sporo jednak z roku na rok czuję jakby mieli nas coraz bardziej w przysłowiowych 4 literach ... :spoko

darboch - 2012-04-23, 10:40

sys napisał/a:
ale wiem że Zakopane jest raczej w ogóle nie przyjazne turystom - jak największe dudki za jak najmniej wysiłku

święta racja... :bigok

Jurek121175 - 2012-05-07, 09:12
Temat postu: Re: zakopane
majmarek napisał/a:
jurek
nie chwal się tylko pisz konkretnie jak już piszesz ; ulica , telefon , ceny itp! co cie palec boli czy skleroza - chyba nie w twoim wieku?
pozdrawiam
mm
ps nie lubie zakopanego nie jako miasta ale tych , wiecie kogo mam na myśli!
jest tyle pięknych miejsc.

Jak już tak chcesz to podaję stronę: http://www.ogrod.wczasywpolsce.pl jest tam wszystko oprócz cennika, ale jest telefon to można sobie zadzwonić. Pozdrawiam :spoko

Bajaga - 2013-05-06, 12:54

sys napisał/a:
MAWI napisał/a:

:lol: nie chodzi oszczędność ... płaci się sporo jednak z roku na rok czuję jakby mieli nas coraz bardziej w przysłowiowych 4 literach ... :spoko

Też tak uważam. Górale powinni turystów po rękach całować za to że otrzymują od nich reklamówki pieniędzy, tymczasem uważają ich za zło konieczne korkujące im miasto. A bez tego "zła" musieliby jeść kit z okien...
Camping "Pod Krokwią" - położony nieźle (choć od Krupówek dosyć daleko spacerem), widoki ładne, całość raczej zaniedbana, prysznice i wc beznadziejne - gdyby nie to że była ciepła woda powiedziałbym, że skandaliczne. Cena 170zł za 2 doby (z prądem). Biorąc pod uwagę, że nie radzę korzystać z łazienek to lepiej stanąć gdziekolwiek indziej - w końcu mamy swoje prywatne "łazienki" :)

fortero - 2013-05-06, 14:16

no właśnie lepiej stanąć byle gdzie jak płacić chre pienądze za marne campingi ja wogóle z nich nie korzystam w końcu jeżdżę camperem a nie przyczepą i to nie ch odzi o to że oszczędzam ale za byle jaki camping wolę skorzystać z hotelu lub prywatnej kwatery taniej czysto iprzyjemnie sam tak korzystam jak ndosyć mam campera
matro - 2013-05-07, 00:48

Bajaga napisał/a:

Camping "Pod Krokwią" - położony nieźle (choć od Krupówek dosyć daleko spacerem), widoki ładne, całość raczej zaniedbana, prysznice i wc beznadziejne - gdyby nie to że była ciepła woda powiedziałbym, że skandaliczne. Cena 170zł za 2 doby (z prądem). Biorąc pod uwagę, że nie radzę korzystać z łazienek to lepiej stanąć gdziekolwiek indziej - w końcu mamy swoje prywatne "łazienki" :)

widać, że brak konkurencji. Jestem ciekaw jak wygląda sprawa lokalizacji i ceny w innych campingach. Bawiąc zimą pod Harendą, widziałem tam kilka drogowskazów... :bajer

darboch - 2013-05-07, 10:08

Bajaga napisał/a:
Cena 170zł za 2 doby (z prądem).

ciekawe kiedy Zakopane sie obudzi bo mam wrażenie, że żyje jeszcze w poprzedniej epoce :roll: ....oczywiście oprócz cen :zastrzelic

majmarek - 2013-05-07, 15:49

darboch napisał/a:
Bajaga napisał/a:
Cena 170zł za 2 doby (z prądem).

ciekawe kiedy Zakopane sie obudzi bo mam wrażenie, że żyje jeszcze w poprzedniej epoce :roll: ....oczywiście oprócz cen :zastrzelic

ja niedożyje - dlatego ostatnio nocowałem w szaflarach na parkingu [ wg personelu kąpieliska - najniższe ceny w okolicy ] . 12km na krupówki.
znajomi bulili 60zł za łóżko/osob bez śniadania - w normalny czas 30zł - jak to sie nazywa ta choroba?

OMEGA - 2013-05-07, 16:13

W pażdzierniku 2012 stałem w Zakopanym na parkingu dla autobusów turystycznych w samym centrum miasta tuż przy Krupówkach za 15 zł.,
stało nas tam 5 kamperków i jeden zestaw z przyczepą ,
może trochę głośno w ciągu dnia ale za to wszędzie blisko.

Toalety są na miejscu woda też.

darboch - 2013-05-07, 22:33

Marian ale co w tym atrakcyjnego ?
OMEGA - 2013-05-07, 23:42

Wskazałem miejsce ewentualnego postoju , może się komuś taka informacja przyda,
nie koniecznie musi to być "Kemping pod Krokwią "którego świetność dawno mineła ,
myślę że wraz z erą Tow Gierka. :bigok :spoko

matro - 2013-05-08, 01:18

OMEGA napisał/a:
Wskazałem miejsce ewentualnego postoju , może się komuś taka informacja przyda,
'''''. :bigok :spoko

I za tę informację pięknie dziękuję :spoko

piotr1 - 2013-05-09, 22:41

OMEGA napisał/a:
W pażdzierniku 2012 stałem w Zakopanym na parkingu dla autobusów turystycznych w samym centrum miasta tuż przy Krupówkach za 15 zł.,
stało nas tam 5 kamperków i jeden zestaw z przyczepą ,
może trochę głośno w ciągu dnia ale za to wszędzie blisko.

Toalety są na miejscu woda też.
Fajne miejsce :spoko
darboch - 2013-05-09, 22:45

Czy tego oczekujemy od Zakopanego ? :shock:
matro - 2013-05-10, 08:43

rozwiń myśl... :spoko
darboch - 2013-05-10, 11:25

Cieszymy się parkingiem dla autobusów w samym centrum...i na tym zakończę bo nasuwa mi się jeszcze kilka mocniejszych zdań ale ze względu na poprawność polityczną i generalnie brak emocji związanych z tym rejonem odpuszczę :spoko
Stanek - 2013-05-13, 09:46

Dawno, dawno temu skorzystałem z kempingu "Pod krokwią" i szczerze mówiąc już wolę stać na parkingu dla autobusów. Cena nieporównywalnie niższa. Odległość do centrum mniejsza. Po co mi atrakcyjne miejsce do nocowania. Przecież idę tam tylko się przespać, a dzień spędzam na wycieczkach w góry lub na Krupówkach (jak kto woli). Żeby posiedzieć sobie przy grillu przed kamperkiem to nie muszę, aż do Zakopca gnać ;)
darboch - 2013-05-13, 10:03

Każdy ma swoją wizję na spędzanie czasu...ja po całodniowym lataniu po górach wolałbym po kąpieli usiąść wygodnie przed kamperem, otworzyć sobie piwko i miło spędzić czas zamiast zaszywać się w kamperze.

Generalnie chodzi o to, że to wstyd żeby w takim Zakopanem nie było porządnej bazy turystycznej....w dupach im się poprzewracało i tyle. Zresztą czas który zajmuje na dotarcie i powrót z Zakopca do domu wystarcza żeby spokojnie dojechać do Austrii i wrócić i mieć jeszcze dodatkowo pół dnia na plusie :-P

matro - 2013-05-13, 11:07

:spoko coś mi się wydaje, że w długi weekend będę pomykać z rodziną właśnie do Zakopanego. Skorzystam zapewne z jakiegoś campingu pod Harendą , potem na rowery. Minus to jednak odległość do centrum ... ponad 5 km.
darboch - 2013-05-13, 11:10

sys, wpadnij na zlot do Złotej Doliny...
Stanek - 2013-05-13, 11:12

darboch napisał/a:
Każdy ma swoją wizję na spędzanie czasu...ja po całodniowym lataniu po górach wolałbym po kąpieli usiąść wygodnie przed kamperem, otworzyć sobie piwko i miło spędzić czas zamiast zaszywać się w kamperze.

Też bym wolał, ale jeśli to ma być w cenie wynajmu kwatery prywatnej to wolę sobie darować to piwko ;)

darboch - 2013-05-13, 11:19

No właśnie i to jest ta totalna kpina górali z całej reszty :-P
matro - 2013-05-13, 13:48

darboch napisał/a:
sys, wpadnij na zlot do Złotej Doliny...

W 2011 roku tam byłem na zlocie T3 :spoko Piękne miejsce , atrakcja dla dorosłych jak i dzieci (kilkaset metrów dalej jest park linowy, jeziorko) - jedyny problem to brak w bliskiej odległości sklepu, choć jak się ma rower to odległości się zmniejszają :lol:
Miła obsługa, czysto, super ciemne piwo, ale też zimna woda w basenie :spoko
Przyrzekłem sobie tam wrócić, ale chyba nie w tym roku, choć kto wie ;)

Natomiast Zakopane to ukłon w stronę teściów ;)

Mazby - 2013-10-09, 11:53

Podpisuję się obiema kończynami i jeszcze stopami. Zakopane jedzie na kredycie zaufania z przed 30 lat... tyle i ja tu siedziałem. Uciekłem mieszkać do Poronina (choć wg. ostatnich tendencji ma nazywać się "Poczęcin")

jakbyście jednak tu trafili to dajcie znać na priv, podziałamy i pivko wychylimy

Pozdro

mazby

Dziabong - 2013-10-09, 12:06

Stanek napisał/a:
darboch napisał/a:

Też bym wolał, ale jeśli to ma być w cenie wynajmu kwatery prywatnej to wolę sobie darować to piwko ;)

Stanek mega dobry komentarz. Teraz jesteśmy w Zakopanym na kwaterze z tego wpspaniałego powodu. Powód super camping pod krokwią.

MAWI - 2013-10-09, 15:19

Siedzieliśmy tam od ubiegłego piątku ,do wczoraj.Nawet w niedziele koło 17 w okolicach skoczni jaką naszą(kampertimowską) blaszankę widziałem.Mieszkamy od wielu lat w "JAWORZE" :spoko
kazbar - 2013-10-09, 21:09

Mazby napisał/a:
(choć wg. ostatnich tendencji ma nazywać się "Poczęcin")

A Suche Cipki (tuż za mostem na Białym Dunajcu) zostaną?
Jakoś bardziej pasują mi do Poronina niż Poczęcina :haha:

PS. U nas w Pieninach dawno, dawno temu połączono Szczawnicę z Krościenkiem nad Dunajcem w jedno miasto. Szczawnica-Krościenko istniało parę lat. Zapędy nad nazwą SzczaCienko nad Dunajcem jeszcze by jakoś może przeszły ale połączenie Sromowiec z Krościenkiem n/D (SromCienko nad Dunajcem)...już nie... :haha:

To co z tymi Cipkami w Poczęcinie? :gwm

Kowal120 - 2013-10-10, 07:18

To byliśmy chyba my.Wracaliśmy z wycieczki na czerwone wierchy .Pogoda dopisała. :spoko
kubryk1 - 2013-10-13, 16:26
Temat postu: kamping "Pod krokwią
Cóż... niebaczny na opinie Kolegów wlądowałem w piatek na kampingu "Pod Krokwią" w Zakopcu. Oprócz naszej załogi był jeszcze jeden kamper z Niemiec. Na wjeździe pan w recepcji oświadczył, że ciepłej wody nie ma w umywalniach bo przy tylu gosciach sie nie opłaci palić ale da nam klucz od któregoś z domków i tam, tak za godzinke bedzie ciepła woda! Faktycznie była ale rano w łazienkach znowu zimno jak sto diabłów! Niemcy zapytani jak długo zamierzaja tu zagościć zrobili wielkie oczy i powieedzieli, że ta jedna noc sie przemęczą ale więcej to ani mowy nie ma. Za kamperka, 2 osoby i prąd udało sie wytargowac na 60 zł (bo chcieli wiecej).
Uwzgledniając powyższe (stan obiektu, troskę o gościa, jakość sanitariatów, ciemności na całym kampingu stwierdzam, że byłem tu dwa razy - pierwszy i ostatni!!!
Drodzy właściciele tego obiektu - tak trzymac a niedługo nie będziecie mieć żadnych kłopotów z gośćmi - po prostu ich nie będzie.

martini44 - 2013-10-13, 16:39

to dziwne bo ja bylem od wczoraj rana do dziś i ciepła woda była non stop, obsługa miła, niemcy wyjechali dopiero dziś rano a za kamperka dwie osoby dorosłe i dwoje dzieci (za jedno nie płaciłem bo małolata) zapłaciłem 56 zł.....
MAWI - 2013-10-13, 17:50

Kowal120 napisał/a:
To byliśmy chyba my.Wracaliśmy z wycieczki na czerwone wierchy .Pogoda dopisała. :spoko

Tak to wy .Poznaje po autku. :spoko :spoko :spoko

MAWI - 2013-10-13, 17:55

kubryk1 napisał/a:
Za kamperka, 2 osoby i prąd udało sie wytargowac na 60 zł (bo chcieli wiecej).

Pytałem o cenę .Pan powiedział,że są dwie ceny .Jedna normalna ,a druga dla zrzeszonych .Pytałem gdzie zrzeszonych ,np CAMPERTEAM.Odparł ,że może to zaliczyc do uznania zniżki. (Ale tylko za osoby o 2 zł ,czyli z 12zł na 10zł :-/ ) :spoko

kubryk1 - 2013-10-13, 19:55

Niemców, o których pisałem nie było juz w piatek po południu. Podawane przez Was ceny świadcza o dość dowolnym traktowaniu klienta przez obsługę. Wytargowana dla mnie znizka wynosiła dokładnie 2 zł na osobie a i tak wyszło 60 zł. O czyms takim jaknp. rachunek czy paragon z kasy fiskalnej nie wspomne bo nie było o tym mowy.
A co do warunków sanitarnych (ciepła woda) to jakiz miałbym interes opisywac to tak jak opisałem?

martini44 - 2013-10-13, 20:16

kurcze nie rozumiem tego wszystkiego.... ja dostałem rachuneczek z wyszczególnieniem pozycji.... gdybym wiedział że bedzie taka rozmowa to bym przedstawił ale że nie zbieram makulatury to go wywaliłem ....
Kemping dla mnie bardzo przyjemny jedyne czego mi zabrakło (może nie zauważyłem ) to brak najazdu do spuszczenia szarej wody.....
Blondyneczka w recepcji robiła wszystko aby cena za pobyt była jak najniższa nawet bez jakiejkolwiek namowy (może widziała naklejki CT) no chyba że jej się spodobałem :haha: :haha:
Ponieważ jest kemping całoroczny napewno tam pojede w zimę, wracając dziś przez słowację gadałem z małżonką o spędzeniu tam Świąt bądź Nowego Roku

martini44 - 2013-10-13, 20:45

korzystając z okazji wrzucam kilka fotek z jesiennego Zakopca
ziomek - 2013-10-13, 21:11

martini44 napisał/a:
jedyne czego mi zabrakło (może nie zauważyłem ) to brak najazdu do spuszczenia szarej wody.....

Mijając recepcję masz rozwidlenie dróg. Skręcasz w prawo i zaraz po prawej stronie jest miejsce na zrzut szarej wody.

Kemping Pod Krokwią przez długie lata kojarzył mi się z jednym. Z GORĄCĄ WODĄ w umywalniach i pod prysznicami. Tak więc mimo innych niedogodności: gorąca woda i lokalizacja były i są BEZCENNE :)

Faktem, jest, ze teraz przywalili trochę wysokie ceny (przynajmniej te oficjalne) ale widzę, że społeczność camperteamowa sobie radzi :wyszczerzony:

Zobaczymy jaka będzie przyszłość kempingu po jego sprzedaży.

makdrajwer - 2013-10-13, 21:18

ziomek napisał/a:
Z GORĄCĄ WODĄ

Czas wreszcie boiler w kamperze naprawić :spoko

ziomek - 2013-10-13, 21:28

makdrajwer napisał/a:
Czas wreszcie boiler w kamperze naprawić

Ha, ha. Makdrajwer - trafiony zatopiony - niestety :wyszczerzony:

Zabieram się i zabieram. Nawet tegoroczy pobyt na Polańczyku nie zmobilizował mnie do naprawy, mimo nie do końca
komfortowych warunków korzystania z prysznica :diabelski_usmiech

No ale teraz, info o zimnej wodzie "Pod Krokwią" - naprawę czas zacząć :wyszczerzony:

martini44 - 2013-10-13, 21:34

Pod Krokwią..... zimna woda prawy kokotek, ciepła woda lewy kokotek..... w czasie mojego 24 godzinnego pobytu nie stwierdziłem braku ciepłej (nie gorącej) wody z żadnych z kokotków.... :szeroki_usmiech
ziomek - 2013-10-13, 22:03

martini44 napisał/a:
w czasie mojego 24 godzinnego pobytu nie stwierdziłem braku ciepłej (nie gorącej) wody z żadnych z kokotków

W przeciągu kilku ładnych lat jeżdżenia na - "Pod Krokwię" przyczepą a teraz kamperkiem
też nie stwierdziłem nigdy braku ciepłej wody - zimą również. Potwierdzam :ok

Może była chwilowa zadyszka i akurat trafiło na kubryka1.

Sznurek - 2013-10-28, 14:46

Zakopane można lubić albo nie, ale Tatry są przepiękne.
Poniżej kilka fotek z ubiegłej soboty.

Nocleg na parkingu przy 3 maja.

eler1 - 2013-10-28, 15:03

Sznurek napisał/a:
Zakopane można lubić albo nie, ale Tatry są przepiękne.
Poniżej kilka fotek z ubiegłej soboty.

Nocleg na parkingu przy 3 maja.
Spało się super a to poranne słońce o 7 rano :spoko
Sznurek - 2013-10-28, 15:10

To Twoje auto na pierwszym zdjęciu ?
eler1 - 2013-10-28, 15:16

:-P dotarliśmy koło 23.
Jacek999 - 2013-10-28, 18:54

Z wczoraj Dolina Pięciu Stawów
ziomek - 2013-10-28, 19:39

I jeszcze raz 5 Stawów ale z soboty :spoko

piotr1 - 2013-10-28, 19:57

Piękne zdjęcia :spoko :spoko
Jacek999 - 2013-10-28, 20:11

Do zobaczenia na szlaku :spoko
Endi - 2013-10-28, 20:53

ziomek napisał/a:
... jaka będzie przyszłość kempingu po jego sprzedaży.

No i właśnie o to chodzi.... :szeroki_usmiech

Obecnemu dzierżawcy nie opłaca się inwestować gdyż wie, iż do "skoku" sykuje się pewnie jakaś cerstwa...bułecka :lol:

Mazby - 2013-10-29, 09:03

ziomek napisał/a:
I jeszcze raz 5 Stawów ale z soboty :spoko

ale wjechaliście od Hali Gąsienicowej, bo kamperem od Wodogrzmotów to raczej ciężko....

może ktoś mi da znać, że jedzie do Zakopa...kiedyś???!!!

eler1 - 2013-10-29, 09:21

Mazby napisał/a:
może ktoś mi da znać, że jedzie do Zakopa...kiedyś???!!!
nie ma sprawy ale to już nie w tym roku :( chociaż u nas zmiany są nieprzewidywalne bo mieliśmy być w Bałtowie ale to drobna różnica :mrgreen:
Jacek999 - 2013-10-29, 10:28

może ktoś mi da znać, że jedzie do Zakopa...kiedyś???!!![/quote]
Może przyszla sobota, niedziela jak bedzie pogoda ?

Mazby - 2013-10-30, 11:46

No to czekamy z pivem

mazby

piotr.sto - 2014-03-04, 23:03

Ciekawe, czy ten artykuł w Tygodniku Podhalańskim to tylko wypadek przy pracy, czy początek nagonki ze strony górali, którzy na nas nie zarabiają..?
Rawic - 2014-03-05, 08:10

piotr.sto napisał/a:
początek nagonki ze strony górali, którzy na nas nie zarabiają..?
Górale tej zimy mieli słaby interes, dlatego są zdenerwowani, może zróbmy ogólnokrajową ściepkę i wyślijmy im trochę dudków :spoko
darboch - 2014-03-05, 08:29

Rodzina z Juesej im podeśle jak coś . Podpierają się Szwecją a tam podejście odnośnie kamperowania jest bardzo liberalne :haha:

" Jeśli jest to tylko nocowanie, a nie kampingowanie. " :-P

Mazby - 2014-03-05, 09:40

piotr.sto napisał/a:
Ciekawe, czy ten artykuł w Tygodniku Podhalańskim to tylko wypadek przy pracy, czy początek nagonki ze strony górali, którzy na nas nie zarabiają..?

Niestety ten tygodnik przyjmuje wszystko. Oczywiście strzelają sobie w oba kolana. Na pocieszenie dodam, że to raczej jakis turysta co szukał miejsca na parking. Górale umieją liczyć kasę i lubią swoje kolana.
Przepis nie zabrania parkowania auta w miejscu dla aut jeśli mieści się w gabarytach 220X500 i jest poniżej 3,5T choćby był i szambiarką. tego respektuje cala Europa... ale Zakopane to nie EU...szkoda.
Wstyd mi trochę, ale powtarzam, to jakiś ceper.

mazby

gryz3k - 2014-03-05, 11:27

Lepiej przyznać się czyj to kamper? :diabelski_usmiech
slawwoj - 2014-03-05, 12:22

gryz3k napisał/a:
Lepiej przyznać się czyj to kamper? :diabelski_usmiech

Zabudowa taka jak u mnie. Ale to nie mój :szeroki_usmiech

Czyżby jakiś baca ze złości zapie... mu rowery wraz z bagażnikiem ?

zbyszekwoj - 2014-03-05, 12:33

Ja stałem i nocowałem z moją Krysią jak widać na zdjęciach . Kilkakrotnie przechodziły patrole policyjne, poza miłym uśmiechem policjanki nie było żadnej reakcji.
Mazby - 2014-03-05, 12:37

zbyszekwoj napisał/a:
Ja stałem i nocowałem z moją Krysią jak widać na zdjęciach . Kilkakrotnie przechodziły patrole policyjne, poza miłym uśmiechem policjanki nie było żadnej reakcji.

Bo na tym polega piękno camopanii i dlatego je mamy... no i nie ma żadnej
podstawy prawnej byś tego nie robił...

mazby

janus - 2014-03-05, 16:03

Ale jeżeli chodzi o zdjęcie użyte w artykule to kamper tam postawiony niestety łamie przepisy - parking dla pojazdów poniżej 2,5T :(
Bronek - 2014-03-05, 17:06

Jestem z Kołobrzegu , i najtrudniej to mieć ciasteczko i zjeść ciasteczko.

Nienawidzę turystów , cyklistów ....
Ale jak ich nie ma to ......... bieda.
A jak mi taki w Fordzie Mustangu zajedzie drogę to bym zabił..........z zazdrości .
A jak na deptaku szturchnie mnie w tłoku śliczna 25 latka , pachnąca i kręcąca "niezgodnie z wartościami" biodrami . Tooo szlag mnie trafia.

Stoi na zakazie , to sprawa dla mundurowych . I tyle . Ale tu chodzi o ogólne nastawienie.
Tak sobie w pracy pisze , bo i tak raz na cale życie Zakopane i Kołobrzeg wystarczą.

Ps.
Choć w K-gu jest gdzie się zatrzymać- to nie przyjeżdżajcie , bo robicie tłok. Powietrze i wodę mogę wysłać za pobraniem . Opłaty klimatyczne płatne z góry . ( to dopiero idiotyzm).

Mazur - 2014-03-05, 20:33

janus napisał/a:
Ale jeżeli chodzi o zdjęcie użyte w artykule to kamper tam postawiony niestety łamie przepisy - parking dla pojazdów poniżej 2,5T :(

Skąd takie stwierdzenie ? Pytam, bo z tego co widzę (a mogę się mylić):
Pod znakiem nie ma tabliczki określającej DMC, a pojazd nie parkuje ani jednym kołem na chodniku.
Samochody o masie powyżej 2,5 tony mogą parkować jedynie na jezdni. Dla nich wjazd na chodnik choćby jednym kołem jest zabroniony, wynika to z przepisów. Tutaj jest parking i brak tabliczki <2,5t
Tabliczka pod znakiem (w tym artykule) informuje, że wszystkie samochody, również <2,5t muszą parkować równolegle do chodnika, nawet gdyby chodnik miał niewiadomo ile szerokości. Gdyby tej tabliczki nie było, samochody <2,5t mogą parkować jak chcą , nawet kołami na chodniku, pod warunkiem zostawienia 1,5 metra szerokości chodnika dla pieszych i nie będą wystawać obrysem na jezdnię.

Reasumując. art 47 zabrania parkowania na chodniku pojazdom o DMC > 2,5 t. Jeżeli jest taka zatoczka parkingowa jak na zdjęciu i nie ma zakazu określającego DMC, samochód > 2,5t może tam parkować.

westa76 - 2014-03-05, 21:02

Zgadza się, ale z tego co pamiętam to tam jest właśnie ograniczenie do 2,5 lub do 2.0 ton, teraz nie kojarzę na 100% a byłem w sierpniu.
Pozdrawiam
Mariusz - Miziak

janus - 2014-03-05, 21:12

Mazury napisał/a:
janus napisał/a:

Pod znakiem nie ma tabliczki określającej DMC, a pojazd nie parkuje ani jednym kołem na chodniku.
Samochody o masie powyżej 2,5 tony mogą parkować jedynie na jezdni. Dla nich wjazd na chodnik choćby jednym kołem jest zabroniony, wynika to z przepisów. Tutaj jest parking i brak tabliczki <2,5t
Tabliczka pod znakiem (w tym artykule) informuje, że wszystkie samochody, również <2,5t muszą parkować równolegle do chodnika, nawet gdyby chodnik miał niewiadomo ile szerokości. Gdyby tej tabliczki nie było, samochody <2,5t mogą parkować jak chcą , nawet kołami na chodniku, pod warunkiem zostawienia 1,5 metra szerokości chodnika dla pieszych i nie będą wystawać obrysem na jezdnię.

Reasumując. art 47 zabrania parkowania na chodniku pojazdom o DMC > 2,5 t. Jeżeli jest taka zatoczka parkingowa jak na zdjęciu i nie ma zakazu określającego DMC, samochód > 2,5t może tam parkować.

Niestety umieszczenie pod znakiem D18 (Parking) tabliczki T30 nie tylko określa w jaki sposób należy parkować na wyznaczonych miejscach, ale i ogranicza możliwość postoju dla pojazdów do 2,5T :?

artanek - 2014-03-05, 21:38

Oj Zakopane ! Ostatnio byłem tam w 2005 roku i niech tak zostanie .Niech będzie zakopane.Nie skłamie że byłem w tej miejscowości z 50 razy w swojim życiu ale już do konca życia moja noga tam już nie powstanie.Ostatnio jak tam byłem to luda tam było jak na Marszałkowskiej w Warszawie .Juhasy przetargi robiły na kwatery a naganiacze natrętni stali ulotkami w torbach na wejsciach na szlaki . Reklamowali wszystko noclegi, lokale i inne tam bzdety wraz z podrabianymi i nic nie mającego wspólnego oscykami .FilM " Szpilki na Giewoncie" to mały pikuś tej nędznej dzisiaj miejscowosci .MIEJSCE TO DZISIAJ U MNIE POSRÓD WSZYSTKICH POLSKICH GÓR MIESCI SIE NA SAMYM koncu.Nie idzie to że dużo ludzi ale o to że mało turystów górskich .Watachy pijaczków w adidaskach na szlakach a każdy zamiast najbardziej potrzebnych rzeczy podczas wędrówek w jak by nie było trudniejszych warunkach pogodowych i terenowych mają wypchane reklamówki z podstawowym spożywczym trunkiem w puszkach z reklamą każdego piwa w Polsce .Mógł bym WYLICZYC wiele takich denerwujących obrazów ale kto tam zagląda to doskonale wie .Najgorsze jest to że za te wątpliwej atrakcji górale już dawno zatracili poczucie polskiej rzeczywistości w cenach tej zakopconej miejscowości.Ja już na pewno im dutków nie odstąpie bo za wątpliwe atrakcje odpustowe a już nie za folklor płacenie to wyrzucanie dutków w błoto . Olimpiada w Zakopanym to będzie ostatni gwózd do trumny tej miejscowości .I to by było na tyle.To mój osobisty osąd a jak ktoś ma inny to jego sprawa i problemy.
silny - 2014-03-05, 21:51

A ja mam pytanko jaki przepis mowi o pojazdach 220-500 mm . bo na 6 stronie o tym mowa.
To skoro jezdze osobowym o dlugosci 508 mm to mi nie wolno :chytry

Wojciechu - 2014-03-05, 22:25

Polecam mały parking na dwa kamperki. Koniec Zębu w prawo na Gubałówke, przy drewnianym kościele. Do Zakopanego 20 min. - pieszo z górki i ten widok - dech zapiera
Mazur - 2014-03-05, 22:27

janus napisał/a:
Mazury napisał/a:
janus napisał/a:

Niestety umieszczenie pod znakiem D18 (Parking) tabliczki T30 nie tylko określa w jaki sposób należy parkować na wyznaczonych miejscach, ale i ogranicza możliwość postoju dla pojazdów do 2,5T :?

Potwierdza się powiedzenie, że człowiek uczy się całe życie :) Znalazłem taką informację dopiero w opisie znaku T-30 , a w kodeksie w punkcie "Zatrzymanie i postój" próżno tego szukać.

Rawic - 2014-03-05, 23:49

tak, tak kolega Janus ma rację :spoko
janus - 2014-03-06, 07:45

Mazury napisał/a:

Potwierdza się powiedzenie, że człowiek uczy się całe życie :) Znalazłem taką informację dopiero w opisie znaku T-30 , a w kodeksie w punkcie "Zatrzymanie i postój" próżno tego szukać.

Ja także dopiero teraz się o takim ograniczeniu dowiedziałem :-/
à propos powiedzenia, to niektórzy dodają jeszcze do tego, że ... głupi umiera :szeroki_usmiech [/b]

Mazby - 2014-03-06, 09:42

majsterek napisał/a:
A ja mam pytanko jaki przepis mowi o pojazdach 220-500 mm . bo na 6 stronie o tym mowa.
To skoro jezdze osobowym o dlugosci 508 mm to mi nie wolno :chytry

Nie jestem w stanie Ci odpowiedzieć dokładnie, ale taką uwagę mi zwrócono kilka razy na osiedlowych parkingach. Byc może to jest norma koperty parkingowej. Nie wykluczone, ze jakieś cm w te lub we wte. Ten wymiar tez jest limitem na promach.
Co do dyskusji o tym parkingu w Zakopanem to mogę tam zajrzeć i sprawdzić. Choć wygląda mi to na zatoczkę przy Grunwaldzkiej i wszystko jest OK.
Problem nie polega na łamaniu przepisów, bo do tego nikt nie namawia tylko o złym podejściu do turystów w Zakopanem. Niestety jest to nagminne. Jeśli na zakazie stoją auta to mandaty zarobia te bez KTT na rejestracji.

mazby

zbyszekwoj - 2014-03-06, 10:39

Z tą długością to jest tak aby tył nie wystawał poza kopertę, jak stajemy równolegle to dł. jest obojęta . Na promach to takim rozgraniczeniem jest przeważnie 6m. Spotkałem się we Włoszech z zakazem parkowania powyżej 6m,ale to jest wyrażnie zaznaczone.
arek - 2014-03-07, 21:28
Temat postu: parking
Może ktoś podzieli się wiedzą o miejscach na nocleg poza Zakopanem na tzw.łonie natury,
blisko szlaków i atrakcyjnych miejsc

Mazby - 2014-03-08, 10:29
Temat postu: Re: parking
arek napisał/a:
Może ktoś podzieli się wiedzą o miejscach na nocleg poza Zakopanem na tzw.łonie natury,
blisko szlaków i atrakcyjnych miejsc

jest bardzo wiele miejsc... ale jedna zasada: żyj i daj żyć. Jeśli zachowujesz się dyskretnie, nie campujesz dłużej jak 2-3 dni i nie śmiecisz to można w wielu miejscach. Zarówno na obrzeżach parku jak i przy domach. jak będziecie się wybierać w konkretnej porze to dajcie znać. Znajdę wam miejscówki, zarówno dzikie jak i przy domach.
mazby

arek - 2014-03-08, 11:09

Na 99% chcemy jechać na weekend majowy
Mazby - 2014-03-08, 16:37

na 99% będę w okolicy, a jak nie to wam coś załatwię. mam fajnego sasiada który ma duzy parking nad rzeką w Jesionkówce (Poronin) i zawsze mnie zapewniał, że przyjmie moich znajomych kamperowców.

arek - 2014-03-08, 20:30

Dzięki będziemy pamiętać
andi at - 2014-03-08, 22:01

Mazby napisał/a:
na 99% będę w okolicy, a jak nie to wam coś załatwię. mam fajnego sasiada który ma duzy parking nad rzeką w Jesionkówce (Poronin) i zawsze mnie zapewniał, że przyjmie moich znajomych kamperowców.

[url=http://i945.photobuc...onk.jpg]Obrazek[/URL]

Jak już to podaj namiary GPS

Bajaga - 2014-03-08, 23:12

Mazby napisał/a:

Problem nie polega na łamaniu przepisów, bo do tego nikt nie namawia tylko o złym podejściu do turystów w Zakopanem. Niestety jest to nagminne.

W zeszłym roku byłem w Zako i wynajalem dorożkę do Krupówek. Umówiłem się na 80 zł. Dojechaliśmy, dałem 100 bo nie miałem inaczej. Dojechaliśmy na taki postój gdzie było Dużo tych dorożek. Pan nie miał wydać ofkors i poszedł rozmieniać. Przypadkowo jakoś Nikt nie miał rozmienić. Chodził po kolegach no i żaden jakoś nie miał. I zapłaciłem 100. I mam w dupie tych pazernych górali. Fiuty.

Mazby - 2014-03-09, 16:41

Bajaga napisał/a:

W zeszłym roku byłem w Zako i wynajalem dorożkę do Krupówek. Umówiłem się na 80 zł. Dojechaliśmy, dałem 100 bo nie miałem inaczej. Dojechaliśmy na taki postój gdzie było Dużo tych dorożek. Pan nie miał wydać ofkors i poszedł rozmieniać. Przypadkowo jakoś Nikt nie miał rozmienić. Chodził po kolegach no i żaden jakoś nie miał. I zapłaciłem 100. I mam w dupie tych pazernych górali. Fiuty.

niestety to tez dość nagminne. Nie pożałuję cię, bo sam walczę z męczeniem koni, szczególnie pod Morskie Oko. naciąganie jest wszędzie tam gdzie sa naciągani. Nie pochwalam i sam padam ofiara, takie, życie.

andi at napisał/a:

Jak już to podaj namiary GPS

do mnie jest: Jesionkówka
N49.32498
E20.01855

a na tą miejscówkę to 200m przede mną, ale trzeba się ze mną skontaktować bo to oczywiście prywatne pole sąsiada. można z nim bezpośrednio, powołując się na mnie, to bardzo miły gość. prowadzi bardzo fajny (cenowo) pensjonat.

http://www.mazby.cba.pl/kurs/kurs5.html

pozdro

mazby

futro2606 - 2016-06-08, 20:44

Witam ,byliśmy w Zakopanem na przełomie grudnia i stycznia tego roku i staliśmy na parkingu na tyłach baru .Właściciel pozwolił nam stać za ok 15 zł dziennie ale nic w zamian nie gwarantuje. Zaletą na pewno była bliska lokalizacja centrum oraz Krupówek. Podaję namiary:

Zakopane ul.Kościuszki 16

GPS 49°17'53.0"N 19°57'32.2"E

radecki - 2019-04-25, 06:54

Hej, chcemy zahaczyć Tatry raptem na 3 dni w okolicy majówki , w planie jest jedynie nałapać trochę widoków i zaliczyć Rusinową Polanę ( jedziemy z małym dzieckiem ). Czy polecicie w tej okolicy jakiś kemping w widokiem na góry, w zasadzie nie musi być kemping może jakiegoś gospodarza z podwórkiem? Pozdrawiamy :spoko