| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Problem z Piecem Trumatic - słabo grzeje !!!
Kondzio - 2011-01-13, 19:56 Temat postu: Problem z Piecem Trumatic - słabo grzeje !!! Witam,
Mam mały problem z piecem w przyczepie Campingowej Fendt 615.rok 1993r
Piec działa bez zarzutów ale słabo nagrzewa przyczepe. Podnosi tem zaledwie ok 5-8C od otoczenie. Piec jest duzy podwójny grzeje ale słabo grzeje.
Po może byc ?
pirat666 - 2011-01-13, 20:33
Pytaj bezpośrednio np. ARCADARKA
w moim przypadku okazało się że palnik był już wypalony i też słabo grzało, po wymianie aż parzy. Teraz np bez problemu przy np -15 na zewnątrz w środku +20
edit:
O wilku mowa he he
Kondzio - 2011-01-13, 20:50
O i o to chodzi 20 C przy -15C
A je kosztowała Cie ta wymiana ?
Jak dotrzec do ARCADARKA
ARCADARKA - 2011-01-13, 20:54
Witaj
proponuję najpierw sprawdzić czy jest gaz ,jeśli jest to propan butan proszę butlę wyjąć i mocno zamieszać,taka pora roku ,w lecie wstrząsnąć ,ale szampana ,nie wiem jaki posiadasz reduktor na pewno na 50 mb,,,,,jeśli jest on stary to raczej bym go wymienił ,,,ale tak na teraz proszę go odkręcić zanieś do domu i postawić małym gwintem do dołu w pionie ,często zbiera się olej w reduktorach ,ale tak czy inaczej jeśli jest wiekowy proponuję wymianę ,,,,,,,,potem proszę złożyć wszystko i spróbować odpalić piec ,przed odpalaniem pieca proszę najpierw odpalić kuchenkę gazową w celu odpowietrzenia układu ,jeśli to nie pomorze trzeba dostać się do palników
pozdrawiam ,
kurde miałem ,nie radzić po ostatnim incydencie ,WINNICZEK
donald - 2011-01-13, 20:56
| Kondzio napisał/a: | | Jak dotrzec do ARCADARKA | mówisz i masz
WINNICZKI - 2011-01-13, 21:03
Radź sam z wielką ciekawością czytam i....ucze sie. Dareczku im dłużej Cię znam tym bardziej lubię
Kondzio - 2011-01-13, 21:04
A dzieki to ja juz dotarłem przez e-meila jaki ten swiat mały.
ARCADARKA wymontuje ten piec i podrzuce Ci do tego Płońska
Moze wymysle cos w nastepnym tygodniu
ARCADARKA - 2011-01-13, 21:06
Mury idą do góry ,,,,,,,,,,,,,,,,,,ale zapraszam ,na kawę ,również kolegę z karawaningu
ARCADARKA - 2011-01-13, 21:10
| WINNICZKI napisał/a: | Radź sam z wielką ciekawością czytam i....ucze sie. Dareczku im dłużej Cię znam tym bardziej lubię |
Ja, jak tylko was poznałem ,,, ,,,,od razu serduszko otworzyłem
no mam wadę walę prosto z mostu ,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,
ARCADARKA - 2011-01-13, 21:14
| pirat666 napisał/a: | Pytaj bezpośrednio np. ARCADARKA
w moim przypadku okazało się że palnik był już wypalony i też słabo grzało, po wymianie aż parzy. Teraz np bez problemu przy np -15 na zewnątrz w środku +20
edit:
O wilku mowa he he |
witaj kolego ,ty się ciesz ,że w powietrze nie wyleciałeś ,żarty ,żartami ,ale kochani z gazem nie ma żartów ,pamiętasz ,resztki z palnika
pirat666 - 2011-01-13, 21:26
| ARCADARKA napisał/a: | | witaj kolego ,ty się ciesz ,że w powietrze nie wyleciałeś ,żarty ,żartami ,ale kochani z gazem nie ma żartów ,pamiętasz ,resztki z palnika |
Pewnie że się cieszę a do tego takie szczęście że padło akurat u Ciebie to nie trzeba było dwa razy jeździć he he
1ps. kiedy wiecha ?
2ps. pogoda powinna Ci sprzyjać przez najbliższe 2-3 tygodnie (przynajmniej temperaturowo) bo może trochę pokropić.
ARCADARKA - 2011-01-13, 22:05
Piotrze ,w końcu załatwiłem rusztowanie ,od poniedziałku ,jak nie będzie kaca po Uniejewie ,,,,,,,,,,,,,,,,,,mury pną się do góry ,no do wiechy ,jeszcze ciut,ciut
Krzysztof M - 2011-01-14, 16:12
Miałem podobny problem wydawało się, że wszystko w porządku a ciepełka mało. Pojechałem do serwisu pod Poznaniem i fachowiec od razu stwierdził, że piec chodzi tylko na "pierwszym stopniu". Po wymianie małego ustrojstwa zaczęło grzać, że aż miło.
waldi - 2011-01-14, 16:17
| Krzysztof M napisał/a: | | Miałem podobny problem wydawało się, że wszystko w porządku a ciepełka mało. Pojechałem do serwisu pod Poznaniem i fachowiec od razu stwierdził, że piec chodzi tylko na "pierwszym stopniu". Po wymianie małego ustrojstwa zaczęło grzać, że aż miło. |
Pod Poznaniem czyli gdzie??
Krzysztof M - 2011-01-14, 19:41
| waldi napisał/a: | | Krzysztof M napisał/a: | | Miałem podobny problem wydawało się, że wszystko w porządku a ciepełka mało. Pojechałem do serwisu pod Poznaniem i fachowiec od razu stwierdził, że piec chodzi tylko na "pierwszym stopniu". Po wymianie małego ustrojstwa zaczęło grzać, że aż miło. |
Pod Poznaniem czyli gdzie?? |
Luboń/Poznań firma Alpo
JarekFW - 2011-02-01, 21:57 Temat postu: Re: Problem z Piecem Trumatic - słabo grzeje !!!
| Kondzio napisał/a: | Witam,
Mam mały problem z piecem w przyczepie Campingowej Fendt 615.rok 1993r
Piec działa bez zarzutów ale słabo nagrzewa przyczepe. Podnosi tem zaledwie ok 5-8C od otoczenie. Piec jest duzy podwójny grzeje ale słabo grzeje.
Po może byc ? |
Zadzwoń P. Mirek694553878
|
|