Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Włochy - Do Rzymu na beatyfikację

Santa - 2011-01-15, 12:29
Temat postu: Do Rzymu na beatyfikację
Ponieważ nikt się jeszcze nie ujawnia, zrobię to pierwsza - nasz kamperek się wybiera :) Decyzja zapadła :szeroki_usmiech
Kto następny?

artanek - 2011-01-15, 14:35

Wiesz ze to nie zły pomysł ? Na razie nic nie mówie bo to problem z czasem pracy żony ale byłbym zainteresowany ta uroczystoscią chodz jestem ateistą .Moja mama - nieboszczka chodziła z Wojtyłą do jednej klasy w Wadowicach .Urodziła sie w 1920 roku w24 sierpnia w Wadowicach .Musze popracowac nad żona do tego czasu no i zahartowac ja do walki o wolne w tym czasie .Pracuje niestety ostatni rok ale w firmie która nigdy wolnego nie ma .cZYLI STACJE BENZYNOWE SZELA>
Kuba L. - 2011-01-15, 15:01

bardzo ciekawa propozycja, jest jeszcze trochę czasu ale o miejscu na nocleg to chyba już trzeba myśleć...
martini44 - 2011-01-15, 15:02

duża część osób może być na http://www.camperteam.pl/...opic.php?t=9170
artanek - 2011-01-15, 15:40

Kuba L. napisał/a:
bardzo ciekawa propozycja, jest jeszcze trochę czasu ale o miejscu na nocleg to chyba już trzeba myśleć...

I tu sie z toba zgodze .pOWIEM WIĘCEJ KTO SOBIE REZERWACJI NA AUTOKAMPINGACH BLISKO RZYMU NIE ZROBI JU Z W NAJBLISZYCH TYGODNIACH TO KIEP.Mam namysli koniec kwietnia i poczatek maja .

Aulos - 2011-01-15, 23:23

Santa napisał/a:
Ponieważ nikt się jeszcze nie ujawnia, zrobię to pierwsza - nasz kamperek się wybiera Decyzja zapadła
Kto następny?

Może będziemy mieli okazję do spotkania w Rzymie :wyszczerzony:

artanek - 2011-01-16, 10:18

Watykan podał że spodziewa sie w dniu 1- maja 2 miliony osób .Czujecie to będzie walka o każdy metr kwadratowy placu na łózko
Zaradek - 2011-01-16, 11:34

Może warto zarezerwować sobie miejsce w kamperparku pod Rzymem Il Sassone.
Kamperpark ten prowadzi polka i jest znany na naszym forum.

paf - 2011-01-16, 14:49

dzisiaj w radio słyszałem, że domy pielgrzyma itp. już pozajmowane
podobno pozostały jeszcze miejsca "tylko na kempingach" zatem jak ktoś kamperkiem, przyczepą czy namiotem planuje to chyba faktycznie ostatni dzwonek :spoko

Santa - 2011-01-16, 15:01

Aulos napisał/a:
Santa napisał/a:
Ponieważ nikt się jeszcze nie ujawnia, zrobię to pierwsza - nasz kamperek się wybiera Decyzja zapadła
Kto następny?

Może będziemy mieli okazję do spotkania w Rzymie :wyszczerzony:

Niepowtarzalna okazja, żeby "odczarować Rzym" :szeroki_usmiech - jak to kiedyś napisała Faro :szeroki_usmiech

maga - 2011-01-28, 18:32

"Grupa zaniemyska" w cztery kampery też wybiera się na beatyfikację.

Zaradek napisał/a:
Może warto zarezerwować sobie miejsce w kamperparku pod Rzymem Il Sassone.
Kamperpark ten prowadzi polka i jest znany na naszym forum.

Zapytałem panią Ewę,czy trzeba rezerwować miejsca na prowadzonym przez nią camerparku ,otrzymałem taką odpowiedź:

Witam.
Mamy jeszcze miejsca w tym terminie . W okresach kiedy jest przewidywany komplet trzeba rezerwowac . Poniewaz juz od tygodnia naplywaja rezerwacje , radzilabym sie pospieszyc. Nie pobieramy zaliczki. Do rezerwacji potrzebny jest dokladny dzien przyjazdu i odjazdu, przynajmniej jeden numer rejestracyjny ktoregos kampera z grupy oraz imie i nazwisko jego wlasciciela, numer telefonu no i oczywiscie liczba kamperow. Cena jest taka jak zawsze - 10 bez pradu, 12 z pradem. Jesli ktos nie potrzebuje pradu ,bardzo prosze to zaznaczyc w rezerwacji. Przynajmniej na 2 dni przed przyjazdem prosimy o potwierdzenie rezerwacji.

Pozdrawiam serdecznie
Ewa Murawska

Nasza grupa bierze pod uwagę jeszcze ten kemping ,a to dlatego,że dwie załogi były tam podczas pogrzebu JPII.
Wówczas kemping ten był wolny w 50%,wysłałem do nich również pytanie o rezerwację.Jak tylko dostanę odpowiedź,podzielę się nią na forum w tym temacie.

koko - 2011-01-28, 20:48

Ja,Pawlak Waldek, Piotr Chilecki ,Bogdan Pisarczyk,może Stasio Telma wybieramy się na Sardynie Korsykę oni zrobili rezerwacje na kempingu 3 km od Watykanu.Ja mam Komunie wnuczki i płynę na Sardynię dopiero 4.05 o 22
maga - 2011-01-28, 21:07

Konrad,może to ten sam kemping http://www.camping.it/ger...ping/mappa.aspx
Położony jest blisko dużej obwodnicy Rzymu i ok.4 km od Watykanu,może się spotkamy :bigok

koko - 2011-01-29, 20:24

Chyba nie Ten się nazywa Camping Village Roma (plus) Via Aurelia 831
koko - 2011-01-29, 20:26

To ten sam jednak ale ja na nim nie będe Muszę obsłużyć komunistkę
maga - 2011-01-29, 22:25
Temat postu: Do Rzymu na beatyfikację
Koko,to super,może się spotkamy,o ile oni będą tam właśnie w tym terminie :bigok

Dzisiaj otrzymałem z Kempingu Roma informację na temat rezerwacji

Serdecznie dziękuję za e-mail i ponowny wybor Campingu Roma jako cel na wakacje.

Jak już pewnie Pan wie nasz Camping wyposażony jest w różnego rodzaju usługi przeznaczone dla miłośników caravaningu m.in.: usługi pralnicze, gorące prysznice, WC w bardzo komfortowym budynku przygotowanym również dla osób niepełnosprawnych, obszar przeznaczony do zrzucania WC chemicznej dla kamperów oraz w parcele wyposażone w gniazdka elektryczne.

Pragniemy poinformować, że w czasie w którym planuje Pan wakacje wciąż mamy wolne miejsca, ale wymagają wcześniejszej rezerwacji z uwagi na liczne zapytania, które otrzymaliśmy dla tych dat.

Aby dokonać rezerwacji, należy wypełnić załączony formularz rezerwacji i przesłać go do nas w ciągu 2 dni od daty otrzymania e-mail.

W celu potwierdzenia rezerwacji, wymagamy od naszych gości wpłaty zaliczki w wysokości 30% całkowitej kwoty rezerwacji jako depozyt. Reszta jest płatna w dniu przyjazdu.

Możesz płacić albo:

- Kartą kredytową, wpisując jej dane w formularzu rezerwacji

- Albo przelewem bankowym (numer konta bankowego w załączeniu), w tym przypadku należy przesłać nam potwierdzenie przelewu razem z formularza rezerwacji.

I czekać na potwierdzenie.

Kaucja podlega zwrotowi w przypadku zmiany lub odwołania rezerwacji co najmniej 2 dni przed datą przyjazdu.

Od 01.01.11 w Rzymie wprowadzono "City Tax". Każdy gość będzie musiał zapłacić 1 euro za każdy dzień pobytu. Jeśli pobyt przekroczy 5 nocy, opłata nie będzie pobierana. Jedynie dzieci poniżej 10 roku życia są zwolnione z opłaty. Podatek w całości przekazywany jest do miasta Rzymu.

Z poważaniem,

Livia Tedeschi

biuro rezerwacji

bogdan - 2011-01-31, 11:00

Do zobaczenia w Rzymie.
Pozdrawiamy Marysia i Bogdan :spoko

maga - 2011-01-31, 13:21

bogdan napisał/a:
Do zobaczenia w Rzymie.
Pozdrawiamy Marysia i Bogdan :spoko

Miło nam będzie spotkać się z Wami :bigok
Będziemy w kontakcie :spoko

koko - 2011-01-31, 15:48

Do zobaczenia na Sardyni
Stasia i Konrad

andreas p - 2011-01-31, 15:53

Koko a my od 22.05 jestesmy w Buk przez 2 tygodnie :lol:
koko - 2011-02-01, 17:14

Nie można być wszędzie Andrzeju a chciało by się
maga - 2011-04-14, 20:58
Temat postu: Do Rzymu na beatyfikację JPII.
Temat założony trzy miesiące temu i jakby uległ zapomnieniu,więc pozwolę sobie go odświeżyć.

Tak jak wspomniałem wcześniej "Grupa Zaniemyska" (w trzy kampery) wybiera się na beatyfikację JPII do Rzymu.
Wiem,że kilka załóg z CT jedzie i będzie brało udział w tych uroczystościach,niektórzy będą już na święta wielkanocne w Rzymie,inni dojadą później.
Jeżeli jest ktoś chętny to spotykamy się wszyscy na kempingu Roma .

My wyjeżdżamy zaraz po świętach i chcemy zahaczyć o Toscanię.
W miarę możliwości i łączności,będziemy odzywali się gdzie jesteśmy i co robimy.

Po powrocie relacja z fotkami oczywiście :bigok

Santa - 2011-04-14, 23:06

My wyjeżdżamy w czwartek po świętach. Mamy rezerwację tutaj: http://www.lgproma.it/ITA/IMain.html
Pozdrawiamy Wszystkich przygotowujących się do wyjazdu :szeroki_usmiech

Endi - 2011-04-15, 08:17

maga napisał/a:
...wyjeżdżamy zaraz po świętach i chcemy zahaczyć o Toscanię...

Maćku, jak Toskania to może po drodze miasto słynnego „heretyka” ;) Galileo Galilei - Piza…?? W Pizie jest kilka miejsc postojowych dla kamperów ale ten jest największy i najbliżej / kilka minut / Krzywej Wieży
N 43*43’41.96” / E 10*23’27.61

Jak będziecie mięli ze sobą rowerki to po za Krzywą …proponuję również odwiedzić dom słynnego astronoma – Galileusza } 56126 Pisa via Santa Maria 26
Wewnątrz niepozwalają na pstrykanie ale szczerze polecam gdyż wystawa niezwylke interesująca.

Pozdrawiam :spoko Zaniemyślaków :bigok

maga - 2011-04-15, 20:56

Dziękuję Andrzejku za cenne informacje,Pizę mamy w planie i na pewno skorzystam z Twoich rad - kiedy ja Ci się odwdzięczę ?

:roll: jeszcze nie zdążyłem za zeszłoroczne wojaże ;)

P.S. dziękuję za pozdrowienia,przekażę je dalej :spoko

jacek.g - 2011-04-17, 17:18

Witajcie!
Też mamy zamiar wybrać się na beatyfikację .
Myślimy , aby po drodze zobaczyć Toskanię .
Może spotkamy się gdzieś na trasie.
Pozdrawiamy
Małgosia i Jacek z Zielonej Góry.

maga - 2011-05-09, 22:35
Temat postu: Wróciliśmy z beatyfikacji
Witamy i pozdrawiamy forumowiczów po dwutygodniowym pobycie we Włoszech,a w szczególności z uczestnictwa w uroczystościach beatyfikacyjnych Jana Pawła II.
Szczegóły i fotoreportaż przygotuję później po obrobieniu zdjęć.

Santa - 2011-05-16, 20:18

Trochę późno, ale my też meldujemy się po powrocie z Italii. Zgodnie z planem - w Rzymie zakotwiczyliśmy na Casilinie. Jeśli ktoś będzie zainteresowany kamperparkiem w odległości 20 minut autobusem od dworca Termini, to służę najświeższymi informacjami :szeroki_usmiech Wyprawa wyjątkowo udana. Przeżycia, wzruszenia - nie do opisania. A majowy umiarkowany klimat Italii, to zupełnie nowe doświadczenie, skłaniające do przemyślenia upalnych planów wakacyjnych :szeroki_usmiech
faro - 2011-05-17, 09:32

Bardzo zazdrościmy Tobie Santo i wszystkim którzy tam byli!!! :(
Mamy nadzieję że dojedziemy na kanonizację, choć życie nauczyło nas nie snuć już tak dalekich planów.

Jesteśmy wszak przykładem że Niespodzianki :bet: zdarzają się w najmniej oczekiwanym czasie.

Pozdrawiamy gorąco!!! :spoko :spoko :spoko

Tadeusz - 2011-05-17, 10:22

faro napisał/a:
Jesteśmy wszak przykładem że Niespodzianki :bet: zdarzają się w najmniej oczekiwanym czasie.

Dzięki takim niespodziankom nasze życie nabiera sensu. :)

Agnieszko :kwiatki:

Krzysiu :ok

Santa - 2011-05-17, 17:04

Tadeusz napisał/a:
faro napisał/a:

Dzięki takim niespodziankom nasze życie nabiera sensu. :)

Święte słowa :szeroki_usmiech :!: :!: :!:

Agnieszko - dziękuję za ten namiar na kamperpark. Dzięki takiej lokalizacji i bezpiecznemu ulokowaniu kamperka, mogliśmy ze spokojem "zażywać" Rzymu korzytając z metra i własnych bucików :szeroki_usmiech
Zdziwiłabyś się, gdybyś wiedziała ile razy podczas pobytu w Rzymie - przywoływaliśmy Was w pamięci :lol: I podczas uroczystości beatyfikacji, i podczas mszy dziękczynnej, i w Santa Maria Maggiore - wszędzie byliście telepatycznie :szeroki_usmiech A fizycznie - to sobie wszystko nadrobicie - pewnie nie jeden raz :szeroki_usmiech Pozdrawiam serdecznie.

maga - 2011-05-20, 21:46

Santa napisał/a:
Wyprawa wyjątkowo udana. Przeżycia, wzruszenia - nie do opisania. A majowy umiarkowany klimat Italii, to zupełnie nowe doświadczenie, skłaniające do przemyślenia upalnych planów wakacyjnych :szeroki_usmiech

Santa,pod tymi słowami i my się podpisujemy,jakbyś wyciągnęła mi je z ust :ok

P.S.Obiecałem fotoreportaż ale przyznaje się,maniana we mnie wstąpiła,aż wstyd się przyznać ;)

Santa - 2011-05-20, 22:38

maga napisał/a:

...Obiecałem fotoreportaż ale przyznaje się,maniana we mnie wstąpiła,aż wstyd się przyznać ;)
Może wkrótce odstąpi :szeroki_usmiech :!:

My jeszcze nawet się nie rozpakowaliśmy :szeroki_usmiech Urlop o tej porze roku, skutkuje dużymi zaległościami w pracy. Relacje z podróży muszą poczekać na lepsze czasy :szeroki_usmiech

Aulos - 2011-05-21, 22:41

Santa napisał/a:
maga napisał/a:

...Obiecałem fotoreportaż ale przyznaje się,maniana we mnie wstąpiła,aż wstyd się przyznać ;)
Może wkrótce odstąpi :szeroki_usmiech :!:

My jeszcze nawet się nie rozpakowaliśmy :szeroki_usmiech Urlop o tej porze roku, skutkuje dużymi zaległościami w pracy. Relacje z podróży muszą poczekać na lepsze czasy :szeroki_usmiech

Czekamy :kawka: