Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kupujemy kampera - Kupowanie kampera

Zaradek - 2010-01-04, 13:09

Ted69 napisał/a:
Jako ze szukam caly czas autka dla siebie chce sie podzielic kilkoma obserwacjami.
W wielu ogloszeniach internetowych sprzedajacy "radosnie" pisze ze na SMSy i maile - nie odpowiada, trzeba dzwonic. Ciekawe podejscie - ogloszenie w internecie ale ...... internetu uzywac nie bedzie.
Do kilku sprzedajacych wiec zadzwonilem, trudno i tutaj kolejna bariera - na wiekszosc moich pytan nie potrafia odpowiedziec (np - jaka jest dlugosc sprzedawanego auta - slysze - jak typowego xxx, wiec pytam - a jaka jest ta dlugosc typowego - "to powinien Pan wiedziec" - he he he)
Pytanie o srednie spalanie jest traktowanie podobnie - "w normie" albo to zalezy jak Pan jezdzi.
No i sobie pogadalem

W wielu ofertach jest informacja ze sprzedajacy moze wyslac dodatkowe zdjecia mailem - kilku mi obiecalo niestety - zadne fotki do mnie nie dotarly :(

Mam wrazenie ze sprzedajacy robia łaske ze w ogole cos wystawiaja do sprzedazy, ze klient ktory chce sie cos dowiedziec nim wylozy kase, to wrog i przeciwnik.

Jak za komuny - ekspedientka do kolezanki - tak dobrze by sie pracowalo gdyby nie Ci klienci ktorzy przychodza i przeszkadzaja.
Echhhhh - jestem troche zniesmaczony tym wszystkim.

Niestety muszę to potwierdzić :( . Część ze sprzedających zachowuje się tak jakby w ogóle nie chcieli sprzedać wystawionego towaru. A już pytanie o akcyzę zwala z nóg. Zaczynają mnie podejrzewać o to, że jestem z Urzędu Celnego.
Nie jest łatwo.

łoś - 2010-01-04, 13:32

Ponieważ większość camperów wystawiają handlarze to się tymi klockami nie bawią.
Częsty dopisek "sprzedam po obejrzeniu" jest po to, żeby kontakt z nabywcą był bezpośredni i można było kitu nawciskać, a jak się nie uda to bywa: "to spadaj pan".
Przerabiałem to prawie dwa lata

łoś - 2010-01-04, 17:17

Nie jest tak źle, różni ludzie się trafiają i różne kamperki. Ja szukałem integry do 30tys zł i się udało. Polecam: mobile. eu
krzrog17 - 2010-06-06, 19:19
Temat postu: WYBÓR HYMERA
Witam jestem z Kołobrzegu.
chciałbym w przyszłości zakupić kampera marki Hymer(zintegrowany) do 40000zł.
Model 544 zintegrowany rocznik 1991-1993 podwozie (Peugeot,Citroen,Fiat)
Model s555 podwozie Mercedes Benz(KACZKA) też w tym roczniku
Auto ma być dla 4-5 osobowej rodziny z dziećmi.
Proszę was o pomoc w wyborze i naco mam zwrócić uwagę podczas zakupu Hymerka. :)
Nowe mnie nie interesują bo jestem pasjonatem starszych modeli.

marko - 2010-06-06, 20:21

Życzymy powodzenia ps przy starszych modelach kamperów trzeba by bardzo czujny :shock: :shock:
kimtop - 2010-06-06, 21:02

krzrog17 napisał/a:
naco mam zwrócić uwagę podczas zakupu Hymerka.

Na zapach

krzrog17 - 2010-06-07, 09:57

Witam czy kamperam można jeździć przez cały rok na co dzień.
Chodzi mi o normalne użytkowanie.
Ostatnio przeglądam Hymerki na Mobile.de i muszę powiedzieć że są w Niemczech i kosztują ok 40tys zł.
A co powiecie na tego HYMERKA s550 kosztuje ok 7 tys więcej (
:lol:

futro2606 - 2010-11-28, 17:33

Ted69 napisał/a:
łoś napisał/a:
można było kitu nawciskać, a jak się nie uda to bywa: "to spadaj pan".
Przerabiałem to prawie dwa lata

Tos mnie pocieszyl :szeroki_usmiech

TED 69 mam pytanie czy może chciałbyś się pozbyć swojego kamperka coś takiego szukam

futro2606 - 2010-11-28, 18:41

OK rozumiem to tak jak ja troszeczkę się przywiązałem do swojego ale latka lecą a auto się starzeje i prędzej czy póżniej trzeba będzie zmienić .Jakby co to się odezwij :spoko
Shark - 2016-09-23, 00:40

krzrog17, witaj, kupiłeś ? Czy nadal szukasz? Ja szukam modelu tak ja Ty z lat 90-95 s550 lub s555 z automatyczna skrzynia. Podziel sie doświadczeniami z Twoich poszukiwań.
ZEUS - 2016-09-23, 08:53

Shark napisał/a:
krzrog17, witaj, kupiłeś ?

Shark - krzrog17 nie zagląda już na CT od ponad dwóch lat... :-P

kucyki40 - 2017-05-13, 20:32

Oldtimery są niezawodne.Oferuję Hymer Eriba na Oplu 1980;stan idealny za 12 000 plus drugi bliźniak wyrejesrowany za3600 oraz
Chłodnię autosklep z mebelkami do szybkiego demontażu aby też wozić rzeczy towary;Hyundai H 150 d epoxy z 7800
Fotki i moje ogłoszenie jest na portalu Gumtree pl
Nie jestem handlarzem ;jeden z nich sobie zostwiam.Pozdrwiam
ps;na jaki email wysłać więcej fotek prosze podac na 505330310

leszekk - 2017-05-13, 23:40

Fajne ,ale raczej nie do jazdy tylko tak bardziej dekoracyjnie
qdlaty_78 - 2017-05-14, 09:06

leszekk napisał/a:
Fajne ,ale raczej nie do jazdy tylko tak bardziej dekoracyjnie

:ok podoba mi się jak delikatnie to ująłeś :haha: