|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Miejsca Przyjazne Kamperowiczom - Parkingi, bezpieczny nocleg camperem zimą w Trójmieście.
Kucharze - 2011-01-19, 10:57 Temat postu: Parkingi, bezpieczny nocleg camperem zimą w Trójmieście. Witam,
Wybieram się camperem właśnie teraz zimą na krótką wyprawę do Trójmiasta i na Półwysep Helski. Chciałabym się zapytać czy ktoś zna jakieś dobre, bezpieczne miejsce na nocleg camperem w centrum Gdańska? Ze wszystkich parkingów strzeżonych i całodobowych znalazłam tylko jeden blisko starówki: parking na ul. Katarzynki 9:
http://www.tas-moto....arkingi-22.html
Czy ktoś zna ten parking, ma jakieś informacje czy można tam stanąć camperem, ile kosztuje "doba"? Opinie w internecie nie są zbyt przychylne, jednak to jedyny taki parking, który jest blisko centrum.
A drugie pytanie dotyczy Sopotu/Gdyni. Czy w tym mieście jest jakieś przyjazne, bezpieczne miejsce, parking strzeżony czy może kamping całoroczny, gdzie można stanąć camperem i przenocować zimą? Czytałam w Waszych relacjach, że można czasem zapytać w porcie, czy w hotelu czy można za jakąś opłatą stanąć na noc na ich ogrodzonym parkingu. To też jest pomysł.
Dzięki z góry za jakiekolwiek informacje
P.S. Przeszukałam forum, jednak nie znalazłam informacji o noclegach zimą w trójmieście, pewnie dlatego, że jestem początkującym forumowiczem i mogę trochę błądzić
ccsrally - 2011-01-19, 12:46
hej
mysmy byli w lecie w 3miescie i spalismy w gdyni kolo skweru kosciuszki bardziej w lewo jest ulica co prowadzi nad samo moze i tam jest parking.jak znajde ulice to ci podam.a dwa noclegi w gdansku to mielismy jeden dalej od centrum czyli kolo molo w gdansku.a drugie miejsce to parking przy samej operze baltyckiej.zaraz z boku mielismy stacje SKM ktorej nie bylo wogole slychac i mielismy bardzo fajne polaczenie z 3miastem.poszukam ulic dam znac bo teraz wychodze do pracy
pozdrawiam
Skorpion - 2011-01-19, 12:52
jest taki fajny parking w jelitkowie tuz kolo plarzy przy ulicy kaplicznej dwa lata temu stalem tam na parginku kilka dni bez zadnych problemow mozna dojsc deptakiem do sopot lub w druga strone na mola gdanskiego w poblizu parkingu jest sklepik dobrze zaopatrzony
papamila - 2011-01-19, 12:54
Czy to muszą być miejsca strzeżone?
masz zlote klamki czy jak?
ja zwykle staję
w Gdyni
na ul. Bulwar Nadmorski GPS N54*30'27,9" E18*33'15,3"
w Gdańsku:
ul. Długie Ogrody GPS N54*20'50,7" E18*39'40,8"
lub bliżej bałtyku
ul. Hallera GPS N54*24'39,6" E18*37'43,1"
nigdy mnie tam nic złego nie spotkało, w najbliższej okolicy restauracje
oczywiscie, są to normalne bezpłatne parkingi w środku miasta,
albo blisko starówki albo blisko wody (morskiej)
wstyd się przyznać ale nawet nie wiem czy funkcjonują zimową porą jakieś kampingi
ccsrally napisał/a: | drugie miejsce to parking przy samej operze baltyckiej. |
ul Towarowa GPS N54*22'23,3" E18*37'31,6"
fakt blisko kolekji SKM i Multikina
Tadeusz - 2011-01-19, 12:57
papamila napisał/a: | w Gdyni
na ul. Bulwar Nadmorski GPS N54*30'27,9" E18*33'15,3" |
To miejsce, polecone kiedyś przez Papamilę. sprawdziło się. Nocowalismy tam z Halszką i było fajnie.
marekoliva - 2011-01-19, 20:47
W centrum Gdańska całodobowy parking u zbiegu ulic Za Murami i Zbytki, cen nie znam, kampery często z niego korzystają.
Kucharze - 2011-01-20, 09:28
marekoliva napisał/a: | W centrum Gdańska całodobowy parking u zbiegu ulic Za Murami i Zbytki, cen nie znam, kampery często z niego korzystają. |
Dzięki wszystkim za informacje. Ten parking przy zbiegu Za murami i Zbytki jest najbliżej chyba starówki ze wszystkich jakie widziałam. Wiem, że można się przejść po mieście i postawić dalej ale zimą warunki do chodzenia czasem nie sprzyjają a poza tym mamy dwa psy. Jak wrócę to odpiszę, które miejsce zostało wypróbowane i jak wygląda zimą
Pozdrawiamy!
marekoliva - 2011-01-20, 20:43
Kucharze napisał/a: | Ten parking przy zbiegu Za murami i Zbytki jest najbliżej chyba starówki ze wszystkich jakie widziałam. |
To już strówka a praktycznie dwa kroki do niej, powodzenia przyjemnego zwiedzania
martini44 - 2011-01-20, 22:03
Kucharze napisał/a: | ale zimą warunki do chodzenia czasem nie sprzyjają |
ja mieszkałem w Gdańsku 3 miesiące od grudnia do lutego i jestem mile zaskoczony tym co można robić w dni zimowe.... myślę że nie będziecie się nudzić...
a na końcu ulicy Hallera też spokojnię spędzicie noc.... to przy samej plaży...
robert_smoldzino - 2011-01-21, 16:21
Teraz zima to bym sie na noc spokojna na Hallera nie ustawial.
To nie jest superbezpieczna okolica...
Jestem z Gdanska...
W Sopocie moge polecic genialne miejsce w srodku miasta ale telefonicznie 0 607 622 845
pzdr
robert
martini44 - 2011-01-21, 19:00
robert_smoldzino napisał/a: | To nie jest superbezpieczna okolica |
hmmmm.... faktem jest że ja tam spałem w lato.... zimą tylko spacery i rybka na przeciwko parkingu....
Campmar - 2011-01-21, 21:08
Witam,
Jak wspomniał Papamila,bulwar w Gdyni jest dobrym i bezpiecznym miejscem do noclegu.Tuż obok,koniec skweru Kościuszki podobnie,a nawet lepiej.Nocujesz nad samym morzem w centrum miasta.
Co do półwyspu mogę polecić pierwszy camping "Małe morze".Całoroczny, z dostępem do 230V.Dowiadywałem się przed sylwestrem 20PLN za dobę za kampa.
stripe - 2011-07-04, 22:45
Jako ze wybieram sie w przyszlym tygodniu w tamte strony, na pewno skorzystam z przewodnika po bezplatnych parkingach
A czy ktos moze mi cos powiedziec o kampingu Stogi w Gdansku? Z Google Maps wynika, ze blisko do plazy i polozenie na terenach zazielenionych. Interesuje mnie tez, czy sa w poblizu jakies stajnie, oferujace mozliwosc zwiedzania tych okolic z konskiego grzbietu.
Ze swojej strony moge polecic osrodek jezdziecki w Bialogorze, nieco dalej na zachod, tuz przed Leba. Mozna na ich terenie parkowac kamperem (odplatnie), a wieczorem galopowac po plazy
|
|