|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
2011 - Spotkanie MK w C N K, 8 lutego 2011, od 9.20 do
sasquatch - 2011-01-28, 18:57 Temat postu: Spotkanie MK w C N K, 8 lutego 2011, od 9.20 do Dzień dobry
Chciałbym zaproponować spotkanie 8 lutego 2011 w Warszawie. Będziemy zwiedzać Centrum Nauki Kopernik. Miło byłoby spotkać tam kogoś znajomego. Jak za dawnych czasów (mam na myśli czasy narodzin Małej Karawany, Pierwsza, druga, trzecia...)
Wiem, że to poniedziałek i że to my w wielkopolsce mamy wakacje a w Warszawie to normalny dzień pracy. Ale to też fajnie bo mniejszy tłok obcych ludzi będzie. Kto będzie mógł wygospodarować dzień to przyjdzie.
My z Elerami przyjedziemy kamperami - więc możemy gdzieś wspólnie zanocować całą karawaną (na przykład przy jakiejś restauracji).
Centrum Nauki Kopernik jest tutaj.
http://www.kopernik.org.pl/informacja/jak-trafic/
Coś piszą o parkingach, że nie działają jeszcze. Czy jest ktoś z Warszawy kto może to potwierdzić? Ewentualnie poszukać miejsca dla kilku kamperów.
Za pomoc będę wdzięczny biletem wstępu do Centrum Nauki :-).
Jakieś inne sugestie z Waszej strony? Piszcie uwzględnimy Wasze uwagi w planie na gorąco.
Zapraszamy.
Sasquatch (także w imieniu Elera1)
P.S. Alek też się stęsknił za innymi dziećmi z MK
P.S.2. Wchodzimy od 9.20 do 16.00 - im wcześniej tym mniejsza kolejka do kas.
eeik - 2011-01-28, 19:51
Nasza Zu od poniedziałku do szkoły, a już planowałam trasę
sasquatch - 2011-01-28, 20:23
Może jeden dzień absencji w szkole nie zaszkodzi tak bardzo - wszak to nauka w takim Centrum Nauki.
Sami zdecydujcie.
Sasquatch
Camper Diem - 2011-01-28, 20:38
a u nas koniec ferii
Sasquatch, napisz proszę jak najwięcej o pobycie w Warszawie, bo obiecaliśmy dziewczynom jeszcze co najmniej trzy wizyty w stolicy w tym roku
maga - 2011-01-28, 20:43 Temat postu: Re: Spotkanie MK w Centrum Nauki Kopernik 7 lutego 2011 Witajcie,
może następnym razem i w innym terminie uda nam się dołączyć do Małej Karawany,sezon niebawem się zacznie
AUTOJUR - 2011-01-28, 21:01
Sasquatch MK troche może w innym terminie tak jak kiedyś MK-Reaktywacja
eeik - 2011-01-28, 21:37
sasquatch napisał/a: | Może jeden dzień absencji w szkole nie zaszkodzi tak bardzo - wszak to nauka w takim Centrum Nauki.
Sami zdecydujcie.
Sasquatch |
Co racja to racja
Tęsknimy bardzo
STRUSIE - 2011-01-28, 22:42
Witajcie . Moja wiedza na powyższy temat jest taka .( byłem w C N K w poprzednią niedzielę ) Za biletami stałem równo dwie godziny . Zaznaczam że to była niedziela . Pewnie w dni tygodnia nie ma tylu ludzi . W poniedziałki jest nie czynne , tak piszą na stronie . Ja parkowałem na miejscach parkingowych przy ulicy pod centrum . Przyjechałem na godzinę przed otwarciem i jeszcze udało mi się załapać na jedno z ostatnich miejsc .
gryz3k - 2011-01-28, 22:53
Jeżeli nie zależy wam na parkingu i nie uważacie, że każdy czyha na wasze mienie i życie to polecałbym teren nad Wisłą w pobliżu Portu Czerniakowskiego. Są tam różne kluby żeglarskie, wioślarskie i tenisowe, oraz sporo miejsca nad wodą. Samo centrum a bez cywilizacji. Kolega mój mieszka tam na barce.
sasquatch - 2011-01-28, 23:03
andrzej napisał/a: | Witajcie . Moja wiedza na powyższy temat jest taka .( byłem w C N K w poprzednią niedzielę ) Za biletami stałem równo dwie godziny . Zaznaczam że to była niedziela . Pewnie w dni tygodnia nie ma tylu ludzi . W poniedziałki jest nie czynne , tak piszą na stronie . Ja parkowałem na miejscach parkingowych przy ulicy pod centrum . Przyjechałem na godzinę przed otwarciem i jeszcze udało mi się załapać na jedno z ostatnich miejsc . |
Dzięki za uwagę - masz rację tego nie doczytałem. Zasugerowałem się infolinią czynną także Pn. No to Wtorek. 8 lutego 2011. Pierwsze wejście godz. 9.20. Poprawię zaraz temat.
Co do terenów na nocleg. Czy tam jest jakaś restauracja w pobliżu?
Na stronie informują, że czas zwiedzania to jakieś 2-3 godziny. Ale myślę, że należałoby zarezerwować sobie jakieś 6 godzin na tę wizytę. Potem możemy pojechać wspólnie na nocleg i wejść do jakiejś restauracji i zjeść wspólnie kolację i... ... iść spać
Bo na drugi dzień przecież do pracy :-) A kto ma wolne to ma wolne
pozdrawiam
Sasquatch
STRUSIE - 2011-01-29, 08:42
Myślę że takie miejsce na postój łącznie z nocowaniem powinno być gdzieś nie daleko CNK i Traktu Królewskiego - jakiś wieczorny spacerek . Również miejsce bezpieczne , a więc parking płatny strzeżony . Mógłbym nad tym popracować . Mam teraz trochę czasu i chętnie poszukam jakiejś miejscówki .
Co do czasu zwiedzania , to zależy od kondycji uczestników zabawy . Ja po trzech godzinach szukałem wygodnej kanapy
DARO - 2011-01-29, 10:07 Temat postu: MK reaktywacja Dla naszej załogi ferie kończą się jutro.... Natomiast tak jak Autojur - 102 % frekwencji w innym bardziej wiosennym terminie . Czekaliśmy długo....przebudzenie niebawem i zapewne "wszyscy" zjadą na parking strzeżony, czynny całą dobę
Do zobaczenia
sasquatch - 2011-01-29, 10:08
Dzięki andrzeju. Bilet wstępu jeśli chciałbyś powtórzyć maraton jest dla Ciebie
Sasquatch
STRUSIE - 2011-01-29, 10:21
Jakieś konkretne działania mógłbym zacząć w poniedziałek .
Proponuję kontakt telefoniczny na PW
Pozdrawiam
Stanek - 2011-01-29, 12:24
Jeśli Was interesuje znam miejsce przy Polach Mokotowskich gdzie wydaje się że można spokojnie przenocować. Nie jest to przy Centrum Kopernika ale za to Pub Lolek i inne przybytki są w pobliżu. Niedaleko też od nas więc pewnie byśmy się chętnie na tę kolację przyłączyli
sasquatch - 2011-01-30, 00:44
Pozostawiam decyzję andrzej'owi. On wygrał konkurs i on niech zdecyduje. Ale serdecznie dziękuję za propozycje. Myślę, że andrzej rozważy wszystkie za i przeciw.
pozdrawiam
Sasquatch
STRUSIE - 2011-01-30, 10:13
Myślę że lokalizacja Stanka to dobry pomysł . Przejazd te kilka przystanków autobusem nie będzie wcale uciążliwe , wręcz odwrotnie . Uważam że możecie śmiało zaakceptować tę propozycję . Ja oczywiście rozejrzę się w innych miejscach . Jak coś znajdę to napiszę .
Camper Diem - 2011-01-30, 14:05
podzielcie się namiarami na to miejsce na Polach Mokotowskich.
na pewno niedługo zawitamy w stolicy, a pobyt na campingu za ok. 80 zł/doba, przy nieczynnych sanitariatach i braku wody w kranach nie bardzo się nam uśmiecha
Stanek - 2011-01-30, 16:40
andrzej napisał/a: | Myślę że lokalizacja Stanka to dobry pomysł . Przejazd te kilka przystanków autobusem nie będzie wcale uciążliwe , wręcz odwrotnie . |
Z dojazdem komunikacją to szczerze powiem muszę się zorientować bo nie poruszam się w ten sposób więc nie mam rozeznania. Myślałem, że planowaliście parkować czasowo gdzieś w okolicach CK a potem przejechać na miejsce noclegowe w pobliżu jakiegoś lokalu. W każdym razie ja zgłaszam gotowość pomocy. Na myśli mam jedno miejsce darmowe lub drugi parking płatny. Obie lokalizacje przy Polach Mokotowskich. Jeśli wyrazicie chęć to w przypadku tego drugiego miejsca mogę podjechać i zapytać czy byłaby możliwość parkowania przez noc i za ile.
Stanek - 2011-01-30, 16:55
Sprawdziłem z okolicy Pól Mokotowskich jedzie autobus którym można dojechać niedaleko CK - trzeba dojść od przystanku ok. 500 m. Ewentualnie metrem z przesiadką do autobusu.
majmarek - 2011-01-30, 23:31 Temat postu: spotkanie CNK witam
pomysł przedni.może i mnie sie uda was poznać?
pozdrawiam
Stanek - 2011-01-31, 09:15
affa napisał/a: | podzielcie się namiarami na to miejsce na Polach Mokotowskich.
na pewno niedługo zawitamy w stolicy, a pobyt na campingu za ok. 80 zł/doba, przy nieczynnych sanitariatach i braku wody w kranach nie bardzo się nam uśmiecha |
Toż pisałem Wam przy Waszej ostatniej wyprawie do stolicy, że kempingi to średni pomysł Proponowałem wtedy między innymi miejscówkę przy Polach Mokotowskich. Nie mam namiarów GPS, ale jak będziecie się wybierać to napiszcie podjadę i złapię współrzędne.
Camper Diem - 2011-01-31, 09:28
Stanek napisał/a: | Toż pisałem Wam przy Waszej ostatniej wyprawie do stolicy, że kempingi to średni pomysł |
tylko póki co staram się miejsca z prądem łapać- solar leży w piwnicy, ale sikaflex dopiero przy +10 wiąże... od listopada zmieniło się tyle, że zmieniłem akumulatory i na dłużej wystarczają
Stanek napisał/a: | Proponowałem wtedy między innymi miejscówkę przy Polach Mokotowskich. Nie mam namiarów GPS, ale jak będziecie się wybierać to napiszcie podjadę i złapię współrzędne. |
dzięki. jak wyjazd się będzie wykluwał to się odezwę
Stanek - 2011-01-31, 09:32
affa napisał/a: | dzięki. jak wyjazd się będzie wykluwał to się odezwę |
Wal jak w dym
Stanek - 2011-02-01, 15:59
Zrobiłem rozeznanie odnośnie możliwości parkowania.
Miejsce pierwsze parking Pub'u Lolek - czynny w godzinach pracy Pub'u - dla klientów gratis dla pozostałych 5 zł za wjazd. Niestety zamykany na noc, ale można spokojnie zanocować na uliczce przed parkingiem.
Drugie miejsce pokażę później bo teraz muszę zmykać.
Fotki poniżej:
Stanek - 2011-02-01, 16:45
Drugie miejsce to ogólnodostępny parking:
sasquatch - 2011-02-05, 19:25
Dziękuję za rozeznanie. Parking przy Polach Mokotowskich wydaje się być OK.
Do zobaczenia.
Sasquatch
Stanek - 2011-02-05, 20:25
Namiary GPS: N52°12'35.78'' E 20°59'55.21''
Dajcie znać jak będziecie to może pojawimy się przywitać. Co prawda przyszły tydzień mam bardzo ciężki ale może się uda.
eler1 - 2011-02-08, 22:25
Dziękujemy za wspaniałe spotkanie jak za dawnych lat. Pogoda dopisała noc ciepła jak wiosną, zapomniałem że mamy kalendarzową zimę .
Pozdrowienia dla Rafała i Asi oraz Martesa za super miejscówkę na nocleg Cicho i spokojnie, a dla Craziego za chęć pomocy i że był pełen rozterek
Co do parkowania pod CNK byliśmy o 8.30 i miejsc pod centrum pod dostatkiem oraz weszliśmy kilka minut po 9 ok.5min w kolejce, ale o ok.12 przestali wpuszczać.
Dzieciaki cały dzień spędziły w Centrum i jeszcze tak można by było ze dwa dni.
eler1 - 2011-02-09, 13:16
Kilka zdjęć ze spotkania :
|
|