Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

2011 - Spotkanie MK w C N K, 8 lutego 2011, od 9.20 do

sasquatch - 2011-01-28, 18:57
Temat postu: Spotkanie MK w C N K, 8 lutego 2011, od 9.20 do
Dzień dobry

Chciałbym zaproponować spotkanie 8 lutego 2011 w Warszawie. Będziemy zwiedzać Centrum Nauki Kopernik. Miło byłoby spotkać tam kogoś znajomego. Jak za dawnych czasów (mam na myśli czasy narodzin Małej Karawany, Pierwsza, druga, trzecia...)

Wiem, że to poniedziałek i że to my w wielkopolsce mamy wakacje a w Warszawie to normalny dzień pracy. Ale to też fajnie bo mniejszy tłok obcych ludzi będzie. Kto będzie mógł wygospodarować dzień to przyjdzie.

My z Elerami przyjedziemy kamperami - więc możemy gdzieś wspólnie zanocować całą karawaną (na przykład przy jakiejś restauracji).

Centrum Nauki Kopernik jest tutaj.
http://www.kopernik.org.pl/informacja/jak-trafic/

Coś piszą o parkingach, że nie działają jeszcze. Czy jest ktoś z Warszawy kto może to potwierdzić? Ewentualnie poszukać miejsca dla kilku kamperów.

Za pomoc będę wdzięczny biletem wstępu do Centrum Nauki :-).

Jakieś inne sugestie z Waszej strony? Piszcie uwzględnimy Wasze uwagi w planie na gorąco.

Zapraszamy.
Sasquatch (także w imieniu Elera1)

P.S. Alek też się stęsknił za innymi dziećmi z MK
P.S.2. Wchodzimy od 9.20 do 16.00 - im wcześniej tym mniejsza kolejka do kas.

eeik - 2011-01-28, 19:51

Nasza Zu od poniedziałku do szkoły, a już planowałam trasę :gwm :gwm :gwm :placze2 :placze2
sasquatch - 2011-01-28, 20:23

Może jeden dzień absencji w szkole nie zaszkodzi tak bardzo - wszak to nauka w takim Centrum Nauki.

Sami zdecydujcie.

Sasquatch

Camper Diem - 2011-01-28, 20:38

a u nas koniec ferii :(

Sasquatch, napisz proszę jak najwięcej o pobycie w Warszawie, bo obiecaliśmy dziewczynom jeszcze co najmniej trzy wizyty w stolicy w tym roku ;)

maga - 2011-01-28, 20:43
Temat postu: Re: Spotkanie MK w Centrum Nauki Kopernik 7 lutego 2011
Witajcie,
może następnym razem i w innym terminie uda nam się dołączyć do Małej Karawany,sezon niebawem się zacznie :kamp

AUTOJUR - 2011-01-28, 21:01

Sasquatch MK troche może w innym terminie tak jak kiedyś :spoko MK-Reaktywacja
eeik - 2011-01-28, 21:37

sasquatch napisał/a:
Może jeden dzień absencji w szkole nie zaszkodzi tak bardzo - wszak to nauka w takim Centrum Nauki.

Sami zdecydujcie.

Sasquatch

Co racja to racja :)
Tęsknimy bardzo

STRUSIE - 2011-01-28, 22:42

Witajcie . Moja wiedza na powyższy temat jest taka .( byłem w C N K w poprzednią niedzielę ) Za biletami stałem równo dwie godziny . Zaznaczam że to była niedziela . Pewnie w dni tygodnia nie ma tylu ludzi . W poniedziałki jest nie czynne , tak piszą na stronie . Ja parkowałem na miejscach parkingowych przy ulicy pod centrum . Przyjechałem na godzinę przed otwarciem i jeszcze udało mi się załapać na jedno z ostatnich miejsc .
gryz3k - 2011-01-28, 22:53

Jeżeli nie zależy wam na parkingu i nie uważacie, że każdy czyha na wasze mienie i życie to polecałbym teren nad Wisłą w pobliżu Portu Czerniakowskiego. Są tam różne kluby żeglarskie, wioślarskie i tenisowe, oraz sporo miejsca nad wodą. Samo centrum a bez cywilizacji. Kolega mój mieszka tam na barce.
sasquatch - 2011-01-28, 23:03

andrzej napisał/a:
Witajcie . Moja wiedza na powyższy temat jest taka .( byłem w C N K w poprzednią niedzielę ) Za biletami stałem równo dwie godziny . Zaznaczam że to była niedziela . Pewnie w dni tygodnia nie ma tylu ludzi . W poniedziałki jest nie czynne , tak piszą na stronie . Ja parkowałem na miejscach parkingowych przy ulicy pod centrum . Przyjechałem na godzinę przed otwarciem i jeszcze udało mi się załapać na jedno z ostatnich miejsc .

Dzięki za uwagę - masz rację tego nie doczytałem. Zasugerowałem się infolinią czynną także Pn. No to Wtorek. 8 lutego 2011. Pierwsze wejście godz. 9.20. Poprawię zaraz temat.

Co do terenów na nocleg. Czy tam jest jakaś restauracja w pobliżu?

Na stronie informują, że czas zwiedzania to jakieś 2-3 godziny. Ale myślę, że należałoby zarezerwować sobie jakieś 6 godzin na tę wizytę. Potem możemy pojechać wspólnie na nocleg i wejść do jakiejś restauracji i zjeść wspólnie kolację i... ... iść spać :diabelski_usmiech

Bo na drugi dzień przecież do pracy :-) A kto ma wolne to ma wolne :diabelski_usmiech

pozdrawiam
Sasquatch

STRUSIE - 2011-01-29, 08:42

Myślę że takie miejsce na postój łącznie z nocowaniem powinno być gdzieś nie daleko CNK i Traktu Królewskiego - jakiś wieczorny spacerek . Również miejsce bezpieczne , a więc parking płatny strzeżony . Mógłbym nad tym popracować . Mam teraz trochę czasu i chętnie poszukam jakiejś miejscówki .
Co do czasu zwiedzania , to zależy od kondycji uczestników zabawy . Ja po trzech godzinach szukałem wygodnej kanapy :( :oops:

DARO - 2011-01-29, 10:07
Temat postu: MK reaktywacja
Dla naszej załogi ferie kończą się jutro.... Natomiast tak jak Autojur - 102 % frekwencji w innym bardziej wiosennym terminie . Czekaliśmy długo....przebudzenie niebawem i zapewne "wszyscy" zjadą na parking strzeżony, czynny całą dobę :diabelski_usmiech
Do zobaczenia :spoko

sasquatch - 2011-01-29, 10:08

Dzięki andrzeju. Bilet wstępu jeśli chciałbyś powtórzyć maraton jest dla Ciebie :)

Sasquatch

STRUSIE - 2011-01-29, 10:21

Jakieś konkretne działania mógłbym zacząć w poniedziałek .
Proponuję kontakt telefoniczny na PW
Pozdrawiam

Stanek - 2011-01-29, 12:24

Jeśli Was interesuje znam miejsce przy Polach Mokotowskich gdzie wydaje się że można spokojnie przenocować. Nie jest to przy Centrum Kopernika ale za to Pub Lolek i inne przybytki są w pobliżu. Niedaleko też od nas więc pewnie byśmy się chętnie na tę kolację przyłączyli :)
sasquatch - 2011-01-30, 00:44

Pozostawiam decyzję andrzej'owi. On wygrał konkurs i on niech zdecyduje. Ale serdecznie dziękuję za propozycje. Myślę, że andrzej rozważy wszystkie za i przeciw.

pozdrawiam
Sasquatch

STRUSIE - 2011-01-30, 10:13

Myślę że lokalizacja Stanka to dobry pomysł . Przejazd te kilka przystanków autobusem nie będzie wcale uciążliwe , wręcz odwrotnie . Uważam że możecie śmiało zaakceptować tę propozycję . Ja oczywiście rozejrzę się w innych miejscach . Jak coś znajdę to napiszę . :spoko
Camper Diem - 2011-01-30, 14:05

podzielcie się namiarami na to miejsce na Polach Mokotowskich.
na pewno niedługo zawitamy w stolicy, a pobyt na campingu za ok. 80 zł/doba, przy nieczynnych sanitariatach i braku wody w kranach nie bardzo się nam uśmiecha ;)

Stanek - 2011-01-30, 16:40

andrzej napisał/a:
Myślę że lokalizacja Stanka to dobry pomysł . Przejazd te kilka przystanków autobusem nie będzie wcale uciążliwe , wręcz odwrotnie .

Z dojazdem komunikacją to szczerze powiem muszę się zorientować bo nie poruszam się w ten sposób więc nie mam rozeznania. Myślałem, że planowaliście parkować czasowo gdzieś w okolicach CK a potem przejechać na miejsce noclegowe w pobliżu jakiegoś lokalu. W każdym razie ja zgłaszam gotowość pomocy. Na myśli mam jedno miejsce darmowe lub drugi parking płatny. Obie lokalizacje przy Polach Mokotowskich. Jeśli wyrazicie chęć to w przypadku tego drugiego miejsca mogę podjechać i zapytać czy byłaby możliwość parkowania przez noc i za ile.

Stanek - 2011-01-30, 16:55

Sprawdziłem z okolicy Pól Mokotowskich jedzie autobus którym można dojechać niedaleko CK - trzeba dojść od przystanku ok. 500 m. Ewentualnie metrem z przesiadką do autobusu.
majmarek - 2011-01-30, 23:31
Temat postu: spotkanie CNK
witam
pomysł przedni.może i mnie sie uda was poznać?
pozdrawiam

Stanek - 2011-01-31, 09:15

affa napisał/a:
podzielcie się namiarami na to miejsce na Polach Mokotowskich.
na pewno niedługo zawitamy w stolicy, a pobyt na campingu za ok. 80 zł/doba, przy nieczynnych sanitariatach i braku wody w kranach nie bardzo się nam uśmiecha ;)

Toż pisałem Wam przy Waszej ostatniej wyprawie do stolicy, że kempingi to średni pomysł ;) Proponowałem wtedy między innymi miejscówkę przy Polach Mokotowskich. Nie mam namiarów GPS, ale jak będziecie się wybierać to napiszcie podjadę i złapię współrzędne.

Camper Diem - 2011-01-31, 09:28

Stanek napisał/a:
Toż pisałem Wam przy Waszej ostatniej wyprawie do stolicy, że kempingi to średni pomysł ;)

tylko póki co staram się miejsca z prądem łapać- solar leży w piwnicy, ale sikaflex dopiero przy +10 wiąże... od listopada zmieniło się tyle, że zmieniłem akumulatory i na dłużej wystarczają :ok

Stanek napisał/a:
Proponowałem wtedy między innymi miejscówkę przy Polach Mokotowskich. Nie mam namiarów GPS, ale jak będziecie się wybierać to napiszcie podjadę i złapię współrzędne.

dzięki. jak wyjazd się będzie wykluwał to się odezwę :spoko

Stanek - 2011-01-31, 09:32

affa napisał/a:
dzięki. jak wyjazd się będzie wykluwał to się odezwę :spoko

Wal jak w dym :spoko

Stanek - 2011-02-01, 15:59

Zrobiłem rozeznanie odnośnie możliwości parkowania.

Miejsce pierwsze parking Pub'u Lolek - czynny w godzinach pracy Pub'u - dla klientów gratis dla pozostałych 5 zł za wjazd. Niestety zamykany na noc, ale można spokojnie zanocować na uliczce przed parkingiem.

Drugie miejsce pokażę później bo teraz muszę zmykać.

Fotki poniżej:

Stanek - 2011-02-01, 16:45

Drugie miejsce to ogólnodostępny parking:
sasquatch - 2011-02-05, 19:25

Dziękuję za rozeznanie. Parking przy Polach Mokotowskich wydaje się być OK.

Do zobaczenia.

Sasquatch

Stanek - 2011-02-05, 20:25

Namiary GPS: N52°12'35.78'' E 20°59'55.21''

Dajcie znać jak będziecie to może pojawimy się przywitać. Co prawda przyszły tydzień mam bardzo ciężki ale może się uda.

eler1 - 2011-02-08, 22:25

Dziękujemy za wspaniałe spotkanie jak za dawnych lat. Pogoda dopisała noc ciepła jak wiosną, zapomniałem że mamy kalendarzową zimę .

Pozdrowienia dla Rafała i Asi oraz Martesa za super miejscówkę na nocleg Cicho i spokojnie, a dla Craziego za chęć pomocy i że był pełen rozterek :)
Co do parkowania pod CNK byliśmy o 8.30 i miejsc pod centrum pod dostatkiem oraz weszliśmy kilka minut po 9 ok.5min w kolejce, ale o ok.12 przestali wpuszczać.
Dzieciaki cały dzień spędziły w Centrum i jeszcze tak można by było ze dwa dni.

eler1 - 2011-02-09, 13:16

Kilka zdjęć ze spotkania :