| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Skandynawia - Informacja
martini44 - 2011-01-31, 21:27 Temat postu: Informacja Parę dni temu napisałem do Stena Line zapytanie o pozwolenie przewozu butli gazowych na promie:
"
Numer rezerwacji
Temat: Ogólne informacje
Komentarz: W niedługim czasie chciałbym skorzystać po raz kolejny z Waszych usług tym razem z samochodem kempingowym, moje pytanie dotyczy butli gazowych które są na wyposażeniu fabrycznym samochodu kampingowego czy musze mieć jakieś specjalne zaświadczenie i ich sprawności/legalności ??
Dostałem odpowiedź :
Dobry wieczór,
Uprzejmie informuję, że nie wymagamy tego typu zaświadczeń. W dniu wypłynięcia przy odprawie samochodowej proszę jednak poinformować nasz personel o posiadaniu butli gazowej.
Pozdrawiam/best regards,
Magdalena .............
Sales Centre
Office: +48 58 6609200
Email:info.pl@stenaline.com
Web: www.stenaline.pl
papamila - 2011-01-31, 22:16
nie prosciej zapytać na forum?
żadne extra zaswiadczenia nie są wymagane,
poproszą o zakręcenie butli i nalepią sticker (taka banderola) na zaworze butli
a na drzwiczkach luku z butlami przylepią nalepkę "gas"
tak samo w Norwegii, Finlandii i Danii
martini44 - 2011-01-31, 22:52
szukałem szukałem szukałem..... wszystkie informacje na forum tylko ogólne jedni wiedzą inni tylko trochę "słychać dzwony ale niewiadomo w którym kościele"..... tu mam na "papierze" w razie czego......
Al dziekuję za kolejne potwierdzenie Przyjacielu.....
Tadeusz - 2011-01-31, 23:05
Na połączeniach promowych do Wielkiej Brytanii, wcale nie wymagają informacji o posiadanych butlach. Ruch kamperów jest tam ogromny i wiedzą, że każdy kamper posiada gaz. Proszą tylko o dokładne zakręcenie butli. Zresztą tylko wtedy, gdy sam o gazie powiesz. Normalnie nawet się tym nie interesują, ani na linii francuskiej -Seafrance, ani brytyjskiej - P&O.
kimtop - 2011-02-01, 13:39
Płynąc Stena Line do Szwecji i z powrotem,nikt się moimi butlami nie zainteresował.Nic nie zakręcałem,przecież rozmroziła by się lodówka.Tak samo było na wielu innych promach.
darboch - 2011-03-28, 16:47
| kimtop napisał/a: | | Płynąc Stena Line do Szwecji i z powrotem,nikt się moimi butlami nie zainteresował.Nic nie zakręcałem,przecież rozmroziła by się lodówka. |
dokładnie
|
|