Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Czarnogóra, Bośnia i Hercegowina - Trochę Czarnogóry...

yannoo - 2011-02-01, 09:00
Temat postu: Trochę Czarnogóry...
Trochę Czarnogóry z 2009 r. - jeszcze bez kamperka i bez podpisów, ale dla zachęty.
http://picasaweb.google.com/yannoo1955/Montenegro

and123 - 2011-02-01, 13:01

Janusz !!!!
To skandal, muszę Ci przyznać moją małą, prywatną, czerwoną kartkę (oby tylko ADMIN tego nie przeczytała :-) !!!!
Jak można takich zdjęć nie podpisać ? Co to za miejsca ?
I jak mamy teraz jechać "szlakiem Yannoo" ??? :placze2

paf - 2011-02-01, 13:03

yannoo, zanim Administracja to przeczyta lepiej podpisz zdjęcia - :haha: :haha: and123, dobrze mówi :bigok
Skorpion - 2011-02-01, 13:04

yannoo napisał/a:
jeszcze bez kamperka i bez podpisów, ale dla zachęty.
and123 napisał/a:
Jak można takich zdjęć nie podpisać ? Co to za miejsca ?

jak to nie zaznaczyl ze bez podpisow nie mozesz sie czepiac uprzedzil

paf - 2011-02-01, 13:08

Cytat:
jak to nie zaznaczyl ze bez podpisow nie mozesz sie czepiac uprzedzil

no ale serce i umysł ściska :)

waldi - 2011-02-01, 14:56

Daj jakies namiary co by nie bladzic (PROSZE) :spoko
yannoo - 2011-02-01, 18:13

No dobrze - podpisałem... Ale się nie popisałem...
paf - 2011-02-01, 18:25

yannoo napisał/a:
No dobrze - podpisałem... Ale się nie popisałem...

Zuch! :)

Camper Diem - 2011-02-01, 19:36

zdjęcia bardzo ładne, interesujące.
bardzo żałuję, że nie ma żadnych namiarów/wskazówek dla kamperów :(

and123 - 2011-02-01, 19:41

Piwo w drodze !!! :spoko
Niektórzy już zadymę szykowali w temacie.
"Uwielbiam" czytać odpowiedzi a'la Kogut - nic nie wnoszące do rozmowy.
Jeździć Panowie, karawaning uprawiać, a jak pisać to cuś mądrego !!!! :mrgreen:

ALAPILOCIK - 2011-02-01, 20:39

Piękna wyprawa, a zdjęcia super, myślę że jeszcze dodają uroku Czarnogórze.
Oglądaliśmy wszyscy z zachwytem i już planujemy wyprawę w tamte rejony.

Fux - 2011-02-01, 20:42

yannoo, a możesz wkleic mapke trasy, aby inni mogli także napaść oczy... :oops:
yannoo - 2011-02-02, 16:41

Jechaliśmy przez Węgry (przed Szeged w miejscowości Hodmezovasarhely camping z basenami termalnymi). Serbię (Novi Sad - Szabac - Valjevo - Ovczar Bania), w tej ostatniej camping. Dalej Użice i przejście graniczne Gostun - Metanjac - Mojkovac - Żabljak (park narodowy Durmitor). Powrót do Mojkovaca i dalej na Podgoricę - Virpazar - Petrovac (camping, niektórzy stają kamperami na drodze przy plaży). Stamtąd zwiedziliśmy Budvę, Sv. Stefan i pojechaliśmy nad Zalew Kotorski (camping w Stolivie). Warto wybrać się na płw. Lustica (Rose), do Kotoru (mus) i objechać Zalew dookoła (Perast, Risan, Hercegnovi). Miejscami wąsko! Z Hercegnovi powrót przez Dubrovnik, koniecznie zaglądnąć na płw. Peljeszac (stamtąd na Korczulę) a dalej najlepiej prze BiH do domciu! Nie muszę dodawać, że najlepiej podróżować w maju lub wrześniu - w sezonie nie bardzo sobie to wyobrażam... Polecamy!!!
Fux - 2011-02-02, 19:26

yannoo, dzięki serdeczne!
Najbardziej mnie interesuje część z górkami w Serbii i Montenegro.

wałęsa - 2011-02-02, 20:14

Dzięki za piękne zdjęcia!!!
Dla ciebie yannoo duże piwko też żałuje że nie ma GPSów. :spoko

yannoo - 2011-02-03, 09:09

and123 napisał/a:
Jeździć Panowie, karawaning uprawiać,

Myślę, że to proste motto Andiego jest właściwym remedium na wszystkie niedociągnięcia mojego postu... Na GPS nie zwracam uwagi, gdyż tam, gdzie stoimy dziś, jutro stoi hotel albo jest to już teren ogrodzony i ktoś może mi zarzucić, że wprowadzam go w błąd. Kilka podpowiedzi uważni "oglądacze" znajdą pod zdjęciami, lecz proszę pamiętać - to był MAJ....
Pozdrawiam

WHITEandRED - 2011-02-03, 09:48

:spoko
bogdanpiotr - 2011-03-09, 20:26

Byłem w Czarnogórze w sierpniu 2010 roku. Wspaniałe widoki. Na granicy z Chorwacją trzeba za wjazd do Czarnogóry zapłacić 30 EUR. Na tej samej granicy trzeba koniecznie kupić przewodnik po campach w Czarnogórze, inaczej tragedia. Przed Budwą jest duży camp. W samym mieście jest mały camp ale warunki sanitarne kiepskie.
Wyjazd do Czarnogóry w sierpniu jest bardzo uciążliwy, tłumy turystów, brak miejsc parknigowych i straszny upał.

jedrek49 - 2011-03-22, 19:47

Witam
Bylismy w Czarnogorze w 2009r z przyczepa i placilismy za wjazd 10 Eur ,czy oplaty sie zmienily,wybieramy sie w tym roku wlasnie tez do Czarnogory ale camperkiemi chcielibysmy wiedziec jakie oplaty ekologiczne sa
Pozdrawiam
jedrek49

Fux - 2011-03-22, 19:53

Gdzieś na forum sie przewinęło, że raz kogoś skasowano na 10, a innego na 30...
WINNICZKI - 2011-03-22, 23:45

Czarnogóra podobała mi się,ale zachowanie Czarnogórców na granicy NIE. Po prostu OKRADAJĄ nieświadomych turystów. Sam też zostałem OKRADZIONY na 20 euro.Za wiazd camperem opłata powinna wynosić 10 Euro, i należy upierać się przy tej kwocie.Podwyższanie opłaty jest BEZPODSTAWNE,twierdzenie ,że kamper kosztuje tyle samo co autobus to KŁAMSTWO!!!!!!Warto pofatygować sie do ambasady tego kraju w Polsce i zasięgnąć języka na jakiej podstawie i wg,jakiego cennika kasowane są opłaty na granicy,najlepiej było by zaopatrzyć się w taki cennik z ambasady.Ja tam więcej nie pojadę,nie lubię być oszukiwany przez urzędników państwowych. :evil: :evil: :spoko
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2011-05-15, 15:58

zgadzam sie trzeba sie upierac jak madry celnik to w marcu placilismy 10 euro ,nie sciagamy winetki z szyby,a 2 jata temu zaplacilismy 30e.
and123 - 2011-05-17, 22:30

Opłata dla pojazdów samochodowych o ciężarze do 3,5 tony wynosi 10 EUR na rok, w postaci winietki. Na granicy dostajemy od Pana, który podszedł do samochodu winietkę i wydruk z kasy fiskalnej za 10 EUR. Inne cuda robią na bramkach autostradowych ale to bajka na inną okazję :-)