|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Campery w wersji mikro
krimar - 2011-02-01, 22:19 Temat postu: Campery w wersji mikro Zupełnie pomijana na forum i nie znana w Polsce kategoria miniaturowych camperów zdobywa coraz większą rzeszę sympatyków w Europie.
Jej skrajnym okazem jest Romahome R10 http://www.romahome.com/r...romahome/r10/92 - jednoosobowy camper zbudowany na Citroenie Nemo (zresztą firma jest dosyć popularna na Wyspach Brytyjskich - jej campery budowane na Citroenach c15, czy Berlingo można spotkać tam dosyć często)
Parę konstrukcji głównie samodzielnych (czyli ze względów finansowych dla wielu z nas najciekawszych) znalazłem tutaj http://translate.google.c...opic%3D174565.0
jeszcze inna oferta tu http://www.campingvan.de/ czy tu http://www.k2campers.co.uk/base_camp.php
Czy ktoś z forumowiczów miał kiedyś do czynienia z takim pojazdem? Jeśli tak prosiłbym o wrażenia. Mam zamiar przerobić swoje Berlingo na coś podobnego i chętnie poznałbym doświadczenia innych w tym temacie.
WINNICZKI - 2011-02-01, 23:52
W latach 80-tych w Grecji przespałem w maluchu (kemping w Maratonie) 26 nocy. Dało się-dało. Był to samochód kempingowy - nie. Myśle ,że zaden z samochodów typu Berlingo czy mniejsze nie można zaliczyć do pojazdów służących do wygodnej turystyki kempigowej. A ta forma turystyki ma być przede wszystkim WYGODNA. Przedstawiony wyżej berlingo może służyć ,jedynie dla zdesperowanego przedstawiciela handlowego, który za wszelką cene chce ciąć koszty i "robić" rynek jak najszybciej i najtaniej. W ostateczności widzę w takim pojeździe wędkarza samotnika i na tym koniec. Najmniejszym samochodem kempingowym wg/mnie może być VW T 3, VW T4, VW T 5 z dachem podnoszonym typ Westfalia,lub większe. Tyle mojego zdania w tym temacie.
Nocny Rajder - 2011-02-02, 00:10
Pane Winniczki pełna zgoda, ze sem tak wyrazim
wbobowski - 2011-02-02, 00:13
WINNICZKI napisał/a: | dla zdesperowanego przedstawiciela handlowego, który za wszelką cene chce ciąć koszty i "robić" rynek jak najszybciej i najtaniej. W ostateczności widzę w takim pojeździe wędkarza samotnika i na tym koniec. |
Dokładnie tak samo uważam.
łoś - 2011-02-02, 09:03
Najtaniej będzie przerobić Verolex-a, tylko namiot przedłużyć.
krimar - 2011-02-02, 09:22
WINNICZKI napisał/a: | Przedstawiony wyżej berlingo może służyć ,jedynie dla zdesperowanego przedstawiciela handlowego, który za wszelką cene chce ciąć koszty i "robić" rynek jak najszybciej i najtaniej. |
Ponad 22 000 GBP to jakoś nie bardzo najtaniej - sądzę, że wartość "pełnowymiarowych" camperów większości forumowiczów jest niższa. A co do lat 80-tych to w maluchu spaliśmy w trzy osoby i też nam było wygodnie.
pilocik - 2011-02-02, 09:47
Korzystanie z takiego pojazdu jest możliwe, w zależności od warunków fizycznych właściciela pojazdu ,w moim przypadku jest to niemożliwe
Tadeusz - 2011-02-02, 12:16
pilocik napisał/a: | Korzystanie z takiego pojazdu jest możliwe, w zależności od warunków fizycznych właściciela pojazdu ,w moim przypadku jest to niemożliwe |
A w moim jak najbardziej możliwe.
łoś - 2011-02-02, 18:59
Cytat: | A w moim jak najbardziej możliwe. |
Wiem, że wiesz jak się ściskać w dużym gronie. Nie pamiętam ilu studentów zmieściło się w F 126p
Witold Cherubin - 2011-02-02, 20:04
łoś napisał/a: | Nie pamiętam ilu studentów zmieściło się w F 126p |
Według moich informacji było ich 12-tu, ale mogę sie pochwalić że ja w Syrence wiozłem też 12 osób w kabinie, bagażnik był zajęty przez namioty i plecaki.
Pozdrawiam
maszakow - 2011-02-02, 22:03
krimar, nie pomijamy tej kategorii.
Była mowa o VW Caddy Tramper, była mowa o kompaktowym systemie gdzie kamper był jak transformer - rozkładał się z pudełek był nawet fragment filmu fabularnego z lat 60tych gdzie pewien wynalazca zbudował "motorhome" na 2CV.
POlecam ci również dział naczep na pickupy - np a wniej fotki zestawu na Dacii Logan.
janus - 2011-02-03, 11:46
Mało, że nie pomijamy, to jeszcze używamy
Co prawda teraz nasz (własnej roboty ) Kangoo Campoo pójdzie pewnie trochę w odstawkę, ale swoje już pojeździł i to na pewno nie koniec.
A co do wygody to zupełnie nie zgadzam się z szanownymi przedmówcami
Jest to szalenie wygodne rozwiązanie, oczywiście jeżeli spojrzy się na minicamperki jako na pojazdy całoroczne, których przystosowanie do wypoczynku zajmuje góra 30 minut, a poza tym cały rok jest to w pełni funkcjonalny samochód osobowy/dostawczy, a całość nie kosztuje kilkudziesięciu/kilkuset tysięcy zł
Oczywiście nie spełni oczekiwań czteroosobowej rodziny, ale dla dwójki ...
lepciak - 2011-02-03, 13:10
Inne warianty małych pojazdów wycieczkowych
Pojazd po wymianie klapy bagażowej na domek
albo pojazd z domkiem wyciąganym z bagażnika i stawianym na dachu
może niezupełnie na temat, ale sprzęt którego właściciele nie chcą się przed nikim chwalić
maszakow - 2011-02-03, 23:39
Jaki ładny...
CHciałem zauważyć że najnowsze wersje Berlingo, Partnera i całej pozostałej konkurencji Kangoo strasznie urosły, więc komfort takiej kamperowej przeróbki będzie nieporównanie większy niż parę lat temu.
przypomne jeszcze jeden pomysł z forum - Hyundai Trajet
http://www.camperteam.pl/...opic.php?t=7215
Zduniol - 2011-02-04, 08:43
Kolego Maszakow, dziękuję za wspominkę mojej skromnej pracy Ja też nie do końca zgadzam się z niektórymi. Wszystko obija się o kasę. Gdybym miał kilkanaście tysięcy na zbyciu, napewno kupiłym kampera z prawdziwego zdarzenia. Niestety nie mam a jestem strasznym zapaleńcem w tym temacie, dlatego postanowiłem przebudować moje auto nie rezygnując jednocześnie z jego funkcjonalności. Na sezon zabudowę wkładam, po sezonie wyciągam, montuję fotele i mam zwykłe autko W tym roku planuję ciąg dalszy zabudowy. Przy okazji podczas tego zimowego czasu pooglądałem co nieco i mam kolejne pomysły. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Oczywiście zakres prac będzie uwieczniony dla potomnych i pokazany na forum w moim topiku Pozdrawiam wszystkim fascynatów mikrokamperów :D
ccsrally - 2011-02-04, 13:03
hej
ogladajac zdjecia tych malutkich kamperkow mysle sobie tak jak moi przedmowcy ze to troszke za male na kamperka. zamiast kupowac partnera lub innego podobnego samochodzika mozna kupic vwt4 (np tak jak my mamy multivana) i juz jest gotowy kamperek na wakacje (lozeczko stolik lodoweczka w niektorych wersjach)a na codzien fajne autko na miasto:)
krimar - 2011-02-05, 21:30
Pewnie lepiej, tyle że w cenie 2 letniego Berlingo od pierwszego właściciela kupisz 15 letniego multivana z nieznaną przeszłością.
WINNICZKI - 2011-02-05, 23:00
Ale ,za to przyszłośc będzie znana A tak małżonka gotowa się zniechęcić i pozostanie hotel
janus - 2011-02-06, 09:56
WINNICZKI napisał/a: | Ale ,za to przyszłośc będzie znana A tak małżonka gotowa się zniechęcić i pozostanie hotel |
albo zmiana ...
P.S. Moja koleżanka małżonka nijak się zniechęcić nie dała
ccsrally - 2011-02-06, 16:30
krimar napisał/a: | Pewnie lepiej, tyle że w cenie 2 letniego Berlingo od pierwszego właściciela kupisz 15 letniego multivana z nieznaną przeszłością. |
no czyli masz odpowiedz co jest lepsze i za co placisz. berlingo to tylko mala namiastka kampera. multivan juz wieksza no a kamperek to co misie lubia najbardziej
krimar - 2011-02-07, 15:35
Z dotychczasowych wpisów wynika, że Ci (nieliczni) którzy coś takiego mają są zadowoleni, a Ci co nie mają są raczej krytyczni.
dudek_t - 2011-02-07, 16:01
Ja na razie stałem się posiadaczem "bazy". Zabudowę będę robił we własnym zakresie. Owszem jest to rozwiązanie "na styk" i bardzo kompromisowe ale jak się nie ma co się lubi... a te samochody mają tą zaletę że doskonale nadają się do codziennych jazd.
Pożyjemy zobaczymy, dam Wam znać, będzie też relacja foto
Pacjent to Caddy w wersji Maxi, więc plus jest taki że nie trzeba będzie składać łóżka żeby jechać
maszakow - 2011-02-07, 23:30
krimar napisał/a: | Z dotychczasowych wpisów wynika, że Ci (nieliczni) którzy coś takiego mają są zadowoleni, a Ci co nie mają są raczej krytyczni. |
Bo każda pliszka swój ogonek chwali:). Mikrokamperki to rozwiązanie dla par lub singli którzy nie są w stanie pozwolić sobie ani na dedykowane auto ani na coś większego lub to coś większego byłoby dla nich większym kłopotem. Jest to jakiś sposób na odpoczynek i wakacje gdzieś dalej od domu. Każdemu podług jego możliwości, a te weryfikuje życie.
JA jeżdziłem odziedziczonym po firmie Jumperem. Decyzja zapadła dawno temu ze będe go przerabiał na pseudokampera. Po kradzieży jakoś nie mogłem wyobrazić siebie za kierownica mniejszego vana albo dużego kombi. Auto miało być duże i rodzinne. Jak znajomym mówię że LT35 to moje pojęcie auta rodzinnego - to patrzą na mnie nieco dziwnie. Jak zrealizuję plan to wtedy zrozumieją.
TomekW - 2011-02-08, 01:55
Jak dla mnie hiciorem w skali mikro jest wspomniany juz wcześcniej w "Kamperowych ciekawostkach" kieszonkowy Bedford Rascal Bambi, spotykany chyba tylko w UK. Autko bazowe to europejski klon Suzuki Super Carry, a co można z niego zrobić, zobaczcie tu:
http://www.bedfordrascal.com/motorhomes.html
Wygląda toto sympatycznie; inna sprawa, czy nadaje się do użytku jako kamper, czy raczej tylko fun-camper
krimar - 2011-02-08, 14:09
Taki Bambi to gigant w porównaniu z Berlingo.
bbart - 2011-02-08, 14:34
.........mieć 20 lat i takie cacko..........
eMKa - 2011-02-08, 16:05
..........mnie to by wystarczyło tylko te 20 lat
StasioiJola - 2011-02-08, 16:16
Krzysiu- nie tylko Tobie- ja już bym się zgodził na 25!!!!
TomekW - 2011-02-08, 16:39
krimar napisał/a: | Taki Bambi to gigant w porównaniu z Berlingo. |
Może na wysokość, ale szerokością bardziej podobny do Malucha
krimar - 2011-02-09, 19:59
Prawie malucha też przerobili na campera http://home.btconnect.com/wheelhome/page14.html
yuras - 2011-02-09, 21:16
A co sądzicie o takiej wersji http://swissroombox.com/swissRoomBox-movie.html
Ceny też są ,,micro" raczej.
bbart - 2011-02-10, 11:18
Bardzo fajna sprawa. Oczywiście dla dwójki, najlepiej młodych, ludzi. I w ciepłym bezdeszczowym klimacie.
Nie chodzi o to, że czuję się staro, ale na niektóre sprawy (montowanie jakichś pizdryków) nie starczyłoby już cierpliwości. A i w krzaczki latać....Cierpną nogi od nienaturalnych pozycji.
Ale, podkreślam,pomysł podoba mi się bardzo.
krimar - 2011-02-12, 21:50
dudek_t napisał/a: |
Pacjent to Caddy w wersji Maxi, więc plus jest taki że nie trzeba będzie składać łóżka żeby jechać |
Chyba, że wybierzesz wersję z pełnym dostępem do "kuchni" i "łazienki" po rozłożeniu spania, tak jak tu na ostatnim zdjęciu http://www.campingvan.de/caddymaxi_foto.html
Świstak - 2011-02-14, 22:28
Czasem i mnie nachodzi ochota na zbudowanie takiego maleństwa które da się ogrzać w zimie zapalniczką. Wszystko (niezależnie czy to kwadrat czy też koło) ma swoje zalety i wady.
krimar - 2011-03-29, 14:13
Następna ciekawa stronka z mikrokamperami
http://www.fiorino-topviva-und-tucan44.de/
tucan 44 to prawdopodobnie najmniejsza firmowa alkowa świata
marius - 2011-03-29, 20:19
Niestety, nie. Widziałem mniejszą.
wiola28_1978 - 2011-12-22, 14:35 Temat postu: j/w jeśli chodzi o minimalizm, to mnie zafascynowała taka wersja....
WINNICZKI - 2011-12-22, 20:25
Ostatnia wersja wejdzie do produkcji na Zeraniu po rozmowach prezydenta Komorowskiego z Chinczykami.
krimar - 2012-04-05, 17:50
a tu ciekawostka made in Poland niestety z przeszłości
http://akson.sgh.waw.pl/~mgolen/domobil/index.htm
Leo2 - 2012-04-05, 20:36
To Piaggio ma nakładkę kampa na krótki wypad za miasto, Włosi to lubią. A z tych Chińczyków to bym się tak nie śmiał, wątpię czy za 50 lat dorównamy im technologicznie, właściwie już w każdej dziedzinie. Co do tandety w naszych sklepach to raczej trzeba mieć pretensje do naszych handlowców, kupują najtańszy towar, a oni też taki produkują bo jest na to u nas zbyt.
patroly61fan - 2014-12-30, 00:12
WINNICZKI napisał/a: | W latach 80-tych w Grecji przespałem w maluchu (kemping w Maratonie) 26 nocy. Dało się-dało. Był to samochód kempingowy - nie. Myśle ,że zaden z samochodów typu Berlingo czy mniejsze nie można zaliczyć do pojazdów służących do wygodnej turystyki kempigowej. A ta forma turystyki ma być przede wszystkim WYGODNA. Przedstawiony wyżej berlingo może służyć ,jedynie dla zdesperowanego przedstawiciela handlowego, który za wszelką cene chce ciąć koszty i "robić" rynek jak najszybciej i najtaniej. W ostateczności widzę w takim pojeździe wędkarza samotnika i na tym koniec. Najmniejszym samochodem kempingowym wg/mnie może być VW T 3, VW T4, VW T 5 z dachem podnoszonym typ Westfalia,lub większe. Tyle mojego zdania w tym temacie. |
A ja mysle ze nie do konca masz racje , w koncu co człowiek to inne potrzeby...
sator - 2016-05-11, 12:19
tego typu rozwiązanie ma robić za substytut namiotu na szybkie 2-3 dniowe wyjazdy połączone najczęściej z uprawianiem sportu (np. trekkingi, wspinaczka, paralotnie), gdzie do auta wraca się tylko po to, aby się przespać, ew wziąć prysznic.
Koszt zabudowy ok 200 zł wychodzi.
globusek - 2020-04-01, 14:23
Jako że to mój pierwszy post na forum (które od dawna czytam), chciałbym serdecznie wszystkich przywitać
Pozwolę sobie odświeżyć nieco temat. Mam pytanie do kolegi janus. Czy zamieszczałeś gdzieś może jakieś obszerniejsze informacje na temat przeróbek w swoim kangurku?
janus - 2020-04-01, 15:42
Witaj na forum.
Kiedyś, a było to już bardzo dawno pisałem trochę szczegółowiej o modyfikacjach kangoorka na forum: http://www.klubkangoo.pl/forum/, ale niestety wiem, że samo forum się już kilkakrotnie sypnęło i sam nie potrafię dotrzeć do opisu. Pomijając już zresztą fakt, że opis budowy składał się z jednego postu, a nie kilkudziesięciu stron jak potrafią to zrealizować koledzy budowniczy na forum CT
Kilka odręcznych rysunków, kilka dni przycinania i to tylko dlatego, że trzeba było czekać na wyschnięcie lakieru i sporo szukania po necie, strychach i sklepach za najprostszymi i najbardziej funkcjonalnymi rozwiązaniami.
Nas efekt zadowalał
Jeśli masz pytania to spoko na p.w.
|
|