Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Camper Band - Stara piosenka w nowym Camper Dysku

MAREKH - 2011-03-01, 17:13
Temat postu: Stara piosenka w nowym Camper Dysku
Za całokształt pracy na Forum,

martini44 - 2011-03-01, 17:46

super..... :bigok :bigok
MAREKH - 2011-03-01, 19:03

Chciałem dodać że śpiewa sam Tadeusz.piosenka pochodzi z płyty Pocztówka z Kabaretu.
:spoko :spoko :spoko

Santa - 2011-03-01, 19:52
Temat postu: Re: Stara piosenka w nowym Camper Dysku
MAREKH napisał/a:
Za całokształt pracy na Forum

Świetny pomysł, super realizacja :szeroki_usmiech

Bim - 2011-03-01, 20:03

MAREKH napisał/a:
Za całokształt pracy na Forum,

No nie nie za całokształt .
Mam nadzieję , że to za piątą nie bawem zbliżającą się rocznicę działalności na tym wirtualnym padole.
Fajny pomysł i super składanka i to w wykonaniu samego beneficjenta nie skojarzyłem po pierwszym odsłuchaniu.

Wczoraj słuchałem w Trójce benefisu Kociniaka i mam nadzieję że też kiedyś doczekamy takiego wydarzenia ale nie w radiu :spoko :bukiet:

ReginaZW - 2011-03-01, 20:50

Super! :roza:
maniek68 - 2011-03-01, 20:53

Nie znam osobiście Tadeusza ,ale widać że super ludek :spoko
Muszę wybrać się na jakiś zlot z ludkami CT.

Serdecznie pozdrawiam :spoko :spoko

Skorpion - 2011-03-02, 07:25

Fajna sprawa
Tadeusz - 2011-03-02, 18:41

Marku, serdeczne dzięki za tę miłą niespodziankę. Obejrzałem swoją facjatę w towarzystwie tylu fajnych ludzi. Odżyły wspomnienia. :)

Mam pomysł. :)

Moglibyśmy wielu kolegom zrobić taką frajdę. Może ci spośród nas, którzy dysponują umiejętnościami i możliwościami technicznymi, przygotowaliby podobne pokazy dla swoich najbardziej lubianych koleżanek i kolegów.

Byłaby frajda i z samej radości tworzenia i z przyjemności obdarowywania własnym dziełem.

Twórcze umysły - co Wy na to? :wyszczerzony:

krynia i stan - 2011-03-03, 11:54

Tadziu zgodnie z obietnicą, dzisiaj wieczorem zamieszczę tutaj poradnik jak taki filmik zrobić :spoko
krynia i stan - 2011-03-03, 20:56

Jak stworzyć film z podkładem muzycznym ze zdjęć ze swoich wakacji ?

Taki film nazywa się diaporama.
W sumie jest to prosta sprawa, można by powiedzieć ściągnij program x, kilka kliknięć i po sprawie. Ale niestety program jest komercyjny i kosztuje słono a wersja testowa wkleja paskudną reklamę programu.
I tak jest z każdym programem który jest coś wart, ponieważ nie będę tu propagował piractwa więc postanowiłem znaleźć darmową alternatywę,
Ciekawą i darmową alternatywą będzie Picassa ściągnięta z Gogle, tyle że ma pewną wadę można dodać jako podkład tylko jeden plik muzyczny i jak się on kończy to dalej mamy ciszę.
Co można zrobić ? Wybrać kilka mp3-jek i połączyc je w jedną za pomocą programu np.
plik
Po zainstalowaniu otwieramy program.

Klikamy na plusik, otwiera nam się okienko w którym znajdujemy nasze pliki muzyczne i trzymając wciśnięty Ctrl na klawiaturze zaznaczamy myszką interesujące pliki.
Po czym zatwierdzamy wybór, i wracamy do okienka w którym mamy listę plików do połączenia.

Możemy teraz kliknąć na wybierz i zmienić nazwę pliku docelowego oraz jego położenie na dysku, ale nie ma takiej konieczności.
Klikamy połącz pliki i po chwili mamy jeden długi plik muzyczny składający się z wybranych mp3-jek.

Następnie przygotowujemy folder ze zdjęciami, nazywamy go jakoś, na razie jest on pusty.
Kopiujemy do niego następnie wszystkie fotki jakie chcemy mieć w naszym filmiku.
Otwieramy Picassę i nasz folder z fotkami, możemy teraz nad nimi popracować, poobracać rozjśnić itp. Oraz dodać opisy, a mogą one się przydać gdyż Picassa umożliwia ich wyświetlanie na filmie.

Za pomocą skrótu klawiaturowego Carl + A zaznaczamy wszystkie fotki i klikamy na ikonie powyżej zdjęć utwórz prezentację filmową. Otwiera się nowe okienko.

Teraz możemy dodać nasz plik muzyczny, klikamy na ładuj i wybieramy go następnie zatwierdzamy wybór.

Jeśli mamy konto na YouTube to możemy od razu kliknąć odpowiedni przycisk o ile własnie tam chcemy nasz filmik umieścić, w innym przypadku klikamy utwórz film.
Powyżej mamy pole do zaznaczania o nazwie pokaż podpisy, jeśli je zaznaczymy to na filmie wyświetlą się napisy dodane do fotek o których wspominałem wcześniej.
Klikamy przycisk utwórz film i czekamy zależnie od mocy komputera i ilości fotek od kilku do nawet kilkudziesięciu minut na utworzenie prezentacji.

To wszystko, właśnie zrobiłeś(aś) swoją pierwszą diaporamę – gratuluję.

Tadeusz - 2011-03-03, 21:44

Bogusiu, dziękuję.
Twoja instrukcja będzie bardzo przydatna dla tych Kolegów, którzy pragną rozszerzyć zakres zabawy na forum.
Dla wielu z nas wykonanie takiej pracy w celu zrobienia niespodzianki ulubionej osobie jest czystą przyjemnością.
Przy okazji powolutku wzrasta poziom umiejętności poruszania się po skomplikowanym świecie informatyki.

Zechciej przyjąć skromne piwko ode mnie, a przy najbliższym spotkaniu poprawimy je kawóweczką naszej produkcji według Twojej receptury. :bukiet: :spoko

krynia i stan - 2011-03-03, 22:17

Tadeusz napisał/a:

Zechciej przyjąć skromne piwko ode mnie, a przy najbliższym spotkaniu poprawimy je kawóweczką naszej produkcji według Twojej receptury. :bukiet: :spoko

Dziękuję za piwko :spoko , a co do kawówki to w takim razie będziemy mieli dwie butelki do wypicia :bigok

Wakacje już blisko, i będzie okazja do spotkań :bigok