Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Szukam elektryka

kawasaki - 2011-03-29, 17:17
Temat postu: Szukam elektryka
Witam

w związku z tym, że powoli zaczyna się sezon na kamperowanie szykuję już moje auto.
szukam elektryka, z okolic Poznania, znającego się na kamperach, byłem w zeszłym roku u autoelektryka ale nie za bardzo miał pojęcie o takiej instalacji z dwoma aku i solarem.
z góry dziękuję za info:)

waldi - 2011-03-29, 19:05

Co by mial ten elektryk do roboty?
marius - 2011-03-29, 19:05

To co ta był za autoelektryk? Zasady przepływu prądu są wszędzie takie same. Moim zdaniem każdy elektryk powinien Ci pomóc o ile jest dobry w swoim fachu. Powodzenia.
Witold Cherubin - 2011-03-30, 09:05

O ile wiem to pod Poznaniem jest serwis kamperów, na pewno mają elektryka znającego instalacje w kamperach. Nie pamiętam namiarów, ale się ogłaszają w internecie chyba nazywają się Bońkowscy. Poszukaj w internecie serwisu kamperów.
Pozdrawiam :spoko

waldi - 2011-03-30, 09:18

Ten serwis miesci sie w Baranowie pod Poznaniem wyjazd z Poznania w kierunku na Pniewy droga nr 92 stara 2 przy zjezdzie na Szamotuly
maga - 2011-03-30, 09:24

Drugi nazywa się Smolicz,między Swarzędzem a Kostrzynem Wlkp.

CENTRUM CAMPINGOWE SMOLICZ

ul. Kostrzyńska 5,
62-021 Paczkowo k/ Poznania

tel/fax: +48 061 815 74 69

http://www.yellowpages.pl.../www.smolicz.pl

AnnoDomini - 2013-04-27, 22:10

A ja poszukuję elektryka, który znałby problematykę camperową na południu Polski, najlepiej na Śląsku - okolice Bielska-Białej. Mam totalnie pokręcone podłączenie lodówki (jest włączona do kontaktu, który znajduje się wewnątrz auta) - a gniazdko niestety nie działa. W ogóle część gniazdek działa, a część nie - łącznie jest ich 5.
Lodówka jest w pełni sprawa na gaz i akumulator pracuje bez zarzutu - problem jest z podłączeniem jej pod 230V.

papamila - 2013-04-28, 06:23

AnnoDomini napisał/a:
Mam totalnie pokręcone podłączenie lodówki (jest włączona do kontaktu, który znajduje się wewnątrz auta) - a gniazdko niestety nie działa

To poprawne podłaczenie tak to jest w orginale
Czy aby auto jest podłaczone do prądu 230V? bo niby skąd miałby być prąd w tych gniazdkach?
Podłacz auto do sieci i lodowka na 230V ruszy

AnnoDomini napisał/a:
W ogóle część gniazdek działa, a część nie - łącznie jest ich 5.
Relatywnie duzo gniazdek jak na standartowego kampera
(zazwyczaj są 2-3, w okolicy kuchni i łazience) i prąd się w nich pojawia po podłaczeniu
auta do sieci 230V

Skoro piszesz że w niektórych jest prąd to może jest w aucie jakaś dodatkowo zmajstrowana instalacja, np połaczona z przetwornicą

Swoją drogą to skrobnij coś więcej o aucie ew foto bo trudno z trzech zdań wyrokować

AnnoDomini - 2013-04-29, 19:16

Niestety problem jest już po podłączeniu do 230V. W innych opcjach lodówa działa. może to kwestia zepsutego gniazdka. Jak tylko go obfotografuję, to wrzucę coś niecoś.
Pozdrówki

kaimar - 2013-04-29, 20:06

AnnoDomini napisał/a:
ja poszukuję elektryka, który znałby problematykę camperową na południu Polski, najlepiej na Śląsku

Możesz podjechać do mnie do Katowic.

majmarek - 2013-05-03, 09:20

AnnoDomini
skontaktuj sie z Admin z CT myślę że tego Ci trzeba!- rzut beretem z B.B. bo Wisła

tadek - 2013-05-03, 09:32
Temat postu: Re: Szukam elektryka
kawasaki napisał/a:
Witam

w związku z tym, że powoli zaczyna się sezon na kamperowanie szykuję już moje auto.
szukam elektryka, z okolic Poznania, znającego się na kamperach, byłem w zeszłym roku u autoelektryka ale nie za bardzo miał pojęcie o takiej instalacji z dwoma aku i solarem.
z góry dziękuję za info:)

Polecam firmę ALPO z Lubonia. Od czterech lat serwisuję u nich kampera ( już drugiego ). Mogę polecić. Robią wszystko, włącznie z przeglądami gazowymi.

http://www.alpo.ig.pl/ :spoko

mayer - 2013-05-05, 01:09

waldi napisał/a:
Ten serwis miesci sie w Baranowie pod Poznaniem wyjazd z Poznania w kierunku na Pniewy droga nr 92 stara 2 przy zjezdzie na Szamotuly

Hahahhahah... Prosze cię... Zadzwoniłem z pytaniem o diagnoze iskrownika w ogrzewaniu i ewentualna wymianę
Odpowiedź:
"Ogrzewanie takie stare????!!! 92 rocznik???!!! Nalezy je bezwzglednie wymienic na nowe CALE!!!"
Odpuść sobie tych "szpeców" od Opla i omijaj szerokim łukiem!
Jeśli już to Luboń.