| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Po Polsce - Wyprawa w Góry Stołowe
Krzysztof M - 2011-04-04, 12:12 Temat postu: Wyprawa w Góry Stołowe Planuję wyprawę w góry stołowe. W Internecie znalazłem taką informację, którą nie bardzo rozumiem. "Droga 100 Zakrętów
Droga łącząca Radków z Kudową-Zdrój, zbudowana w latach 1967-1970. Dojazd samochodem do tej drogi odbywa się wahadłowo (wjazd o pełnych godzinach a zjazd w połowie godzin)." Czy ktoś może mi rozszyfrować, o co w tym chodzi? Może wiecie gdzie najlepiej wylądować, aby najwięcej zwiedzić. Proszę tych, którzy tam byli o informację.
Tadeusz - 2011-04-04, 12:24
Ta informacja o ruchu wahadłowym dotyczy drogi prowadzącej z dołu na górę do wejścia na szlak pieszy, do kasy biletowej i parkingu górnego, a nie drogi Kudowa - Radków.
Szczegóły opisałem tu:
http://www.camperteam.pl/...der=asc&start=0
Michał Fendt - 2011-04-26, 22:25
witam ! nie wiem czy temat dalej aktualny ale polecam miejsce które wraz z naszymi przyjaciółmi zaliczyliśmy w zaszłym roku . Polecam Karłów skąd jest wejście na Szczeliniec i szlak na Błedne skały . Spacer szlakiem na błędne skały - super . W Karłowie przy deptaku którym się idzie na Szczeliniec (przed parkiem Jurajskim) po lewiej stronie mieszkaja wspaniali ludzie Andrzej i Ania u których zatrzymaliśmy sie dwoma camperkami - miejsce z widokiem na skały, obok wspaniały stary las , było ognisko i dużo opowiadań pana Andrzeja który był pierwszym człowiekiem wskrzeszającym schronisko na Szczelińcu . Rano wspaniały pstrąg prosto z wędzarni . Polecam i życze dobrej pogody .
Do miasta skalnego w Czechach tez blisko.
Radze z dala od boiska szkolnego w Karłowie - mówią że to pole namiotowe.
|
|