| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Co to za włącznik "wiatraczek"?
dziwaczek - 2011-04-10, 18:22 Temat postu: Co to za włącznik "wiatraczek"? Czy ktoś wie do czego służy ten włącznik? Jest na nim narysowany wiatraczek, bezpiecznik jest dobry, po przełączeniu przełącznik się podświetla ale nic się po za tym nie dzieje? Myślałem że to jest włącznik wyciągu nad kuchnią ale dziś rozebrałem panel sterujący nad kuchnia i wyciągu tam nie ma!!
TomekW - 2011-04-10, 18:38
Może wiatraczki wspomagające do lodówki?
http://www.camperteam.pl/...opic.php?t=2748
martini44 - 2011-04-10, 19:12
dziwaczek, mam taki sam..... działa dopiero jak jest ciepło, niewiem jaka jest temperatura minimalna ale to wiatrak do lodówki pomagający w schładzaniu.....
na radiatorze lodówki powinien być założony czujnik termiczny który załacza wentylator prz ok 50 stopniach..... ja przynajmniej tak mam i działa bo podczas przegladu instalacji gazowej w S-CAMP sprawdzali i to.......
WINNICZKI - 2011-04-10, 19:17
U mnie jest taki sam wiatraczek,też byłem zawiedziony jak nie znalazłem wiatraka do wyciągu nad kuchnią Wiatraczek przy lodówce też mam , ale przełącznik jest do niego w innym miejscu -widać ,że dorabiany
dziwaczek - 2011-04-10, 19:18
dzięki to mi się wyjaśniło. Teraz mi się przypomniało że coś szumiało w zeszłym roku ale nie było za ciepło? Jak się zrobi upał to sprawdzę.
Dzięki.
dziwaczek - 2011-07-10, 17:45
Przełącznik jest fakt. Kontrolka się zapala - fakt. Nic się nie włącza - fakt. Tylko wiatraczka ani czujnika nie znalazłem niestety???
Myślałem, że mi się ten układ złączy w Chorwacji było ciepło dość a tu nic. Wymontowałem kratkę z tyłu - wiatraczka ani czujnika nie zlokalizowałem. Mógłby ktoś wrzucić fotkę gdzie powinien być ten wiatraczek i czujnik?
martini44 - 2011-07-10, 18:06
Witaj. Po zdjeciu kratki ja mam na "grzbiecie" radiatorów wiatrak a czujnik między żeberkami.....
Podczas rajzy działał cały czas bo ciągle ciepło było.....
dziwaczek - 2011-07-10, 18:24
Widać u mnie jest układ sterujący a wykonawczego brak. Wynika z tego ze będę musiał coś tam zainstalować. Oglądałem rozwiązanie prezesuu chyba je zastosuję.
martini44 - 2011-07-10, 18:39
zastosuj wiatraczki komputerowe bo te sprzedawane na allegro w zestawach są dość głośne.... mój znajomy ma i bardzo narzeka na hałas że działa głośniej niż klima na dachu.....
dziwaczek - 2011-07-22, 17:51
No i zastosowałem rozwiązanie Prezesuu, działa znakomicie polecam.
a tu opisałem co i jak
http://www.camperteam.pl/...=2748&start=165
|
|