|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
05-07.06.2015 XXXIII Zlot CamperTeam. Jurapark Krasiejów - Krasiejów - czy cos wiadomo?
MirekKliny - 2015-03-25, 15:58 Temat postu: Krasiejów - czy cos wiadomo? Jak w temacie? Ktos cos wie bo ja nic znaleść nie mogę - chyba że za ... jestem
SlawekEwa - 2015-03-25, 16:11
Mirku czy pytasz o JuraPark czy o co?
Krasiejów
Wieś w Polsce
Krasiejów – wieś położona w województwie opolskim, w powiecie opolskim, w gminie Ozimek, ok. 5 km na wschód od drogi krajowej nr 46 Opole-Lubliniec-Częstochowa i siedziby gminy – Ozimka, na południe od drogi wojewódzkiej nr 453 Bierdzany-Zawadzkie. Wikipedia
Pogoda: 18 °C, wiatr płd., 14 km/h, wilgotność 37%
Czas lokalny: środa, 16:11
MirekKliny - 2015-03-25, 16:16
SlawekEwa napisał/a: | Mirku czy pytasz o JuraPark czy o co?
Krasiejów
Wieś w Polsce
Krasiejów – wieś położona w województwie opolskim, w powiecie opolskim, w gminie Ozimek, ok. 5 km na wschód od drogi krajowej nr 46 Opole-Lubliniec-Częstochowa i siedziby gminy – Ozimka, na południe od drogi wojewódzkiej nr 453 Bierdzany-Zawadzkie. Wikipedia
Pogoda: 18 °C, wiatr płd., 14 km/h, wilgotność 37%
Czas lokalny: środa, 16:11 |
Sławeczku jesteś nieoceniony, a moze cos wiesz na temat planowanego tam zlotu?
SlawekEwa - 2015-03-25, 16:56
MirekKliny napisał/a: | cos wiesz na temat planowanego tam zlotu? |
Niestety
JaWa - 2015-04-09, 15:30
MirekKliny napisał/a: | a moze cos wiesz na temat planowanego tam zlotu? |
z harmonogramu:
05-07.06.2015 XXXIII Zlot CamperTeam. Jurapark Krasiejów - informacja -> później
krzysieks - 2015-04-09, 15:52
Przepraszam ,że wypowiadam się za organizatora.
Tak już wszystko wiadome. Informacja o Zlocie w Krasiejowie ma się ukazać w przyszłym tygodniu.
janusz - 2015-04-09, 17:37
Program zlotu
jacek stec - 2015-04-09, 23:30
Wszelkie uzgodnienia dotyczące zlotu są dopinane-jeszcze troszkę cierpliwości i wszystko będzie podane do wiadomości wszystkich-nie ma ograniczeń ilościowych,termin jest znany,zapewniam,że zabraknie Wam czasu na spróbowanie wszystkich atrakcji Juraparku,jak i kilku dodatkowych atrakcji,które są jak wspomniałem dopinane.
Celowo nie zamieszczam informacji,które na tym etapie mogą jeszcze ulec niewielkim przesunięciom czasowym,lub ze względów organizacyjnych odbyć się np. w piątek wieczorem a nie jak było planowane w sobotę wieczorem.
Zapewniam,że zlot się odbędzie w podanym terminie,a szczegóły będę podawał do wiadomości ogółu sukcesywnie w miarę dogrywania szczegółów.
jacek stec - 2015-04-09, 23:38
Jest już pierwsza sprawdzona i nie podlegająca korekcie wiadomość-ognisko będzie się paliło przez cały czas trwania zlotu
ARCADARKA - 2015-04-09, 23:38
Jacuś ,,,,normalnie ty w tym macasz paluszki ,,,,to super , ,,organizator z Ciebie przedni ,,,,,,, ,,,,,,,,zawijam kiece i lete
pozdrowionka
MirekKliny - 2015-04-10, 20:20
jacek stec - 2015-04-11, 01:36
Mam kolejną potwierdzoną informację,przez całą sobotę 06.06.2015 będzie do naszej wyłącznej dyspozycji bryczka wyjazdowa zaprzęrzona w parę koni rasy śląskiej z powoźącym Szczęsny Szymańskim pięcioosobowa, którą będzie można
odbywać przejażdżki po okolicznych lasach za drobną opłatą wrzuconą do kapelusza powoźącego ,foto zaprzęgu wkrótce
max111 - 2015-04-13, 12:49
Witam
Moja ekipa to dwoje dorosłych i trójka dzieci 15,11 3 jaki koszt wpisowego.
Pozdrawiam
Andrzejek10 - 2015-04-13, 13:37
Mieszkam niedaleko a nigdy nie miałem czasu podjechać, więc na zlocie nadrobię zwiedzanie no i z klubowiczami lepiej smakuje
jacek stec - 2015-04-16, 09:14
Obiecane zdjęcia bryczki wraz z końmi i powożącym;)
wołodia - 2015-04-17, 08:05
Czekamy na resztę info,,,,
również ceny ??
pozdrawiam
janusz - 2015-04-17, 08:45
Wstępna cena podana jest w pierwszym poście przy liście.
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=21307
Andrzejek10 - 2015-04-17, 21:08
janusz napisał/a: | Ponieważ to jest główny w 2015 roku zlot CT to praktycznie nie ma ograniczeń w ilości załóg.
Wstępny koszt zlotu poniżej 150 zł od dwuosobowej załogi. Szczegóły niebawem.
|
A co w tej cenie? chciałbym wiedzieć za co płacić mam.
janusz - 2015-04-17, 21:32
W tym dziale http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=21138 w poście z 2015-04-09, 17:37 jest program zlotu.
Andrzejek10 - 2015-04-18, 14:58
Mam pytanie jest tam sieć Wi-FI ? na terenie.
krzysieks - 2015-04-18, 15:05
Tak kolego jest WI-Fi.
Andrzejek10 - 2015-04-18, 15:21
A to fajnie, dzięki za info to zbieramy się
wbobowski - 2015-04-18, 15:41
Dla tych, którym jest jeszcze trudno poruszać się po forum, lista chętnych na zlot w Krasiejowie jest tutaj -> http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=21307
Andrzejek10 - 2015-04-18, 22:42
coś kiepski link
Taki post lub temat nie istnieje, być może został przed chwilą usunięty, wróć i spróbuj ponownie
Tutaj poprawny link http://www.camperteam.pl/...4b07e500e882692
wbobowski - 2015-04-19, 00:23
Będzie poprawny dopóki Janusz znów nie zmieni listy. Tamten też był poprawny i teraz też jest poprawny.
bercik - 2015-04-19, 19:41
Skoro jest to flagowy zlot CT to morze wypadało by podać konkretny program zlotu
jacek stec - 2015-04-19, 23:58
Chciałem zachować część programu w formie niespodzianki,niecierpliwość kolegów wymusza ogłoszenie programu np.
Piątek ;przyjazd uczestników,rejestracja,rozwinęcie markizy,rozstawienie grila
Jednak spróbujemy inaczej:
Każdy kamper przyjeżdżający na zlot zostanie pokierowany na plac kempingowy najpierw trawiasty,około 80-100 kamperów pozostałe na plac utwardzony,miejsca te są równoważne ,położone obok siebie,w jadnakowej odległości od toalet i wejść do Jura Parku.
Każdy uczestnik zlotu otrzyma w biurze zlotu usytuowanym na wjeżdzie naklejkę zlotową oraz identyfikator uprawniający do wielokrotnego wstępu na teren Jura Parku.
Jak wspomniałem wcześniej przez cały czas trwania zlotu będzie paliło się ognisko z KIWACZKĄ takie urządzonko na którym można upiec swoją kiełbaskę czy inne mięsko i skonsumować na miejscu przy ognisku w towarzystwie innych przyjaznych kamperowców,przy stolikach i ławeczkach wokół ogniska.
Piątek będzie dniem w którym można zapoznać się z atrakcjami Jura Parku oraz z innymi kamperowcami przy wieczornym ognisku,wziąść udział w konkursie jazdy na rowerze zapewnionym przez organizatora-rodzaj i marka roweru musi pozostać tajemnicą.
W sobotę od rana zapraszamy do Jura Parku,na wycieczki bryczką zaprzężoną w parę koni rasy śląskiej,na spływy kajakowe rzeką Mała Panew-wkrótce otworzymy niezobowiązującą listę potencjalnych chętnych na spływ wraz ze specjalnymi cenami dla uczestników zlotu,przejażdżki autem terenowym Gaz 69 z 1965 roku,Volvo Laplander z 1975 roku,konkurs jazdy na rowerze zapewnionym przez organizatora,o zmierzchu zapraszamy na koncert sześcioosobowego zespołu sygnalistów myśliwskich a wieczorem na potańcówkę z DJ-em na terenie Jura Parku.
Na terenie Jura Parku,do którego mamy nieograniczony wstęp od piątku do niedzieli ,do naszej dyspozycji pozostają toalety ,liczne punkty gastronomiczne,plaża ,kąpielisko.
Miejsce wyprowadzania kota będzie wyrażnie oznaczone
W niedzielę atrakcje Jura Parku,konkurs rowerowy,jazdy Gazikiem ,Volvem,dla chętnych spływ kajakowy
jacek stec - 2015-04-20, 00:27
Wszelkie problemy,informacje,zapytania rozwiązuje biuro zlotu wyrażnie oznaczone oraz organizator cały czas obecny na terenie zlotu poruszający się po terenie Quadem,wszystkie bieżące informacje będą podawane z biura zlotu poprzez urządzenie nagłaśniające włącznie z poranną pobudką
jacek stec - 2015-04-20, 00:52
Koszt wpisowego na zlot to 140 zł dla kampera z dwuosobową załogą,dodatkowe osoby w kamperze wpłacają 40 zł od osoby za cały zlot
W cenie zlotu mamy:plac kempingowy,toalety,wyprowadzanie kota ,wstęp do Jura Parku i Parku Nauki i Ewolucji Człowieka który jest oddzielnym obiektem,naklejki zlotowe,przejażdżki Gazikiem,Volvem,potańcówkę z DJ-em w sobotę,koncert zespołu sygnalistów myśliwskich,konkurs rowerowy/z tajemniczym rowerem/
Dodatkowo płatne:spływ kajakowy-ceny w trakcie negocjacji,przejażdżki bryczką-co łaska do kapelusza powożącego
rado - 2015-04-21, 10:06
Czy jest możliwość przyjazdu w czwartek popołudniu? Jeżeli tak, czy wiąże się to z dodatkową opłatą - jaką?
amee - 2015-04-21, 13:09
Podpinam się do powyższego pytania, czy można przyjechać już w czwartek - nawet rano
I drugie pytanie - czy nie ma planów zaproszenia p.Darka z ALPO? Żeby na miejscu zaliczyć przegląd i ewentualną naprawę lodówki?
poptek - 2015-04-21, 13:48
rado napisał/a: | Czy jest możliwość przyjazdu w czwartek popołudniu? Jeżeli tak, czy wiąże się to z dodatkową opłatą - jaką? |
Ja też się podepnę pod to pytanie i proszę o informacje na temat możliwości przyjazdu w czwartek po południu.
jacek stec - 2015-04-21, 21:47
Można przyjechać w czwartek ,ze względu na dzień świąteczny Jura Park spodziewa się dużego ruchu i pełnych parkingów-może się zdarzyć,że od rana trudno się będzie ustawić na naszym placu-wtedy trzeba się przytulić na parkingu ogólnym i po południu przestawić się na nasz plac-tak naprawdę wyjdzie to w praniu-możliwe ,że od razu uda się ustawić na właściwym miejscu.
Ja będę od środy wieczorem na miejscu i każdego przyjeżdżającego kampera pokieruję wg możliwości.Żadnej opłaty za czwartek nie ponosimy.
jacek stec - 2015-04-21, 21:50
amee-bardzo proszę zajmij się zaproszeniem p.Darka z ALPO-ja p.Darka nie znam
poptek - 2015-04-21, 22:10
jacek stec, dzięki za informacje.
Będziemy na miejscu w czwartek po południu, także jeśli będzie potrzebna jakaś pomoc przy przygotowaniu zlotu to chętnie pomożemy.
amee - 2015-04-22, 09:43
jacek stec napisał/a: | amee-bardzo proszę zajmij się zaproszeniem p.Darka z ALPO-ja p.Darka nie znam |
no właśnie w tym problem, że ja pana Darka też nie znam:) Pamiętam, że czytałam wątek o zlocie w Bałtowie w ubiegłym roku http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=18095 i tam można było wpisać się na listę i umówić na przegląd. Ostatnio w Poznaniu też pan Darek był i robił przeglądy więc pomyślałam sobie, że może i tu nas zaszczyci:)
W każdym razie jeśli okazałoby się, że będzie - to ja muszę naprawić lodówkę
krzysieks - 2015-04-22, 10:27
Właśnie rozmawiałem z Darkiem Łuczakiem. Potwierdził swoją obecność na Zlocie w Krasiejowie. Dla Tych którzy będą mieli bardziej skomplikowane naprawy podaje numer kontaktowy do Darka 501758889. Dzwońcie wcześniej i przedstawcie mu swój problem. pozdrawiam Krzysiek.
Bajaga - 2015-04-22, 15:20
Nie byłem w Krasiejowie więc nie znam tamtego terenu jeszcze - ale taka mała techniczna uwaga: dobrze byłoby oznakować wyraźnie teren zlotu a zwłaszcza dojazd do niego. Np ostatnio w Bałtowie (wiem, była zmiana miejsca z dołu na górę z powodów gruntowych) teren zlotu nie był widoczny okiem a strzałki nie były nadmiernie wyraźne. Będąc już na spacerze na dole kilka aut kierowałem gdzie trzeba bo słabo im szło trafienie.
salut - 2015-04-22, 16:38
Bajaga napisał/a: | Nie byłem w Krasiejowie więc nie znam tamtego terenu jeszcze - ale taka mała techniczna uwaga: dobrze byłoby oznakować wyraźnie teren zlotu a zwłaszcza dojazd do niego. Np ostatnio w Bałtowie (wiem, była zmiana miejsca z dołu na górę z powodów gruntowych) teren zlotu nie był widoczny okiem a strzałki nie były nadmiernie wyraźne. Będąc już na spacerze na dole kilka aut kierowałem gdzie trzeba bo słabo im szło trafienie. |
Jak sobie to wyobrażasz? Hostessy czy kazdego z osobna za rączkę? Była bardzo dokładna mapka.
krzysieks - 2015-04-22, 16:49
Panowie może przetnę tą dyskusję. Miejsce postojowe na Zlocie w Krasiejowie będzie bardzo widoczne. Będziemy stać opodal głównych parkingow. Nie sposób będzie zabłądzić. Jest tylko jedna droga dojazdowa. Dodam iż Krasiejów nie jest tak rozległym Juraparkiem jak Bałtow. Pozdrawiam Krzysiek
jacek stec - 2015-04-22, 21:01
BAJAGA napisałem wcześniej źe każdy przyjeżdżający kamper zostanie pokierować na właściwe miejsce trafisz nie stresuj się
Doktor - 2015-04-22, 21:27
Pytanie organizacyjne Można przyjechać z psem? Mam takiego byka trochę mniejszego od Yorka.
jacek stec - 2015-04-23, 09:25
Można przyjechać z dobrze wychowanym psem-jestem lekarzem weterynarii,więc Twój pupilek będzie miał zapewnioną całodobową opiekę weterynaryjną przez cały czas trwania zlotu
max111 - 2015-04-23, 13:46 Temat postu: Czy można po Juraparku jeździć rowerem? Czy można po Juraparku jeździć rowerem? Ew. sa tam jakieś tereny zastanawiam się czy zabierać rowery.
jacek stec - 2015-04-23, 16:30
Zdecydowanie zabierać-wycieczka do Ozimka zabytkowy most będący pierwowzorem mostu Grunwaldzkiej we W rocławiu lub mniej ambitnie do Krzyżowej Doliny na piwo kuflowe u zaprzyjaźnionego hodowcy koni
ZbigStan - 2015-04-25, 06:44
Proponuję aby każdy kamper miał za przednią szybą nazwę załogi i nick [ np. kartka A4]. Myślę, że to pomogłoby, szczególnie nowym na CT, w wzajemnym poznaniu się i uzyskaniu,np. informacji o podróżach opisywanych na forum. Mnie interesują informacje na temat Norwegii. Inni też mogliby się wymienić informacjami. Pozdrawiam i do zobaczenia w Krasiejowie
CAPOMAN - 2015-04-26, 13:07
Czy można zapisać zabrać z sobą jeszcze jedną ekipę?- niestety nie mają kampera i korzystaliby tylko z namiotu?
Czy jest taka możliwość, aby rozbić namiot?
Tadeusz - 2015-04-26, 14:00
CAPOMAN napisał/a: | Czy można zapisać zabrać z sobą jeszcze jedną ekipę?- niestety nie mają kampera i korzystaliby tylko z namiotu?
Czy jest taka możliwość, aby rozbić namiot? |
Jasne, że tak!. Wszak słyniemy z gościnności i przyjaznego traktowania wszystkich miłośników włóczęgi i przygód.
matu - 2015-05-05, 21:04
jacek stec napisał/a: | Można przyjechać w czwartek ,ze względu na dzień świąteczny Jura Park spodziewa się dużego ruchu i pełnych parkingów-może się zdarzyć,że od rana trudno się będzie ustawić na naszym placu-wtedy trzeba się przytulić na parkingu ogólnym i po południu przestawić się na nasz plac-tak naprawdę wyjdzie to w praniu-możliwe ,że od razu uda się ustawić na właściwym miejscu.
Ja będę od środy wieczorem na miejscu i każdego przyjeżdżającego kampera pokieruję wg możliwości.Żadnej opłaty za czwartek nie ponosimy. |
Ja w temacie wcześniejszego przyjazdu, nam by najbardziej pasowało dojechać w dwie złogi w środę wieczorem. Czy jest taka opcja? Jakieś dodatkowe opłaty?
CAPOMAN - 2015-05-07, 19:44
Tadeusz napisał/a: | CAPOMAN napisał/a: | Czy można zapisać zabrać z sobą jeszcze jedną ekipę?- niestety nie mają kampera i korzystaliby tylko z namiotu?
Czy jest taka możliwość, aby rozbić namiot? |
Jasne, że tak!. Wszak słyniemy z gościnności i przyjaznego traktowania wszystkich miłośników włóczęgi i przygód.
|
W takim bądź razie dopisuję moją drugą ekipę z namiotem Namiot duży bo 6 osobowy, więc chyba zajmie miejsce jak kamper
Grzegorz S - 2015-05-08, 12:14
Witam
Chciałem uzyskać informacji gdzie dokonać wpłaty na zlot
2+ 2 i jaką kwotę
vincent - 2015-05-08, 12:57
Grzegorz S napisał/a: | Witam
Chciałem uzyskać informacji gdzie dokonać wpłaty na zlot
2+ 2 i jaką kwotę |
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=21440
tu masz wszystko
levisdj - 2015-05-12, 00:13
Witam
Właśnie dokonałem wpłaty na zlot załoga levisdj + 3osoby.
Zapewne będziemy żółtodziobami bo to nasz pierwszy zlot ale zapowiada się świetnie.
Myślę że również zawitamy w czwartkowe popołudnie.
Pozdrawiam i proszę o wpisanie na listę
Do zobaczenia w Krasiejowie
krzysieks - 2015-05-12, 08:36
Byłem ostatnio przejazdem w Krasiejowie. Naprawdę rewelka. A park ewolucji człowieka to ewenement na skalę światową. Naprawdę gorąco polecam. Pakujcie się i przyjeżdżajcie na zlot do Jacka.
jacek stec - 2015-05-15, 23:16
Kilka informacji organizacyjnych-dojeżdżając kierujemy się drogowskazami "JURA PARK KRASIEJOW'-nie uda Wam się wjechać na plac postoju niezauważonym przezemnie-będę poruszał się quadem i wskażę miejsce gdzie można się ustawić.Mamy dwa place-trawiasty na który będą kierowane przede wszystkim namioty i bardzo upierający się miłośnicy zielonego podłoża.Mankamentem placu trawiastego jest wyjechanie z niego w razie obfitych opadów deszczu oraz dość wąski mostek przez który trzeba przejechać .Drugi plac jest b. rozległy i przestronny utwardzony i zorganizowany w ten sposób ,że każdy może bezkolizyjnie wyjechać alejkami które utworzymy ustawiając kampery wg. moich delikatnych,aczkolwiek zdecydowanych sugestii-decydują względy bezpieczeństwa.W centralnym miejscu pomiędzy tymi dwoma placami będzie biuro zlotu do którego należy podejść,ale dopiero po ustawieniu się na wskazanym miejscu/rozstawieniu markizy itp.W biurze zlotu otrzymacie identyfikatory uprawniające do nieograniczonego wstępu do obu części Juraparku.W tej samej centralnej części będzie płonęło ognisko z "kiwaczką",na której można upiec sobie kiełbaskę,karkówkę itp.Biuro zlotu wyposażone będzie w urządzenia nagłaśniające i wszelkie istotne informacje będą podawane na bieżąco i będą slyszane na terenie obu miejsc postoju.Także w tym miejscu rozstawiony będzie klubowy namiot ze stołami i ławkami,w którym wieczorem kolega Slajd będzie wyświetlał fotki zwiazane z podróżami,zlotami-tu prośba do wszystkich-zabierzcie ze sobą materiały,które chcecie pokazać wszystkim,pochwalić się fotkami z podróży kamperowych itp.
jacek stec - 2015-05-15, 23:28
https://www.youtube.com/watch?v=ojSkPE7GEWs
jacek stec - 2015-05-15, 23:44
Dzięki uprzejmości kolegi prof-os odbędą się krótkie szkolenia z resuscytacji i pierwszej pomocy na fantomach-informacje o terminach będą podawane na bieżąco przez biuro zlotu.
amee - 2015-05-17, 11:26
jacek stec napisał/a: | Dzięki uprzejmości kolegi prof-os odbędą się krótkie szkolenia z resuscytacji i pierwszej pomocy na fantomach-informacje o terminach będą podawane na bieżąco przez biuro zlotu. | super:)
ZbigStan - 2015-05-18, 06:43
Dzień dobry. Zgłosiłem przyjazd 2 osób, ale prawdopodobnie jeszcze dojdzie 2 dzieci. Czy można zrobić dopłatę na miejscu? Pozdrawiam
jacek stec - 2015-05-18, 12:47
można
ZbigStan - 2015-05-19, 13:59
Dz. D. Dziękuję i do zobaczenia. Pozdrawiam
jacek stec - 2015-05-20, 17:06
Do rejestracji w biurze zlotu po spokojnym ulokowaniu się na swoim miejscu i zerknięciu w kierunku biura/sprawdzamy czy nie tworzy się niepotrzebna kolejka/,zapraszamy z dziećmi,czekały na nie będą drobne niespodzianki.
Szalony - 2015-05-20, 17:32
Rozumiem, że miejsce bedzie wskazane jak przyjedziemy, czy może wcześniej trafi do nas jakaś mapka - lokalizacja terenu ??
jacek stec - 2015-05-20, 18:03
Mapki nie będzie ,bo jest niepotrzebna,banery reklamowe JuraParku Krasiejów widziałem już w okolicach Bełchatowa,jak dotrzecie do Krasiejowa koło Ozimka w woj.opolskim zobaczycie wyrażne tabliczki ze strzałkami Jura Park Krasiejów.Na miejsce zlotu prowadzi jedna asfaltowa droga na końcu której natkniecie się na poruszającego się quadem organizatora.Każdemu wskażę miejsce gdzie może się ustawić-kilka opcji-oraz sposób w jaki się ustawiamy.Zapewniam ,że nikt nie prześlizgnie się na miejsce postoju niezauważony przeze mnie-dla zdesperowanego kierowcy kampera któremu się to uda ufunduję specjalną nagrodę.
Po ustawieniu pierwszych pięciu kamperów ,każdy następny będzie intuicyjnie wiedział jak ma się ustawić.
jacek stec - 2015-05-20, 18:06
http://www.juraparkkrasiejow.pl/kontakt/
jacek stec - 2015-05-20, 18:08
http://www.juraparkkrasiejow.pl/aktualnosci/
Szalony - 2015-05-20, 18:11
jacek stec napisał/a: | Mapki nie będzie.... |
No na miejsce to chyba trafimy , bardziej chodziło mi o mapke samego juraparku
My docieramy w czwartek lecz nie wiemy o której bedziemy na miejscu, po drodze postaramy sie połączyc z amee i dotrzec razem
Sorki za marudzenie
jacek stec - 2015-05-20, 18:38
OK mapkę zamieściłem-wszystkich zachęcamy do odwiedzenia oddalonego ok 3km Ozimka z najstarszym żelaznym mostem wiszącym na kontynencie europejskim http://www.polskieszlaki....cy-w-ozimku.htm
oraz znajdującym się tuż obok fascynującym Muzeum Hutnictwa http://www.ozimek.pl/186-...a-w-ozimku.html ,po którym oprowadzi Was pasjonat hutnictwa Pan Tomasz Juros w sposób ujmujący objaśniający tajemnice tego rzemiosła-zdziwicie się jak niezwykle delikatne,niemalże koronkowe przedmioty można odlać z żeliwa.
Poza godzinami otwarcia muzeum w sobotę i niedzielę umówieni jesteśmy z panem Jurosem na piątek również-jest to bardzo przyjemna i ciekawa wycieczka rowerowa.
W biurze zlotu będzie lista na którą będą się wpisywać chętni na zwiedzanie muzeum-musimy odpowiednio wcześniej skontaktować się z panem Jurosem.
Wszystkie te informacje będą na bieżąco podawane przez urządzenia nagłaśniające
jacek stec - 2015-05-20, 19:11
W czasie trwania zlotu istnieje możliwość zorganizowania paintbola-jeżeli byliby chętni na taką zabawę warunki są następujące
-musi się zebrać minimum 10 osób,żeby utworzyć dwie "wrogie" drużyny
-musimy wcześniej zadeklarować ilość uczestników,pole jest dosyć znane w okolicy i na ostatnią chwilę nie będzie wolnych miejsc
-przy większej liczbie chętnych niż 10 osób mamy taniej-przy 30tu chętnych ceny mamy bardzo dobre
-pole paintbolowe jest w Krasiejowie ok 500m od miejsca zlotu
Jeżeli będą chętni proszę założyć temat "lista chętnych na paintbola" i wpisywać się-zobaczymy ilu chętnych się zbierze
Wszystkie informacje http://www.bunkerpaintball.pl/
jacek stec - 2015-05-20, 19:29
Kolejną atrakcją którą możemy zorganizować w czasie trwania zlotu jest spływ kajakow urokliwą Małą Panwią.
Jesteśmy w kontakcie z organizatorem spływu,jeżeli byliby chętni proszę założyć temat "lista chętnych na spływ" i wpisywać się.
-lista musi być utworzona do 1 czerwca potem nie będzie wolnych miejsc
-jeśli będą chętni organizator podstawi busa który zawozi nas na przystań,a kończymy spływ tuż obok Jura Parku-mówimy o trasie nr 3
-ceny dla nas będą niższe od tych na stronie,a o ile zależy od ilości chętnych
http://www.ziaja-kajaki.pl/
jacek stec - 2015-05-20, 19:55
Jeszce parę wyjaśnień;pomimo rozległości terenu Jura Parku teren naszego zlotu będzie intuicujnie widoczny,znejduje się na końcu asfaltowej drogi-czyli jedziemy asfaltem aż się skończy-parkingi obok których przejedziecie są przeznaczone dla odwiedzających Jura Park "bezdomnych",czyli tych bez kamperów.
-Biuro zlotu będzie w centralnym punkcie pola kamperowego,będzie tam również rozstawiony klubowy namiot ze stołami i ławkami,można tam spożyć ugrilowaną we własnym zakresie swoją kiełbaskę na kiwaczce,rozstawionej na płonącym cały czas ognisku.
W tymże namiocie dzieciaki mogą zająć się kolorowaniem dinozaurów/szablony,kredki/ będą dostępne dla dzieci bez ograniczeń.
Cały czas bieżące informacje /o godzinach szkoleń z udzielania pierwszej pomocy,o zapisach na przegląd gazowy,itp/ będą podawane przez urządzenia nagłaśniające
W okolicy biura zlotu znajduje się taka śmieszna fontanna -dzieci b.szybko ją zlokalizują-do której można wchodzić,taplać się w niej -woda w fontannie jest filtrowana i uzdatniana
jacek stec - 2015-05-31, 20:01
Drobna poprawka-po dzisiejszej inspekcji miejsca zlotu-z uwagi na spodziewany b duży ruch odwiedzających w tym czasie i wynikającą z tego potrzebę dużej ilości miejsc parkingowych zmuszeni jesteśmy do zrezygnowania z placu trawiastego o krórym wcześniej informowałem.Plac trawiasty będzie dostępny wyłącznie dla uczestników mieszkających w namiotach.Zapewniam że nie pogorszy to naszego komfortu przebywania na placu utwardzonym-musimy wyjść na przeciw kierownictwu Jura Parku i zrozumieć komercyjny charakter obiektu.Warunki naszego pobytu są naprawdę b atrakcyjne .
CAPOMAN - 2015-05-31, 20:15
jacek stec napisał/a: | Plac trawiasty będzie dostępny wyłącznie dla uczestników mieszkających w namiotach. . |
uuu to kiepsko
Wiem, że zawsze wyjątki są nie miło widziane, ale czy w tym przypadku nie można nic załatwić?- tzn. dla osób, które jadą ekipami właśnie z namiotami (to chyba 2-3 załogi)
Tak jak w moim przypadku
Jadę z całą rodziną i trochę dziwnie się rozłączyć (jedni w jednym miejscu, drudzy w drugim) do tego dzieci - (spora gromadka) + kwestie logistyczne (przygotowywanie posiłków itp.)
Wiadomo, że w "grupie" zawsze lepiej
Jeżeli nie będzie można nic załatwić- zrozumie.
jacek stec - 2015-05-31, 20:26
Taki przypadek jest oczywiście zrozumiały i prawie,chyba ,na pewno damy radę to ogarnąć
amee - 2015-06-01, 09:02
A czy wiemy już jaka będziemy mieli pogodę?
koder - 2015-06-01, 09:16
Zamawiałem słońce i upał.
rado - 2015-06-01, 09:28
Pogoda załatwiona
krzysieks - 2015-06-01, 09:41
No to jedziem już w środę
Romano - 2015-06-02, 09:33
Czy można uiścić opłatę na miejscu jeśli nam uda się przyjechć ???
Pozdrawiam
Romano
krzysieks - 2015-06-02, 10:27
Romano mozna
Bajaga - 2015-06-02, 18:40
rado napisał/a: | Pogoda załatwiona |
Czy w związku z załatwioną atrakcyjną pogodą jest gdzieś tam w najbliższej okolicy miejsce do wymoczenia starych kości (kąpielisko, basen..)?
jacek stec - 2015-06-02, 18:47
Kąpielisko z plażą jest na terenie Jura Parku-wejście tam mamy wielokrotne w cenie
http://www.juraparkkrasiejow.pl/park-rozrywki/
Szalony - 2015-06-02, 22:22
No to wszystko załatwione pogoda jest, humor też . Czas tylko wyruszyc w podróż
A wiec wyruszamy ze Szczecina w czwartek ok 10:30, jeśli ktoś chetny dołączyc sie do nas po drodze to zapraszam bedzie nam bardzo miło
na wszelki wypadek nr tel. do mnie pozostawiam 795-455-944
Do zobaczenia :P
JaWa - 2015-06-03, 19:21
My już w okolicach Krasiejowa. Zatrzymaliśmy się na łowisku "Kaczedoły", pięknie położone w środku lasu. Jutro zobaczymy jak rybki biorą.
Kamper + 2 osoby - 16 zł, jedna wędka - 7 zł.
CAPOMAN - 2015-06-03, 20:29
JaWa oj kusisz kusisz
Moja cała załoga rusza jutro z kato ok 13:00- kamper i 2 osobówki
Bajaga - 2015-06-03, 20:49
Proponuję by zlotowicze jadący do Krasiejowa w miarę na bieżąco pisali o jakichś dużych utrudnieniach.
Np. Dla jadących z pd-zach Polski jest jakaś masakra na A4 k. Opola. A dla tych z pn Polski podobno na S8 za Piotrkowem jest jakieś zatwardzenie?
landara - 2015-06-03, 22:32
Wg strony juraparku kąpielisko jest jeszcze nieczynne... Ale może zrobią wyjątek?
Przy okazji - nie doczytałam albo nie było, czy jakiekolwiek atrakcje na terenie parku, typu wesołe miasteczko albo kino 5D są dodatkowo płatne?
Szalony - 2015-06-04, 10:36
My wyruszamy
rado - 2015-06-04, 13:20
Mam prośbę, czy wśród uczestników zlotu będzie ktoś ze sprzętem do strojenia CB? Strasznie mi nie stroi radio z anteną i byłbym wdzięczny za pomoc.
krzysieks - 2015-06-04, 13:28
Meldunek z placu zlotu.
Jest już ponad 10 camperów. Słonecznie , lekki wiaterek.
WODNIK - 2015-06-04, 13:34
rado napisał/a: | Mam prośbę, czy wśród uczestników zlotu będzie ktoś ze sprzętem do strojenia CB? Strasznie mi nie stroi radio z anteną i byłbym wdzięczny za pomoc. |
Będę miał mieć.
Meldunek z placu zlotu.
Jest już ponad 10 camperów. Słonecznie , lekki wiaterek
Za pół godziny wyjeżdżamy.
Jak A4 pod Strzelcami, wie ktoś?
Pawcio - 2015-06-04, 13:36
Wczoraj widziałem, jak kolega światowiec pocinał na Krasiejów.. pozdrawiamy
Szalony - 2015-06-04, 16:05
Droga od strony północnego zachodu czysta i spokojna
Gregorio - 2015-06-04, 16:10
WODNIK napisał/a: | rado napisał/a: | Mam prośbę, czy wśród uczestników zlotu będzie ktoś ze sprzętem do strojenia CB? Strasznie mi nie stroi radio z anteną i byłbym wdzięczny za pomoc. |
Będę miał mieć.
|
To ja jestem drugi w kolejce
koder - 2015-06-04, 16:35
Czy w zasięgu spacerowym od miejsca zlotu jest jakiś sklep, gdzie można uzupełnić prowiant?
landara - 2015-06-04, 17:28
koder napisał/a: | Czy w zasięgu spacerowym od miejsca zlotu jest jakiś sklep, gdzie można uzupełnić prowiant? |
Tez o to pytałam i nadal chętnie się dowiem
Istvan - 2015-06-04, 20:25
Uprzejmie informuję, że trzy kilometry jest do
Ozimka.
Szalony - 2015-06-04, 20:59
landara napisał/a: | koder napisał/a: | Czy w zasięgu spacerowym od miejsca zlotu jest jakiś sklep, gdzie można uzupełnić prowiant? |
Tez o to pytałam i nadal chętnie się dowiem |
Sklepy zamknięte dziś z tego co widziałem to tylko sklep "promil" w Krasiejowie był otwarty
Mazur - 2015-06-07, 18:33
Dziękujemy za kolejne świetnie przygotowane spotkanie. Jak widać, było fantastycznie
Mazur - 2015-06-07, 18:35
c.d.
Mazur - 2015-06-07, 18:37
c.d.
Mazur - 2015-06-07, 18:38
c.d.
krzysieks - 2015-06-07, 18:41
Serdeczne podziękowania dla Jacka i jego przemiłej małżonki za organizację Zlotu . Dzięki Wam przez te kilka dni mogliśmy się fantastycznie bawić .
koder - 2015-06-07, 19:33
Jacku, z przykrością piszę, że zlot miał poważny mankament: był co najmniej trzy razy zbyt krótki
Bawiliśmy się przednie, żałuję tylko, że nie zdążyłem pogadać z wszystkimi.
Marcinlukasz - 2015-06-07, 20:34
Było Super!!!Pozdrowienia dla Wszystkich!
Wojciechu - 2015-06-07, 20:37
Przyjechaliśmy do domu pełni pozytywnych emocji.
Ktoś mądry kiedyś powiedział -„To tylko dzieło czegoś jest warte, z którego człowiek może się poprawić i mądrości nauczyć”. Doświadczyliśmy i nauczyliśmy się bardzo dużo. Dzięki organizacji i zaangażowaniu Jacka i jego wspaniałej Małżonki, mogliśmy poznać dzieła epokowej natury, doświadczyliśmy przyjaznych emocji . Za to wszystko dziękujemy.
Poznaliśmy również „wyjątkowy” drugi głos z nocnych podkładów muzycznych – z tego też weźmiemy naukę.
Andrzejek10 - 2015-06-07, 20:38
krzysieks napisał/a: | Serdeczne podziękowania dla Jacka i jego przemiłej małżonki za organizację Zlotu . Dzięki Wam przez te kilka dni mogliśmy się fantastycznie bawić . |
W całości popieramy było bosko
Pozdrawiamy wszystkich uczestników do spotkania na kolejnych zlotach.
HarryLey4x4 - 2015-06-07, 20:39
Serdeczne podziękowania dla organizatorów i wszystkich obecnych za miłą atmosferę.
zibikruk - 2015-06-07, 20:52
Już w domciu. Serdeczne podziękowania dla Jacka i Małżonki za organizację Zlotu, było wspaniale.
landara - 2015-06-07, 21:17
My też już w domku Bardzo dziękujemy za super zabawę i mamy nadzieję do zobaczenia w przyszłym roku
koder napisał/a: | żałuję tylko, że nie zdążyłem pogadać z wszystkimi. |
Ja również żałuję, że nie pogadaliśmy z wieloma z Was... Jako, że był to nasz pierwszy zlot, czuliśmy się troszkę nieswojo, więc tym bardziej dziękuję wszystkim, którzy nas zaczepili i zechcieli choć parę słów zamienić Może na następnym zlocie będzie mniej absorbujących atrakcji i będzie czas, żeby poznać Was lepiej
Hmm, tyle, że marzy nam się Energylandia w Zatorze...
salut - 2015-06-07, 21:27
My również dołączamy do podziękowań dla organizatorów i dziękujemy wszystkim, za mile spędzony czas.
ARCADARKA - 2015-06-07, 21:30
I my się dołączamy do życzeń .
dziękujemy
moskit - 2015-06-07, 21:31
Dzięki za piękne chwile spędzone u uroczej scenerii i z fantastycznym towarzystwem
Dzięki organizatorom
Ela i Andrzej
Elwood - 2015-06-07, 22:45
Jacku dla Małżonki i Ciebie moc podziękowań za super zlot, za poświęcony nam czas, za super atrakcje i pełen profesjonalizm. Jeszcze raz dziękujemy.
Julek, Gosia i Elek
rysiek - 2015-06-07, 22:50
Serdeczne podziękowania dla Jacka i Małżonki za organizację Zlotu, a wszystkim uczestnikom za miłą atmosferę.
Tosia i Rysiek
Szalony - 2015-06-07, 23:32
Byliśmy pierwszy raz ale nie ostatni Dziekuje bardzo za miłe przywitanie i naprawdę bardzo dobrą organizacje. Niestety nie poznaliśmy wszystkich - bo sie nie dało ale i tak uważam że kamperowcy to jedna wielka rodzina
p.s. Wyjechaliśmy ok 11:00 a dotarliśmy dopiero do domu ok 23:00 (no ok - po drodze odwiedziny zamku w Mosznej i jeszcze w Kopicach )
Pozdrowienia ze Szczecina
CAMELKI - 2015-06-07, 23:58
AHOJ witamy ,już w domku .Kolejny raz potwierdza się.że brać kamperowa potrafi zrobić super spotkanie. ledwo wróciliśmy do domu i juz czekamy na nastęny zlot. DZIĘKUJEMY za wszystko i wielkie dzięki dla organizatorów TAK TRZYMAĆ dla małżonki i dla jacka
Ed - 2015-06-08, 06:11
organizacja wspaniała zabawa super towarzystwo tak jak zawsze wesołe i co tu dużo gadać wielkie dzięki dla organizatorów
Romano - 2015-06-08, 11:22
Miło, wesoło , sympatycznie, same ochy i achy - Dziękujemy za wszystko
MIELCOKI
amee - 2015-06-08, 14:32
I od nas podziękowania dla Jacka i Małżonki za zaangażowanie i świetną organizację. Było wesoło, szybko minęło i czekamy na kolejny:)
DUKACIK88 - 2015-06-08, 19:45
Jako zlotowe świeżynki chcielibyśmy przede wszytkim baaardzo podziękować Jackowi i jego Małżonce za ogromne zaangażowanie w zorganizowanie spotkania, za bezustanne czuwanie nad całością, za mnóstwo atrakcji i... aktywizowanie leniuchujących
Wszystkim Kamperowiczom dziękujemy za fajną atmosferę i pogodę ducha.
Szczególnie serdecznie pozdrawiamy swoich zlotowych Sąsiadów
Hania, Piotr i Kropek
WODNIK - 2015-06-08, 20:25
My też chcemy podziękować Jackowi oraz jego małżonce za super zorganizowany zlocik.
Dziękujemy również wszystkim starym znajomym, oraz tym spotkanych pierwszy raz, za
wspaniałą atmosferę i towarzystwo.
Dziękujemy.
darol - 2015-06-08, 20:59
Zdarzyło się nam już organizować zlot, więc zdaję sobie sprawę z zaangażowania jakim musiał się wykazać Jacek. Tym bardziej szacunek za ogarnięcie tematu i bez mała całodobowy dozór nad zgromadzoną ekipą
Atrakcji było pod dostatkiem, dzieciaki chodziły szczęśliwe a i dorośli dawali radę.
Tylko słońce trochę przesadziło z palącą miłością do CT
Było zacnie, dziękujemy
CAPOMAN - 2015-06-08, 21:27
Z naszej strony również podziękowania za całość od licznej ekipy CAPOMAN TEAM
ps. chyba już każdy zlot będzie musiał mieć podłoże trawiaste bo namiot będzie za nami wędrował
eMKa - 2015-06-08, 22:03
Dziękujemy Jackow i i jego Małżonce za fajny zlot. Organizacja wzorowa, atmosfera swojska, czegoż więcej trzeba.
eMKa - 2015-06-08, 22:08
Jeszcze parę fotek z parku
MirekM - 2015-06-09, 08:51
eMKa napisał/a: | DSC_0911 (Small).JPG |
DYREKTOZAUR w całej okazałości.
Jackowi z żoną oraz Jego cichym pomagierom dzięki za zlot. Dawno nie byłem na flagowym zlocie (od Pajęczna), ale postaram się poprawić. Atmosfera jak za dawnych, dobrych czasów. Tylko dlaczego zawsze tak daleko?!
janusz - 2015-06-09, 09:12
MirekM napisał/a: | Tylko dlaczego zawsze tak daleko?! |
Bo na flagowy zlot do Szczecina też będzie dla wielu z nas daleko.
schulek - 2015-06-09, 10:06
Dziękujemy Jackowi i jego Małżonce za fajny zlot. Szczególne podziękowania od dziewczynek - Zosi i Zuzi.
Kasia i Mieszko - 2015-06-09, 12:27
Dziękujemy serdecznie za wspaniały zlot. Świetnie zorganizowany. Był to nasz pierwszy zlot, ale nie ostatni. Już dzieci dopytują się o kolejny Bardzo dziękujemy za miłe przyjęcie przez stałych bywalców. Gorące pozdrowienia dla ORGANIZATORÓW za ogrom pracy, który włożyli w zlot.
Kasia i Mieszko
z Mikołajem, Lidką i Kajtkiem
Jerzy, Elżbieta Grzesiak - 2015-06-09, 12:58
A my jeszcze w trasie. Tak nam było dobrze, że przedłużamy sobie zlot - wprawdzie dwuosobowy plus nasza kotka, ale w tle mamy buzie wszystkich Zlotowiczów, więc tak naprawdę spędzamy czas jeszcze z Wami wszystkimi, drodzy Kamperowicze. Jesteśmy wdzięczni Organizatorom tego Zlotu nie tylko za zorganizowanie go, ale przede wszystkim za ciepło i rodzinną atmosferę i za możliwość spędzenia tak radośnie pierwszego w tym roku prawdziwie letniego weekendu.
amee - 2015-06-10, 12:36
światowiec - 2015-06-10, 12:44 Temat postu: XXXIII Zlot w Krasiejowie 05-07.06.2015 Wczoraj ok.godz.20 dotarliśmy do domu.Chcielibysmy serdecznie podziękować Jackowi i jego małżonce za zorganizowanie wspaniałego zlotu.Dziękujemy wszystkim uczestnikom,a w szczególności naszym sąsiadom załogom Majki,Agnieszki i Basi za wspaniałą integrację,połączoną ze świetną zabawą i biesiadowaniem w miłym gronie.Wielkie dzięki i do zobaczenia!Mariusz i Henia.
Istvan - 2015-06-10, 22:26
To był mój pierwszy zlot . W związku z tym trudno mi porównać ,ale wydaje mi się że trudno będzie innym zlotoorganizatorom dorównać Lidce i Jej Małżonkowi. Moc atrakcji, super sąsiedzi ,wszystko perfekcyjnie dopięte na ostatni guzik, że pogoda musiała dać 30 stopni, aby Wam dorównać.
Jeszcze raz wielkie dzięki za ten weekend.
KrzySówka - 2015-06-10, 22:31
Wspaniały zlot dzięki doskonałej organizacji i wspaniałym uczestnikom. Dziękujemy
rado - 2015-06-16, 23:08
No to ja późno ale też szczerze dziękuję za świetny zlot Jackowi i Lidce i dorzucam trochę swoich zdjęć.
Jeżeli zlot miałby wejść na stałe do kalendarza, to będziemy na pewno przyjeżdżać
rado - 2015-06-16, 23:10
c.d.
|
|