|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Wędkarstwo - szczupaki i karasie
bryzby - 2013-07-01, 10:42 Temat postu: szczupaki i karasie Dawno nie widziałem fotek złowionych rybek, więc dla zachęty pochwalę się moją zdobyczą. Już dawno nie miałem okazji łowić złotych karasi.
Ahmed - 2013-07-01, 10:50
Wiesz co ? Nie ma się czym chwalić , nie dość że przekroczyłeś limit na szczupaku to po jaką cholerę uśmierciłeś tyle karasi ? Zjesz to wszystko ?
bryzby - 2013-07-01, 10:54
A po co łowiłem?Tylko wtedy łowię gdy chcę zjeść i tylko tyle ile zjem a nie dla "sportu" a limity ja ustalam bo mam do tego prawo.
Intelek teraz spoko - 2013-07-01, 11:20
Piękne foty , porażają "artyzmem" , druga fota cudna " : z urokliwym platfusem na pierwszym planie . Czekamy na jeszcze
bryzby napisał/a: | bo mam do tego prawo. | Niewątpliwie oglądając te "piękne" obrazy same nasuwają się pytania na temat właściwego stosunku do zwierząt , oraz odpowiedniego ich traktowania .
Ahmed - 2013-07-01, 12:22
bryzby napisał/a: | A po co łowiłem?Tylko wtedy łowię gdy chcę zjeść i tylko tyle ile zjem |
Smacznego
Intelek teraz spoko - 2013-07-01, 16:05
oskp napisał/a: | Smacznego | Jest odrażającym spożywanie mięsa zwierzęcia, które padło albo zostało rozszarpane , nadjedzone i pozostawione przez drapieżnika.
Jest odrażającym spożywanie mięsa zwierzęcia, które padło albo zostało uduszone.Te biedne rybki na takie mi wyglądają .
Bóg polecił, żeby przed zjedzeniem mięsa jakiegoś zwierzęcia wylewać jego krew na ziemię i przykrywać ją prochem. Kpł 7:27; Pwt 12:23-25 i inne
janusz - 2013-07-01, 16:12
Nigdy nie zjadłeś żadnej ryby, kurczaka, kotleta?
Intelek teraz spoko - 2013-07-01, 16:47
A jak tam z czytaniem ze zrozumieniem
szymek1967 - 2013-07-01, 16:58
a to jaskowi czasem trudno przychodzi
ps.
wiek panie,wiek
janusz - 2013-07-01, 17:21
Intelek napisał/a: | albo zostało rozszarpane , nadjedzone i pozostawione przez drapieżnika. |
Akurat w tym wypadku wiek nie gra roli.
Człowiek jako drapieżnik a co do tego nie ma wątpliwości rozrywa, rozszarpuje swoje ofiary. Często do rozszarptwania, dzielenia na części używa noża, gdyż potrafi posługiwać się narzędziami.
Intelek napisał/a: | które padło albo zostało uduszone. |
Każde zwierzę któremu wypuszczono krew ginie ponieważ dusi się. Tlen nie dopływa do tkanek i gnie przez uduszenie.
Intelek napisał/a: | żeby przed zjedzeniem mięsa jakiegoś zwierzęcia wylewać jego krew na ziemię |
Nie bardzo chce mi się wierzyć choć to jest możliwe, że Ty i Szymek nigdy nie jedliście kaszanki.
Szymuś pudło.
martini44 - 2013-07-01, 17:48
janusz napisał/a: | nie jedliście kaszanki |
ale może krupnioka próbowali
bryzby - 2013-07-01, 20:29
janusz napisał/a: | Akurat w tym wypadku wiek nie gra roli. |
Janusz daj sobie spokój, my piszemy w zupełnie innym sensie, tu porozumienia nigdy nie będzie.
Intelek teraz spoko - 2013-07-01, 20:37
Janusz podnieś sobie poprzeczkę , bo jakoś tak niesympatycznie ...
janusz - 2013-07-01, 21:17
bryzby napisał/a: | tu porozumienia nigdy nie będzie. |
Nie oczekuję porozumienia. Są ludzie którzy nie jedzą mięsa, nie pija wódki, nie palą papierosów i wielu innych rzeczy nie robią. Tak jest dobrze i niech tak zostanie. Nie trzeba przy okazji poniewierać ludźmi którzy jedzą mięso, piją wódkę i palą papierosy. To ich wybór i ich sprawa. Tylko tyle. Na prawdę nie musi tak być, że jeżeli ktoś ma jakiś pogląd na pewne sprawy to musi narzucać je innym.
Na forum nader często ktoś chce wychowywać społeczeństwo albo dowodzić, że życie według jego kanonu jest najlepsze i jedynie słuszne. Tak nie jest.
szymek1967 - 2013-07-01, 21:25
jasko,skoncz waść wstydu oszczędz
mam z ciebie niezła polewke
ps. o jakim niejedzeniu miesa prawisz,e ?
nie o to loto chłopie,nie o to
janusz - 2013-07-01, 21:27
szymek1967, Brakło argumentów?
SlawekEwa - 2013-07-01, 21:32
Janusz Ty normalnie jesteś Święty Admin
janusz - 2013-07-01, 21:34
SlawekEwa napisał/a: | Janusz Ty normalnie jesteś Święty Admin |
E tam, stosuję dietę zrównoważoną i nie ponoszą mnie emocje.
szymek1967 - 2013-07-01, 21:40
janusz napisał/a: | szymek1967, Brakło argumentów? |
nie,nie...
tylko juz mnie brzuch ze smichu tak boli ze dalej nie moge
ps.
bawcie sie dobrze
ech...
janusz - 2013-07-01, 21:43
szymek1967 napisał/a: | juz mnie brzuch boli |
Współczuję, moze pojadłeś glutaminianu?
szymek1967 - 2013-07-01, 21:48
ostatnio tylko szczaw i pokrzywy
SlawekEwa - 2013-07-01, 21:56
szymek1967 napisał/a: | ostatnio tylko szczaw i pokrzywy |
Pestycydy na nich były
janusz - 2013-07-01, 22:01
Uważaj, nie przedawkuj, szczaw jest szkodliwy na stawy.
http://kuchnia.wp.pl/zyj-...zczawiowy-.html
szymek1967 - 2013-07-01, 22:01
SlawekEwa napisał/a: | szymek1967 napisał/a: | ostatnio tylko szczaw i pokrzywy |
Pestycydy na nich były |
w ogromnych ilościach
ps.
teraz swiecę jak dobra lampa led
krzysztofCz - 2013-07-01, 22:04
Ładny połów Zbyszek i... uczciwie mówię smacznego
P.S.
Zawsze musi się znaleźć się ekolog, który by przykuć się do drzewa w proteście przeciw zadymianiu i deptaniu mrówek podjeżdża pod to drzewo smrodliwym autem
darboch - 2013-07-01, 22:08
szymek1967 napisał/a: | jasko,skoncz waść wstydu oszczędz
mam z ciebie niezła polewke
|
nie uwierzysz ile osób z Ciebie
Intelek teraz spoko - 2013-07-01, 22:55
janusz napisał/a: | to jest możliwe/.../nigdy nie jedliście kaszanki | moja córka nigdy nie jadła kaszanki z krwią , wszyscy lubimy kaszankę i można ją przyrządzić bez krwi a smak będzie identyczny .
krzysztofCz - 2013-07-01, 23:19
Intelek napisał/a: | janusz napisał/a: | to jest możliwe/.../nigdy nie jedliście kaszanki | moja córka nigdy nie jadła kaszanki z krwią , wszyscy lubimy kaszankę i można ją przyrządzić bez krwi a smak będzie identyczny . |
Są również wyroby czekoladopodobne... smacznego
janusz - 2013-07-01, 23:37
Intelek napisał/a: | wszyscy lubimy kaszankę i można ją przyrządzić bez krwi |
Masz racje, tylko czy to jeszcze będzie kaszanka? Czy rzeczywiście będzie miała identyczny smak?
Można zrobić schab sojowy, tylko czy to będzie schab?
Żebyśmy dobrze się zrozumieli, nie mam nic przeciwko ludziom którzy nie konsumują krwi, nawet nie mam nic przeciwko ludziom którzy nie dopuszczają transfuzji a myślę, że tak masz. Mam tylko stracha przed ludźmi którzy innym tego zabraniają. Tylko tyle.
gryz3k - 2013-07-02, 00:02
Ja się nawet zastanawiałem czy do orgazmu potrzebna mi kobieta. Sam przecież też dam radę Nie ograniczają mnie nawet żadne ideologiczne czy religijne przesądy
Szymusiu. Choćby Janusz pękł z wysiłku to w śmieszności Cię nie pobije. Intelek się stara, ale musi jeszcze poćwiczyć
Ahmed - 2013-07-02, 07:31
Wasze posty tak pasują w kole wędkarskim jak i te zdjęcia autora tematu
Przenieście to wszystko do wątku,, koło mięsiarzy ''
Intelek teraz spoko - 2013-07-02, 13:27
oskp napisał/a: | Wasze posty tak pasują w kole wędkarskim jak i te zdjęcia autora tematu | Obejrzałem wczoraj wieczorem na TVP Historia film " Portrecista " .
Potrzebne mi parę dni na ochłonięcie . janusz napisał/a: | Tylko tyle | Po przepisy na niewampirzastą kaszankę proszę się zgłaszać do Wuja Gogla .
A co do poniżej zacytowanego tekstu gryz3k gryz3k napisał/a: | Ja się nawet zastanawiałem czy do orgazmu potrzebna mi kobieta. Sam przecież też dam radę Nie ograniczają mnie nawet żadne ideologiczne czy religijne przesądy | wymiękam na jakiś czas , to + ten "Portrecista"...
gryz3k - 2013-07-03, 11:17
To może i my odetchniemy przez jakiś czas
Intelek teraz spoko - 2013-07-03, 16:10
gryz3k napisał/a: | To może i my odetchniemy przez jakiś czas |
I niech bryzby pozwoli rybom odetchnąś od siebie .
Kto chodzi na polowania, powinien sobie dobrze zdawać sprawę, jakie niebezpieczeństwa to za sobą pociąga. Na przykład jedno z nich polega na tym, że z biegiem czasu zabijanie zacznie mu sprawiać przyjemność. Wielu myśliwym, którzy z początku polowali w celu zdobycia pożywienia, po jakimś czasie zabijanie zwierząt zaczęło sprawiać zadowolenie, w związku z czym dało się u nich zauważyć lekceważenie życia zwierzęcego .
Z pewnością jako wrażliwy nastolatek nigdy by nie urządził takiej rzezi .
janusz - 2013-07-03, 16:17
Intelek napisał/a: | nie urządził takiej rzezi . |
A widziałeś trawler do połowu ryb?
A byłeś kiedyś w ubojni albo w sklepie mięsnym?
Ahmed - 2013-07-03, 16:44
Właśnie o to chodzi by polskich wód nie traktować jak sklepu mięsnego a brzegów jak ubojni
janusz - 2013-07-03, 16:56
oskp,
Czemu?
Nie ty złowisz to przyjedzie Niemiec i wyciągnie te same rybki powiększając swój mięsień piwny.
Tak patrząc to po co jeździć do lasu i zbierać setki kilogramów grzybów jeżeli jeden człowiek może w roku zjeść kilka.
Ważne chyba żeby złowione/zebrane nie zmarnowały się.
Jeżeli ryb nie to i kartofli nie, buraków nie, kurczaków nie. To wszystko żywe jest.
Chyba miłością pozostaje żyć.
A czy przypadkiem nie przemawia tu zazdrość, że rybki zjadła rodzina bryzby'ego i przyjaciele a nie oskp?
Jest demokracja i rybki są wszystkich i czemu bryzby zjadł oskp'owe rybki
Ahmed - 2013-07-03, 17:17
No comment
janusz - 2013-07-03, 17:19
oskp,
I za to Cie lubię
Intelek teraz spoko - 2013-07-03, 17:47
A czy jest coś ?, za co lubisz mnie .
janusz - 2013-07-03, 18:24
Intelek,
Oczywiście,
za to, że jesteś i mam z kim podyskutować.
Jak w tym temacie podyskutowałbym z bryzby jeśli mam takie samo zdanie. Oczywiście co do zasady, bo tych ryb ze zdjęcia starczyło by mi na siedem lat. Zjadam trzy na rok i nigdy nie wędkowałem
Kiedyś zgubiłem szwagrowi cały jego sprzęt, pewno było z 10 wędek, kołowrotków żyłek i haczyków.
Intelek teraz spoko - 2013-07-03, 18:49
janusz napisał/a: | Oczywiście | Jesteś Kochany .
Żelazo ostrzy się żelazem. Tak jeden człowiek zaostrza oblicze drugiego . przysłowia Salomona 27;17
szymek1967 - 2013-07-03, 19:10
oskp napisał/a: | Właśnie o to chodzi by polskich wód nie traktować jak sklepu mięsnego |
rybnego
ps. jasko,
tylko cy libki na lok ?
zrób ty sobie badania kolego ,zwłaszcza na ph krwi i mikroelementy
masz chłopie miażdżyce jak ta lala
janusz - 2013-07-03, 19:37
Intelek napisał/a: | Jesteś Kochany . |
Intelek teraz spoko - 2013-07-03, 19:54
Moje miłosne wyznanie to nie tylko puste deklaracje . Dowód poniżej szymek1967 napisał/a: | zrób ty sobie badania kolego ,zwłaszcza na ph krwi i mikroelementy
masz chłopie miażdżyce jak ta lala | Nicpoń, krzywdziciel, chodzi z przewrotnością mowy, mruga okiem, daje znaki nogą, /.../ Przewrotność jest w jego sercu. Cały czas knuje on coś złego. Wciąż wywołuje tylko swary.
przysłowia Salomona 6:12
janusz - 2013-07-03, 20:30
I zrobiłeś te badania?
krzysztofCz - 2013-07-03, 22:05
Normalnie zazdraszczam Zbyszkowi. Jego fotki robią furorę na forum. Natomiast fotki moich pomordowanych belon i dorszy nawet nikt nie chce obsmarować
Intelek teraz spoko - 2013-07-04, 08:33
Wklej w ten wątek drastyczne fotki , ... lukniemy .
zbigniew swoje fotki skasował ∞ pozostały jednak w przepastnych czeluściach internetu
martini44 - 2013-07-04, 09:09
no i co żeście najlepszego zrobili ?? chop sie teraz zamknie w sobie i bedzie miał wyrzuty sumienia...... a przecież normalnością wszechświata jest że są myśliwi i ofiary, zwykła segregacja populacji, silniejszy zwycięża słabszy ginie..... dotyczy to ludzi, zwierząt, roślin itd itd......
Ja tam dalej będę na rybki jeździł a nadmiar rozdam rodzinie aby się nie zmarnował mój wysiłek i czas jaki poświęciłem na siedzeniu przy kiju.....
darboch - 2013-07-04, 09:18
sadysta
martini44 - 2013-07-04, 09:20
i kto to mówi
darboch - 2013-07-04, 09:21
martini44 - 2013-07-04, 09:23
darboch - 2013-07-04, 09:24
no w tym roku znowu krew na rękach będzie
martini44 - 2013-07-04, 09:26
nie tylko Twoich w Twojej rodzinie .... zresztą jakoś mnie to nie dziwi i oczekuje na foty zdobyczy ..... oczywiście TopSecret cobyś nie był posądzany o rzeź !!
Życzę "połamania kija"
szymek1967 - 2013-07-04, 09:39
krzysztofCz napisał/a: | Normalnie zazdraszczam Zbyszkowi. Jego fotki robią furorę na forum. Natomiast fotki moich pomordowanych belon i dorszy nawet nikt nie chce obsmarować |
bo to prądem trzeba je bracie,prądem...
Intelek teraz spoko - 2013-07-04, 09:43
martini44 napisał/a: | nadmiar rozdam rodzinie | Opraw zdobycz . Coby nie jedli padliny .
darboch - 2013-07-04, 09:45
co ma padlina do oprawiania Intelku ?
Intelek teraz spoko - 2013-07-04, 09:49
Trzeba zabić rybę i oprawić jak książka pisze .
Jak daje nieoprawioną a nieżywą rybę rodzinie to jest to jednoznaczne z darowaniem padliny.
Daje to czego sam już nie chce , daje to co mu " zwisa ".
darboch - 2013-07-04, 09:59
No to jestem cool bo ja rodzince tylko filety daję
martini44 - 2013-07-04, 09:59
Intelek napisał/a: | Prawdziwi Myśliwi nigdy nie uganiają się za trofeum |
a skąd to wiesz jak nim nie jesteś ??!! z książki ??
stukania też nauczyłeś się z książki ??
martini44 - 2013-07-04, 10:07
Intelek napisał/a: | daje to co mu " zwisa ". |
Widać nie znasz śląskiej natury.....
darboch - 2013-07-04, 10:11
on pisał o sobie pewnie
Intelek teraz spoko - 2013-07-04, 10:11
Problem jest skomplikowany. Nie ma takiego rozwiązania, które by się dało zastosować w każdym wypadku. Wielce pomocne są jednak wskazówki ze Słowa Bożego. Wynika z nich, że człowiekowi wolno zabijać zwierzęta /.../. Musi jednak okazywać poszanowanie życia zwierzęcego , jak postąpi , to jest jego sprawa osobista .
Toteż Samson udał się ze swym ojcem i swą matką do Timny. Kiedy dotarł aż do winnic Timny, oto rycząc, wybiegł mu naprzeciw grzywiasty lew. Wtedy zaczął nań oddziaływać duch Jehowy, tak iż rozdarł go na dwoje,/.../, a nie miał nic w ręce.Sędziów 14:5
Paweł zebrał wiązkę chrustu i położył ją na ogień, pod wpływem gorąca wypełzła żmija i uczepiła się jego ręki. Kiedy ci obcojęzyczni mieszkańcy ujrzeli jadowite stworzenie wiszące u jego ręki, zaczęli mówić jeden do drugiego:Ten człowiek na pewno jest mordercą, a chociaż uszedł cało z morza, mściwa sprawiedliwość nie pozwoliła, by dalej żył . On jednak strząsnął to jadowite stworzenie w ogień .Dzieje 28:3
Intelek teraz spoko - 2013-07-04, 10:17
martini44 napisał/a: | normalnością wszechświata jest | Jak znajdę ciekawy materiał na ten temat to coś zamieszczę . Na razie pauza .
darboch - 2013-07-04, 10:18
Po co te cytaty ? Brak Ci słów albo kopiujesz zachowanie takiego jednego gościa z forum....Powiadam Ci...Nie idź tą drogą
Intelek teraz spoko - 2013-07-04, 10:19
Intelek teraz spoko - 2013-07-04, 10:20
Nigdy , nikogo nie kopiuję i nigdy nie popełniam plagiatu .
darboch - 2013-07-04, 10:24
heheh...dokładnie kopiujesz zachowanie...brak argumentów, cytat i to od razu z Biblii....to już do mnie nie dociera
krzysztofCz - 2013-07-04, 10:36
Intelek napisał/a: | Jak daje nieoprawioną a nieżywą rybę rodzinie to jest to jednoznaczne z darowaniem padliny. |
A jak Ty w końcu padniesz to zakład pogrzebowy rodzinie ma dać Ciebie już też oprawionego ? Czy jako padlinę bo mu zwisasz ?
No cóż... są forumowicze/kamperowicze i są @Inteleki
janusz - 2013-07-04, 10:58
Intelek,
Jeżeli chcesz nas karmić cytatami ze świętych pism to bardzo chętnie będziemy je analizować w dziale "Sacrum". Po to są takie działy aby taka tematyka trafiała na odpowiedni grunt. Nie roznoś jej po całym forum bo czynisz krzywdę ludziom którzy są z tymi sprawami związani emocjonalnie.
A przecież nie zależy ci na tym by czynić zło, prawda?
darboch - 2013-07-04, 10:59
janusz napisał/a: | A przecież nie zależy ci na tym by czynić zło, prawda? |
...tylko zamieszanie
janusz - 2013-07-04, 11:01
Cytat: | ...tylko zamieszanie |
A jak zamieszanie to bardzo przepraszam, ja też lubię robić.
darboch - 2013-07-04, 11:06
Teraz jak już nie ma zdjęć to temat chyba nadaje się tylko do kosza.
Intelek teraz spoko - 2013-07-04, 11:26
janusz napisał/a: | Intelek,
Jeżeli chcesz nas karmić cytatami ze świętych pism to bardzo chętnie będziemy je analizować w dziale "Sacrum". Po to są takie działy aby taka tematyka trafiała na odpowiedni grunt. Nie roznoś jej po całym forum bo czynisz krzywdę ludziom którzy są z tymi sprawami związani emocjonalnie.
A przecież nie zależy ci na tym by czynić zło, prawda? | Nie masz racji , ani , i tu uważaj monopolu na rację .
Biblia jest najbardziej rozpowszechnioną książką na świecie. Zawarte w niej orędzie stanowi źródło pokrzepienia, nadziei oraz praktycznych, życiowych rad dla ludzi ze wszystkich kręgów kulturowych , wskazuje, że zamierzeniem Stwórcy jest, aby Ziemia była spokojnym, bezpiecznym domem dla ludzi. To, że Biblia przetrwała do naszych czasów w niezmienionym stanie, jest cudem. Wielu jest zaskoczonych, jak dowiaduje się że Biblia zawiera praktyczne rady, które służą zarówno zdrowiu fizycznemu, jak i psychicznemu .
Nigdzie w niej nie pisze żeby ją cytować tylko i wyłącznie w jakichś dziwnych działach o dziwnych nazwach sakrum . Zachęca by zawsze i wszędzie towarzyszyła człowiekowi .
Mogę zasypać Cię cytatami . Watykan chciał praw autorskich do Biblii , po to by nikt nie mógł jej cytować . Puki co jest własnością całej LudzKości w tym MOJĄ i choc sobie tego nie uświadamiasz Twoją . I Jego i Jego i Jego .
Pisuję tu bo was Kocham .
JaWa - 2013-07-04, 11:36
Żeby tu tylko nie trafił żaden muzułmanin , ani inny buddysta.
W Warszawie już cztery meczety budują. To jest "Koło wędkarsko-łowieckie" i proszę nie mylić z innymi kółkami.
[quote="Intelek"] janusz napisał/a: | Intelek,
Pisuję tu bo was Kocham . |
Jak już nas kochasz, to chociaż kochaj nas z dużej litery.
janusz - 2013-07-04, 11:49
Intelek,
No właśnie o to chodzi. Biblia dla znacznej rzeszy ludzi jest symbolem, źródłem wiedzy, przewodnikiem, drogą życia, celem, światłem, powietrzem, doskonałością, wiara, bóstwem i tysiącem innych rzeczy. Po to są działy tematyczne żeby takich znaczących wiele dla ludzi tematów nie roznosić po całym forum. Cytując pisma święte prowokujesz do polemizowania z nimi. Sam zresztą polemizujesz bo przedstawiasz cytat jako kontrę do tekstu postu. Stawiasz, wiele znaczące dla wielu ludzi, cytaty w dyskusji o śniętych rybach a czasami o opróżnianiu chemicznej toalety, też były takie próby na forum.
Dla samego szacunku dla Biblii nie fajnie że to robisz. Poniżasz ja i postponujesz, zamiast gloryfikować w odpowiednim dziale.
Oczywiście wiem, że odpowiesz, że się mylę i nie mam racji. Może i się mylę ale tak czuję i znaczna cześć pewnie wszyscy na forum oprócz Ciebie i Szymka odbierają to podobnie jak ja. Po prostu ranisz nasze uczucia.
Intelek teraz spoko - 2013-07-04, 11:52
Temat jest o wędkarskim hobby i okrucieństwie , które widzieliśmy na fotkach . To dylemat również natury etycznej , potrzeba wiec jakiegoś arbitrażowego autorytetu dla mnie jest to Biblia . Można też wrzucić fotki założyciela tematu na forum Ludków Zakręconych na punkcie wędki niech Oni się wypowiedzą ,
( a jeśli gościu nie łowił w swojej kałuży )lub prokurator .
A forum jest urozmaicone jak wypowiadają się ludzie różnych nacji .
Co masz do Buddystów czy Muzułmanów , zrobili ci coś złego .
Szkoda właśnie że dobrze zapowiadające się wątki są tu tłamszone w zalążku .
Takie pochopne działanie jest wielce niekapitalistyczne , marnuje się czas i pieniądze .
donald - 2013-07-04, 11:56
Intelek napisał/a: | Szkoda właśnie że dobrze zapowiadające się wątki są tu tłamszone w zalążku . | trolling pełną gębą coś czuje ze temat do zamknięcia...
Intelek teraz spoko - 2013-07-04, 12:14
janusz napisał/a: | Może i się mylę |
Mylisz się ale jesteś spoko Kol . Zmieniłem na mylisz się , jak sprawdziłem w goglu co znaczy słowo postponować . Nie znałem tego słowa , jego znaczenie i przypisywanie tego mnie wywołało u mnie szok .
My tu nie dokonujemy żadnej profanacji , gadamy sobie szczerze a może jeszcze nie , po to Bóg stworzył krzem i jego dolinę . Biblia to zwykły list od Boga do ludzi .
Na razie nie może być z nami , ale dzięki listom jaki do nas napisał możemy Go poznawać .
Jakby Ci to uprzykładowić ?
Ojciec trafia niesłusznie do więzienia ( np.sybir ) . Ale listownie kontaktuje się z dziećmi i one mogą być tą drogą przez niego wychowywane i cieszyć się tatą .
janusz napisał/a: | cytaty w dyskusji o śniętych rybach a czasami o opróżnianiu chemicznej toalety | Bóg nie jest pruderyjny . Podobają Mu się kamperowicze wożący ze sobą łopatki .
I masz mieć ustronne miejsce poza obozem, i tam będziesz wychodził. A wśród swych przyborów masz mieć kołek i gdy przykucniesz na zewnątrz, wykopiesz nim dołek i się odwrócisz, i przykryjesz swoje odchody. Bo Jehowa, twój Bóg, przechadza się po twoim obozie, by cię wyzwolić i wydać ci twoich nieprzyjaciół; i twój obóz ma być święty, żeby nie widział on u ciebie nic nieprzyzwoitego i się nie odwrócił, i nie przestał ci towarzyszyć.Powtórzonego Prawa 23:12
I już nigdy więcej nie doszukuj się analogii miedzy mną a Szymkiem .Bardzo mnie to boli .
Intelek teraz spoko - 2013-07-04, 12:19
Donald zmień sobie nick bo bardzo kojarzy się z tóskiem , a polityka i religia zawsze wywołują podziały
janusz - 2013-07-04, 12:27
Intelek napisał/a: | Szkoda właśnie że dobrze zapowiadające się wątki są tu tłamszone w zalążku . |
Nie żartuj, przecież ty z oskp go stłamsiliście.
Intelek napisał/a: | Nie mylisz się jesteś spoko Kol . |
Dziękuję.
Intelek napisał/a: | I już nigdy więcej nie doszukuj się analogii miedzy mną a Szymkiem .Bardzo mnie to boli . |
Nic nie poradzę na to, że patrząc na to co piszesz i robisz na forum, to wypisz wymaluj Szymek z przed żywieniowego wątku. Czasami myślę, ze jesteś jego drugim wcieleniem.
Dla czego Bóg nas doświadcza takimi ludźmi którzy wszystko wiedzą?
Jakie grzechy popełniliśmy, że jesteśmy tak doświadczani rożnymi fanatykami. I nie bierz tego konkretnie do siebie. Takich gwiazd na forum jest znaczenie więcej
Intelek teraz spoko - 2013-07-04, 12:46
janusz napisał/a: | jesteśmy tak doświadczani rożnymi fanatykami | Jeśli uznasz że potrzebne mi ostrzeżenie , i założenie krawacika zrób to osobiście .
Jest nieskończenie wielka liczba przykładów na to , jak przywódcy wszelakich religii , głoszący idee miłości, pokoju i miłosierdzia, rozniecają nienawiść i usprawiedliwiają brutalne okrutne wojny . Nic dziwnego zatem , że wielu uznaje religię za siłę, która wywiera destrukcyjny wpływ na życie. Rozumiem Twoje obawy , zrobię przerwę .
Intelek teraz spoko - 2013-07-04, 12:53
JaWa napisał/a: | Jak już nas kochasz, to chociaż kochaj nas z dużej litery. | Was
janusz - 2013-07-04, 13:01
Intelek,
Zrozum, że ja nie mam nic przeciwko religiom a w szczególności przeciwko twojej religii i sposobie jej wyznawania. To twoja sprawa. Mi chodzi tylko o to, że na forum są działy poświęcone religii, polityce, obyczajności. Są po to by nie męczyć innych ludzi swoim spojrzeniem na świat. Pisz sobie ile wlezie, razem z cytatami ze Świętych Ksiąg w działach do tego przeznaczonych a będziemy mieli pewność, że czytają to ludzie zainteresowani tymi sprawami i może ktoś rzeczowo na tematy religijne z Tobą podyskutuje. Tu piszemy o łowiectwie i rybołówstwie a nie o religijnym aspekcie polowań. Zrozum że tu z tym o czym chcesz dyskutować jesteś męczący.
Mahawatar - 2013-07-04, 13:44
janusz napisał/a: | Zrozum że tu z tym o czym chcesz dyskutować jesteś męczący. |
Otóż to!
martini44 - 2013-07-04, 14:22
Kim był w tym momencie Jezus czyniąc cud i rozmnażając chleb i ryby które rozdał potem 5 tyś ludziom ?? Rozmnażał oprawiał ?? Rozmnażał zarzynał?? Rozmnażał oddawał bez wody ??
Skąd znak ryby w chrześcijaństwie ?? to znak padliny ??
a to ?? http://www.gazetaprawna.p...bezpieczne.html
Cudowne nakarmienie wielkiej rzeszy ludzi
Po tym wszystkim Jezus udał się na drugą stronę Jeziora Galilejskiego, zwanego także Tyberiadzkim. A szedł za Nim wielki tłum, gdyż widziano znaki, których dokonywał, uzdrawiając chorych. Jezus wszedł na górę i usiadł tam ze swoimi uczniami. Zblizało się właśnie żydowskie świeto Paschy. Gdy Jezus popatrzył dookoła i zobaczył, że przybywa do Niego wielka rzesza ludzi, zapytał Filipa: "Gdzie możemy kupić tyle chleba, aby ich nakarmić?" Powiedział to, aby wystawić go na próbę, poniewaz wiedział, co ma zrobić. Filip Mu odrzekł: "Chleba za dwieście denarów nie wystarczy, aby każdemu dać tylko kawałek". Wtedy odezwal się jeden z jego uczniów, Andrzej, brat Szymona Piotra: "Jest tutaj chłopiec, który ma pięć jęczmiennych chlebów i dwie ryby; ale cóż to jest dla tak wielu?". Jezus polecił im: "Każcie ludziom usiąść". W miejscu tym rosło dużo trawy. Usiedli więc, a liczba samych mężczyzn wynosiła około pięciu tysięcy". Jezus natomiast wiął chleby, odmówił modlitwę dziękczynną, a następnie przekazał je siedzącym. Podobnie postąpił z rybami; dał im tyle, ile tylko chcieli. Kiedy zaś nasycili się, powiedział uczniom: "Zbierzcie pozostałe resztki, aby nic się nie zmarnowało". Zebrali więc okruchy z pięciu chlebków jęczmiennych i napełnili dwanaście koszy tym, co pozostało pozostało po spożywających". Ludzie, którzy widzieli dokonany przez Jezusa znak, zaczeli móić: "On rzeczywiście jest tym prorokiem, który miał przyjśc na świat". Jezus, widzą, że ludzie mają zamiar Go pochwycić i ustanowić królem, oddalił się i sam udał się znowu na górę. .
Ewangelia wg Św. Jana, 6, 1-15
janusz - 2013-07-04, 14:29
martini44,
Teraz Ciebie dopadło?
martini44 - 2013-07-04, 14:37
no wiesz dopiero się obudziłem i jeszcze kawy nie wypiłem
Tak sobie myśle że fajny gostek taki Intelek..... chętnie bym go kupił owinął w wate i za szybe postawił na meblościance w pokoju..... pocieszny chłop jest....
donald - 2013-07-04, 14:59
martini44 napisał/a: | chętnie bym go kupił owinął w wate | ale w szklaną, co by chłop nie miał za przyjemnie... ale jak by był owinięty to trudno by było mu chodzić od drzw do drzwi... zresztą on już jest opętany wiec owiniecie nic nie pomoże..
Intelek teraz spoko - 2013-07-04, 18:13
donald napisał/a: | szklaną | 16 03 1979 To że jesteś młody to nie znaczy że możesz być głupi i okrutny . Zażartowałem z Ciebie a Ty od razu wyjeżdżasz z inkwizycyjną torturą .
donald - 2013-07-04, 19:22
owszem,mogę, ale to dopiero możesz stwierdzić jak faktycznie Cię owinę...na razie to głupoty pleciesz...
Dobra szkoda słow ,następny temat do ignora. Pozatym mógłbyc człowiecze profil uzupełnic...bo jesteś jakiś nijaki...
gino - 2013-07-04, 22:28
intelek chyba chce być znowu urlopowany za trolling...
brams - 2013-07-04, 22:32
Ein, ein ein - ale wspak!
Janusz - ja Cię bardzo proszę - za wcześnie na przyrównywanie forumowych dokonań szymcia z kolegą intelekcikiem, stąd ujmuję się raczej za......szymciem, wszak on piotrowy korzeń ma.
Azali - w nawiązaniu do słynnej w świecie piosnki i by się utrzymać w temacie łowiecko-wędkarskim
- ciuralla ciuralla la
ole!
Intelek teraz spoko - 2013-07-04, 23:29
brams napisał/a: | piotrowy |
brams napisał/a: | i by się utrzymać w temacie łowiecko-wędkarskim | Piotr, zwany też Kefasem, rybak z Galilei. Miał dynamiczną osobowość i nie krył swych uczuć.
Intelek teraz spoko - 2013-07-04, 23:31
gino napisał/a: | intelek chyba chce być znowu urlopowany za trolling... |
napisał/a: | Ein, ein ein - ale wspak! |
Intelek teraz spoko - 2013-07-05, 17:05
gino napisał/a: | | Jeśli uznacie że ten wątek nadaje się do kosza , nie będzie mi o to chodziło .
gino - 2013-07-05, 17:13
Intelek,widzę że na siłę próbujesz zwrócić na siebie uwagę...
piszesz , mimo że nikt Ci nie odpowiada..
b.dobrze....bo to najlepszy sposób na trolling
i tak niech pozostanie
Intelek teraz spoko - 2013-07-05, 17:24
Intelek teraz spoko - 2013-07-08, 14:52
janusz napisał/a: | w odpowiednim dziale | ksiądz nie chce mnie wpuścić na swoje salony , już trwa to czekanie chwilę , może boi się że chcę go gibnąć . hehe .
Skorpion - 2013-07-08, 15:58
Intelek napisał/a: | ksiądz nie chce mnie wpuścić na swoje salony | Mariusz wyjechal ima utrudniony dostep do netu
Intelek teraz spoko - 2013-07-08, 19:25
A to przepraszam a nawet nie .
Intelek teraz spoko - 2013-08-14, 19:55
Skorpion napisał/a: | Intelek napisał/a: | ksiądz nie chce mnie wpuścić na swoje salony | Mariusz wyjechal ima utrudniony dostep do netu | Pilnuje swojego biznesu , ugania się po różnych forach , to miedzyforumowy wyjadacz , dlatego nie ma czasu.
szymek1967 - 2013-08-14, 20:28
Intelek napisał/a: | ksiądz nie chce mnie wpuścić na swoje salony |
nie chce wpuscic bo wie ze puscisz bąka
Intelek teraz spoko - 2013-08-14, 21:07
Pisując tu poznałem wielu Gości i ich upodobania .
Wyciągnąłem z tej lekcji lekcję i już nie będę machał kierowcom kamperów jak dotychczas . Niczym nie różnią się już oni dla mnie od innych kierowców spotkanych na drodze . sum napisał/a: | jako Polak jestem dumny z moich rodaków w Jedwabnym | Twoim marzeniem jest , wydaje mi się teleportacja w górę bez mózgu .
Jest to możliwe , ale obawiam się że dużo jeszcze nauki przed Tobą , konieczne korki z pokory , tkliwych uczuć , współczucia, życzliwości , uniżenia umysłu, łagodności , wielkodusznej cierpliwości i innych przymiotów , a ponad to musi Ci pomóc w tym Ktoś kto dysponuje tą technologią .
Nie dysponuje nią 'pan' a międzyforumowy nic a nic nie kaman nawet nie śniło się mu .
Ja wolę się nie teleportować . Wolno mi woleć .
bryzby - 2015-07-06, 18:40
Temat umarł więc pochwalę się dzisiejszą zdobyczą. Nie byłem w moim łowisku już około 2 m-cy, ale przed moim długim wyjazdem Kolega namówił mnie na krótki wypad na mój stawek,a oto efekt-81,5 cm i 4,05 kg.
ARCADARKA - 2015-07-06, 18:55
Gratulacje
bryzby - 2015-07-06, 19:11
ARCADARKA napisał/a: | Gratulacje |
Od 3 lat Masz zaproszenie i co?
ARCADARKA - 2015-07-06, 19:20
bryzby napisał/a: | ARCADARKA napisał/a: | Gratulacje |
Od 3 lat Masz zaproszenie i co? |
No ,no dupek jestem ,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,brak czasu ,,,,,,,,,,,,ale cały czas pamiętam ,,o twojej super miejscówce
pozdrawiam
krzysztofCz - 2015-07-06, 20:54
Wyjąłeś mojego... Zychu, to nie fair
A Jola mówi, że go wytargałeś z tego oczka za Tobą
ARCADARKA - 2015-07-06, 21:03
krzysztofCz napisał/a: | Wyjąłeś mojego... Zychu, to nie fer
A Jola mówi, że go wytargałeś z tego oczka za Tobą |
no to chyba z Tesco ten zębaty
bryzby - 2015-07-06, 23:39
Czysta zazdrość przez Was przemawia.
bryzby - 2015-07-06, 23:42
krzysztofCz napisał/a: | Wyjąłeś mojego. |
To nie ten, branie było w zupełnie innym rejonie wody. Ten Twój nadal czeka.
krzysztofCz - 2015-07-07, 10:54
bryzby napisał/a: | krzysztofCz napisał/a: | Wyjąłeś mojego. |
To nie ten, branie było w zupełnie innym rejonie wody. Ten Twój nadal czeka. |
No to masz szczęście... nadal Cię lubię
Po Waszych wojażach zapolujemy na niego
Tadeusz - 2015-07-07, 11:11
Żeglując często chwytałem za wędkę. Wielkiego szczupaka nigdy nie złowiłem jako, że spining nie jest moją ulubioną techniką.
Pokażę jednak mego wnuka z jego zdobyczą sprzed miesiąca. Troszkę mu zazdrościłem.
bryzby - 2015-07-07, 12:35
Tadeusz napisał/a: | Troszkę mu zazdrościłem. |
Nie ma czego zazdrościć, jeśli tylko poświęcisz trochę czasu to na pewno sukcesy będą. Ja od wielu lat wędkę traktuję wyjątkowo relaksowo, nie kupuję super przynęt a i tak czasami złowię piękną sztukę.Więc, Tadeusz próbuj a na pewno wyniki będą.
bryzby - 2015-07-07, 12:40
Tadeusz napisał/a: | Troszkę mu zazdrościłem. |
Nie ma czego zazdrościć, jeśli tylko poświęcisz trochę czasu to na pewno sukcesy będą. Ja od wielu lat wędkę traktuję wyjątkowo relaksowo, nie kupuję super przynęt a i tak czasami złowię piękną sztukę.Więc, Tadeusz próbuj a na pewno wyniki będą. [quote="
Ale sztuka naprawdę "Godna" ,widać rękę fachowca . Gratulacje.
Tadeusz - 2015-07-07, 12:52
bryzby napisał/a: | Tadeusz próbuj a na pewno wyniki będą. |
Zbyszku, wyniki to ja mam, ale nie szczupakowe. Najwiekszy z moich szczupaków miał ok. 60 cm.
Złowiłem piękne węgorze, sumy, brzany, liny, leszcze, okonie i inne okazy, ale wszystko technikami gruntowymi, ze spławikiem lub bez. Jakoś spining mnie nigdy nie ciągnął. Może dlatego, że lubię nad wodą marzyć, rozmyślać i słuchać ptaków. Spining mi w tym przeszkadzał.
A może ja po prostu leniwy jestem?
janek50 - 2015-07-07, 14:59
Tadziu , pewnie te ostatnie najbardziej pasuje.
bryzby - 2015-07-07, 15:47
Tadeusz napisał/a: | A może ja po prostu leniwy jestem? |
Myślę,że jest akurat odwrotnie. Ja wiele lat łowiłem tylko na przepływankę, później z uwagi na zmianę miejsca zamieszkania i inne łowisko gruntówka, a dzisiaj z lenistwa(nie muszę nęcić,przygotowywać zanęt i przynęt -tylko spining} i to jest lenistwo.
Gewehr - 2015-07-07, 19:01
Tadeusz napisał/a: | Żeglując często chwytałem za wędkę. Wielkiego szczupaka nigdy nie złowiłem jako, że spining nie jest moją ulubioną techniką.
Pokażę jednak mego wnuka z jego zdobyczą sprzed miesiąca. Troszkę mu zazdrościłem. |
Tadeusz, ten szczupły z Asunden czy Spilen? Jakoś mam wrażenie, że wnuk gościł u Rolfa
Tadeusz - 2015-07-07, 19:26
Gewehr napisał/a: | ten szczupły z Asunden czy Spilen? |
Spilen.
Spostrzegawczy jesteś. Gratuluję.
krzysztofCz - 2015-07-07, 19:33
Tadeusz napisał/a: | bryzby napisał/a: | Tadeusz próbuj a na pewno wyniki będą. |
Zbyszku, wyniki to ja mam, ale nie szczupakowe. Najwiekszy z moich szczupaków miał ok. 60 cm.
Złowiłem piękne węgorze, sumy, brzany, liny, leszcze, okonie i inne okazy, ale wszystko technikami gruntowymi, ze spławikiem lub bez. Jakoś spining mnie nigdy nie ciągnął. Może dlatego, że lubię nad wodą marzyć, rozmyślać i słuchać ptaków. Spining mi w tym przeszkadzał.
A może ja po prostu leniwy jestem? |
Dla leniwych najlepszy jest trolling , też możesz porozmyślać
Gratulacje dla wnuka, piękny kolorek .
Gewehr - 2015-07-07, 19:34
Jak by zliczył wszystkie moje pobyty tam, to by wyszło kilkanaście tygodni Więc to nie spostrzegawczość W Spilen znam każdy dołek i zostawiłem tam na dnie kij castingowy.
krzysztofCz - 2015-07-07, 19:53
Gewehr napisał/a: | ...zostawiłem tam na dnie kij castingowy. |
A ja myślałem, że to monety wrzucamy do wody by wrócić kiedyś w to samo miejsce
Gewehr - 2015-07-07, 20:32
Wypadł mi z ręki i pozamiatane Szkoda go, łowny był. Ale już dawno ma godnego następcę, choć w tym roku bez wyników.
dariuszpazdziernik - 2015-08-28, 14:36
A kto z was jak wędkuje to stosuje sygnalizator brań? Taki czujnik chyba psuje całą zabawę tej niepewności podczas wędkowania, bo pokazuje nam gdzie jest ryba. Zastanawiam się własnie nad dokupieniem do moich akcesoriów wędkarskich dobrego elektronicznego sygnalizatora brań. Macie swoje typy które polecacie? Póki co znalazłem na takie - Sygnalizator brań
|
|