|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Motor Show - Motor Show 2014
Tadeusz - 2014-01-20, 13:52 Temat postu: Motor Show 2014 Lada dzień przystąpimy do organizacji naszego spotkania na tegorocznym Motor Show w Poznaniu.
Wkrótce umieszczę ogłoszenie na forum i ukaże się artykuł w Polskim Caravaningu oraz ogłoszenie o zlocie wraz z podaniem warunków.
Już teraz możecie wejść na strony Motor Show aby wczuć się w atmosferę tego ogromnego przedsięwzięcia, tak bardzo interesującego nas, fanów motoryzacji.
Oto link do strony na której jest również o nas:
http://www.motorshow.pl/p...mem_za_plecami/
brams - 2014-01-21, 23:17
Tadziu - jak zawsze - rzeczowo i z klasą.
Przyjemnie się czyta i widzi, jak bliskie Twemu sercu są nasze kamperowe sprawy.
Służę wszelką pomocą przy organizacji zlotu w Poznaniu.
łoś - 2014-01-21, 23:40
Ja już się piszę na listę.
wbobowski - 2014-01-24, 13:57
łoś napisał/a: | Ja już się piszę na listę.
|
Muszę tu wyręczyć Tadzia, który teraz jest zajęty bardzo czym innym.
Mianowicie apel do kolegów, którzy chcieliby zapisać się na listę - nie róbcie tego, nie będzie to organizowane poprzez zapisy tutaj, tylko inaczej, więc nie warto tego tematu tym zaśmiecać.
A jak będzie wyglądała rekrutacja, Tadeusz wkrótce to ogłosi.
pieńki 69 - 2014-01-25, 14:50
witajcie kochani!
pomni zeszłorocznej wspaniałej atmosfery z niecierpliwością oczekujemy na dalsze informacje n.t. tegorocznej edycji i możliwości zapisu. Z braku zimówek ponownie przyjedziemy większym pojazdem (PKP)
całujemy Was gorąco
Iza i Wojtek
CORONAVIRUS - 2014-01-30, 16:26
Pytanie do organizatora / Komandora / Tadeusza .
Jaką formę przyjmie w 2014 zlot na targach ?
Wieloklubowy ?
Ogólnodostępny ?
Ile jest miejsc do wykorzystania na placu Marka w stosunku do lat poprzednich ? Czy sąsiadami będą głusi od decybeli w aucie albo pokazowcy qadami wjeżdżającymi w barierki i ludzi ?
janusz - 2014-01-30, 22:35
No name,
Odpowiem za Tadzia bo on zapracowany. Jak wejdzie na forum to może rozszerzy odpowiedź.
TAK
TAK
Podobnie jak w zeszłym roku.
NIE.
Rawic - 2014-01-31, 14:43
No name napisał/a: | Czy sąsiadami będą głusi od decybeli w aucie albo pokazowcy qadami wjeżdżającymi w barierki i ludzi ? |
też nie lubię gadów, kiedyś mój syn pasjonował się tym paskudztwem, przysyłał mi zdjęcia, a im był bardziej zabłocony to zdjęcie niby było lepsze. Gdy zadałem mu pytanie, kto czyści quada i strój kierowcy, odpowiedział " o to takie proste, na koniec zabawy wjeżdżam do jeziora i dodaję gazu". Na szczęście lub nie, zmienił hobby i zabawia się w Downhill, mój wnuczek jest ubiegłorocznym Mistrzem Polski w sportach ekstremalnych na rowerze, oczywiście w kategorii wiekowej 12 lat.
Andrzej Wielowski - 2014-02-19, 22:11
Witam
Koledzy! Kolego Tadziu.
Myślę że jest już czas na listę uczestników zlotu na MOTOSHOW. Znajdźcie więc troszkę czasu na rozpoczęcie tworzenia listy, albo podajcie powód przeszkód uniemożliwiających jej tworzenie. Piszę Koledzy, bo we wcześniejszych postach na ten temat wypowiadało się już kilka osób.
Pozdrawiam
Tadeusz - 2014-02-22, 15:41
Znane są wszystkie szczegóły i wkrótce będą podane. Mamy umowę z "Polskim Caravaningiem". że ogłoszenie o przyjmowaniu zgłoszeń i wpłat ukaże się jednocześnie u nas i w PC w numerze marcowym, który lada dzień się ukaże.
Proszę o kilka dni cierpliwości.
Pozdrawiam.
Andrzej Wielowski - 2014-02-22, 20:40
Dziekuję za odpowiedź. Przybliżyła mi ona informacje o Moto-Show. Czekam cierpliwie na info.
Pozdrawiam
Tadeusz - 2014-03-03, 19:07
Polski Caravaning” , PTTCC i Klub Turystyki Kamperowej „CamperTeam” zapraszają na zlot karawaningowy przy Motor Show 2014 na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich.
Uczestnicy zlotu przybywają na teren MTP w piątek dn.28 marca, odjazd nastąpi w niedzielę 30 marca po południu..
Opłata 70 zł od kampera – w tej cenie znajdują się dwie wejściówki wielokrotnego wejścia i wyjścia ważne na całe targi. Dzieci do lat 8 bezpłatnie.
Każda dodatkowa osoba powyżej 8 lat w kamperze winna przy wjeździe wpłacić 25 zł za cały pobyt wraz z nieograniczonym zwiedzaniem.Jest to traktowane również jako przepustka, gdy wracamy ze zwiedzania miasta.
Przy bramie wjazdowej uczestnicy wpuszczani będą wg. listy przez służbę ochrony, a dyżurujący kasjerzy pobierać będą opłatę za osoby dodatkowe ( powyżej dwóch osób w załodze).
Do naszej dyspozycji są sanitariaty w bliskim sąsiedztwie miasteczka zlotowego (hall wschodni), oraz podłączenie do prądu.
Wjazd na zlot bramą od strony ul. Śniadeckich.
Koordynaty: N 52.402308 E 16.903591
Zapisy na zlot przyjmowane będą przez Komandora zlotu – Tadeusza Sakowskiego tylko na adres mailowy:
halszka20@wp.pl
W zgłoszeniu należy podać:
- Nazwisko i imię
- nick z forum(dla członków CT)
- nr. rej kampera lub przyczepy.
Wpłaty za udział w zlocie dokonywać należy po potwierdzeniu mailowym, że zgłoszenie jest przyjęte.
Po dokonaniu wpłaty załoga zostanie wpisana na listę uczestników. Lista będzie podana i aktualizowana na forum CamperTeam na stronie:
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=17870
Kolegów, którzy otrzymali potwierdzenie przyjęcia zgłoszenia prosimy o wpłacanie na konto PTTCC kwoty 70 zł z podaniem:
1. Nick na forum (koniecznie dla członków CamperTeam)
2. Imię i nazwisko
3 Numer rejestracyjny kampera lub przyczepy kempingowej.
4 Adnotacja, że jest to wpłata na zlot Motor Show.
Nazwa rachunku:
Polskie Towarzystwo Turystyki Camperowej i Caravaningowej
adres:
98-330 Pajęczno
ulica 22 Lipca 19
W banku: Credit Agricole Bank Polska S.A.
pl. Orląt Lwowskich 1
53-605 Wrocław
Nr. rachunku 96 1940 1076 3073 3000 0000 0000
Wpłat dokonać należy do 21 marca. Jest to termin nieprzekraczalny. Liczy się data wpływu pieniędzy na konto!
Ilość miejsc limitowana – tylko 60 załóg.
Bronek - 2014-03-06, 18:58
Chce przyjechać , ale nie dam rady 28 w piątek tylko w sobotę około 12.00.
I jest problem ... Żona moja aktualna, i jedyna ,bez hodowcy pcheł się nie rusza. stąd moje poniższe pytanie:
Czy wzorem innych zachodnich cywilizacji na targi można wejść z psem?? czy jak zwykle u nas jest jak zwykle.............inaczej.
Niekoniecznie , a właściwie chyba niemożliwe będzie wjechanie na teren. , więc stanę sobie gdzieś w okolicy . Nie wiem może na MALCIE może .... pod biedronką itp. Albo wrócę do domu.
darek 61 - 2014-03-06, 20:09
Bronek, myślę że podczas wjazdu pieska przemycisz tylko co potem.A może równolegle jest wystawa psów, to by nikt nic nie mówił ,trzeba by sprawdzić.
Tadeusz - 2014-03-06, 20:20
Bronek napisał/a: | Czy wzorem innych zachodnich cywilizacji na targi można wejść z psem?? czy jak zwykle u nas jest jak zwykle.............inaczej. |
Drogi Bronku, wyobraż sobie, że serdecznie zapraszam Twą Małżonkę, Ciebie i Waszego pieska na zlot przy Motor Show.
Zapewniam, że zostaną wpuszczone.
Osobiście Was przywitam choćby dlatego, że kocham pieski i posiadam dwie suczki, grzywaczki chińskie, które już na Targach bywały.
Pozdrawiam.
Bronek - 2014-03-06, 20:20
Ja tam bydlaka nie chce brać. Bo zeżre komuś dziecko.
Zresztą bachory są czasem gorsze od stada dobermanów.
Ale w Dusseldorfie pełno kundli łaziło po obejściu.
Zostawiać go kamperze na cały dzień to nieelegancko.
Ale Watek to podróżnik i jak tylko widzi ,ze kręcimy się koło przyczepy , kampera to już się pakuje.
.................................no i sobie popisałem.. Niepotrzebnie.
Pchlarz ma zezwolenie... Teraz żałuje ,że swoich sześć kotów nie wpisałem na listę .
Pozdrawiam , Dzięki za mile słowa .
Tadeusz - 2014-03-08, 16:52
Już niedługo.
Rawic - 2014-03-08, 17:06
Szkoda tylko, że tak jak rok temu, nie będzie równolegle targów fryzjersko-kosmetycznych na których nasze żony nie nudziłyby się, i mogłyby kupić profesjonalne szampony i kosmetyki po rewelacyjnie niskich targowych cenach.
Tadeusz - 2014-03-08, 18:16
W tym czasie odbywać się będą następujące imprezy targowe:
AIR PASSION
Salon Lotnictwa Ogólnego
MOTOR SHOW
Motor Show
TTM
Targi Techniki Motoryzacyjnej
W ramach zlotu mamy stały wstęp na wszystkie imprezy.
łoś - 2014-03-09, 03:41
W tym czasie odbywać się będą następujące imprezy targowe:
AIR PASSION
Salon Lotnictwa Ogólnego
To gorsze od Fryzjerstwa Ogólnego.
darek 61 - 2014-03-10, 08:51
Szkoda że przy nazwiskach na liście brak ników .Prawdopodobnie będę na targach to przyjdę powiedzieć dzień dobry ,ale łatwiej by było poznać się po niku,nazwiska nic mi nie mówią.
darek 61 - 2014-03-10, 10:46
Tadeusz dziękuje,jak będę na targach miło by było poznać.
Andrzej Wielowski - 2014-03-10, 18:39
Witam!
Mam pytanie! Do której godziny będzie można wjechać w piątek na teren targów?
Pozdrawiam i do zobaczenia
Tadeusz - 2014-03-12, 12:33
Moi drodzy.
Jestem zmuszony zamknąć listę zgłoszeń.
Chętnych jest zbyt wielu a miejsca na placu już nam brakuje, tym bardziej, że ze względu na niezadowolenie niektórych zlotowiczów w ubiegłym roku, tym razem nasz zlot odbędzie się przy pawilonie nr 2.
Jak pamiętacie ogromny ruch i hałas wielu zlotowiczom przeszkadzał.
Tadeusz - 2014-03-12, 12:53
Oto mapa Targów z zaznaczonym wjazdem od strony ulicy Śniadeckich i dojazdem do naszego placu przy pawilonie 2.
Podaję namiar na dojazd do bramy:
Koordynaty: N 52.402308 E 16.903591
Tadeusz - 2014-03-13, 20:59
Moi drodzy, mimo, że zamkąłem już listę zgłoszeń z powodu braku miejsca na placu, zgłoszenia nadal wpływają.
Nie mogą zostać przyjęte o czym napisałem pod listą zgłoszeń: http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=18177
Jeśli są to karawaningowcy spoza CT to zrozumiałe, ale zgłaszają się także członkowie CT.
Powtarzam zatem: lista jest zamknięta z braku miejsc.
matro - 2014-03-16, 17:29
witam . Czy jest możliwość odsprzedania miejscówki ?
Okazało się, że Motor Show koliduje ze studiami mojej małżonki. "Broni się" w tym roku w Bydgoszczy, będzie to przedostatni zjazd więc jak ocenił promotor "w tym czasie obecność obowiązkowa mile widziana...z naciskiem na obowiązkowa"
Do imprezy jeszcze 2 tyg, więc może ktoś będzie chętny i w porozumieniu z Tadeuszem odkupi mój "wjazd" ?
Tadeusz - 2014-03-18, 11:42
matro napisał/a: | może ktoś będzie chętny i w porozumieniu z Tadeuszem odkupi mój "wjazd" ? |
Mam chętnego. Proszę o kontakt.
Tadeusz - 2014-03-18, 11:44
Wiemy o istotnej potrzebie. Małym Polakom mieszkającym na Ukrainie potrzebne są do nauki naszego języka podręczniki, od elementarza Falskiego, przez współczesne książeczki dla pierwszaków do podręczników języka polskiego następnych klas szkoły elementarnej.
Ponieważ wkrótce spotykamy się na Targach w Poznaniu, proszę Kolegów, którzy tam przybędą o dostarczenie takich podręczników. Może ich zdobycie nie nastręczy trudności nie do przezwyciężenia.
Mirek i ja będziemy od Was te książeczki odbierać.
Każda z nich dotrze do tych dzieciaczków.
Pozdrawiam.
ROBERT GDANSK - 2014-03-23, 17:45
Camping29 - 2014-03-23, 22:37
Chętnych którzy nie zmieszczą się do MTP zapraszam na Nocleg do Stęszewa - Camping 29
www.nad-lipnem.pl
Camping jest czynny cały rok do czerwca mamy 50% rabatu.
Dla tych co byli wcześniej można zobaczyć ja się zmienia.
Chętnych zapraszam do kontaktu: rezerwacje@nad-lipnem.pl
P.S. Obecni na Facebooku
Tadeusz - 2014-03-24, 16:07
Przedstawiam plan terenu na którym odbędzie się nasz zlot. Jest to sektor 2 przy pawilonie o tym samym numerze.
Miejsca dla nas zakreślone są czerwoną obwódką.
Do zobaczenia na Targach.
Rawic - 2014-03-24, 17:36
Kochany Tadeuszu ! a czy do tego słynnego Miasta Kobiet załatwiłeś jakieś wejściówki ?
Tadeusz - 2014-03-24, 18:22
rawicki@op.pl napisał/a: | Kochany Tadeuszu ! a czy do tego słynnego Miasta Kobiet załatwiłeś jakieś wejściówki ? |
Kochany Zbyszku! Jakże mógłbym zapomnieć o Paniach!
Rawic - 2014-03-24, 18:26
Tadeusz napisał/a: | Kochany Zbyszku! Jakże mógłbym zapomnieć o Paniach! |
to ja poproszę o dwa bilety dla moich kobietek
tadek27 - 2014-03-24, 22:24
do której godziny musimy dojechać w piątek aby nas wpuszczono na teren targów?
TomekM - 2014-03-24, 22:54
Co prawda nie kamperem, ale postaramy się was odwiedzić.
Tadeusz - 2014-03-25, 09:59
tadek27 napisał/a: | do której godziny musimy dojechać w piątek aby nas wpuszczono na teren targów? |
Do której się wyrobisz.
Ponieważ z doświadczenia wiem, że niektórzy Koledzy mieli problemy z dojazdem przed zamknięciem bram, uzgodniłem z dyrekcją, że nasze pojazdy przyjmowane będą do późna.
Pozdrawiam i do zobaczenia na MTP.
Tadeusz - 2014-03-25, 12:32
Zanim spotkamy się w Poznaniu poczytajmy troszkę o tym co nas czeka, a atrakcji na Motor Show będzie co niemiara.
Kolegom, którzy Targów nie odwiedzą, polecam ten materiał szczególnie.
Warto wiedzieć co się traci.
Oto link:
http://moto.pl/MotoPL/0,125167.html
Pozdrawiam i...wyruszamy z Witkiem na zachód.
Jacek Górka - 2014-03-25, 15:10
Chetnie odsprzedamy swoj bilet na wjazd poniewaz niestety nie mozemy przyjechac Jesli ktos chetny prosze pisac na Pw . pozdrawiamy
Nowe info !!! Bilet odsprzedany zalodze DAABA
1.Dariusz Bieliński
2.Tomasz Bieliński
Hobby Siesta 65 TL
WB 8792H
Johnnie Walker - 2014-03-25, 23:58
Witam wszystkich,
niestety zawodowe obowiązki rzucają mnie w zupełnie inny koniec Polski, tj. na Podlasie...
W związku z tym zwracam się do Tadeusza, o przekazanie mojej miejscówki najbardziej potrzebującym jego zdaniem.
Strasznie żałuję, ale póki co, zamienić pracy na hobby jeszcze nie mam odwagi...
Dobrej, bezpiecznej zabawy i miłych wspomnień wszystkim uczestnikom zlotu życzymy.
Grażyna i Janek (Wędrowniczek)
bogdan - 2014-03-26, 09:40
Chętnie odstąpię miejsce na Motor Show 2014
niestety nie możemy przyjechać.
Jeżeli jest ktoś chętny to proszę.
Pozdrawiamy
NIEAKTUALNE
Comsio - 2014-03-26, 17:48
A ja polecam wam na A 2 zjazd na Konin Zajazd Błękitny ,(widoczny z A2) na małe co nie co.
Warto i dobre ceny.
maga - 2014-03-28, 14:50
Zanim koledzy-uczestnicy Motor Show 2014 wkleją jakieś fotki,
to ja zapraszam do obejrzenia części 1 fotorelacji z tegorocznego Motor Show który miał miejsce na Międzynarodowych Targach Poznańskich.
http://www.gielda-czesci....n_2014_cz1.html
P.S. W sobotę będę się krzątał po targach,to na pewno odwiedzę "naszych"
Rawic - 2014-03-28, 14:57
maga napisał/a: | zapraszam do obejrzenia części 1 fotorelacji z tegorocznego Motor Show | tylko tyle tych hostess ?
oliko - 2014-03-29, 09:54
Tadeusz , czekamy na fotki. A tu nic?
bogdan - 2014-03-29, 11:28
Oj czekamy i czekamy .
Pozdrawiamy
SlawekEwa - 2014-03-29, 13:17
Oni tam mają inne zajęcia niz pisanie rel acji
Johnnie Walker - 2014-03-29, 19:04
Próbuję zaszczepić ideę caravaningu wśród kolegów mojej branży, -międzynarodowy transport drogowy. W związku z tym zachęcam moich Kolegów do takiej formy spędzania czasu, a w naszym dwumiesieczniku "PRZEWOZNIK" (dostępnym w wersji elektronicznej na stronie: www.zmpd.pl ) zamieszczamy od czasu do czasu artykuły o kamperach i caravanigu.
Mam do uczestników zlotu na Motor Show wielka prośbę.
Ponieważ nie byłem w stanie dojechać sam na zlot, proszę o przesłanie mi kilku zdjęć do artykułu o targach i zlocie. Zwracam uwagę, że aby można było je wykorzystać do druku, muszą być dość dużej rozdzielczości.
Proszę przesyłać mi zdjęcia na moją służbową skrzynkę: Jan.Buczek@zmpd.pl
Ponadto poszukuję przewoźników, którzy uprawiają szwędaczkę kamperem. Jeżeli ktokolwiek może mi podrzucić jakieś kontakty, będę bardzo wdzięczny.
Z góry dziękuję i życzę dobrej zabawy!
Jan Buczek
maga - 2014-03-29, 21:24
SlawekEwa napisał/a: | Oni tam mają inne zajęcia niz pisanie rel acji |
Sławek ma rację bo to wszystko przez te hostessy
Bajaga - 2014-03-29, 21:32
maga napisał/a: | SlawekEwa napisał/a: | Oni tam mają inne zajęcia niz pisanie rel acji |
Sławek ma rację bo to wszystko przez te hostessy |
Taaa hostessy... hotessy są elementem wizualnym, a trudności w obecności na forum wynikają z kontaktu z elementami płynnymi (nie koniecznie chodzi o kawę, herbatę, mleko itp )
janusz - 2014-03-30, 10:03
W pełnej rozdzielczości jest tutaj.
http://www.camperteam.pl/...n=category&id=8
Rawic - 2014-03-30, 10:20
Wielkie dzięki, zdjęcia super!
jarko_66 - 2014-03-30, 16:27
My już w domciu.Dziękujemy wszystkim za miłą atmosferę =.Organizatorom za perfekcyjną organizację. Tadeusz dziękujemy. Dla niecierpliwych kilka fotek
janusz - 2014-03-30, 18:32
jarko_66 napisał/a: | piękne te auta ..... |
DARO - 2014-03-30, 20:32
Dzięki Tadeusz za super miejscówkę Kontakty odświeżone , było bardzo miło pogadać ze starymi i nowymi znajomymi Pozdrawiam serdecznie i do zobaczyska niebawem
EwaMarek - 2014-03-30, 20:45
Dziękuje za Zlot.
POGODA SUPER, kamperków dużo na zlocie i w halach targowych.
Najbardziej podobało się dzieciakom.
Pozdrawiam organizatorów i uczestników zlotu CT
norbi - 2014-03-30, 22:10
tadeusz dziękujemy bardzo za zlot miło było cię poznać osobiście.to nasze pierwsze spotkanie i pierwsze znajomości.organizacja super, atmosfera rewelacyjna pogoda zamówiona dopisała.jesteśmy bardzo zadowoleni ze spotkania zwłaszcza najmłodszy uczestnik zlotu.
pozdrawiamy karolina marcel i norbert
ps . jak sie ogarnę to wstawię zdjęcia
janusz - 2014-03-30, 22:10
Ciekawy jestem które samochody zakwalifikowali byście jako miss/mister MotorShow Poznań 2014?
Które w kategorii kamperów i które w kategorii samochodów cywilnych - czytaj innych niż kampery?
Moje typy to:
Karol Rosół - 2014-03-30, 22:11
Dziękujemy Organizatorom - było super. Do zobaczenia.
koko - 2014-03-30, 22:13
My już w domu Podziękowania dla wszystkich a w szczególności dla tych którzy w różnej formie złożyli mi życzenia urodzinowe.
Serdeczne Dzięki
koko - 2014-03-30, 22:57
trochę zdjęć
slajd - 2014-03-31, 19:43
Serdecznie Dziękuję Wszystkim Uczestnikom Zlotu
za przybycie i uczestnictwo w otwarciu i zamknięciu
dwóch wystaw fotograficznych;
- "Zloty 2013" w obiektywie uczestników zlotów
- "Maroko 2013" autorstwa Haliny i Janusza Kolińskich
dla niemogących przyjechać do Poznania na MOTOR SHOW 2014
zdjęcia z wystawy;
slajd - 2014-03-31, 20:04
Kolejne;
slajd - 2014-03-31, 20:30
Kolejne;
Jurek121175 - 2014-03-31, 20:33
I mnie miło było poznać i uścisnąć dłoń Tadeusza i Gino niestety tylko w niedzielę
slajd - 2014-03-31, 20:35
Kolejne;
kazbar - 2014-03-31, 20:40
A jak pokazał się biznes caravaningowy? Było na co popatrzeć?
slajd - 2014-03-31, 20:52
A teraz zdjęcia Haliny i Janusza z Maroka
wbobowski - 2014-03-31, 20:59
kazbar napisał/a: | A jak pokazał się biznes caravaningowy? Było na co popatrzeć? |
Wszystkich marek nie było, ale było na co popatrzeć i pooglądać. Ile firm się prezentowało widać tutaj > http://www.motorshow.pl/p...caravaningowy/#
oliko - 2014-03-31, 21:08
Slajd- zdjęcia rewwweeeelllaaaacccyyyjjjnne!!!!!! już lepiej nie można oddać "ducha" karawaningu. Świetna robota gratuluję. Wspaniałe podsumowanie zlotów . Pozdrawiamy Danusia i Olek
gino - 2014-03-31, 21:11
kazbar napisał/a: | A jak pokazał się biznes caravaningowy? Było na co popatrzeć? |
Tak, zdecydowanie było co oglądać...
na mnie ogromne wrażeni zrobił nowy model kamperka HOBBY
zbudowany na wzór znanych z przepięknego ''dizajnu'' przyczep..
były też nowe Polskie produkty, między innymi pół integral POLKAMPu/niestety, jego fotka..jakimś cudem mi zniknęła
ciekawostką był tez kamaper blaszak, przystosowany do przewozu olbrzymiego motocykla HONDA ...
slajd - 2014-03-31, 21:17
Ciąg dalszy zdjęć, ale tym razem z Gali wieczornej w czwartek
janusz - 2014-03-31, 21:24
Dla mnie targi były zaskoczeniem. W czasie kiedy wiele branż zwija się targi pokazały że w caravaningu nie jest tak najgorzej. Byly samochody wszystkich wiodących marek. Co prawda stoiska nie były zorganizowane przez producentów tylko przez dealerów i to nie tylko Polskich. W związku z tym samochody tej samej marki były w rożnych stoiskach. Zaskakiwały dwie sprawy. Jedna to, że wystawiane były nowe pojazdy nie używane demonstracyjne samochody dealerów i były nowinki, samochody wprowadzone do produkcji w 2014 roku. Druga niespodzianka to, że Polska produkcja przedstawiała się dosyć okazale. Obok 'blaszaków" adaptowanych na kampery pokazywanych na większości tego typu imprez w Polsce były "prawdziwe kampery" z Romera i PolCampu z Wrocławia. Uwagę zwracał ten drugi kamper ten z Wrocławia. Auto na pierwszy rzut oka wykonany nienagannie. Dokładnie spasowane elementy nadwozia, bez wad jakie posiadają auta nawet uznanych producentów z powyciskanym szczeliwem z pomiędzy elementów. Auto moim zdaniem na dobrym europejskim poziomie. Targi w Poznaniu są inne niż w Düsseldorfie, tam znaczną część ekspozycji tworzą oferty firm produkujących dla caravaningu. Tutaj tego nie było i trudno dziwić się bo i produkcja polskich kamperów nie jest wielka i nie ma bardzo zapotrzebowania na podzespoły.
Myślę, że fajna sprawa ten nasz zlot targowy. Jeżeli byli w Poznaniu przedstawiciele producentów aut z Europy, a pewnie byli bo to okazja do zbadania rynku i poznania zapotrzebowania, to widząc nasz zlot na pewno odnieśli wrażenie, że warto Polską zainteresować się. Pośród około 60 samochodów większość była wyprodukowana XXI wieku. To już nie ten czas gdy pomiędzy oldtimerami trafiał się nowszy rodzynek. Teraz rodzynkami były auta starsze.
gino - 2014-03-31, 21:28
nieskromnie powiem, że i nasze stoisko...było warte odwiedzenia
przy okazji, bardzo dziękuję Tadziowi za perfekcyjną organizację
Slajdowi,za przygotowanie przepięknej wystawy fotograficznej..
Bramsowi, Witusiowi i Włodziowi za pomoc przy realizowaniu całości
Misiokotkom za to iż dbali abym nie stracił na wadze
oraz Mireczkowi Kalininowi za udostępnienie koja
no i przede wszystkim naszym CamperTeamowcom za odwiedziny tego, co dla was stworzyliśmy
dziękujemy
slajd - 2014-03-31, 21:36
Następne z różnych szuflad;
cirrustravel - 2014-03-31, 22:21
Jurku (slajd) ode mnie i serdeczne podziękowanie za piękną wystawę (szkoda, że mogłem obejrzeć tylko na forum) i za pokazanie różnorodności spotkań (szczególnie dziękuję za pokazanie formy rekolekcji karawaningowych).
Pozdrawiam i żałuję, że nie mogłem być z Wami.
Sławcio - 2014-03-31, 22:30
Dzięki za relacje.
Fajnie jest zobaczyć kawałek Świata.
Nawet na foto.
łoś - 2014-03-31, 22:39
Ten zlot na targach i moje uczestnictwo w nim było dla syna.
Wyjechał zachwycony z "poznania" wielu fajnych ludków i zaskoczony całą atmosferą.
On mi dziękował za udział w tym zlocie, a podziękowania należą się moim kolegom, którzy zadali sobie trud w organizacji tego zlotu.
W imieniu syna i swoim serdecznie dziękuję organizatorom za tak miłe przeżycia.
slajd - 2014-03-31, 22:43
cirrustravel napisał/a: | podziękowanie za piękną wystawę |
Dzięki za uznanie
a przy okazji to ja Bardzo Dziękuję Tobie oraz pozostałym
56 autorom zdjęć wykorzystanych do tej wystawy
łoś - 2014-03-31, 22:55
za zbitki fotek masz piwo.
mnie się podoba
Tadeusz - 2014-03-31, 23:56
Wróciliśmy z Wictorem dziś, tj. w poniedziałek wieczorem. Wystawę mogliśmy demontować dopiero po zamknięciu Targów w niedzielę wieczorem. Zostaliśmy tylko we trzech - Wictor, Gino i ja. Zanim zdemontowaliśmy i zapakowaliśmy obrazy było już późno. Poczuliśmy się zbyt zmęczeni aby wyruszyć w długą drogę.
Wreszcie jednak dotarliśmy i pozwólcie, że przekażę kilka słów od siebie.
Wysiłek włożony w organizację chyba nie poszedł na marne. Uczestnicy zlotu stworzyli świetną atmosferę i wpasowaliśmy się pięknie w ogólny ton tego naprawdę wielkiego święta motoryzacji.
Zebraliśmy pochwały i podziękowania od Dyrekcji Targów. Przekazuję Wam słowa uznania od Dyrekcji z satysfakcją, tym bardziej, że jako organizator i komandor zlotu wyrażam zadowolenie z postawy uczestników i z atmosfery jaką udało się nam stworzyć.
Po Waszym wyjeździe patrzyliśmy z Wictorem na pusty plac, urzeczeni idealną czystością.
To bardzo ważny szczegół bo ładnie zamknął nasz zlot.
Dziękuję moim pomocnikom i współtwórcom tego wydarzenia: Slajdowi, Gino, Wictorowi, Bramsowi, WBobowskiemu.
To z nimi tworzyliśmy naszą ekspozycję, znacznie w tym roku powiększoną. Obie ekspozycje fotograficzne przygotowane przez Slajda z wykorzystaniem zdjęć członków CT, zostały jeszcze urozmaicone przez żywy skansen karawaningowy w postaci zestawu garbusa cabrio z przyczepką namiotową i akcesoriami turystycznymi sprzed wielu lat.
Przez pełne trzy dni Gino nie opuścił ekspozycji ani na krok, otoczony wianuszkiem entuzjastów retrokarawaningu.
Sam nie mógł właściwie wcale zwiedzać Targów, biedaczek.
Bardzo Wam, chłopaki od czarnej roboty, dziękuję. Razem udało się nam coś fajnego, a spotkanie prawie wszystkich uczestników zlotu i wspólna fotka na tle wystawy okazały się ładnym podsumowaniem naszego sympatycznego spotkania.
Dziekuję tym Kolegom, którzy pamiętali o książkach do nauki czytania dla dzieci polskich na Ukrainie.
Specjalne podziękowanie należy się naszemu Przyjacielowi z Czech - Cestmirowi, który znów przygotował znaczki okolicznościowe na zlot.
Jeśli Wam nasz zlot się spodobał, to już czas myśleć o następnym.
Nie miałem czasu na fotografowanie, dlatego pokażę tylko migawki z urządzania wystawy i ogólny widok naszego zlotu wykonany z dachu kampera.
Kotek i Misio byli na zlocie i uwijali się jak mróweczki. Mam zatem nadzieję na bogaty i fajny serwis foto.
Dziękuję wszystkim uczestnikom i za potknięcia przepraszam.
Johnnie Walker - 2014-04-01, 15:42
Dziękuję za fotki, z całą pewnością niektóre pojawia się w naszym periodyku Przewoźnik, o którym już wspominalem.
Przypominam, że poszukuję przewożnikow, którzy uprawiają Caravaning. Jeżeli ktokolwiek natknie się na takiego kolegę -przewoźnika, proszę przekazać informację i tym.
Wszystkim życzymy udanych i bezpiecznych wakacyjnych wojaży!
Misio - 2014-04-02, 18:38
Poznań już po raz trzeci stał się Gospodarzem Zlotu Miłośników Turystyki Kamperowej podczas targów Motor Show 2014. Organizatorem i Komandorem zlotu był nasz niestrudzony CamperPapa - Tadeusz. W tak dużym przedsięwzięciu do pomocy miał kilku kolegów, byli to m.in.: Slajd - autor pięknej wystawy fotograficznej, Brams, WBobowski, Wiktor, czyli "złote rączki" i Gino - wystawca pięknego składu turystycznego rodem z PRL-u. Nasze kamperki ustawione były pod halą nr 2 w dwóch rzędach, " twarzami" zwróconymi do siebie w odległości około 5 m, tworząc w ten sposób podwórko zwane "Krupówki", na którym toczyło się życie. Było nas 63 załogi, a niektórzy przyjechali "koleją żelazną" lub innym środkiem komunikacji, tudzież samolotem. Pogoda dopisała, więc i na podwórku toczyło się zlotowe życie, czyli pełna integracja: poranna kawa, ciasteczka, zabawy, posiłki i rozmowy do późnych godzin nocnych pod gwiazdami.
Dziękujemy wszystkim uczestnikom zlotu, a szczególnie kierownictwu, za kolejne wspaniałe spotkanie. Dziękujemy również Darkowi z firmy ALPO, mistrzowi gazów lekkich, za przeglądy naszych kamperków, za cierpliwość i skuteczność.
Mamy teraz przyjemność podzielić się z Wami i powspominać miłe chwile zapisane obiektywem.
Misio - 2014-04-02, 19:00
cd.
Misio - 2014-04-02, 19:24
cd.
Misio - 2014-04-02, 19:54
cd.
Misio - 2014-04-02, 20:19
cd.
Tadeusz - 2014-04-02, 20:54
Oczywiście nie zawiodłem się na Heniu i Danusi.
Gdy człek poświęci kawałek żywota na przygotowanie, przeprowadzenie i zgrabne zwinięcie tak dużej imprezy, marzy mu się potem aby uczestnicy przynajmniej zostawili jakiś ślad na forum po razem spędzonych kilku dniach.
To taki niewinny sen organizatora bo przecież jest to jakaś zapłata za trudy i stresy, chociaż uśmiechy zadowolonych Koleżanek i Kolegów na zlocie również są formą zapłaty, bardzo miłą.
Stawiam po kilka piw Heniowi, Jurkowi i Grzesiowi bo zasłużyli.
Dziękuję Wam chłopaki.
Danusi również piwko się należy bo asystent operatora z niej najprzedniejszy.
Misio - 2014-04-02, 21:26
cd.
Misio - 2014-04-02, 21:43
cd.
Rawic - 2014-04-03, 10:08 Temat postu: MotoTargi 2014 To może jeszcze kilka moich fotek
Misio - 2014-04-03, 18:35
cd.
Misio - 2014-04-03, 19:08
cd.
Bronek - 2014-04-03, 19:28
Przez ta dziurę w dachu zapomniałem podziękować organizatorom członkom (nie obrażać sie proszę) za miłe przyjęcie.
Szczególnie KoKo za info w sprawie anteny i innych kamerowych ustrojstw.
Zbyszkowi @rawickiemu za zahaczenie tematu mojego haka w samochodzie . sasiadom z lewa i prawa ,.... itd itp
targi mnie zaskoczyły , myślałem ,że .............a okazało się całkiem swiatowo i bogato . jedynie malo było stoisk z akcesoriami . A targowych promocji nie spostrzegłem..
Tadeusz - 2014-04-03, 21:26
Organizując zlot przy Motor Show na MTP, kieruję zaproszenia nie tylko do członków CT ale i do kolegów z innych klubów oraz niezrzeszonych.
Ten zlot jest doskonałą okazją do integracji naszego środowiska.
Właśnie otrzymałem list od Koleżanki i Kolegi których obecność na Motor Show zbliżyłą do nas.
Pozwolę sobie przytoczyć jego treść bo miła dla nas i wymowna:
Witaj Tadeusz,
jeszcze raz dziękujemy za zorganizowanie zjazdu w Poznaniu..i za miłe poznanie.Jakoś udało mi się dostać do forum i chyba będę częstym gościem! Jestem mile zarażona choroba zwaną kamperomanią i jeszcze nie raz w miarę możliwości będziemy jezdzić na zjazdy i mam nadzieje na fajne imprezy i towarzystwo..zatem do miłego zobaczenia-Ewa i Waldek czyli ewald!
Zatem do miłego!
norbi - 2014-04-04, 10:05
troche moich fotek
norbi - 2014-04-04, 10:06
norbi - 2014-04-04, 10:08
norbi - 2014-04-04, 10:09
Kotek - 2014-04-04, 10:10
Więcej fotek tego Małego Człowieczka proszę...
norbi - 2014-04-04, 10:10
norbi - 2014-04-04, 10:11
norbi - 2014-04-04, 10:12
norbi - 2014-04-04, 10:15
norbi - 2014-04-04, 10:16
norbi - 2014-04-04, 10:18
norbi - 2014-04-04, 10:25
gino - 2014-04-04, 14:04
norbi, w jednym poście możesz zamieścić do 10 fotek...
nie po jednej do każdego postu
a foteczki bardzo fajne
norbi - 2014-04-05, 10:04
zakręciłem się
pozdrawiam
WALDZIOR - 2014-04-05, 10:34
I ja wraz z rodziną pragnę podziękować za wspaniałą imprezę. Był to nasz pierwszy zlot i mam nadzieje, że nie ostatni, bo wszystkim się podobało i jest teraz co opowiadać rodzinie i znajomym. Szczególne dzięki organizatorom.
miciurin - 2014-04-05, 23:08
Niestety mnie nie udało się przyjechać kamperkiem bo zabrakło czasu żeby go przygotować na czas. Przyjechałem za to z rodzinką osobówką, spacerkiem niezauważony obszedłem miasteczko kamperowe oraz teren targów Może następnym razem uda mi się dojechać w komplecie.
W planach mam za to Uniejów więc do zobaczenia na termach.
Misio - 2014-04-06, 08:52
cd.
Misio - 2014-04-06, 09:25
cd.
Misio - 2014-04-06, 09:43
cd.
Misio - 2014-04-06, 10:48
cd.
Misio - 2014-04-06, 11:02
cd.
Misio - 2014-04-06, 11:31
cd.
Misio - 2014-04-06, 11:42
cd.
Misio - 2014-04-06, 12:00
cd.
MariaiStefan - 2014-04-06, 12:28
Wczoraj wróciliśmy do domu. Dziękujemy Tobie Tadeuszu i pozostałym organizatorom za ZLOT. Było miło Ciebie Tadeuszu i pozostałych karawaningowców poznać osobiście. Jesteście wspaniali. To był nasz pierwszy zlot i bardzo nam się podobał. Fajne zdjęcia, my też kilka przesyłamy. Pozdrowionka
Misio - 2014-04-06, 12:38
Wszystkim tym, którzy przyczynili się do zorganizowania wspaniałego zlotu w Poznaniu, bardzo dziękujemy i oczywiście piwko się należy: Tadeuszowi, Slajdowi, Wiktorowi, WBobowskiemu, Bramsowi, Ginowi.
Do zobaczenia za rok.
MariaiStefan - 2014-04-06, 12:45
Sorrki, nie umiemy wkleić zdjęć ale będziemy próbować
MariaiStefan - 2014-04-06, 12:56
coś nie tak wykonuję, ale ponowie wieczorkiem.
Kotek - 2014-04-06, 13:55
Nie wiem, czy to wypada, ale chciałam postawić Misiowi piwo... za całokształt.
A, co tam, niech ma i od żony.
Tadeusz - 2014-04-06, 14:05
Kotek napisał/a: | Nie wiem, czy to wypada, ale chciałam postawić Misiowi piwo... za całokształt.
A, co tam, niech ma i od żony. |
Wypada Danusiu, wypada.
Ja również wzruszony postawą Henia stawiam mu piwo, Tobie, wspaniały asystencie operatora również, a za rok, w uznaniu zasług jesteście honorowymi gośćmi Motor Show i moimi.
Dziękuję pięknie.
SlawekEwa - 2014-04-06, 14:05
Misio napisał/a: | IMG_7028 (Large).JPG |
Wspaniałe te Tośkowe "trąby jerychońskie"
Pawcio - 2014-04-06, 17:51
Lecą piwka dla Tadeusza za całokształt, Gina za stoisko, Slajdzika za oprawę fotograficzną.
Postawię teżVictorowi.. tylko muszę udać się do Leoncina
donald - 2014-04-06, 18:09
No to nie jestem trąba...przeczytałem. ...z wielką przyjemnością .....dobra robota Heniu jestes miszczu normalnie. .piwko wypijemy w żabach
gino - 2014-04-06, 20:44
Misio napisał/a: | piwko się należy: Tadeuszowi, Slajdowi, Wiktorowi, WBobowskiemu, Bramsowi, Ginowi. | Misiowi
łoś - 2014-04-07, 23:02
Dla Kotka i Misia, Danusi i Henia za całokształt pracy na naszym forum piwka lecą.
Od mojej osoby macie coś więcej: wdzięczność za pracę bezinteresowną w wykonaniu i opracowaniu fotek z kolejnych imprezy CT.
Pozdrawiam Was serdecznie.
maga - 2014-04-09, 20:58
Dopiero dzisiaj dostałem obiecaną drugą część fotorelacji
kto ma ochotę pooglądać targowe cacka to zapraszam
http://www.gielda-czesci....n_2014_cz2.html
|
|