|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Albania - Albania 2015
futro2606 - 2015-02-20, 13:17 Temat postu: Albania 2015 Witam planujemy wypad do Albani w miesiacu lipcu (wyjazd ok 5 lipca) .Moze ktos ma podobne plany?Zapraszamy do wspolnego spedzania czasu.
jedrek49 - 2015-02-22, 12:40
witam
My jedziemy przez Albanie na wyspe Korfu,spedzimy w Czarnogorze i Albani ok 10 dni ,wyjazd poczatkiem lipca przez Wegry,Chorwacje,Bosnie-Chercegowine ,Czarnogore,Albanie na Korfu
jedrek49
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-02-22, 13:32
Kochani Albania zabudowana hotelami i apartamentowcami,to nie to co było w 2009-20011.Dobra wiadomość to poprawili droge na przeleczy Lorgara od Orikonu do Dermi/pisze nazwy z pamięci/.Przedtem były serpentyny bez zabezpieczen teraz piękne nowe bariery.Zrobiono droge do pięknego rejonu plaz za Dermi,ktore widać z przeleczy.Napisze o tym na koncowce Krety,orza w temaci moim jak się zmienila Albania. Ja jeszcze pojade jak najszybciej na te plaze z dojazdem bo niedługo będą tam same hotele,tak jak w pięknym VLORe.Miasto zrównali z ziemia i sa nowe apartamentowce.To samo nie mogliśmy stanac w Budwie kurort z wieżowcami jak w Ameryce.
futro2606 - 2015-02-22, 14:33
Może i zabudowana hotelami ale to chyba jeszcze ostatnie miejsce do spędzenia wakacji w stylu klasycznego kamperowania. W ubiegłym roku byłem w Grecji , chyba ostatni raz i nie mam zbytnio alternatywy na odpoczynek. Chorwacja już mi się znudziła.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-02-22, 16:59
futro2606 napisał/a: | klasycznego kamperowania | ,czy mam rozumieć bez kempingowego Jak w wakacje to i w Grecji może być problem.Przy powrocie zaczynam lubiec Chorwacje.Albanie traktujemy sentymentalnie ale teraz juz tylko po sezonie.2009-2011,w wakacje luz bluz,jeszcze mało kto slyszal o kempingu.Przy plazach znajdziesz płatne parkingi całodobowe.Czlowieku ale masz cala z dojazdem asfaltowym plaze kilkukilometrowa kolo Dermi.Tyle razy byliśmy i teraz nie mogłam uwierzyć ze jest tam asfalt.Mozna było dojechać ale tylko kamperem blaszakiem. Barbara
futro2606 - 2015-02-22, 19:54
To mi bardzo przypomina Bułgarię .Kiedyś było pełno pól kempingowych a ok kilku lat ciężko coś znaleźć-same hotele i wille przy plaży.
wędrowiec - 2015-02-23, 19:18
My startujemy 03.07 wieczorem z Bydgoszczy. 05.07 ma na nas czekać jeszcze jedna załoga z Bydgoszczy nad jeziorem Ochrydzkim. Później Saranda i trasa na północ.
futro2606 - 2015-02-24, 20:56
Bardzo podobne mamy plany , może się przyłączymy? My raczej uderzymy na południe ale ta północ to chyba pomyłka?
Bydgoszczu - 2015-02-24, 21:03
My to jesteśmy ci drudzy. Wyjeżdżamy tydzień wcześniej i spróbujemy zaznajomić się co nieco z Serbią i Macedonią, potem wspólnie Albania i powoli powrót zadupiami przez Czarnogórę, Bośnię i Hercegowinę, dalej już żwawiej do Polski.
Trasa dopiero się krystalizuje, w każdym razie na północ na pewno.
zbychu - 2015-02-24, 21:17
Trasa dopiero się krystalizuje, w każdym razie na północ na pewno.[/quote]
Może o północy dojedziecie , ale Albania jest na południu
Bydgoszczu - 2015-02-24, 22:20
Nie no oczywiście, że Albania jest na południu, z tym, że jak tam dojedziemy, to w drugiej części urlopu będziemy kierowali się na północ, a nie dalej do Grecji. Śmieszne nieporozumienie wyszło.
Johny_Walker - 2015-02-24, 22:24
My też będziemy, ale jeszcze nie wiemy w którym miesiącu.
KrzySówka - 2015-02-25, 19:30
Jeśli nic się nie zmieni to do Albanii będziemy jechali w połowie czerwca na jakies 3 tygodnie tak ,że powrót koło 5 lipca. Może z którąś z załóg spotkamy sie w trasie. Było by miło.Pozdrawiamy
futro2606 - 2015-02-25, 19:38
Widzę ,że kilka załóg ma podobne upodobania i terminy. Konkrety zapadną pewnie w okolicach maja.
KrzySówka - 2015-02-26, 21:04
Pewnie tak bo jeszcze trochę czasu zostało ale jesteśmy pełni optymizmu
Tamtam - 2015-03-05, 13:34
Plaża niedaleko Borsh, gdzie obok ośrodka z domkami i rzeki był duży parking na którym stały kampery (a dzieci z niemieckiego kampera kąpały się w lodowatej górskiej rzece, brrr....). Nazwy nie pamiętam, ale jak ktoś będzie chciał to znajdę na mapie:
40°00'17.8"N 19°53'29.8"E
40.004951, 19.891606
Tak samo dalej na południe od Borsh, piękna plaża z parkingiem wśród drzew (jedyny minus to kurz wzbijany przez samochody wyjeżdżające z plaży).
Wszystko to oczywiście darmowe.
39°58'17.2"N 19°54'52.7"E
39.971439, 19.914649
Na zdjęciach satelitarnych widać kampery stojące pod drzewami.
Plaża za Ksamil, z lewej strony bezpłatna, dobra dla dzieci, bo daleko płytka woda,piasek. Widok na Korfu. Minus jest taki że jak słońce zachodzi za Korfu to robi się cień.
Piękna plaża obok Ksamil:
39°48'14.8"N 20°00'20.5"E
39.804110, 20.005698
Chyba jedna z najładniejszych plaż na jakich byliśmy w Albanii. Dla długiego kampera może być problem zakrętami na drodze dojazdowej.
Generalnie to wszystkie drogi dojazdowe do plaż w Albanii są dziurawe i raczej polne niż asfaltowe.
Pozdrawiam
Bydgoszczu - 2015-03-05, 15:28
Poproszę poszukaj namiarów.
Tamtam - 2015-03-05, 16:08
cinas napisał/a: | Poproszę poszukaj namiarów. |
Wyedytowałem post powyżej i dodałem namiary.
Można by to dodać do miejsc przyjaznych kamperowaniu w Albanii, szczególnie te dwa pierwsze.
Pozdrawiam
Bydgoszczu - 2015-03-05, 16:49
Dzięki. Zajrzymy tam za kilka miesięcy. Dokładnie za 4. Dzięki
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-03-05, 17:56
Tamtam napisał/a: | Na zdjęciach satelitarnych widać kampery stojące pod drzewami | Drogi kolego jak już poswieciłeś cas to wklej kolegom po jednym zdjęciu.Ja mam stare fotki plażowe.Czy w Borsh dalej jest bita droga czy zrobili tam asfalt My z Bimem specjalnie jechaliśmy do Borsh na dyskotekę do znajomego Albańca.
Tamtam - 2015-03-05, 19:49
Zbigniew Muzyk napisał/a: | Tamtam napisał/a: | Na zdjęciach satelitarnych widać kampery stojące pod drzewami | Drogi kolego jak już poswieciłeś cas to wklej kolegom po jednym zdjęciu.Ja mam stare fotki plażowe.Czy w Borsh dalej jest bita droga czy zrobili tam asfalt My z Bimem specjalnie jechaliśmy do Borsh na dyskotekę do znajomego Albańca. |
Wzdłuż plaży jest droga bita, ale w miarę dobra, droga na plażę jest asfaltowa - jak byliśmy to robili drugi pas asfaltowy.
Jak znajdę zdjęcia z Albanii z tych plaż to wkleję.
Pozdrawiam
Mirekl61 - 2015-03-05, 21:21
We wrześniu było pusto i asfalt do samej plaży.
Przepraszam za linki ale to zmniejszanie.
https://drive.google.com/file/d/0ByiJ3IVt2sIjQkpCYkMxU18tZDA/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0ByiJ3IVt2sIjbVpiMHBZN0RKWE0/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0ByiJ3IVt2sIjSmVPR0NRbnBTUUk/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0ByiJ3IVt2sIjWENnckVhUFo4T1U/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0ByiJ3IVt2sIjXzFuaUZob21GYkU/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0ByiJ3IVt2sIjUHlycWtkNHVQVTA/view?usp=sharing
Mirekl61 - 2015-03-05, 21:39
40.143116, 19.636674
Dhermi niesamowicie piękna i ciągnąca się kilometrami plaża.
https://drive.google.com/file/d/0ByiJ3IVt2sIjd2pOY0E3eWRZVDQ/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0ByiJ3IVt2sIjRExlcjZsUElEY3M/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0ByiJ3IVt2sIjZnpuNHBwZU9fdDQ/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0ByiJ3IVt2sIjRGpJOW5BT28xZ0k/view?usp=sharing
BaWa - 2015-03-06, 09:57
40.143116, 19.636674
Dhermi niesamowicie piękna i ciągnąca się kilometrami plaża.
Czy można gdzieś w okolicy znaleźć miejsce na postój kilka dni?
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-03-06, 12:11
Mirekl61 napisał/a: | https://drive.google.com/file/d/0ByiJ3IVt2sIjUHlycWtkNHVQVTA/view?usp=sharing | ,to jest borsh.W 2011 wiosna i latem staliśmy blisko kolo czerwonej dyskoteki?Tu dojazd był asfaltowy,ale ja pytam o droge wzdłuż plazy czy dalej jest taki kurz od przejeżdżajacych samochodow.,nie wiem czy to się nazywa Dermi.Mysle ze od Dermi nie ma przejazdu.Nowa drogaa jest super,ale pytales czy to jest Dermi?Jadac od Szkodera przed Dermi a z odwrotnej strony za Dermi.W 2009 bylismy w Dermi,byl to nasz pierwszy najdluzszy pobyt w tym kurorcie.Wjadz był makabryczny teraz jest już 2-3 lat asfalt.Szlismy spacerem w prawo i nie było przejazdu do tej nowej plazy,chyba ze się teraz tez przebili.Ale musze to sprawdzić.Nie daruje latem Albani
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-03-06, 12:14
Kochani koledzy Albanowicze nie dalo by się napisać ciut,troszke i poprzeć kilkoma fotkami.Jak się ktoś zapyta to się okazuje ilu Was było w Albanii.Dzieki Stara Wyga Barbara Muzyk
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-03-06, 12:33
Zapraszam wieczorem na forum jak sie zmienila Albania od 2009 do 2015.Barbara Muzyk
vincent - 2015-03-06, 13:13
My planujemy w drugim tygodniu sierpnia 2os. (34l) + 2 dzieci (3l i 7l), może ktoś planuje ten kierunek w podobnym składzie osobowym - chętnie dołączymy.
Mirekl61 - 2015-03-06, 16:55
Zbigniew Muzyk napisał/a: | o te droge mi chodzi |
Pod samą przełęcz nie zapuszczaliśmy się ale przy Dhermi (teraz spisałem z google)
droga błotna (koniec września) latem pewnie kurzawa pod hotelami wyłożone kostkę
niemcy tam stali więc można ale ja hałasu nie lubię i stałem dalej.
Nikomu to nie przeszkadzało facet z pobliskiego pensjonatu proponował
pokoje, posiłki gdy odmówiliśmy życzył nam przyjemnego pobytu.
Zbigniew Muzyk napisał/a: | chyba takie jak Twoje |
Ten strumyk na moim zdjęciu to Borsh.
Słaby ze mnie pisarz wybaczcie te niedomówienia.
BaWa napisał/a: | Czy można gdzieś w okolicy znaleźć miejsce na postój kilka dni? |
Byłem po sezonie to można stać bez problemów.
futro2606 - 2015-03-06, 16:57
Zbigniew Muzyk napisał/a: | Zapraszam wieczorem na forum jak sie zmienila Albania od 2009 do 2015.Barbara Muzyk |
To może być ciekawe.
futro2606 - 2015-03-06, 17:00
Basiu, jesteśmy w Krakowie na pewno do jutra-gdzie ten pokaz?
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-03-06, 18:11
futro2606 napisał/a: | Basiu, jesteśmy w Krakowie na pewno do jutra-gdzie ten pokaz? | ,pokaz na forum kamperowym zdjeć jak zmienila się Albania.Barbara
413wdhiz - 2015-03-07, 01:17 Temat postu: Re: Albania 2015
futro2606 napisał/a: | Witam planujemy wypad do Albani w miesiacu lipcu (wyjazd ok 5 lipca) .Moze ktos ma podobne plany?Zapraszamy do wspolnego spedzania czasu. |
Na jak długo jedziecie? Kamperowanie na dziko czy na kempingach?
Byłem w Albanii parę dni w zeszłą Wielkanoc (dwa tygodnie na Bałkanach). Większość czasu biwakowaliśmy na dziko, sporo noclegów w hostelach (zła pogoda/miasta).
Chcę tam wrócić w tym roku - czerwiec albo wrzesień z deską windsurfingową - może znajdę jakieś wietrzne spoty.
Jak oceniasz koszt Waszej wyprawy? (jeśli można spytać).
futro2606 - 2015-03-08, 09:56
Witam ,tak jak wcześniej pisałem planuję wypoczywać korzystając z dziczy Albani a to oznacza większość czasu na dziko i od czasu do czasu wjechanie na jakiś kemping celem zrobienia serwisu itp. Co do kosztów to trudno określić . Nie wiem czy bardziej opłaca się zrobić większość zakupów w Polsce czy kupować na bieżąco .Koszt paliwa wraz z autostradami i kempingami planuję zamknąć w kwocie 2 000 zł. ( w tamtym roku tak mi wyszło podczas wakacji w Grecji a to jest bliżej). Byłem w Albani w 2010 roku przejazdem w drodze do Grecji (dwa dni ) i raczej koszty są małe . Planuję także wpaść na kilka dni do Czarnogóry na kemping Safari.
zbychu - 2015-03-08, 10:54
Gdzie jest ten camping Safari , też się wybieram przejazdem przez Czarnogóre
SlawekEwa - 2015-03-08, 11:22
zbychu napisał/a: | Gdzie jest ten camping Safari , też się wybieram przejazdem przez Czarnogóre |
Jak do Albanii przez Czarnogórę to wszystkie drogi prowadzą przez camp Safari http://www.safaribeach.me/en/kamping/
salut - 2015-03-08, 13:34
futro2606 napisał/a: | Nie wiem czy bardziej opłaca się zrobić większość zakupów w Polsce czy kupować na bieżąco .Koszt paliwa wraz z autostradami i kempingami planuję zamknąć w kwocie 2 000 zł. ( w tamtym roku tak mi wyszło podczas wakacji w Grecji a to jest bliżej). Byłem w Albani w 2010 roku przejazdem w drodze do Grecji (dwa dni ) i raczej koszty są małe . Planuję także wpaść na kilka dni do Czarnogóry na kemping Safari. |
Podczas naszego zeszłorocznego pobytu wychodziło taniej zjeść w albańskiej restauracji/barze niż przygotowywać to samemu. Owoce kupisz za grosze na przydrożnych straganach. Napoje lepiej mieć chyba własne. My spotkaliśmy tylko kilka dużych sklepów, wszystkie pozostałe to małe sklepiki raczej słabo zaopatrzone jak na nasze potrzeby. 2000 na paliwo i kempingi, będzie chyba mało. Do Ksamil macie ponad 2000km, tyle samo powrót + 500 na miejscu. Po górkach spalanie ok 10/1000 i optymistycznie 5zł/l masz już jest 2250. A gdzie kempingi, autostrady? Co do Safaribeach, jak planujecie pobyt w Czarnogórze to jak najbardziej polecam, Jeżeli ma ty byc pobyt nad morzem lepszą opcją jest kemping w Albanii w miejscowości Velipoja. O szczegóły pytaj Cienie.
zbyszekwoj - 2015-03-08, 16:02
Ja odwrotnie uważam że owoce ,warzywa paskudne i drogie ,ryby 20E za kg.Napoje- bardzo dobre ala soki i tanie.W Ulcinj kamping fajny jak na 15 E i plaża szeroka.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-03-08, 16:23
salut napisał/a: | w Albanii w miejscowości Velipoja. O szczegóły pytaj Cienie.
| Patrze na mapie,alu u mnie tego miejsca nie ma ,czy to jest zaraz za Saranda?jadac w gore?.Barbara
salut - 2015-03-08, 16:56
Velipoja jest na południe od Szkodry, na końcu drogi SH27.
Mapy googla 41.866333, 19.421585
https://goo.gl/maps/4aXoV
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-03-08, 19:01
Jest,znalazlam i u mnie na mapie .Nigdy tak blisko granicy nie zbaczalismy w bok.Raz byli
śmy w Tale,dużo było ludzi i plaża z woda beznadzieja. Piach brudny,woda też.Woda tylko morze Jońskie .Kurorty Dures i Kavaje,maja ladny piach,ale woda nie ciekawa.Cała Wielika Plaża, gdzie polecacie ten kemp.Safari tez beznadziejna,nawet dla małych dzieci,a co dopiero dla dorosłych.Sympatycznie jest na Ada Bojana. Dziekuje za namiary Barbara
salut - 2015-03-08, 21:12
W Ada Bojana warto zajrzeć do jednej z wielu rybnych restauracji na palach nad rzeką. Można tam zjeść smaczną rybę morską złowioną w tradycyjny sposób w rzece .
SlawekEwa - 2015-03-08, 23:02
Zbigniew Muzyk napisał/a: | Cała Wielika Plaża, gdzie polecacie ten kemp.Safari tez beznadziejna,nawet dla małych dzieci,a co dopiero dla dorosłych. |
Nie wszyscy muszą być super pływakami
Tamtam - 2015-03-11, 20:38
futro2606 napisał/a: | Witam ,tak jak wcześniej pisałem planuję wypoczywać korzystając z dziczy Albani a to oznacza większość czasu na dziko i od czasu do czasu wjechanie na jakiś kemping celem zrobienia serwisu itp. Co do kosztów to trudno określić . Nie wiem czy bardziej opłaca się zrobić większość zakupów w Polsce czy kupować na bieżąco .Koszt paliwa wraz z autostradami i kempingami planuję zamknąć w kwocie 2 000 zł. ( w tamtym roku tak mi wyszło podczas wakacji w Grecji a to jest bliżej). Byłem w Albani w 2010 roku przejazdem w drodze do Grecji (dwa dni ) i raczej koszty są małe . Planuję także wpaść na kilka dni do Czarnogóry na kemping Safari. |
Najtaniej jest po drodze w Macedonii, paliwo, jedzenie itd.
Nie opłaca się zabierać z Polski jedzenia itp.
My jedliśmy bardzo często w knajpach, było tak tanio że nie opłacało się gotować - tylko czasem gotowaliśmy.
Wino na pewno kupuj w Macedonii - jest o wiele lepsze niż w Albanii.
Pozdrawiam
vincent - 2015-03-12, 17:42
Tamtam napisał/a: |
My jedliśmy bardzo często w knajpach, było tak tanio że nie opłacało się gotować - tylko czasem gotowaliśmy.
Pozdrawiam |
a mają tam jakieś markety spożywcze jak u nas na literę B lub L??
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-03-12, 18:25
vincent napisał/a: | a mają tam jakieś markety spożywcze jak u nas na literę B lub L?? | oczywiście ze nie maja?może w Skopje?Jeden market w którym nawet fajne zakupy w Bitoli przy deptaku dla pieszych w centrum. Ale uwaga Negotino koło Tetova,niedziela ogromny bazar rolny.Nasza relacja Kreta 2013początkowe strony.
BaWa - 2015-03-13, 10:51
Czy Ktoś z was planuje wyjazd do Albanii we wrześniu??
salut - 2015-03-13, 16:34
vincent napisał/a: | a mają tam jakieś markety spożywcze jak u nas na literę B lub L?? |
Jeżeli pytasz o Albanię to mają na literę C.
jarek49 - 2015-03-16, 11:25 Temat postu: droga dojazdowa z Podgoricy do Szkodry Witam ,
zastanawiam sie , czy droga z m.Podgorica do m. Szkodra--po stronie albanskiej ---zostala
wyremontowana ?
wczesniej ,to istny tor przeszkod,
czy ktos moze przejechal ten odcinek ,ale w ub.roku ?
dziekuje i pozdrawiam
pkazio - 2015-03-18, 11:15
quote="BaWa"]Czy Ktoś z was planuje wyjazd do Albanii we wrześniu??[/quote] Są przymiarki na zimowanie, Ty na jak długo się wybierasz?
BaWa - 2015-03-18, 13:02
jeszcze nie zapadła decyzja czy Albania czy Grecja max 3tyg łącznie z podróżą
JerzyM73 - 2015-03-20, 20:58
Jak ktoś chce się podzielić informacjami o Albania ot zapraszam na forum o Albanii http://www.shqiperia.fora.pl/
Tamtam - 2015-03-22, 20:02
wędrowiec napisał/a: | My startujemy 03.07 wieczorem z Bydgoszczy. 05.07 ma na nas czekać jeszcze jedna załoga z Bydgoszczy nad jeziorem Ochrydzkim. Później Saranda i trasa na północ. |
Jak będziecie nad jeziorem Ochrydzkim, to odwiedźcie koniecznie targ z warzywami w Ochrydzie i kupcie świeżego pstrąga ochrydzkiego - można kupić w rybnym niedaleko od targu warzywnego i poprosić o usmażenie na grillu, o ile pamiętam usługa kosztuje 50 groszy... Mięso jest czerwone jak u łososia i smakuje wybornie.
Oczywiście zabytki w Ochrydzie i nocny spacer deptakiem też polecam
Pozdrawiam
Tamtam - 2015-03-22, 20:11
vincent napisał/a: | Tamtam napisał/a: |
Pozdrawiam |
a mają tam jakieś markety spożywcze jak u nas na literę B lub L?? |
W Skopje widziałem kilka takich supermarketów, niektóre przypominają B, niektóre sa galeriami handlowymi.
W Albanii są też supermarkety, ale tak wielkich jak u nas to nie spotkałem.
My kupowaliśmy przy drodze owoce i warzywa, a napoje,chleb, sery itp w sklepach osiedlowych (takie supermarkety jak u nas na osiedlach, ale na pewno mniejsze niż B).
Na pewno w sklepach w Albanii było drożej niż w Macedonii,ale różnica nie była wielka.
Pozdrawiam
zbyszekwoj - 2015-03-22, 22:42
Tamtam napisał/a: | Nie opłaca się zabierać z Polski jedzenia itp.
My jedliśmy bardzo często w knajpach, było tak tanio że nie opłacało się gotować - |
Może tanio ale nie dla każdego.Za byle rybkę i coś do popicia plus sałatka na dwie osoby wychodziło ok. 28 E. za 2 osoby.Na straganach warzywa taki paskudne ,że połowa do wyrzucenia. Kawa 1,5- 2 E , to nie tak tanio.Chyba że wrzesień taki kiepski okres, ale zawsze swoje tańsze i smaczniejsze.
Tamtam - 2015-03-23, 10:56
zbyszekwoj napisał/a: | Tamtam napisał/a: | Nie opłaca się zabierać z Polski jedzenia itp.
My jedliśmy bardzo często w knajpach, było tak tanio że nie opłacało się gotować - |
Może tanio ale nie dla każdego.Za byle rybkę i coś do popicia plus sałatka na dwie osoby wychodziło ok. 28 E. za 2 osoby.Na straganach warzywa taki paskudne ,że połowa do wyrzucenia. Kawa 1,5- 2 E , to nie tak tanio.Chyba że wrzesień taki kiepski okres, ale zawsze swoje tańsze i smaczniejsze. |
W Albanii? Takie ceny? W którym miejscu? W którym roku?
Pozdrawiam
zbyszekwoj - 2015-03-23, 11:11
W ub.r nawet jedliśmy w barze kempingowym w towarzystwie załogi Zuchwały. Wcześniej w knajpie nad morzem. Tanie były tylko byrki z serem po 50-60-lek. Za chlebek 100. Kemping byle jaki 15 E , samo pole do stania z prysznicem zasłoniętym folią i sławojką brr. 10 E i nie chciał spuścic. Ogólnie Albania fajna ,warta zobaczenia ,ale już nie taka tania. Ryby przy porcie ze straganu 20E kg. Miejscowi też tyle płacili.
Mnie jeden raz wystarczy, wolę jednak cywilizację.
Tamtam - 2015-03-23, 14:13
zbyszekwoj napisał/a: | W ub.r nawet jedliśmy w barze kempingowym w towarzystwie załogi Zuchwały. Wcześniej w knajpie nad morzem. Tanie były tylko byrki z serem po 50-60-lek. Za chlebek 100. Kemping byle jaki 15 E , samo pole do stania z prysznicem zasłoniętym folią i sławojką brr. 10 E i nie chciał spuścic. Ogólnie Albania fajna ,warta zobaczenia ,ale już nie taka tania. Ryby przy porcie ze straganu 20E kg. Miejscowi też tyle płacili.
Mnie jeden raz wystarczy, wolę jednak cywilizację. |
No to ceny duże, my za mieszkanie (2 pokoje, kuchnia, balkon) blisko morza (jakieś 20-30 metrów do wody) w Ksamil płaciliśmy 20€.
Za drugie danie z mięsa gyros z frytkami, sałatką, sosami wychodziło jakieś 2,5€.
To było w 2013 roku.
Pozdrawiam
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-03-23, 15:11
zbyszekwoj napisał/a: | ale zawsze swoje tańsze i smaczniejsze. | popieram.Z nudów można jednogarnkowo coś ugotować.Oraz jak ja to mowię nie sami biznesmeni kamperują.Albania była tania w 2009-2011.Potem już kantowali na wymianie.Wiele też zależy od miejsca.Podam przykłaad:koniak skandenberg;w 2009 400-450 leka najtańszy sklep w Ksamil kolo tancerzy.Potem płaciliśmy gdzieś 600leka.W grudniu 2013 w Kruji pod twierdza na straganie 5€ czyli 700leka. Tanie owoce i warzywa sa na trasie od jeziora Ochryckiego,tam są urodzajne i ciepłe tereny. Barbara
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-03-23, 15:33
kempingi w Albani w 2009 pytam policjanta gdzie spać,gdzie chcesz mówi.Byla jedna nazwa kempingu,który szukaliśmy z ciekawości dla Was.Nie znaleźliśmy go.W 2011 -Borsh,jeszcze pozwolili nam spać przy plaży ale już,była mowa że w przyszłym roku na lace będzie kemping. Teraz wracając,duzo spotkaliśmy informacji o kempingach.Spowodował to napływ turystów,no i pytanie o postój.
zbyszekwoj - 2015-03-23, 16:44
Przed Ksamil przy drodze odwiedziliśmy kilka straganów z warzywami. Kupiliśmy tylko paprykę i to nie za ładną , pomidory wszystkie jakieś popsute od spodu, nie dało się wybrać. Zona mówi że to przez brak nawozów, ale w jedzeniu też w środku jakieś twarde. Soki w butelkach bardzo dobre to jedynie co nam smakowało w cenie podobnej jak nasze w kartonach ,ale dużo lepsze.Może w knajpach trochę nas kantują .
jacek.g - 2015-03-27, 22:19
Witam forumowiczów i pozdrawiam z Zielonej Góry.Wybieramy się również do Albani
od 3 do 26 lipca, dwa kampery.Nad trasą jeszcze się zastanawiamy,zbieramy informacje i doprecyzujemy wyjazd w czerwcu.
JerzyM73 - 2015-04-06, 20:59
Nowy adres forum o Albanii http://albaniaforum.pl/ - zapraszam do podzielenia się informacjami
Karas - 2015-04-06, 22:43
BaWa napisał/a: | Czy Ktoś z was planuje wyjazd do Albanii we wrześniu?? |
My planujemy, zapewne ok 2 tyg w połowie września... nic więcej nie wiem na tą chwilę
erikson - 2015-04-14, 06:12
a na początku czerwca ktoś jedzie?
emek - 2015-04-19, 11:32 Temat postu: 29.Czerwiec - 19.Lipiec Witam,
My z Warszawy wyruszamy koniec czerwca i tak do 6 lipca będziemy na urokliwym kempingu nad jeziorem Ochrydzkim 40.924867, 20.773867 potem kierunek Albania przez National Park Galichica polecam tą trasę jeżeli nie jechaliście. Ktoś będzie w tych okolicach w tym terminie?
erikson - 2015-06-04, 17:09
12.06 ktos jedzie?
krzysmoc - 2015-06-04, 23:50
Albania (może z zahaczeniem o Grecję). W tamtą stronę raczej przez Serbię i Macedonię (może Grecję). Powrót przez Czarnogórę i Chorwację. Kamper z obsadą 2+2 (12, 14 lat). Wyjazd ok. 15 lipca tak na maks 3 tygodnie. Jeśli ktoś chętny (gdyby z dziećmi w podobnym wieku to pełnia szczęścia) proszę o kontakt tu lub PW.
erikson - 2015-06-05, 09:29
my jedziemy z 2 latkiem na 3 tygodnie,wyjazd 12-13.06
Karas - 2015-06-05, 10:53
my planujemy z 3 latkiem początek września.
futro2606 - 2015-06-06, 17:53
Witam, odświeżam temat z konkretami. Chcemy wyjechać 10-go lipca po południu na trzy tygodnie.Pierwszy postój zahaczymy w Chorwacji miejscowość Pakostane (znajomy kemping) na dwa dni a potem wieczór w Dubrowniku i docelowo Albania. Oczywiście to tylko plany....które zawsze można modyfikować..., może ktoś ma podobne chęci to zapraszamy do wspólnego spędzenia czasu.
tolo61 - 2015-06-07, 11:04
Hejka
My prawdopodobnie w dwa auta wyjazd ok 24 .07 / na dwa tygodnie / kierunek Albania
Miejsce kompletnie niesprecyzowane, tak ze daj na PW namiary ,gdzie Was szukać
Pozdrawiam
ZEUS - 2015-06-07, 11:10
tolo61 napisał/a: | wyjazd ok 24 .07 |
- to trochę Was wygrzeje ... byłem w takim samym terminie 2 lata temu, było baaaaaaaaaardzo ciepło...
- czy wyjazd już nowym "bolidem"?
tolo61 - 2015-06-07, 11:17
Mam nadzieję ....
Innego nie mamy....
futro2606 - 2015-06-07, 13:09
Tolo jak dobrze liczę to my będziemy już się bardziej szykować do powrotu.
P.S.
Jak tam American Cars Mania?
Napisałem do organizatora pytanie o powiązaniu ich imprezy z naszą-czekam na odpowiedż.
layosz - 2015-06-14, 19:17
witajcie wybieramy się do Albanii i na Korfu trasa na załączonym linku https://www.google.pl/map...9.875!3e0?hl=pl mamy pytanie jak droga przebiega czy dość stromo bezpiecznie,itp bardzo będziemy szczęśliwi o każda informacje tej trasy gdzie stanac,ceny ,cena promu na Korfu itp. pozdrawiamy
zbyszekwoj - 2015-06-15, 11:13
Stromo tylko w jednym momencie i bezpiecznie jak wszędzie.
layosz - 2015-06-15, 13:11
myślę ze krótko i wyczerpująco
layosz - 2015-06-15, 13:13
a w którym momencie
bwie - 2015-06-15, 13:21
Chyba tutaj ... przełęcz Llogara
https://www.youtube.com/watch?v=hvJRmxgktiU
layosz - 2015-06-15, 13:31
oglądam dzięki za podpowiedz
zbyszekwoj - 2015-06-15, 15:19
Przed 26 min tego filmiku stanąłem przy tej knajpce, bo temp. doszła prawie do 100. Przy okazji można nabrać wody ze żródła- wszyscy tankują. Za to po zjeżdzie ,piękna dzika plaża. Można kilka dni odpocząć za free.
futro2606 - 2015-06-15, 19:20
Pytanie do layosz . Kiedy wyjeżdżacie i czy sami czy z inną załogą? Może razem pojedziemy . Widzę ,że macie podobne plany i trasę tylko nie znam terminu Waszego wyjazdu.
layosz - 2015-06-16, 10:19
wyjazd nasz zaplanowany na sobotę 27.06- 5 rano-
Karas - 2015-06-16, 10:58
Jaka nawigacja ma obecnie najlepsze pokrycie dróg na Albanię?
Gdzieś wyczytałem, że igo, ale nic na androida nie mogę znaleźć.
erikson - 2015-06-16, 11:02
My jestesmy w zadar.jedziemy pomalu ku albanii
layosz - 2015-06-16, 11:21
ja mam tom toma 930 aktualizacja za 50 ale zawsze podpieram się mapa papierowa i jakoś dajemy rade .ale czasami błąd i przygoda gotowa hehe
wołodia - 2015-06-16, 20:59
layosz napisał/a: | wyjazd nasz zaplanowany na sobotę 27.06- 5 rano- |
witam kiedy planujecie powrót ?
layosz - 2015-06-16, 21:14
około 20-07
WLODEK J - 2015-06-17, 14:30
Witajcie, nie mamy z żoną jakiś szczególnych planów związanych z wyjazdem camperem, ale od 6 lipca możemy się wybrać do Albanii- tam nie byliśmy. Jężeli szukacie drugiej załogi na wyjazd możemy się dołączyć.
futro2606 - 2015-06-17, 19:44
Jak najbardziej ale wyjazd dopiero 10-go lipca po południu.
layosz - 2015-06-18, 20:43
Bydgoszczu - 2015-06-23, 22:27
Layosz, być może spotkamy się w trasie, ruszamy w najbliższy piątek po pracy z Bydgoszczy. Będziemy spali pewnie za Krakowem, a w sobotę dalej w kierunku do Serbii. W Serbii skręcamy z autostrady i przechodzimy na tryb jazdy spacerowej, drogami widokowymi , wioskami, górami, tak żeby w tydzień dojechać do Albanii. Potem przez dwa kolejne tygodnie wracamy do Polski przez Czarnogórę i Bośnię i Hercegowinę, również drogami widokowymi, taki kanon bałkański. Przy jeziorach Ochrydzkich spotykamy się z drugą ekipą. A którędy Wy jedziecie?
layosz - 2015-06-25, 06:59
wyjazd rano w sobotę chyba ze dziewczyny się zawiną to piątek-Chorwacja-Czarnogóra Albania-tryb spacerowy od Czarnogóry
pawel666 - 2015-06-25, 22:10
Jak Bóg da wyjeżdżamy 26 08 (po vat).W planach Serbia,Macedonia,Albania,Czarnogóra,BiH,dom.Jeśli
ktoś w tym czasie bedzie w trasie to może jakieś spotkanko w drodze?A może wspólna droga?
pozdrawiam
marekoliva - 2015-06-27, 23:31
cinas napisał/a: | Layosz, być może spotkamy się w trasie, ruszamy w najbliższy piątek po pracy z Bydgoszczy. Będziemy spali pewnie za Krakowem, a w sobotę dalej w kierunku do Serbii. W Serbii skręcamy z autostrady i przechodzimy na tryb jazdy spacerowej, drogami widokowymi , wioskami, górami, tak żeby w tydzień dojechać do Albanii. Potem przez dwa kolejne tygodnie wracamy do Polski przez Czarnogórę i Bośnię i Hercegowinę, również drogami widokowymi, taki kanon bałkański. Przy jeziorach Ochrydzkich spotykamy się z drugą ekipą. A którędy Wy jedziecie? |
Powodzenia , szerokiej drogi i szczęśliwego powrotu
Filip - 2015-06-28, 21:57
Planuje jechać do Grecji ale chciałbym przez Albanię. Co możecie zaproponować w Albanii na kilka dni i którędy jechać? Myślę o Serbii żeby nie jechać tydzień ale zjechać w pewnym momencie na Albanię. Czy można coś zwiedzać czy w Albanii nastawiacie się tylko na plażę i niskie ceny?
pozdrawiam
Bim - 2015-06-29, 12:34
Na jak długo masz zamiar jechać.Jak na minimum3 tygodnie proponuje trasą przez jezioro Ochrydzkie i dalej Albania Elbasan i do wybrzeża .
w tamtym roku jechalismy do Grecji na Levkade ale za jeziorem ochrydzkim zrobilismy sobie niezapomnianą wycieczkę skrótem przez Korce Leskowik Permet i do Sarandy.
Tej trasy nie polecam jest piękna widokowo bo jedzie się szczytami gór ale nawierzchnia jest odcinkami szutrowa i wąska
krzysmoc - 2015-06-29, 16:47
Filip napisał/a: | Planuje jechać do Grecji ale chciałbym przez Albanię. Co możecie zaproponować w Albanii na kilka dni i którędy jechać? Myślę o Serbii żeby nie jechać tydzień ale zjechać w pewnym momencie na Albanię. Czy można coś zwiedzać czy w Albanii nastawiacie się tylko na plażę i niskie ceny?
pozdrawiam |
Filip pytanie: co Cię interesuje. W Albanii można zobaczyć: twierdze i zamki (Ohrid, Kruje, Gjirokaster itp, piękne widoki: jezioro Komani, przełęcz Llogara, Blue Eye. Można popróbować ichniejszych specjałów: karp ochrydzki, dżem z fig, ryby i owoce morza. W zależności od zainteresowań możesz sobie ułożyć trasę. Niskie ceny są tylko dodatkiem który rekompensuje pewne niedogodności (np: miejscami niezbyt dobre drogi)
A tak poza konkursem, kiedy wyjeżdżasz?
Filip - 2015-06-29, 21:46
Jadę 20 lub 27 lipca zależy kiedy dostanę urlop:) Docelowo Grecja ale nie chciałbym jechać samym tranzytem. Pewnie zatrzymam się na Węgrzech w Cerkesolo (bardzo nam sie podobało ostatnim razem jak jechaliśmy do Grecji)
Zeby nie jechać tranzytem przez całą Serbię myślałęm żeby przez Kosowo do Tirany i wybrzeżem na południe do Grecji.
Może byłoby ciekawiej? W Albanii planuje spędzić pare dni
Może coś zaproponujecie?
Pozdrawiam
martini44 - 2015-06-30, 13:21
wpadnij na kawkę do Mysłowic jak będziesz "przejazdem" przez Śląsk
Ryszard O. - 2015-06-30, 19:33
Witam, w najbliższą niedzielę wyjazd w kierunku Albanii. Trasa: Czechy, Słowacja, Węgry (termy w Komarom), Chorwacja (Plitvickie Jeziora, Zadar itp.), Czarnogóra (Kotor Budva) Albania, Grecja (Lefkada ewentualnie Korfu). Jest to ogólny plan, który zweryfikuje droga. Mamy wolny termin do 23 lipca). Chętnych zapraszam do wyjazdu. Załoga: 2 dorosłych (46 i 47 lat) 2 dzieci (12, 17)
Filip - 2015-06-30, 22:25
Martini dzięki za zaproszenie :-) jedziemy przez Kraków odwiedzamy moją Teściową więc może w drodze powrotnej :-) Pozdro
futro2606 - 2015-07-01, 09:12
Ryszard może się gdzieś spotkamy. My wyjeżdżamy kilka dni póżniej ale planujemy spędzić kilka dni w Chorwacji.
Ryszard O. - 2015-07-03, 14:28
Myślę, że gdzieś na trasie się spotkamy. Wyjeżdżamy w poniedziałek, planujemy dwa noclegi na termach w Komarom, następnie kierujemy się w okolice Balatonu- Keszthely. Następnego dnia Jeziora Plitvickie (autokamp Korana), później Zadar (camp Borik), Slano (camp Banja ewentualnie Bambo) , Dubrownik, Ulcinj (Montenegro) - tu Safari Beach. Pozdrawiam, Ryszard.
pala - 2015-07-15, 01:15
My wyruszamy 21 sierpnia, kilka dni spędzimy w Rumunii, a następnie jedziemy do Albanii, gdzie chcemy zaliczyć miasteczko Theth.
P.S Orientuje się ktoś jak jest z wędkowaniem w Albanii? Szukam i szukam, ale w sieci żadnych konkretnych informacji nie ma na temat pozwoleń, itp.
ZEUS - 2015-07-15, 08:00
pala napisał/a: | gdzie chcemy zaliczyć miasteczko Theth |
miasteczko to nie jest... ... raczej nieduża wioska aczkolwiek jest w niej szkoła, "knajpa" i placówka służby zdrowia...
kluzek - 2015-07-23, 22:42
Do teth t3 może być ekstremalnie ciężko.
krzysmoc - 2015-08-03, 20:03
To nawet nie jest kwestia ciężko. Dla mnie to by raczej było nieodpowiedzialne, no chyba że ktoś jest kotem i ma wiele żyć. Choć z przykrością stwierdzam że widziałem "odważnych" fiatem punto a także w Theth stoi kamperek na Ducato I (ale to był chyba "one way ticket")
futro2606 - 2015-08-06, 09:59
My już w domu. Chciałbym podziękować załogom które się z nami spotkały i razem spędziły miło czas. Do zobaczenia na kolejnych wyprawach.
krzysmoc - 2015-08-06, 21:47
Krzysiek my też dziękujemy za wspólne rozmowy.
futro2606 - 2015-08-07, 09:28
Jak tam " trasa dla orłów" -daliście radę?
krzysmoc - 2015-08-07, 11:46
My tak, problem leżał stanowczo po stronie kamperka a dokładnie to jego hamulców. Gdy wynieśliśmy się z kampingu w Himare wybór padł na plażę u podnóża Llogary - za Dhermi (taki ładny nowy asfalt w dół). Jako że droga do tego miejsca była już z mocnymi podjazdami i zjazdami to zjazd na plażę musiałem podzielić na dwa aby schłodzić hamulce. Tak samo zjazd z Llogary podzieliłem sobie nawet na trzy części (drugi postój był niewymuszony, bo wymyśliliśmy sobie śniadanie w jednej z restauracyjek na zjeździe). Może trochę przeginam i dmucham na zimne ale to nie były wyścigi a jak mawiają starożytni Rosjanie "safety first". A teraz zaczynam polowanie na nowszy egzemplarz kamperka 2007-
jarek49 - 2015-08-07, 13:51 Temat postu: plaza u podnoza LLogary Witam,
czy jest mozliwosc zatrzymania sie na tej plazy , ew. czy ta plaza jest w jakis sposob zagospodarowana // zjazd nowym asfaltem //---jak z woda ?
Dzieki za info.
marekoliva - 2015-08-07, 14:12
Cytat: | czy jest mozliwosc zatrzymania sie na tej plazy |
fajna plaża jest przed Qeparo, płaski zjazd ( ok 100m) z SH8 do samej wody. Mam chyba zapisane współrzędne, jak znajdę to wstawię.
krzysmoc - 2015-08-08, 21:45
To jest pierwszy zjazd w prawo w dół z SH8 po zjeździe z Llogary. Na wystawionym na słońce klepisku (łączce) jest możliwosć postawienia kamperka. Woda jest dostępna. Brak toalety i prądu (własciciel sam ma prądzik z generatora). Przyjemnosć postawienia kamperka w tym miejscu to 7 euro za noc. Proponuję odpuscić weekendy bo tuz obok (może ze 200m) jest dyskoteka Havana (nadal na samą mysl cisną mi się przekleństwa na usta - chciałem się wyspać aby wczesnie rano wjechać i zjechać z Llogary zanim będzie upał. . Walnąłem dwa drinki i poszedłem spać ok 23 a tu nagle o północy jak nie ryknie muzyka i tak do 6 rano, lubię muzykę i bywałem na dyskotekach ale tu czułem się jak pod gigantyczną kolumną głosnikową - tragedia. Zaraz poszukam w dzienniku wyprawy namiarów GPS
krzysmoc - 2015-08-08, 21:54
40.167255 19.587862
Ale woda w morzu jest fantastyczna krystalicznie czysta (widocznosć pod wodą kilkadziesiąt metrów)
JerzyM73 - 2015-08-08, 22:51
Witam, ja co prawda nie jeżdżę kamperem tylko osobowym, ale aktualnie jetem w Albanii w Himare.
Pozdrawiam dwie ekipy kamperów na zgierskich numerach których spotkałem na podjeździe do starego miasta w Beracie.
Odnośnie kempingów nie pomogę ale mogę podzielić się swoimi filmami:
Odnośnie plaży o której była mowa ostatnio:
https://www.youtube.com/watch?v=5Q06Ky6Lcp0
https://www.youtube.com/watch?v=o7gHXhx7bwM
https://www.youtube.com/watch?v=DAdHFIN3lkE
inne palże
https://www.youtube.com/watch?v=UvmhDUd9Sq8
https://www.youtube.com/watch?v=Bd1PFFy_1OA
https://www.youtube.com/watch?v=C0oj1UM1zyk
https://www.youtube.com/watch?v=oSJhTAX_D1k
https://www.youtube.com/watch?v=4KpeL5j9CDc
https://www.youtube.com/watch?v=m6P6TCzYy5c
https://www.youtube.com/watch?v=HKLMsKCJge4
https://www.youtube.com/watch?v=vY7lPeECxuk
https://www.youtube.com/watch?v=HSIQa2_aTvg
oraz inne
https://www.youtube.com/watch?v=KJC0bj-vAuQ
https://www.youtube.com/watch?v=FDhHgTJDg8M
https://www.youtube.com/watch?v=5I9UORuybcY
https://www.youtube.com/watch?v=5gf16wO3WNw
zapraszam także na forum o Albanii albaniaforum.pl, gdzie jest także dział dla WAS
Niewierny - 2015-08-09, 08:46
Cześć JerzyM73. Jeśli to Nas widziałeś to dzięki za pozdrowienia i również pozdrawiamy. Aktualnie jesteśmy na kempingu Kranea koło Himare. Jak na Albanię niezłe warunki chociaż bardzo ciasno. Przy wcześniej wspomnianym zjeździe nową drogą, plaża jest bardzo ładna lecz brak miejsc żeby postawić kampera. Za miejsce na kawałku klepiska bez zaplecza chcieli od nas 10 Euro.
poptek - 2015-08-09, 08:56
futro2606 napisał/a: | My już w domu. Chciałbym podziękować załogom które się z nami spotkały i razem spędziły miło czas. Do zobaczenia na kolejnych wyprawach. |
Też dziękujemy za mile spędzony czas w Pakostane. Pozdrowienia dla Beaty. I mam nadzieję, że wkrótce uda sie spotkać ponownie.
JerzyM73 - 2015-08-09, 17:30
Niewierny napisał/a: | Cześć JerzyM73. Jeśli to Nas widziałeś to dzięki za pozdrowienia i również pozdrawiamy. Aktualnie jesteśmy na kempingu Kranea koło Himare. Jak na Albanię niezłe warunki chociaż bardzo ciasno. Przy wcześniej wspomnianym zjeździe nową drogą, plaża jest bardzo ładna lecz brak miejsc żeby postawić kampera. Za miejsce na kawałku klepiska bez zaplecza chcieli od nas 10 Euro. |
My jutro jedziemy już do kraju, jesteśmy z Łodzi - tylko samochód na innych nr.
Pozdrowienia i bezpiecznego powrotu :-)
JerzyM73 - 2015-08-09, 18:07
JerzyM73 napisał/a: | Niewierny napisał/a: | Cześć JerzyM73. Jeśli to Nas widziałeś to dzięki za pozdrowienia i również pozdrawiamy. Aktualnie jesteśmy na kempingu Kranea koło Himare. Jak na Albanię niezłe warunki chociaż bardzo ciasno. Przy wcześniej wspomnianym zjeździe nową drogą, plaża jest bardzo ładna lecz brak miejsc żeby postawić kampera. Za miejsce na kawałku klepiska bez zaplecza chcieli od nas 10 Euro. |
My jutro jedziemy już do kraju, jesteśmy z Łodzi - tylko samochód na innych nr.
Pozdrowienia i bezpiecznego powrotu :-) |
Zapomniałem dodać , jesteśmy też w Himare
Bigos - 2015-08-09, 19:29
Niewierny napisał/a: | Cześć JerzyM73. Jeśli to Nas widziałeś to dzięki za pozdrowienia i również pozdrawiamy. Aktualnie jesteśmy na kempingu Kranea koło Himare. Jak na Albanię niezłe warunki chociaż bardzo ciasno. Przy wcześniej wspomnianym zjeździe nową drogą, plaża jest bardzo ładna lecz brak miejsc żeby postawić kampera. Za miejsce na kawałku klepiska bez zaplecza chcieli od nas 10 Euro. |
A My już Jarku w domu od wczoraj
Borys1003 - 2015-08-10, 12:13 Temat postu: Albania Kto sie chce dolaczyc Kasia i Tomek 2 dzieciakow. Jestesmy w Montenegro 10 Sierpien 2 dni potem Albania Grecja jestemy do 10 Wrzesnia. Kto chetny na nurkowanie zapraszam mam ze soba kompresor.
futro2606 - 2015-11-07, 10:16
Poptek czekamy z niecierpliwością. Może dołączycie się 10-go listopada nad Bałtyk?Poszukaj w indywidualnych rzuciłem nowy temat.Pozdrawiam i do zobaczenia
|
|