Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Mazurskie Piekiełko 2017 Mazury - Ryn - "Mazurskie Piekiełko" - dyskusja

janusz - 2017-07-10, 22:36
Temat postu: "Mazurskie Piekiełko" - dyskusja
Tutaj możemy umieszczać pytania do organizatorów i sugestie dotyczące programu zlotu.
krzysieks - 2017-07-11, 05:14

Szykuje się kolejny fajny zlot. Cena za załogę 4 osobową. Za kolejne osoby dopłata 30 zł. Super alternatywa po zlocie w Radawie... :spoko :spoko
Comsio - 2017-07-11, 07:37

:( w tym terminie chłopak zmienia stan . :kawka:
Ryn jast super,nowa Marina. :ok

Kotek - 2017-07-11, 07:43

Od 6 do 10 września? Szkoda, że nie od 4.09. :(
Tadeusz - 2017-07-11, 09:47

Koszty dla uczestników są powalające.
Przyjęliśmy je wzruszeniem ramion.
Nie będzie nas na tym zlocie.

janusz - 2017-07-11, 09:52

Kotek napisał/a:
Od 6 do 10 września? Szkoda, że nie od 4.09. :(

Myślę, że nie będzie problemu żeby od 4.09.
Jeśli chcecie to zapytamy głównych organizatorów jak mogło by to wyglądać. :spoko

krzysieks - 2017-07-11, 10:26

Tadeusz 170 zl za cztery osoby, przy tak wielu atrakcjach to dużo???
Ja tam z pewnością jadę :lol:

Kotek - 2017-07-11, 11:02

Zgadzam się z Tadeuszem.
Poza tym nie wszyscy mają załogę 4-osobową.
Żartowałam z tym od 4.09.
Nas tam też nie będzie. :kwiatki:

Rowerek - 2017-07-11, 11:36

Czy są ograniczenia w ilości miejsc
krzysieks - 2017-07-11, 15:06

Podobno zlot ma być na ok. 100załóg , ale im bliżej zlotu ,cena wzrasta.
slawwoj - 2017-07-11, 16:00

Nie jest żle - będą

SANITARIATY

slawwoj - 2017-07-11, 17:28

[q
Tadeusz - 2017-07-11, 21:34

slawwoj napisał/a:
Cafe jazz 150 zł tu 170zl.

Sławku, na Cafe Jazz jadę dla koncertów i nocnych jam session. Jazz tradycyjny to mój świat i największa atrakcja.

krzysieks napisał/a:
Tadeusz 170 zl za cztery osoby, przy tak wielu atrakcjach to dużo???

Krzysiu, nas jest 2 osoby a atrakcje prawdziwe, te które nas interesują są dodatkowo płatne. Jest jeszcze problem w tym, że nie mogąc podjąć decyzji o natychmiastowym zapisaniu za 170 zł ( ze względu na możliwe komplikacje zwiazane z keczeniem) muszę zwlekać i być może zdecydować się później, a wtedy zlot kosztować będzie 250 zł plus owe atrakcje płatne.

Oczywiście życzę wesołej zabawy uczestnikom. :bukiet:

kimtop - 2017-07-11, 21:50

A my może wpadniemy.
Tyle, że od strony kei :ok

krzysieks - 2017-07-11, 22:13

Wiem Tadeusz ,że w tych ciężkich czasach liczycie każdy grosz :( :( .
Cena wydaje mi się niezbyt wygórowana , za trzy dni zlotu , z grilem , pieczeniem prosiaka i innymi atrakcjami które organizator przewiduje to jak bym to określił niski standard cenowy...
myślę ,że dla Was , starych camperowców Organizatorzy postarają się o jakąś super zniżkę i spotkamy się w Rynie.
Było by mi bardzo miło pośpiewać z Tobą szant i stuknąć się kieliszeczkiem rumu. :spoko :spoko :spoko

Wojciechu - 2017-07-11, 23:11

Niestety - na razie, nie możemy jeździć na zloty - może kiedyś. Nie będę się więc wypowiadał w sprawie tego konkretnego zlotu. Byliśmy jednak na kilku, które nie były tanie. Zawsze jednak przemawiało do nas, nie ich cena , ale możliwość spotkania się z przyjaciółmi - to się liczy - dopóki jeszcze można. Przy tych wszystkich fajnych rzeczach, które są związane z kamperowaniem, to właśnie spotykanie starych i nowych przyjaciół jest bardzo OK. ;)
krzysieks - 2017-07-13, 20:42

Masz rację Wojtku, na zloty jeździ się przede wszystkim w celu spotkania starych przyjaciół i poznania nowych. Nie sądzę by cena za 3 dniowy zlot była zbyt wygorowana. Piekna okolica , szereg atrakcji , wspólne biesiadowanie sprawiają , że warto tam pojechać. Z przyjemnością wreszcie będę mógł zasiąść z Wami przy stole biesiadnym , wychylić szklaneczkę rumu i zaśpiewać Razem....gdzie ta keja , gdzie ten port.... :spoko :spoko
Brat - 2017-07-13, 21:08

... przy niej ten jacht ... ;)
krzysieks - 2017-07-13, 21:31

Marian dzięki za czujność :lol: :lol: .Oczywiscie masz rację :bigok ...przy niej ten jacht :pifko
Tadeusz - 2017-07-13, 21:38

prof-os napisał/a:
Przy tych wszystkich fajnych rzeczach, które są związane z kamperowaniem, to właśnie spotykanie starych i nowych przyjaciół jest bardzo OK.

krzysieks napisał/a:
Masz rację Marku, na zloty jeździ się przede wszystkim w celu spotkania starych przyjaciół i poznania nowych.

Krzysiu, pro-fos ma na imię Wojtek.

A tak na marginesie, to ja też zloty traktuję jako okazję na spotkanie z przyjaciółmi i kolegami starymi i nowymi.
Tylko co do tego ma cena za zlot. No! Może tylko tyle, że uniemożliwia niektórym z nas te miłe spotkania. :?

koko - 2017-07-13, 21:50

Widać dyletanctwo w organizacji zlotu
1 Miejsce
2 termin
3.koszt
4.90 %jedzie we dwoje(dzieci w szkole)
Atrakcje??????? :bigok

GrupaElcamp - 2017-07-19, 14:14

Dzień dobry wszystkim CamperTeam'owcom :)

Po pierwsze, bardzo dziękujemy Januszowi za działania związane z informowaniem o naszym zlocie i za patronat, jesteśmy zobowiązani :)

koko napisał/a:

Jest to pierwszy zlot na tą skalę, który organizujemy, więc "dyletanctwo" siłą rzeczy musi być, ale wolelibyśmy mówić o "byciu świeżakiem z ambicjami" niż dyletantem, bo nie zamierzamy ignorować jakichkolwiek wskazówek ze strony bardziej doświadczonych organizatorów/uczestników, wręcz przeciwnie- stąd patronat CamperTeamu :spoko

Po drugie, gwoli ścisłości odnośnie atrakcji, które są w cenie postanowiłem, że rozpiszę to bardziej szczegółowo- jak wiecie ilość miejsca na materiałach drukowanych jest ograniczona, a to na nich do tej pory głównie się opieraliśmy promując zlot.
(część pozwolę sobie przekleić i dopisać komentarz, część dodam)

Cena biletu zawiera:

- Miejsce postojowe z dostępem do toalety, pryszniców

- Pakiet startowy (program zlotu, broszury reklamowe sponsorów, najnowszy numer Polski Caravaning, "Campingi Europy 2017" CampRest)

- Wieczorna biesiada z koncertem szantowym i poczęstunkiem
którym nie będzie pajda ze smalcem (nie umniejszając pajdzie ze smalcem :-P ), a mięsiwo z grilla, którym zajmie się szef kuchni pensjonatu Bocianie Gniazdo

- Regaty- główna atrakcja

- Szkolenie z pierwszej pomocy medycznej

- Podstawowe szkolenie z węzłów żeglarskich

- Konkursy z nagrodami dla dzieci i dorosłych

Dodatkowo płatne atrakcje:
- Kurs motorowodny *
- Lot balonem
- Spływ kajakowy Krutynią
- Zwiedzanie zamku w Rynie *
- Aquapark
- Wycieczka autokarem do ZOO Kadzidłowo *

* - robimy co możemy (tzn. staramy się pozyskać nowych sponsorów i fundusze dzięki nim), aby zaznaczone gwiazdką atrakcję weszły do grona "w cenie"

Pod tym linkiem http://www.elcamp.pl/wyda...skie-piekielko/ znajdziecie stronę zlotową, która będzie aktualizowana najszybciej- jeśli chcielibyście być na bieżąco!

Poniżej zdjęcia jak zmienia się teren ośrodka przy modernizacji :)

slawwoj - 2017-07-19, 14:32

No i gitara

Mi tam pasuje.

slawwoj - 2017-07-19, 14:38

koko napisał/a:
1 Miejsce
2 termin
3.koszt
4.90 %jedzie we dwoje(dzieci w szkole)
Atrakcje??????? :bigok

Nic z tego nie rozumiem:

1. co miejsce ? - za blisko jeziora? czy może za daleko warszawy ?

2. termin jak termin - dobrze że nie w wkacja np. nikt nie narzekał dotąd na termin Radawy

3. koszt - moim zdaniem normalny - niektórzy się przyzwyczaili ze organizatorzy dopłacali do zlotów

4. nie wiem skąd te wyliczenia ? My przyjedziemy z dziećmi, których dotyczy obowiązek szkolny

5. atrakcję są jak na normalnym zlocie - byłem na zlotach gdzie nie było atrakcji i tez było dobrze

koko - 2017-07-20, 13:43

Mazury atrakcyjne o tej porze raczej średnie
we wrześniu pogody i temperatury raczej :-/
cena rosnąco po raz pierwszy chyba chodzi o tłok przy zapisach brak podstawy- 230 V widać chęć zysku i przedłużenia sezonu dla właścicieli
wyliczenia z odbycia dużej ilości zlotów a więc praktyczne

Brat - 2017-07-20, 14:26

koko - wyjazd na ten zlot nie jest obowiązkowy. Nie podoba Ci się - nie jedź. Nie jedziesz - nie marudź.

Miałeś pisać tylko merytorycznie ...

GrupaElcamp - 2017-07-20, 15:49

Czy z
koko napisał/a:
brak podstawy- 230 V widać chęć zysku
chodziło Panu o to, że w cenie nie jest zapewniony prąd dla załóg, które przyjadą na zlot?
slawwoj - 2017-07-20, 15:52

No właśnie prąd w cenie?
krzysieks - 2017-07-20, 16:02

Prąd , węzeł sanitarny z ciepłą wodą w cenie. Dla chętnych możliwość bezpłatnego pływania żaglówką z instruktorem w ramach Regat.
Czy dobrze zrozumiałem kolego z ELCAMP?

GrupaElcamp - 2017-07-21, 11:09

slawwoj napisał/a:
No właśnie prąd w cenie?

Dokładnie tak- w cenie są wszystkie media łącznie z sanitariatem i prądem :)

krzysieks napisał/a:
Prąd , węzeł sanitarny z ciepłą wodą w cenie. Dla chętnych możliwość bezpłatnego pływania żaglówką z instruktorem w ramach Regat.
Czy dobrze zrozumiałem kolego z ELCAMP?

Otóż to :)

krzysieks - 2017-07-21, 15:49

No i widzę ,że wszystko się wyjaśniło. Dziękuję i do zobaczenia na zlocie :spoko :spoko
GrupaElcamp - 2017-07-24, 11:51

Cieszę się, że mogłem pomóc- w razie jakichkolwiek pytań na bieżąco przeglądam temat naszego zlotu i będę się starał odpowiadać na kolejne, które się pojawią :)
Do zobaczenia! :pifko

Igor
Grupa Elcamp

krzysieks - 2017-07-28, 14:38

Jako wędkarz mam jeszcze jedno pytanie do organizatorów. Planujecie jakieś zawody wędkarskie ??? :spoko :spoko
ZUCHWAŁY - 2017-07-28, 21:01

Mam pytanko do organizatorów czy jako żeglarz z patentem sternika jachtowego biorąc udział
w regatach będę musiał korzystać z " usług" instruktora, bo tego bym niechciał.

Pozdrowionko

ZUCHWAŁY - 2017-08-01, 11:04

No i nie wiadomo gdzie wpłacać ( numer konta) - są podane konkretne terminy do wpłat a organizator nie odpowiada na maile.

Słabo :(

GrupaElcamp - 2017-08-08, 10:21

krzysieks napisał/a:
Jako wędkarz mam jeszcze jedno pytanie do organizatorów. Planujecie jakieś zawody wędkarskie ??? :spoko :spoko

Nie planowaliśmy niczego takiego, ale jeżeli przyjedzie więcej osób z wędkami to nagród na pewno nam wystarczy :mrgreen:

ZUCHWAŁY napisał/a:
Mam pytanko do organizatorów czy jako żeglarz z patentem sternika jachtowego biorąc udział
w regatach będę musiał korzystać z " usług" instruktora, bo tego bym niechciał.

W takim wypadku uda nam się to załatwić 8-)

ZUCHWAŁY napisał/a:
No i nie wiadomo gdzie wpłacać ( numer konta) - są podane konkretne terminy do wpłat a organizator nie odpowiada na maile.

Słabo :( .

Organizator odpowiada na wszystkie maile, które zostały wysłane- gwarantuję :chytry
A tak poważnie- żeby mieć pewność sprawdziłem właśnie skrzynkę odbiorczą adresu "mazurskie.piekielko@elcamp.pl" i naprawdę nie mam żadnej wiadomości, na którą nie odpowiedzieliśmy :(

WINNICZKI - 2017-08-08, 19:09

Wygooglowałem sobie miejsce i uważam ,że nazwa zlotu jest jak najbardziej adekwatna do miejsca. Kamperowcy to ludzie co nie jedno już widzieli. Na pewno większość znajdzie sobie pozytywne aspekty tego wyjazdu.I będzie zadowolona,Ja wolę inny charakter zlotu.a przy tym też za mniejsze pieniądze,ale to tylko moje zdanie. Choć nie przepadam za Koko w tym wątku zgadzam się z Nim w całej rozciągłości. Hej :spoko
CORONAVIRUS - 2017-08-08, 21:13

Brat napisał/a:
koko - wyjazd na ten zlot nie jest obowiązkowy. Nie podoba Ci się - nie jedź. Nie jedziesz - nie marudź.

Miałeś pisać tylko merytorycznie ...

to było troszkę inaczej :-P

"Dyskusja na tym forum już sięga dna Służy tylko kopaniu po kostkach i tyle ma wspólnego z propagowaniem turystyki carawaningowej co zeszłoroczny śnieg na pedalizm (takie określenia z tego forum)
Dołączam do prawdziwych turystów
Robina
Camperfana
Jerzego
Piotra Chileckiego
And123
I wielu innych którzy po cichu przestali się udzielać.
Obecnie pisze z dzieśięciu ,,wszystkowiedzących kopaczy kostek"reszta nie chce uczestniczyć w tej kopaninopaplaninie (nawet OD nie piszę relacji z podróży)
Dlatego
Żegnam 15 na liście CT
Współzałożyciel PTCC
Na pewno zajrzę nie raz ale wyzwoliłem się z tego pisania"

też się żegnałem z CT :bajer jaki człowiek jest słaby prawda :) ?

janusz - 2017-08-08, 21:35

BIORCA napisał/a:
nawet OD nie piszę relacji z podróży

Adam, nie bardzo wiem czemu w tym temacie namawiasz mnie na relację z WB. Moje (nasze) wakacje nie mają nic wspólnego ze zlotem w Rynie. :bajer

brams - 2017-08-08, 21:41

Adam cytuje merytoryczny post koko z 03.10.2015

http://ww.camperteam.pl/f...674d06fe50339cc

WINNICZKI - 2017-08-08, 21:49

BIORCA napisał/a:
No co Ty , nałóg można powstrzymać .ale nie wyleczyć. Pomyśl jesteś na forum tak długo jak ci którzy kiedyś denerwowali Ciebie swoim stażem . Sześć lat bezsensownego klepania w klawiaturę ,setki, postów ,zdjęć kilkanaście nicków walka o tożsamość ,zarwane noce, zszargane nerwy, i teraz jak dojrzałeś do tego że to tylko iluzja ,że pisząc mrużysz jedno oko, lub chichoczesz spodziewając sie efektu wpisu .Kiedy złapałeś luż i dystans ,wynosisz się. Eeeee tam ja myśle że tu tylko chwilowy odwyk , abstynencja . nie odchodzisz tylko bierzesz na wstrzymanie I przyjdzie czas ,że zagdakasz pełną piersią wyposzczony od klimatu forum niczym kleryk w celibacie. Hej :spoko
.

brams - 2017-08-08, 21:52

O ja p.
CORONAVIRUS - 2017-08-09, 00:00

janusz napisał/a:
BIORCA napisał/a:
nawet OD nie piszę relacji z podróży

Adam, nie bardzo wiem czemu w tym temacie namawiasz mnie na relację z WB. Moje (nasze) wakacje nie mają nic wspólnego ze zlotem w Rynie. :bajer

Januszku , gdzież bym śmiał Ciebie namawiać do czegokolwiek :) ja ? nigdy w życiu :spoko

CORONAVIRUS - 2017-08-09, 00:13

WINNICZKI napisał/a:
BIORCA napisał/a:
No co Ty , nałóg można powstrzymać .ale nie wyleczyć. Pomyśl jesteś na forum tak długo jak ci którzy kiedyś denerwowali Ciebie swoim stażem . Sześć lat bezsensownego klepania w klawiaturę ,setki, postów ,zdjęć kilkanaście nicków walka o tożsamość ,zarwane noce, zszargane nerwy, i teraz jak dojrzałeś do tego że to tylko iluzja ,że pisząc mrużysz jedno oko, lub chichoczesz spodziewając sie efektu wpisu .Kiedy złapałeś luż i dystans ,wynosisz się. Eeeee tam ja myśle że tu tylko chwilowy odwyk , abstynencja . nie odchodzisz tylko bierzesz na wstrzymanie I przyjdzie czas ,że zagdakasz pełną piersią wyposzczony od klimatu forum niczym kleryk w celibacie. Hej :spoko
.

Winniczku ... co Ci jest ? Bym przytulił ale za daleko :)

janusz - 2017-08-09, 09:50

BIORCA napisał/a:
Januszku , gdzież bym śmiał Ciebie namawiać do czegokolwiek :)

A szkoda. :haha:

CORONAVIRUS - 2017-08-09, 10:16

janusz napisał/a:
BIORCA napisał/a:
Januszku , gdzież bym śmiał Ciebie namawiać do czegokolwiek :)

A szkoda. :haha:

no dobra...przyznam rację koko z przed kilku lat , opierdzielasz się z relacjami jak mało kto , jakieś tam fotki strzelisz albo Tadzio za Ciebie ale to suchary takie , zdolny jesteś przecież to byś dał się poznać z lepszej strony a nie tylko ban i ban :haha:

WINNICZKI - 2017-08-09, 15:41

Winniczku ... co Ci jest ? Bym przytulił ale za daleko :)
Uuuuuupały daja szkołę :lol:

Rowerek - 2017-08-15, 22:01

Co z tym zlotem jakieś gówno piszecie nie chcecie to nie przyjeżdżajcie i wszystko
koko - 2017-08-16, 14:26

W wieku Koguta nie klepnął bym ani jednei literki żal by mi było czasu wolał bym zarabiać kasę
lepciak - 2017-08-16, 14:46

koko napisał/a:
W wieku Koguta nie klepnął bym ani jednei literki żal by mi było czasu wolał bym zarabiać kasę
Jak ktoś nie umie zarabiać to klepie albo biedę albo literki.
CORONAVIRUS - 2017-08-16, 15:08

a mówią,że z wiekiem człek mądrości nabiera ... kłamią w niektórych przypadkach .
Brat - 2017-08-16, 19:26

BIORCA napisał/a:
a mówią,że z wiekiem człek mądrości nabiera ... kłamią w niektórych przypadkach .
:pifko
I coraz rzadziej piszą merytorycznie ;)

Milano - 2017-08-17, 02:24

Koko, myślę że każdy powinien wiedzieć co klepie (myśleć jasno i mieć tego świadomość).
Jeżeli naklepal źle, powinien umieć do tego się przyznać.A nie chować się pod spódnicą.
Postępując inaczej ,mocno się degraduje.

Lepciak,prawie Ci się zrymowalo :pifko
Zabrakło słówek na K,H i L.
I jakbyś ich nie układał,to się zrymuje.

Po prostu, też uważam, że starszych trzeba słuchać i szanować.
Szczególnie w rodzinie :-/

koko - 2017-08-17, 11:09

Merytorycznie---to dolary przeciw orzechom że ten zlot w tym terminie z takim programem się nie odbędzie.
I to jest mądrość wieku i doświadczenia.
P.S. Już było wielu którzy chcieli się dorobić na zlotach Ci mieli chociaż wiedzę jak powinien wyglądać zlot,jak to wyszło PAMIETAMY
Ja do zlotów organizowanych przez nas raczej dokładałem i było by więcej gdyby nie zbiórka do kapelusza zlotowiczy

slawwoj - 2017-08-17, 19:38

Takie złoty to już historia. To se ne wrati.
Teraz albo spotkania poza forum lub duże profesjonalne jak Baltow lub Radawa. Do Baltowa na szczęście przyjechało mnóstwo młodych osób z poza CT. Na szczęście są również inni organizatorzy. Z roku na rok chętnych na takie złoty przybywa. A Krupówki to nie jest główna ich atrakcja. A co do frekwencji na Piekelku to jestem spokojny.

Rowerek - 2017-08-17, 20:29

sławek i oto chodzi :spoko
krzysieks - 2017-08-17, 21:25

A czemu sądzisz Koko ,że ten zlot organizowany jest w celach zarobkowych.
Krytykować potrafi każdy...zrobić coś profesjonalnego niewielu...
Z przyjemnością przyjadę na imprezę zorganizowaną pezez Ciebie.
Pokaż co potrafisz...

Comsio - 2017-08-17, 21:34

Koledzy bardzo dobrze wiecie , że atmosferę zlotu,spotkania,zawdzięczamy przybyłym na takowe spotkanie.
Jeszcze się nie narodził taki co by wszystkim dogodzil. :spoko

gino - 2017-08-18, 08:02

i po co komu tajfuny..gradobicia...ulewy..
jak wystarczy chcieć zrobić zlot.....aby na forach powstało Prawdziwe Polskie .... Piekiełko

slawwoj - 2017-08-18, 10:18

A diabły gdzie ? :smokedevil :smokedevil :smokedevil
koko - 2017-08-19, 07:34

krzysieks napisał/a:
A czemu sądzisz Koko ,że ten zlot organizowany jest w celach zarobkowych.
Krytykować potrafi każdy...zrobić coś profesjonalnego niewielu...
Z przyjemnością przyjadę na imprezę zorganizowaną pezez Ciebie.
Pokaż co potrafisz...

Ja już się napokazywałem !!!!

krzysieks - 2017-08-19, 14:53

Merytoryczna odpowiedz :haha: :haha: .
Nie będę z nią polemizował...bo i po co.
Krytykować potrafi wielu....zrobić coś fajnego , już nie. :spoko :spoko .

gino - 2017-08-19, 15:12

slawwoj napisał/a:
A diabły gdzie ? :smokedevil :smokedevil :smokedevil

na zlocie :diabelski_usmiech

Wojciechu - 2017-08-26, 10:41

Nie bylo mnie kilka tygodni - a tu nadal - twórczo, swojsko i przaśnie. Coś podobnego widziałem ostatnio po nawałnicach, w lasach, pod Chojnicami. ;)
slawwoj - 2017-08-26, 17:24

Jest ponad 30 wpłat
Bajaga - 2017-08-27, 18:49

slawwoj napisał/a:
Jest ponad 30 wpłat

Jak będzie pogoda to wpadniemy.
A co do zlotów ogólnie to sprawa nie jest prosta. Np. zlot rodzinny w Bałtowie jest fajny... raz. A potem to nuda dla dzieci. Fajnie by było gdyby był taki zlot w różnych miejscach (wiem, cholernie trudne). Jak dziecko spróbuje Energylandii to Bałtów jest dla niego tak samo ekscytujący jak grzybobranie :mrgreen:
ps. Co do dorosłych to wiadomo, w sumie obojętnie gdzie :bajer Ale miło by było gdyby było to miejsce odpowiadające standartom unijnym.

GrupaElcamp - 2017-08-28, 11:30

Witajcie ponownie,

dostałem wiele telefonów dot. tego czy zlot się odbędzie i jak to aktualnie wygląda.

1. Jak najbardziej, zlot się odbędzie!
Prace idą pełną parą (są przerywane, tak jak moje pojawianie się tutaj, targami w Dusseldforfie, ale wszystko idzie bardzo dobrze)

2. Mamy na tą chwilę około 30 załóg (przeważnie 4 osobowych)- ~ 110-120 osób

3. (pół żartem) Pogoda została zamówiona- dostaliśmy 100% gwarancję, że będzie pięknie :diabelski_usmiech

koko napisał/a:
(...) którzy chcieli się dorobić na zlotach Ci mieli chociaż wiedzę jak powinien wyglądać zlot,jak to wyszło PAMIETAMY(...)

Nie wiem za bardzo skąd te przypuszczenia drogi "Koko"...
Przed rzucaniem takich "oskarżeń" (w tym wypadku są to oskarżenia właśnie) prosiłbym o zapoznanie się z cenami urządzenia choćby regat, biesiady z mięsiwem bez MOM'u ;) i lotów balonem.

Po zapoznaniu się myślę, że honor zostałby nam zwrócony, ponieważ jako firma dokładamy do tego- chcieliśmy po prostu zorganizować fajny zlot w fajnym miejscu.
Nie jesteśmy tak doświadczeni jak np. Wy- CamperTeam, dlatego też nie zachowujemy się (i nie zachowywaliśmy!) jakbyśmy pozjadali w tym temacie wszystkie rozumy i poprosiliśmy Was i PZM o pomoc.

Poza tym zlot nie jest obowiązkowy, nikt nikogo nie zmusza do wzięcia w nim udziału, choć było by nam bardzo miło gdybyście się pojawili :)

Chciałbym też dodać, że bardzo dziękuję osobą, które wypowiadają się w tym temacie bez jadu, a wręcz wspierają tę inicjatywę- naprawdę robimy wszystko co w naszej mocy, aby zlot wyszedł jak najlepiej się da i chcielibyśmy go w przyszłych latach kontynuować, ale do tego potrzebujemy również WAS.
Jeśli nie wyjdzie to nawet nie tyle, że nie ZAROBIMY już więcej tylko nie DOŁOŻYMY do interesu już więcej (wbrew "pozorom"... "Koko").

Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję, że do zobaczenia :)
Wybaczcie mi, że nie jestem tu non stop, ale naprawdę robię co w mojej mocy żeby zlot wyszedł, bo to może być super sprawa, a też nie chcę dać co po niektórym ;) powodów do mówienia sławetnego "a nie mówiłem".

Igor,
Grupa Elcamp

Bajaga - 2017-08-28, 15:08

Wszystko fajnie z tym zlotem - jedna tylko mała prośba, moglibyście się nie wygłupiać z tą rosnącą co jakiś czas ceną. To wygląda słabo i mało poważnie.
Nie sądzę, że Elcamp na tym chce kokosy zarobić (choć pewnie będzie sklep Elcampu?) ale cena powinna być skalkulowana jedna i tyle.
Wiadomo, że chce się mieć gwarancję frekwencji ale to nie takie proste. Nie każdy może planować na 100% swe życie na 1,5 mies w przód. Zwłaszcza, że w tym pierwszym tygodniu września będzie "trochę" spraw do załatwienia dla posiadaczy potomstwa szkolnego.

janusz - 2017-08-28, 16:07

Bajaga napisał/a:
cena powinna być skalkulowana jedna i tyle.

Wyjaśnij nam merytorycznie dlaczego?

Bajaga napisał/a:
To wygląda słabo i mało poważnie.

Argument, że tak uważasz raczej nie przekona wielu z nas.
Bilet na samolot, statek i wiele innych wcześniej kupiony też jest tańszy i chyba słabo to nie wygląda?

Konkretnie, co jest w tym złego, że organizator chciałby wcześniej wiedzieć ile będzie osób, żeby mógł lepiej nas przyjąć.
Znamy to aż nadto dobrze (piszę w imieniu tych co jakieś zloty zorganizowali), że na ostatnią chwilę zapisywanie/wypisywanie się nie pomaga w organizowaniu imprezy. Szczególnie taki co się zapisał a nie jedzie, i nie pamięta, że fajnie byłoby poinformować organizatora o tym, że nie jedzie. Zniechęca to tych co jeszcze chcą coś robić a nie tylko narzekać, do angażowania się w niepewne przedsięwzięcia.

Bajaga - 2017-08-28, 16:12

janusz napisał/a:

Konkretnie, co jest w tym złego, że organizator chciałby wcześniej wiedzieć ile będzie osób, żeby mógł lepiej nas przyjąć.

Konkretnie to nie w tym absolutnie nic złego. Pokazuje to jedynie, że organizatorowi zależy bardziej na własnym komforcie niż na komforcie zlotowiczów/klientów. Tylko tyle i aż tyle. Póki co zarówno obecność na zlotach nie jest obowiązkowa jak i ich organizowanie.

janusz - 2017-08-28, 16:22

Bajaga napisał/a:
Pokazuje to jedynie, że organizatorowi zależy bardziej na własnym komforcie niż na komforcie zlotowiczów/klientów.

Rozwiń bo nie nadążam za Twoim tokiem myślenia. :haha:
Uważasz, że myślenie o tym żeby każdy uczestnik miał zagwarantowane to za co płaci jest komfortem dla organizatora?
Albo ja jestem jakiś inny albo Ty bo za cholerę nie potrafię pojąć Twoich argumentów. :haha:

Bajaga - 2017-08-28, 16:35

janusz napisał/a:
Bajaga napisał/a:
Pokazuje to jedynie, że organizatorowi zależy bardziej na własnym komforcie niż na komforcie zlotowiczów/klientów.

Rozwiń bo nie nadążam za Twoim tokiem myślenia. :haha:
Uważasz, że myślenie o tym żeby każdy uczestnik miał zagwarantowane to za co płaci jest komfortem dla organizatora?
Albo ja jestem jakiś inny albo Ty bo za cholerę nie potrafię pojąć Twoich argumentów. :haha:

Uważam, że jest skalkulowana cena usługi pt. "Zlot kamperów w.." na kwotę X i tyle.
Gdy kupuję w sklepie bułkę za 50 groszy to ona kosztuje 50 groszy niezależnie od tego czy jest ich w sklepie jeszcze tysiąc czy też jest to ostatnia bułka w powiecie. Nie wiem co w tym dziwnego i także nie nadążam za Twoim tokiem myślenia.
Istnieje coś takiego jak marża oraz ryzyko prowadzenia działalności gospodarczej. W tych dwóch pojęciach zawarte jest (szacowane przeze mnie) moje (organizatora) ryzyko, że nie sprzeda swego towaru (bułki/zlotu) co do jednego.
Rozumiem w Pełni pragnienie posiadania komfortu finansowego przez usługodawcę. Ale w gospodarce rynkowej od zawsze jest dążenie do zapewnienia komfortu Klientowi tak aby przekazał, najlepiej nie jeden raz, swe pieniądze usługodawcy.

moskit - 2017-08-28, 17:13

Bajaga napisał/a:
janusz napisał/a:

Konkretnie to nie w tym absolutnie nic złego. Pokazuje to jedynie, że organizatorowi zależy bardziej na własnym komforcie niż na komforcie zlotowiczów/klientów. Tylko tyle i aż tyle. Póki co zarówno obecność na zlotach nie jest obowiązkowa jak i ich organizowanie.

Oczywiście obecność na zlotach nie jest obowiązkowa ale i obecność na tym forum też nie jest obowiązkowa jeżeli nie pasuje Tobie to ŻEGNAM

Bajaga - 2017-08-28, 17:24

moskit napisał/a:

Oczywiście obecność na zlotach nie jest obowiązkowa ale i obecność na tym forum też nie jest obowiązkowa jeżeli nie pasuje Tobie to ŻEGNAM

No to ŻEGNAJ. Postaram się powstrzymać się przed szlochaniem po tej stracie.

Comsio - 2017-08-28, 19:53

Jak bym was nie znał :szeroki_usmiech to bym się nie odzywał :diabelski_usmiech
ŻEGNAJ ZEGNAJ, :szeroki_usmiech WRZUCAM temat spotkania, w Zakątku Ziołowym.
ZÓŁKA pomagają, i już was zapraszam do tego wspaniałego miejsca,za całe 10 złociszy. :wyszczerzony: :spoko

slawwoj - 2017-08-28, 20:17

Comsiu tu ???

http://ziolowyzakatek.pl/

bardzo chętnie ale nie w terminie 8-10.09

Comsio - 2017-08-28, 21:05

slawwoj napisał/a:
Comsiu tu ???

http://ziolowyzakatek.pl/

bardzo chętnie ale nie w terminie 8-10.09

Tak tu Sławek :ok już jest temat. :spoko

CORONAVIRUS - 2017-08-28, 21:18

moskit napisał/a:
obecność na tym forum też nie jest obowiązkowa jeżeli nie pasuje Tobie to ŻEGNAM

moskit zapędzasz się , przecież to nie Twoje forum to co się panoszysz jak żyd po pustym sklepie ? Chyba ,że stwierdzenie ŻEGNAM odnosiło się do Twojej obecności na tym forum , do tego masz absolutnie prawo i skorzystaj jak juz nie czujesz powera ...:)

Comsio , ziołowy zakątek ... petarda , polecam .

https://polskicaravaning.pl/miejscowki/miejscowka-421-koryciny,4327

janusz - 2017-08-28, 21:24

Bajaga napisał/a:

Uważam, że jest skalkulowana cena usługi pt. "Zlot kamperów w.." na kwotę X i tyle.

Słuszna koncepcja, kiedy Ty zorganizujesz jakiś zlot to ustalisz warunki tak żeby Tobie odpowiadały i żebyś mógł zaprezentować swoją pracę z najlepszej strony. Myślę, że nikomu nie będzie przeszkadzała stała cena albo zapłacenie na miejscu.
Organizatorzy "Piekiełka" ustalili, że w ten sposób chętni mogą zapłacić. Przecież każdy ma wybór ile i kiedy zapłacić lub wcale nie płacić i nie jechać. Pewnie jesteś właśnie w tej grupie która nie chce i nie ma zamiaru jechać, chyba że się mylę. Jeśli jednak chcesz jechać i przeszkadza Ci to, że teraz trzeba zapłacić więcej i uważasz, że należy Ci się niższa cena to negocjuj z organizatorem.
Jeśli natomiast nie masz zamiaru jechać to się od.... od tego zlotu będzie zdrowiej dla Ciebie i wszystkich czytających ten wątek. :spoko
Na początku prosiłem żebyś wyjaśnił czemu tak jak proponuje organizator jest źle, a Ty cały czas nie chcesz napisać czemu takie rozwianie wpłat jest złe. Wytłumacz co jest w tym złego. To, że Ty tak uważasz nie jest przekonującym argumentem w dyskusji. Bajaga konkrety.

slawwoj - 2017-08-28, 21:30

Kurna jesień idzie.... Słońca coraz mniej. To i wojny O NICO.
CORONAVIRUS - 2017-08-28, 21:32

gdzieś już widziałem ten styl rozważań :haha: :haha: :haha:
janusz - 2017-08-28, 21:40

BIORCA napisał/a:

Ja też kiedyś widziałem ten styl. ;)
Adaś, Ty też należysz do tych bardziej "upierdliwych" i uważasz, że Świat ma być tak zorganizowany jak Ty chcesz. :haha:

CORONAVIRUS - 2017-08-28, 21:45

janusz napisał/a:
BIORCA napisał/a:

Ja też kiedyś widziałem ten styl. ;)
Adaś, Ty też należysz do tych bardziej "upierdliwych" i uważasz, że Świat ma być tak zorganizowany jak Ty chcesz. :haha:

i za to mnie kochasz Januszku :bukiet:

cytując merytorycznego klasyka "su tacy i su tacy "

Wojciechu - 2017-08-28, 21:48

janusz napisał/a:
Przecież każdy ma wybór ile i kiedy zapłacić lub wcale nie płacić i nie jechać.

...żeby nie było - popieram. Jednak z pewnym ale - każdy ma prawo wypowiedzi i nie trzeba się od...i do... do tego zlotu. Będzie zdrowiej dla wszystkich czytających ten wątek. :spoko

janusz - 2017-08-28, 22:01

prof-os napisał/a:
każdy ma prawo wypowiedzi

Masz rację,
prof-os napisał/a:
Jednak z pewnym ale

Jest taki specjalny dział do dyskusji nad organizacją zlotów - http://www.camperteam.pl/forum/viewforum.php?f=201
Tam można sobie założyć wątek i biadolić do syta "jak to ludziska nie umieją organizować zlotów". :haha:
Ta dyskusja tutaj sugeruje, że wszystkie zloty są OK tylko ten jest do :dupa bo Bajadze włączył się komplikator. :haha:

moskit - 2017-08-28, 22:06

Biorco jeżeli komuś nie pasują warunki organizatora to jak sam napisał nie ma obowiązku stawienia się na zlocie i stąd "żegnaj" Równie dobrze może sam zorganizować zlot na warunkach jakie uważa za słuszne. Znając problemy organizatorów zlotów i brak odpowiedzialności niektórych zapisujących się na zloty i nie przyjeżdżających, to zloty raczej będą opierały się tylko na przedpłatach, już coraz mniej jest chętnych do organizacji imprez i wysłuchiwania przed, w trakcie i po ciągłych pretensji od wiecznie niezadowolonych i wykładanie własnej gotówki
CORONAVIRUS - 2017-08-28, 22:24

moskit napisał/a:
Biorco jeżeli komuś nie pasują warunki organizatora to jak sam napisał nie ma obowiązku stawienia się na zlocie i stąd "żegnaj"

Ty teraz kotowi ogona nie obracaj i się nie wybielaj , pisałeś o obecności na forum a jak nie wierzysz to sobie przeczytaj jeszcze raz swoje wywody ...

Tak jak na zlot tak i na forum ludzie zapisują się z własnej woli , nie maja obowiązku i żeden moskit / czytaj : zwykły user / nie będzie wskazywał drzwi wyjściowych :evil:

Bajaga - 2017-08-28, 23:24

janusz napisał/a:
Pewnie jesteś właśnie w tej grupie która nie chce i nie ma zamiaru jechać, chyba że się mylę. Jeśli jednak chcesz jechać i przeszkadza Ci to, że teraz trzeba zapłacić więcej i uważasz, że należy Ci się niższa cena to negocjuj z organizatorem.

No to owszem - mylisz się. Mam chęć tam wpaść i spotkać kilku fajnych ludków i nie biję piany dla zabawy. Ale jakoś "negocjowanie z organizatorem" słabo mi pasuje, no niestety, taki charakter. Nie lubię także być dymanym za "spóźnioną chęć uczestnictwa" na 1 zł czy na 100 zł czy na 10.000 zł. Ale OK, już się nie odzywam. Widocznie zaproponowany przez organizatora sposób płatności jest extra oraz jedynie słuszny i nie należy mieć w tym temacie innego zdania (to zresztą staaara zasada tego forum). Ajm sory, forgiwmi plis.

SlawekEwa - 2017-08-29, 07:36

Bajaga napisał/a:
Nie lubię także być dymanym za "spóźnioną chęć uczestnictwa" na 1 zł czy na 100 zł czy na 10.000 zł.

To tak jak i ja, dlatego nie zobaczę 09.09.2017 w Lubelskiej Arenie Rominy i Sabriny / mniej Al Bano/ :placz http://www.lubelska.tv/wi...a-wprost-z-lubl

janusz - 2017-08-29, 08:54

Bajaga napisał/a:
no niestety, taki charakter.

I tego się trzymajmy. :haha:

Wojciechu - 2017-08-29, 11:05

Bajaga - nie daj tłamsić swojej osobowości tylko dlatego, że zaburzyłeś Ich PTI :hide: ;)
janusz - 2017-08-29, 11:16

prof-os napisał/a:
Bajaga - nie daj tłamsić swojej osobowości

A niech prezentuje ją i ubogaca (tą osobowość) bez skrepowania tylko nie koniecznie w wątku który służy do zachęcenia ludzi do skorzystania z oferty zlotu. Nie on jeden zresztą. :haha:
Rozumiałbym obsmarowanie organizatora imprezy po imprezie i to na której się było, że zorganizował ją nie zgodne ze sztuką organizowania zlotów, ale przed zlotem to zwykła upierdliwość albo nabijanie postów. :haha:
Gdy wrócę z Rynu opowiem Wam jak było na zlocie, jadę prosto z Radawy. :spoko
Ps. Zapłaciłem wyższą cenę bo byłem opieszały w kwestii zapłaty. :haha: :haha: :haha:

slawwoj - 2017-08-29, 12:34

prof-os napisał/a:
Bajaga - nie daj tłamsić swojej osobowości tylko dlatego, że zaburzyłeś Ich PTI :hide: ;)

Ze 'starszakami" nie wygrasz. Wiem to z autopsji. :haha: :haha: :haha:

Ahmed - 2017-08-29, 12:49

A czy nie możecie się zrzucić po 1 zł. by Bajaga miał zlot za darmo i nie czuł się ,, wydymany " :bajer
Ahmed - 2017-08-29, 14:00

Bo z takim wydymanym to ciężko jest , nie tylko na zlocie :haha:
CORONAVIRUS - 2017-08-29, 14:03

Ahmed napisał/a:
nie czuł się ,, wydymany " :bajer

podobno sa tacy co czuja rozkosz w świadomości ,że zostali wydymani ... proponuję nie mierzyć swoją miarą :haha:

yuras - 2017-08-29, 15:08

Ciekawa i kulturalna dyskusja o małym piekle.
Może jednak organizator, tuż przed zlotem, zaproponuje cenę
"Last Minete".To bym wpadł w ostatniej chwili. :jatez

Bajaga - 2017-08-29, 15:30

janusz napisał/a:

A niech prezentuje ją i ubogaca (tą osobowość) bez skrepowania tylko nie koniecznie w wątku który służy do zachęcenia ludzi do skorzystania z oferty zlotu. Nie on jeden zresztą. :haha:
Rozumiałbym obsmarowanie organizatora imprezy po imprezie i to na której się było, że zorganizował ją nie zgodne ze sztuką organizowania zlotów, ale przed zlotem to zwykła upierdliwość albo nabijanie postów. :haha:

Po pierwsze ja z sympatią do organizatora napisałem, że wszystko ok tylko mógłby się nie wygłupiać z tymi wzrostami cen. A Ty, nie wiem czemu, poczułeś się jakbym ci napluł do zupy i rozpocząłeś nabijanie postów namiętne.
Po drugie lepiej faktycznie niech admin tu posprząta bo z powodu jednej uwagi/prośby robi się niezła afera do której lgną nawet pewne forumowe indywidua (nicka nie wymieniam)

janusz - 2017-08-29, 17:36

Bajaga napisał/a:
Po drugie lepiej faktycznie niech admin tu posprząta bo z powodu jednej uwagi/prośby robi się niezła afera do której lgną nawet pewne forumowe indywidua (nicka nie wymieniam)

A wiem czy potrzeba sprzątać?
Taka dyskusja też nakręca koniunkturę. Na liście 6 załóg ale wątek wyświetlany ponad 5 tysięcy razy. Nikt nie powie, że nie wiedział o zlocie. :bajer
Może nawet ktoś w ostatniej chwili przyjedzie żeby sprawdzić czy rzeczywiście Bajaga odwiedził zlot. :haha:

CORONAVIRUS - 2017-08-29, 17:59

yuras napisał/a:
Ciekawa i kulturalna dyskusja o małym piekle.
Może jednak organizator, tuż przed zlotem, zaproponuje cenę
"Last Minete".To bym wpadł w ostatniej chwili. :jatez

LAST MINETE ?????????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

ALE CZEMU OSTATNIA ???? to takie smutne :gwm

lepiej niech organizator tego nie ogłasza :lol:

GrupaElcamp - 2017-08-31, 09:56

Bajaga napisał/a:

Po pierwsze ja z sympatią do organizatora napisałem, że wszystko ok tylko mógłby się nie wygłupiać z tymi wzrostami cen.(...)

My się nie zamierzamy gniewać jakby co (oczywiście bez ironii- już się nauczyłem, że trzeba tu uważać u Was co i jak się pisze :szeroki_usmiech ).

Gwoli ścisłości:
- cena początkowa (170 zł) była ceną promocyjną, zachęcającą do wcześniejszych zapisów.
- cena aktualna (200 zł) jest tą właściwą, skalkulowaną PRAWIE na wyjście na zero ze wszystkimi atrakcjami
- cena w dniu przyjazdu (250 zł), jest tą dzięki której wyszlibyśmy na zero (jeśli mam być precyzyjny i na tyle jawny, aby zaspokoić ciekawość).

Na prawdę zdajemy sobie sprawę, że nie każdemu dogodzimy, ale też jak to napisał Janusz- jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził. :niewiemm
Dlatego zlot NIE JEST obowiązkowy, ale byłoby super gdyby było nas jak najwięcej- gwarantuję @koko, że nawet jak przyjechalibyście wszyscy to nic nie zarobimy na tym... zlocie w celach zarobkowych. :spoko

Dzisiaj jest ostatni dzień kiedy mogę wejść na forum i rozwiać wątpliwości użytkowników odnośnie zlotu, ponieważ przed jego startem wybieram się jeszcze raz do Dusseldorfu na Caravan Salon (od 01.09 do 04.09) i stamtąd jadę ciągiem do Rynu, więc na najbliższe dni FAQ brzmi (pół żartem, pół serio- śmiech to zdrowie!):

1. Czy zlot się odbędzie? Tak jest, zlot się odbędzie :diabelski_usmiech
2. Dlaczego organizator nie odpisuje na forum? Ponieważ organizuję zlot tak, żeby wyszło jak najlepiej :bukiet:
3. Czy zlot jest obowiązkowy? Tak, jeśli chcecie się dobrze bawić w gronie fajnych ludzi! :pifko

Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz powiem, że mam nadzieję do zobaczenia!
Igor,
Grupa Elcamp

GrupaElcamp - 2017-09-01, 08:31

Dostajecie tu info jako pierwsi :)

Koszt wzięcia udziału w zlocie przyjeżdżając w dniu startu zmienił się z 250 zł na 200 zł.

Robert K. - 2017-09-01, 10:43

Cześć.
To tylko 6 załóg będzie? No nie wiem....

slawwoj - 2017-09-01, 11:19

a skąd taki wniosek ?

przecież jakiś czas tamu było 30 ?

Robert K. - 2017-09-04, 08:50

Jakoś tak doliczyłem się 8 załóg.
Ale i tak przyjadę.

slawwoj - 2017-09-04, 09:29

GrupaElcamp napisał/a:
Witajcie ponownie,

dostałem wiele telefonów dot. tego czy zlot się odbędzie i jak to aktualnie wygląda.

1. Jak najbardziej, zlot się odbędzie!
Prace idą pełną parą (są przerywane, tak jak moje pojawianie się tutaj, targami w Dusseldforfie, ale wszystko idzie bardzo dobrze)

2. Mamy na tą chwilę około 30 załóg (przeważnie 4 osobowych)- ~ 110-120 osób

3. (pół żartem) Pogoda została zamówiona- dostaliśmy 100% gwarancję, że będzie pięknie :diabelski_usmiech

koko napisał/a:
(...) którzy chcieli się dorobić na zlotach Ci mieli chociaż wiedzę jak powinien wyglądać zlot,jak to wyszło PAMIETAMY(...)

Nie wiem za bardzo skąd te przypuszczenia drogi "Koko"...
Przed rzucaniem takich "oskarżeń" (w tym wypadku są to oskarżenia właśnie) prosiłbym o zapoznanie się z cenami urządzenia choćby regat, biesiady z mięsiwem bez MOM'u ;) i lotów balonem.

Po zapoznaniu się myślę, że honor zostałby nam zwrócony, ponieważ jako firma dokładamy do tego- chcieliśmy po prostu zorganizować fajny zlot w fajnym miejscu.
Nie jesteśmy tak doświadczeni jak np. Wy- CamperTeam, dlatego też nie zachowujemy się (i nie zachowywaliśmy!) jakbyśmy pozjadali w tym temacie wszystkie rozumy i poprosiliśmy Was i PZM o pomoc.

Poza tym zlot nie jest obowiązkowy, nikt nikogo nie zmusza do wzięcia w nim udziału, choć było by nam bardzo miło gdybyście się pojawili :)

Chciałbym też dodać, że bardzo dziękuję osobą, które wypowiadają się w tym temacie bez jadu, a wręcz wspierają tę inicjatywę- naprawdę robimy wszystko co w naszej mocy, aby zlot wyszedł jak najlepiej się da i chcielibyśmy go w przyszłych latach kontynuować, ale do tego potrzebujemy również WAS.
Jeśli nie wyjdzie to nawet nie tyle, że nie ZAROBIMY już więcej tylko nie DOŁOŻYMY do interesu już więcej (wbrew "pozorom"... "Koko").

Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję, że do zobaczenia :)
Wybaczcie mi, że nie jestem tu non stop, ale naprawdę robię co w mojej mocy żeby zlot wyszedł, bo to może być super sprawa, a też nie chcę dać co po niektórym ;) powodów do mówienia sławetnego "a nie mówiłem".

Igor,
Grupa Elcamp

!Szukaj! !Szukaj! !Szukaj!

slawwoj - 2017-09-10, 17:21

Dziękujemy za świetny zlot. Kawał dobrej roboty. Na razie napiszę tylko tyle - to był najlepszy zlot na którym byłem. :bukiet: :bukiet: :bukiet:
slawwoj - 2017-09-10, 19:45

Po przyjeździe na miejsce zaraz pojawili się organizatorzy. Nie po to żeby przyjąć kasę ale po to żeby udzielić wskazówek gdzie stanąć i jak najlepiej wjechać (mokro). Miejsca były oznakowane tak aby zachować odstęp ppoż. Zaraz miał być grill. Zaopatrzenie w swoje tacki i z przekonaniem że mięsko z lodowki zostanie zagospodarowane, udaliśmy się do oddalonego o 100 m lokalu. I tu pierwszy raz opadła mi koparka. Karkówka, pierś z kurczaka, kiszka ziemniaczana, kaszanka, SZASZŁYKI w ilościach nie do przejedzenia. Do tego wybór surówek i dodatków. Do tego normalne talerze, sztućce, szklane kieliszki. Na scenie pojawił się zespół. Śpiewali szanty prawie 3 godziny. A jak śpiewali - świetnie. Większość szanty A Capello. Rewelacja. Jak skończyli zaczęła się dyskoteka. Ja objedzony i nasączony wróciłem do kampera.
slawwoj - 2017-09-10, 20:01

Szanty
slawwoj - 2017-09-10, 20:45

Szanty

slawwoj - 2017-09-11, 08:47

Drugi dzień rozpoczął się o ludzkiej godzinie 10.30 zbiórką nad jeziorem. Tam uczestnicy podzielili się na 5-6 osobowe grupy. Każdej grupie został przydzielony sternik i jacht. Tym którzy mieli uprawnienia żeglarskie umożliwiono samodzielne pływanie. Po krótkim szkoleniu załogantów rozpoczęły się regaty. Tak wyobrażałem sobie profesjonalne regaty. Był sędzia na motorówce, były gongi (szklanki) były boje oznaczające metę i start. Ścigaliśmy się ponad 2 godziny. Wprawdzie zajęliśmy 8 pozycją ale emocji było co niemiara. (z „dziennikarskiego obowiązku” – wszystkie opisywane atrakcję były w cenie zlotu).
Po przerwie na obiad zaproszono nas do udziału w konkursach. Oddzielne zawody dla dzieci, oddzielne dla dorosłych. Wszyscy mieli banany na ustach. Dzieci miały oprócz tego konkurs rysowniczy.
Kolejną atrakcją była nauka wiązania węzłów. Raptem kilka węzłów – nikomu nie sprawiło to trudności.
Wieczorem spotkaliśmy się w celu nauki tańca. Wojtek wraz żoną (wielkie brawa) wykształceni tancerze, uczyli towarzystwo kroków. Moja 9latka była w siódmym niebie bo było Despacito.
Po tańcach zapowiedziano niespodziankę. Napięcie rosło potęgowane przez ciemność i złowieszczą muzykę. I w końcu pojawił się ON – Elvis we własnej osobie !. Zrobił takie SHOW że koparka opadła mi kolejny raz i jeszcze nie chce wrócić na miejsce. Po godzinie próbował zejść ze sceny ale entuzjazm uczestników mu na to nie pozwolił. Zaśpiewał jeszcze kilka bisów.
Po Elvisie było ognisko, gdzie mieliśmy zapewniony full kiełbasy.

slawwoj - 2017-09-11, 08:51

Elvis

slawwoj - 2017-09-11, 08:59

W trakcie całego zlotu towarzyszyła nam grupa ratowników medycznych wraz z ambulansem. Codziennie było szkolenie z kolejnego tematu. Zajęcia były prowadzone ciekawie i gromadziły niezłą grupę uczestników. Ratownicy naprawdę przyłożyli się do zadanie za co nalezy się im wielkie DZIĘKUJEMY.
slawwoj - 2017-09-11, 09:06

Niedziela to już tylko pożegnalne spotkanie. Kolejny raz spotkaliśmy się pod wiatą grillową. Organizatorzy przedstawili wyniki regat, zawodów sportowych i zawodów w rysowaniu. Zwycięscy dostali nagrody, dyplomy i puchary. Wszystkie dzieci oprócz tego dostały torby pełne słodyczy (batony, czekolady, żelki, ciastka itd.). Brawom nie było końca.
slawwoj - 2017-09-11, 09:16

A teraz "nie chcem ale muszem" - bo na początku wątku pojawiła się tamat opłat.

Zeby tak przeliczyć na kasę nasze nagrody to jeszcze zarobiliśmy na paliwo.

Na szczęście takich wrażeń i zadowolonych min - nie kupi się za pieniądze.

Podsumowując - zlot został przygotowany profesjonalnie. Cały czas pracowała przy tym spora grupa młodych ludzi. Widać było że im na tym zależy. Szczególne wyrazy uznania należą się dla komandora zlotu - Igora , który w tej roli debiutował. Wyszło mu to znakomicie.

Pakiet startowy i nasze trofea:

Wojciechu - 2017-09-11, 09:51

Sławku - naprawdę zafascynowałeś się tym spotkaniem. Tylko, jak teraz odnajdziesz się na innych zlotach. :spoko
ZEUS - 2017-09-11, 09:56

slawwoj napisał/a:
nasze nagrody

gratuluję :bukiet: ... ale chciałbym jeszcze wiedzieć czego i za co gratulować :-P :spoko

slawwoj - 2017-09-11, 09:58

Wojtek - inne zloty też są i były fajne. Ten zlot miał inny charakter. Cały czas coś się działo.

Ale z przyjemnością pojadę na spotkanie za dwa tygodnie do "Ziołowego zakątka" na zaproszenie Comsia. Tam nie spodziewam się za dużo atrakcji ale też będzie fajnie.

slawwoj - 2017-09-11, 10:01

ZEUS napisał/a:
slawwoj napisał/a:
nasze nagrody

gratuluję :bukiet: ... ale chciałbym jeszcze wiedzieć czego i za co gratulować :-P :spoko

Krzysiek zdobył I nagrodę i puchar w zawodach sportowych. Kasia dostała nagrodę za rysowanie. Ja na regatach pełniłem rolę balastu i chyba dlatego ze niemrawo się ruszałem - zajęliśmy ósme miejsce. Nie nagradzane.

Ale co se popływaliśmy - to nasze. a wiało nieźle.

ZEUS - 2017-09-11, 10:11

raz jeszcze gratuluję młodzieży :brawo: ... (rola balastu też nie jest łatwa :-P )... :wyszczerzony: :kciukgora
Brat - 2017-09-11, 11:21

No proszę ...
To teraz spokojnie czekać należy na słowo "przepraszam" ze strony koko ... ;)
Ciekawe, czy organizator się doczeka ?

Tak dla przypomnienia:
koko napisał/a:
Widać dyletanctwo w organizacji zlotu /-/ Atrakcje??????? :bigok

koko napisał/a:
Mazury atrakcyjne o tej porze raczej średnie
we wrześniu pogody i temperatury raczej :-/
cena rosnąco po raz pierwszy chyba chodzi o tłok przy zapisach brak podstawy- 230 V widać chęć zysku i przedłużenia sezonu dla właścicieli
wyliczenia z odbycia dużej ilości zlotów a więc praktyczne

koko napisał/a:
Merytorycznie---to dolary przeciw orzechom że ten zlot w tym terminie z takim programem się nie odbędzie.
I to jest mądrość wieku i doświadczenia.
P.S. Już było wielu którzy chcieli się dorobić na zlotach Ci mieli chociaż wiedzę jak powinien wyglądać zlot,jak to wyszło PAMIETAMY
Ja do zlotów organizowanych przez nas raczej dokładałem i było by więcej gdyby nie zbiórka do kapelusza zlotowiczy

I żal, że nie mogliśmy w tym terminie pojechać na ten zlot.

zbyszekwoj - 2017-09-11, 11:38

Koko chyba opala się gdzieś nad oceanem. :diabelski_usmiech
ZUCHWAŁY - 2017-09-11, 12:31

Witam

Nie zabierałem głosu w dyskusji przedzlotowej gdyż uznałem że najpierw trzeba tam być i na własnej skórze to odczuć. Z wielką przyjemnością stwierdzam, że zlot był zorganizowany bardzo profesjonalnie, duża liczba konkursów dla dzieci jak i dla dorosłych, wieczorne rozrywki pod wiatą grilową - jednego dnia szanty drugiego występy Elvisa, nie mówiąc o stronie kulinarnej. Jedzonko palce lizać i dla łakomczuchów w opór, bez ograniczeń. Nie ujmując naszym zlotom pewne punkty można od nich zapożyczyć.
Do jednego mam niestety uwagi - do regat, szwankowała informacja. Byłem jednym sternikiem z zewnątrz tzn. sternikiem nie z ich Ośrodka Bocianiego Gniazda, oni wiedzieli co innego i ja co innego. Mnie poinformowano że jest jeden bieg a okazało się, że był następny big. Ten pierwszy bieg po udanym starcie, wraz z moją dzielną załogą wygrałem i cali szczęśliwi popłynęliśmy do portu. Mam nadzieję że z tą dezinformacją to był przypadek a nie celowe działanie. Następna sprawa w sytuacji gdy jachty są różnej klasy to sternicy losują jacht a nie przydzieli się łódki według uznania komandora regat. Były Antile 24 i Sasanki - dla niewtajemniczonych Antila 24 jest szybszą łódką od Sasanki, mnie przydzielono Sasankę.
Reasumując zlot, oprócz tych małych niedociągnięć ( mizerna informacja na stronie organizatora, brak komunikacji), bardzo udany a co się tyczy kosztów to za te 200zł to daj Boże masa wszystkiego. Szkoda tylko że kolegów z CT było tak mało, było nas tylko trzy załogi.
Wielkie dzięki dla organizatorów i pozdrowionko dla wszystkich uczestników którzy stworzyli taką ciepłą atmosferę (pogoda też nam w tym pomogła).
Do zobaczenia na następnym zlocie organizowanym przez tą grupę.

"ZUCHWAŁY"

ZEUS - 2017-09-11, 15:07

zbyszekwoj napisał/a:
Koko chyba opala się gdzieś nad oceanem. :diabelski_usmiech

ale dostęp do internetu (i honor :( ) chyba ma... :-P :)

janusz - 2017-09-11, 17:21

Mysmy tez tam byli miod i wino pili i z pelna odpowiedzialnoscia stwierdzam, ze zadne czarnowidztwo ze strony CT ni sprawdzilo sie. Umuwilismy sie na przyszly rok.
slawwoj - 2017-09-11, 19:30

Więcej zdjęć

https://polskicaravaning.pl/dzial/242-podroze/artykuly/przezylismy-pieklo-na-mazurach-relacja-ze-zlotu,52729

slawwoj - 2017-09-11, 20:59

Były też porządne zestawy
GrupaElcamp - 2017-09-13, 08:46

slawwoj napisał/a:
(...)Szczególne wyrazy uznania należą się dla komandora zlotu - Igora , który w tej roli debiutował. Wyszło mu to znakomicie.(...)

Sławku, uprzejmie dziękuję, natomiast muszę sprostować żeby nie odbierać mu zasług- komandorem zlotu był Mariusz, to jemu należą się brawa (ja jestem tylko człowiekiem zza kadru :) )

Bardzo dziękujemy za tak miłe słowa- naprawdę staraliśmy się zrobić wszystko co w naszej mocy aby uczestnicy czuli, że ten zlot będzie czymś wyjątkowym! :spoko

Do zobaczenia w przyszłym roku, mam nadzieję w dużo większym gronie! :kwiatki:

Pozdrawiam,
Igor
Grupa Elcamp

koko - 2017-09-13, 08:59

Zlot w założeniu miał mieć 100 załóg ---ile było?
Program zlotu zapowiadał trochę inne atrakcje
Ale ilość uczestników jest głównym wyznacznikiem atrakcji zlotu
Napisałem że zlot z takim założeniem i programem się nie odbędzie
Czy to zlot czy zlocik?

slawwoj - 2017-09-13, 09:06

GrupaElcamp napisał/a:

Sławku, uprzejmie dziękuję, natomiast muszę sprostować żeby nie odbierać mu zasług- komandorem zlotu był Mariusz, to jemu należą się brawa (ja jestem tylko człowiekiem zza kadru :) )

A żona mówiła - MARIUSZ. A ja swoje - Igor bo tak mam na forum. :haha:

Wszyscy byliście świetni.

slawwoj - 2017-09-13, 09:09

koko napisał/a:
Czy to zlot czy zlocik?

Dla mnie liczyła się jakość nie ilość.

Całe szczeście że zabrako tam wiecznie skrzywionych i niezadowolonych starych pryków.

CORONAVIRUS - 2017-09-13, 09:21

slawwoj napisał/a:

Dla mnie liczyła się jakość nie ilość.

Całe szczeście że zabrako tam wiecznie skrzywionych i niezadowolonych starych pryków.

idealnie w punkcik ... BINGO

Wojciechu - 2017-09-13, 10:08

A mnie się podoba motto Tadeusza - "........... Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze".
GrupaElcamp - 2017-09-13, 14:12

koko napisał/a:
Czy to zlot czy zlocik?

Założenia niestety szybko zrewidowała pogoda, ale nawet jeśli to był zlocik to mówi się, że nie liczy się ilość, a jakość, a tej dzięki atmosferze stworzonej przez uczestników było tyle, że moglibyśmy zrobić dwa zlociki w jednym momencie- za co bardzo Wam wszystkim dziękujemy :bukiet:

zbyszekwoj - 2017-09-13, 16:04

Dzięki małej ilości załóg Sławwoj zgarnął połowe nagród a starigo "pryka" żeglarza Zuchwałego wyrolowali. :haha: :haha: :haha:
slawwoj - 2017-09-13, 17:47

:haha: :haha: :haha:

Ja się na tym nie znam. Zresztą byłem zbyt przejęty swoją odpowiedzialna funkcją na jachcie czyli funkcją balastu. Ale w pewnym momencie nasz sternik zrobił zdziwioną minę i rzekł hakby do siebie " jeszcze raz płyniemy ?". Chyba wynikało to z tego dzwonienia sędziego tzw. szklanek. Wtedy krzyknął do sędziego te pytanie i otrzymał odpowiedź że dalej się ścigamy.

ZUCHWAŁY - 2017-09-13, 20:49

Proszę nowość znalazł się młody pryk w osobie zbyszkowoja
zbyszekwoj - 2017-09-14, 07:07

Jak nas "młodzież" od pryków wyzywa to musimy trzymać się razem. Ja jeszcze przed 70. :hello
slawwoj - 2017-09-14, 08:33

Bycie wiecznie skrzywionym i niezadowolonym starym prykiem nie wiąże się wyłącznie z wiekiem.

Są tacy którzy zasługują na to miano mając 40 lat.

slawwoj - 2017-09-14, 13:59

Chciałbym zwrócić uwagę na pewien szczegół. Podciągnięcie wody do terenu gdzie stały kampery. Otóż grubym szlauchem od oddalonego około 50 m. kranu i dalej podłączony do trójnogu gdzie były dwa krany. Dla mnie takie "szczegóły" świadczą o profesjonalizmie. Alko krtka z napisem 'toaleta chemiczna" (chyba tak było napisane) - i wszystko jasne. Nikt się nie zastanawia czy można tu lać kota.
Bronek - 2017-09-14, 14:32

:roza: :kwiatki: :bukiet: :kwiatek2 :oops: :hello

To musi być miłość.

Oglądałem film na Discovery, o facecie co kochał VW Garbusa i kobitkę zakochaną w trafostacji....

Czyli Zlot, może rozkochać również :bigok

slawwoj - 2017-09-14, 14:42

Lepiejbym tego nie ujął :brawo
Andrzej 73 - 2017-09-14, 16:02

slawwoj napisał/a:
Są tacy którzy zasługują na to miano mając 40 lat.

To ja dzieciak jestem. Mając blisko 4 i pół dychy , zachowuję się jak dwudziestolatek.
Takim jak ja , to kampera nie powinni dawać do ręki. :nono

Widać Sławku , że ten zlot zrobił na Tobie wrażenie. :spoko

slawwoj - 2017-09-20, 18:59

No to kontynuuje

Jakby komuś było mało Elvisa (tak jak mi):

http://www.l-visshow.pl/pl/video/3/24.html