| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Grupa Hymer - Obrotowy Thetford C200
airgaston - 2011-04-14, 21:59 Temat postu: Obrotowy Thetford C200 Mam pytanie do posiadaczy powyższego modelu. Jaki jest wymiar kasety tzn szerokość i wysokość. Mam już w autku klapę rewizyjną ale nie wiem czy przejdzie przez nią kaseta. W dokumentacji podają wymiar klapy h=35cm szer=30cm a ja mam taką jak na foto. A u mnie jest te 35cm szerokości ale jest niżej.
WINNICZKI - 2011-04-14, 22:09
Obawiam się ,że nie wejdzie. Oryginał klapa bardziej idzie w kwadrat ,niż prostokąt
StasioiJola - 2011-04-14, 22:27
Tak Tomku ale kaseta bardziej idzie w prostokąt jak w kwadrat- przynajmniej w naszym kamperku!!!!!!!!!!
airgaston - 2011-04-14, 22:43
No właśnie o to mi chodzi. Teoretycznie jest co innego, ale praktycznie kaseta jest niższa i szersza. Jaki ma wymiar z natury?
StasioiJola - 2011-04-14, 22:48
Jak jutro dostanę się od strony ściany pod wiatą do kamperka to Ci podam wymiary!!!!!
Tadeusz - 2011-04-14, 22:52
Wymiary kasety Thetford - dł. 66 /szer. 26/ wys.26 cm.
Nowszy model jest krótszy, ale nie pamiętam tego wymiaru.
airgaston - 2011-04-15, 13:47
Chodzi mi o dwa wymiary zaznaczone na zdjęciu. Wysokość (bo moja klapa nie jest wysoka) i szerokość (bo jest szeroka) Nie mam kasety i nie mogę przymierzyć do klapy.
A zakup za kilkaset złotych a potem jeszcze konieczność wymiany klapy to mi się nie uśmiecha.
Wolałbym zmierzyć u kogoś i sprawdzic w Ludwiku, a nie kupować kota w worku
kimtop - 2011-04-15, 16:28
Szer.- 26cm
Wys.- 24,5cm
airgaston - 2011-04-18, 11:42
Dzięki Marku. Teraz już mogę kombinować.
TomekW - 2011-04-18, 12:57
airgaston, sprawdź, czy wyższa klapa nie będzie kolidowała ze szkieletem. Dawno temu Hymer nie przewidywał montażu kasetowych kibelków.
airgaston - 2011-04-18, 16:46
Tomku właśnie wiem o tym i chcę pozostać przy klapie którą mam. Jak kaseta nie przejdzie to zrobię inaczej. Kibelek zrobię wyjmowany i kasetę bedę wyciagał w środku. Obrotowy zajmuje mniej miejsca niż to co jest do tej pory.
P.S. zlokalizowałem rury z tyłu autka dokąd i gdzie wędrują. Zmieniaja średnicę na takie ok 5cm i podgrzewaja tylne łoże z dwóch stron. Sprawdziłem jak się śpi. Super ciepło.
Jak będę w Warce to cyknę foty.
TomekW - 2011-04-18, 23:34
| airgaston napisał/a: | | Kibelek zrobię wyjmowany i kasetę bedę wyciagał w środku |
... czyli praktycznie wracasz do punktu wyjścia. Oryginalnie był tam wstawiany kibelek przenośny, tak jak u mnie. Nie zajmuje dużo miejsca, ale wyprowadzanie kota przez środek kamperka jest co najmniej stresujące. Małe potknięcie i ...
Inna sprawa, że ciężko w tym miejscu zastosować coś innego, bo w zamontowaniu kasety przeszkadza nadkole. Taki już urok naszych Hymerków...
| airgaston napisał/a: | ...zlokalizowałem rury z tyłu autka dokąd i gdzie wędrują(...)
Jak będę w Warce to cyknę foty. |
Super; jak to mówią za oceanem, thanks from the mountain
cooper - 2011-04-19, 00:47
| TomekW napisał/a: | | wyprowadzanie kota przez środek kamperka jest co najmniej stresujące |
Może być mniej stresujące gdy ustali się kto w kamperku jest treserem KOTA, bo u mnie na przykład GARGAMEL
airgaston - 2011-04-19, 20:59
Teraz mam trzy kible, ten który jest w Ludwiku, obrotowy i mam w zapasie klasyka PP 365 nówkę. Coś zamontuje. Ale bez prucia sciany i demolki całej łazienki. Kupka tak samo wychodzi na różnym sprzęcie przepraszam
WINNICZKI - 2011-04-19, 21:05
Nie jestem pewien ,czy na obrotowym nie wychodzi bardziej w gwint (ciemny ).Nigdy nie robiłem w tym stylu (na obrotowo ).Jak już sie zdecydujesz to napisz który zamontowałeś, może odkupię pozostały Ci już nie potrzebny
janusz - 2011-10-15, 08:32
| Cytat: | | About it and I want to stay with the flap that I have. How to tape fails to do otherwise. I do removable cartridge Bede and pulled in the middle. Rotating takes up less space than what is to so far. |
Czy potrafi ktoś przetłumaczyć tekst na polski bo Google tłumacz nie radzi sobie z tym tekstem. Może kolega makmin21, pisze coś na temat a nie obraza nas
TomekW - 2011-10-15, 11:52
Wydaje mi się, że to jednak bot spamowy. Niby na temat, a jednak jakiś bełkot. To ustrojstwo chyba wyszukuje w forum hasło, np. "Thetford" albo "assistance" i wrzuca jakiś losowy tekst w temacie.
Tak naprawdę chodzi mu o te dwa linki w stopce.
Poza tym, na naszym forum chyba obowiązuje język polski?
janusz - 2011-10-15, 18:25
Zobaczymy co odpowie i czy coś jeszcze napisze. Jeżeli to nie sztuczna inteligencja to powinien coś napisać w tym temacie.
makmin21, udowodnij że nie jesteś robotem
|
|