Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Grupa Hymer - Obrotowy Thetford C200

airgaston - 2011-04-14, 21:59
Temat postu: Obrotowy Thetford C200
Mam pytanie do posiadaczy powyższego modelu. Jaki jest wymiar kasety tzn szerokość i wysokość. Mam już w autku klapę rewizyjną ale nie wiem czy przejdzie przez nią kaseta. W dokumentacji podają wymiar klapy h=35cm szer=30cm a ja mam taką jak na foto. A u mnie jest te 35cm szerokości ale jest niżej.
WINNICZKI - 2011-04-14, 22:09

Obawiam się ,że nie wejdzie. Oryginał klapa bardziej idzie w kwadrat ,niż prostokąt :spoko
StasioiJola - 2011-04-14, 22:27

Tak Tomku ale kaseta bardziej idzie w prostokąt jak w kwadrat- przynajmniej w naszym kamperku!!!!!!!!!! :szeroki_usmiech :spoko
airgaston - 2011-04-14, 22:43

No właśnie o to mi chodzi. Teoretycznie jest co innego, ale praktycznie kaseta jest niższa i szersza. Jaki ma wymiar z natury?
StasioiJola - 2011-04-14, 22:48

Jak jutro dostanę się od strony ściany pod wiatą do kamperka to Ci podam wymiary!!!!! :spoko
Tadeusz - 2011-04-14, 22:52

Wymiary kasety Thetford - dł. 66 /szer. 26/ wys.26 cm.

Nowszy model jest krótszy, ale nie pamiętam tego wymiaru.

airgaston - 2011-04-15, 13:47

Chodzi mi o dwa wymiary zaznaczone na zdjęciu. Wysokość (bo moja klapa nie jest wysoka) i szerokość (bo jest szeroka) Nie mam kasety i nie mogę przymierzyć do klapy.
A zakup za kilkaset złotych a potem jeszcze konieczność wymiany klapy to mi się nie uśmiecha.
Wolałbym zmierzyć u kogoś i sprawdzic w Ludwiku, a nie kupować kota w worku :mrgreen:

kimtop - 2011-04-15, 16:28

Szer.- 26cm
Wys.- 24,5cm

airgaston - 2011-04-18, 11:42

Dzięki Marku. Teraz już mogę kombinować. :szeroki_usmiech
TomekW - 2011-04-18, 12:57

airgaston, sprawdź, czy wyższa klapa nie będzie kolidowała ze szkieletem. Dawno temu Hymer nie przewidywał montażu kasetowych kibelków.
airgaston - 2011-04-18, 16:46

Tomku właśnie wiem o tym i chcę pozostać przy klapie którą mam. Jak kaseta nie przejdzie to zrobię inaczej. Kibelek zrobię wyjmowany i kasetę bedę wyciagał w środku. Obrotowy zajmuje mniej miejsca niż to co jest do tej pory.
P.S. zlokalizowałem rury z tyłu autka dokąd i gdzie wędrują. Zmieniaja średnicę na takie ok 5cm i podgrzewaja tylne łoże z dwóch stron. Sprawdziłem jak się śpi. Super ciepło.
Jak będę w Warce to cyknę foty.

TomekW - 2011-04-18, 23:34

airgaston napisał/a:
Kibelek zrobię wyjmowany i kasetę bedę wyciagał w środku

... czyli praktycznie wracasz do punktu wyjścia. Oryginalnie był tam wstawiany kibelek przenośny, tak jak u mnie. Nie zajmuje dużo miejsca, ale wyprowadzanie kota przez środek kamperka jest co najmniej stresujące. Małe potknięcie i ... :klnie: :help: :mop2 :czacha :zastrzelic :gwm

Inna sprawa, że ciężko w tym miejscu zastosować coś innego, bo w zamontowaniu kasety przeszkadza nadkole. Taki już urok naszych Hymerków...

airgaston napisał/a:
...zlokalizowałem rury z tyłu autka dokąd i gdzie wędrują(...)
Jak będę w Warce to cyknę foty.

Super; jak to mówią za oceanem, thanks from the mountain :mrgreen:

cooper - 2011-04-19, 00:47

TomekW napisał/a:
wyprowadzanie kota przez środek kamperka jest co najmniej stresujące

Może być mniej stresujące gdy ustali się kto w kamperku jest treserem KOTA, bo u mnie na przykład GARGAMEL :haha:

airgaston - 2011-04-19, 20:59

Teraz mam trzy kible, ten który jest w Ludwiku, obrotowy i mam w zapasie klasyka PP 365 nówkę. Coś zamontuje. Ale bez prucia sciany i demolki całej łazienki. Kupka tak samo wychodzi na różnym sprzęcie :diabelski_usmiech przepraszam :szeroki_usmiech
WINNICZKI - 2011-04-19, 21:05

Nie jestem pewien ,czy na obrotowym nie wychodzi bardziej w gwint (ciemny ).Nigdy nie robiłem w tym stylu (na obrotowo ).Jak już sie zdecydujesz to napisz który zamontowałeś, może odkupię pozostały Ci już nie potrzebny :spoko
janusz - 2011-10-15, 08:32

Cytat:
About it and I want to stay with the flap that I have. How to tape fails to do otherwise. I do removable cartridge Bede and pulled in the middle. Rotating takes up less space than what is to so far.

Czy potrafi ktoś przetłumaczyć tekst na polski bo Google tłumacz nie radzi sobie z tym tekstem. Może kolega makmin21, pisze coś na temat a nie obraza nas :spoko

TomekW - 2011-10-15, 11:52

Wydaje mi się, że to jednak bot spamowy. Niby na temat, a jednak jakiś bełkot. To ustrojstwo chyba wyszukuje w forum hasło, np. "Thetford" albo "assistance" i wrzuca jakiś losowy tekst w temacie.
Tak naprawdę chodzi mu o te dwa linki w stopce.

Poza tym, na naszym forum chyba obowiązuje język polski?

janusz - 2011-10-15, 18:25

Zobaczymy co odpowie i czy coś jeszcze napisze. Jeżeli to nie sztuczna inteligencja to powinien coś napisać w tym temacie.
makmin21, udowodnij że nie jesteś robotem :roll: