| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Miejsca Przyjazne Kamperowiczom - Camping ,,Szekla,,koło Giżycka
Bogusław i Ewa - 2011-08-31, 11:47 Temat postu: Camping ,,Szekla,,koło Giżycka Camping znajduje się w m.Strzelce koło Giżycka.Był tam w tym roku zlot PL-CZ.Miło mi poinformować że Camperteam jest tam ciągle mile widziany.Pani właścicielka utrzymuje dla nas stałą cenę to jest 30zł za kampera z prądem bez względu na ilość osób.Prysznice,zrzut wody i fekalii oraz czysta woda bezpłatnie.Polecam
BŁĘKITNY Team - 2011-08-31, 13:36
Dołączmy się z poleceniem.
Mieliśmy okazję być w towarzystwie Ewy i Bogusława, Cacków i Wałęsów. Dzięki za mile spędzony czas
Dodać należy że jest nad brzegiem jeziora ma małą ładną plażę, pomost w wygodnym wyjściem z wody i co ważne dla dzieci jest płytka plaża.
Pozdrawiam
Tomasz
lepciak - 2011-08-31, 15:42
Bogusław i Ewa | Cytat: | | Pani właścicielka utrzymuje dla nas stałą cenę to jest 30zł za kampera z prądem bez względu na ilość osób. |
Informacja niezbyt ścisła. Byłem tam podczas pamiętnego pierwszego zlotu PL-CZ i jako samotny i uroczy starszy pan zostałem wyceniony przez gospodynię na 10 zł/doba brutto.
Tadeusz - 2011-08-31, 21:11
Właśnie opuściliśmy naszą pustelnię i znów dotarliśmy do Strzelec na "Szeklę".
Jesteśmy już po kąpieli. Na kempingu pusto, cicho, zielono. Pogoda cudna.
Żeglowało się fantastycznie, bo wiało 13 m/s czyli 4 B.
Nareszcie mogę wejść na forum po bardzo długiej przerwie. Na "Szekli" także internet świetnie fruwa.
Jutro mamy jakby kontynuację zlotu czesko-polskiego. Przybywa do nas czterech Kolegów Czechów, wypożyczają jacht w Bogaczewie i razem będziemy żeglować.
Tak oto nasze spotkanie lipcowe zaowocowało.
sebacze - 2011-09-07, 22:01
Na wstepie bardzo dziekuję Bogusław i Ewa, za wskazanie tego cudownego miejsca . Poznaliśmy wielu wspaniałych ludzi. Był to nasz pierwszy wyjazd pełen emocji i nieoczekiwanych zdarzeń. Jest nam mało, za mało tych wspaniałych wspomnień. Napewno tam wrócimy.
Teraz wybieramy sie w ten wekend do Zielenina
Do zobaczenia
Tadeusz - 2011-09-07, 22:40
Sebastianie, to było bardzo miłe spotkanie.
Szkoda, że silny wiatr uniemożliwił żeglowanie z dziećmi, ale co się odwlecze to nie uciecze.
Oto fotki, wspomnienie naszego wspólnego pobytu na SZEKLI.
Pozdrowienia dla Ady.
gryz3k - 2012-09-02, 22:36
Byliśmy w te wakacje dwukrotnie na Szekli. Fajne miejsce. Przyjemna atmosfera, super cena.
Polecam osobom, które chcą popływać sobie po Mazurach. Zestaw kamper, 2 dorosłych, 1 dziecko oraz motorówka przy kei wychodziło mi znacznie taniej niż w wielu miejscach samo miejsce dla motorówki.
matro - 2012-09-03, 15:09
| gryz3k napisał/a: | Byliśmy w te wakacje dwukrotnie na Szekli. Fajne miejsce. Przyjemna atmosfera, super cena.
Polecam osobom, które chcą popływać sobie po Mazurach. Zestaw kamper, 2 dorosłych, 1 dziecko oraz motorówka przy kei wychodziło mi znacznie taniej niż w wielu miejscach samo miejsce dla motorówki. |
...tzn. ile wychodzi taki "zestaw" i 2+2 ?
gryz3k - 2012-09-03, 16:07
To takie trochę uznaniowe jest, cennika nie ma. Pierwszy raz płaciliśmy po 30 pln za dobę z prądem, drugim razem trochę mniej. Warto powołać się na CT. Wiem, że otwarci są do końca września. Luksusów nie ma, ale nad samym Niegocinem i jest wszystko co potrzeba.
mafik - 2018-02-11, 14:23
Odświeże trochę wątek, czy jest tam gdzie zeslipować łódź, czy trzeba w Giżycku?
MAWI - 2018-02-11, 14:35
Jest. Ale zależy jaką?
marian.marian - 2018-02-11, 18:05
Spokojnie zeslipujesz i nawet zaparkujesz przy pomoście. Popatrz ma galerię http://campingszekla.pl/atrakcje.html
mafik - 2018-02-11, 20:01
Parkować nie musze przy pomoście (przynajmniej nie kamperem, łódkę już tak lub przy linii brzegowej). Na zdjęciach slipu nie widzę, chyba że ten piaszczysty, ale to nie dla mnie, napisałam maila do właścicieli cempingu, czekam na odzew. Prawdopodobnie majówka będzie, jak się wszystko ułoży grana. Już mam ambitne plany na podbój Mazur...
kimtop - 2018-02-11, 20:09
Jeśli slip piaszczysty nie dla Ciebie że względu na samochód,to właściciel kempingu zeslipuje swoim samochodem
Qcyk - 2018-02-11, 21:19
Slip jest od zeszłego roku przebudowany. Bez problemu można korzystać. Właściciel ma Land Rovera może pomóc jak nie masz napędu 4x4. To bardzo przyjazny kemping. Byłem w zeszłym roku kamperem i pływadłem :-) Polecam.
Tadeusz - 2018-02-11, 21:21
Ja też tam byłem.
Wojciechu - 2018-02-11, 23:17
... i ja byłem. Przyjazne miejsce i te wschody słońca na przestrzał jeziora nad Giżyckiem. Klimaty,wakacje itd - już niedługo
jerry Gdansk - 2018-08-18, 16:41
To i my dzięki Waszym pozytywnym opinią odwiedziliśmy Szeklę. Warunki dobre, nowa Tawerna jedzenie dobre, sanitariaty w Tawernie nowe są i stare łazienki .Oczywiście sympatyczna Pani na hasło Camperteam udzieliła zniżki. Kamper, prąd 2 osoby 45 zł doba. Mamy 2 pieski za które nie płaciliśmy. Miejsce godne polecenia. Pozostaniemy tu jeszcze z parę dni i dalej na Mazury.
Pozdrawiamy i do zobaczenia na szlaku.
Mazur - 2022-07-14, 08:33
Planujemy zawitać w przyszłym tygodniu na Szeklę na 2-3 dni bo chcemy popływać trochę po jeziorach i zajrzeć w "stare miejsca". Jest ktoś może na Szekli lub w okolicy? Jakie są obłożenia miejscówek w tym roku na Mazurach ?
p.s.A może ktoś ma w pamięci sprawdzony czarter małej motorówki 40-100 KM w przyzwoitej cenie ? Znalazłem w okolicy kilka ofert na OLX , ale co z polecenia to z polecenia
kimtop - 2022-07-14, 17:31
| Mazur napisał/a: | | Jakie są obłożenia miejscówek w tym roku na Mazurach ? |
"Dobra zmiana" zrobiła zrobiła że na Mazurach luz
|
|