|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Skandynawia - Skandynawia - targi turystyczne w Warszawie
bogdanpiotr - 2012-01-28, 22:19 Temat postu: Skandynawia - targi turystyczne w Warszawie W dniach 27-29. stycznia 2012 roku w Warszawie przy ul. Prądzyńskiego 12 w Centrum EXPO odbywają się targi turystyczne. Są przedstawiciele z branży turystycznej takich krajów jak Niemcy, Francja, Włochy, Hiszpania, Maroko, Tunezja, Turcja, Egipt, itd..
Brakuje przedstawicieli branży turystycznej ze Skandynawii, szczególnie brak Norwegów. Czy są ślepi?. Setki, może tysiące Polaków rocznie odwiedza Norwegię, Finlandię, Szwecję i Danię.
Na targach byli pracownicy właścicieli kampingów, nawet 2,3 kampingów z Włoch.
Szkoda, że brak zainteresowania ze strony Skandynawów turystami z Polski.
WHITEandRED - 2012-01-29, 09:33
janusz - 2012-01-29, 10:10
WHITEandRED napisał/a: | Jak widać z powyższego zestawienia Polski nie ma w czołówce dziesięciu państw z których najwięcej ludzi odwiedza Norwegię, może Norwegowie wiedzą co robią?, nie angażując się w nasze targi turystyczne? |
A może właśnie dla tego nie ma Polski na liście bo Skandynawowie nie angażują się.
Skorpion - 2012-01-29, 12:03
A ja tak mysle ,ze nadal skandynawowie uwazaja nasz kraj za czesc rosji
WHITEandRED - 2012-01-29, 15:23
aga_1004 - 2012-01-31, 16:15
Nasi znajomi potępiają ,ale zrozumieć nie mogą dlaczego My tylko o Skandynawii ;Jak mamy zaplanować wakacje,kierunek Północ jest jedynie słuszny.
I tak na spore grono ludzi z naszego otoczenia tylko jedna rodzina wybrała się do Norwegii.
darboch - 2012-01-31, 16:33
aga_1004, i tak trzymać
....poprostu statystyki obejmują podrózujących a nie pracujących bo w tym przypadku bylibyśmy w czołówce
WHITEandRED - 2012-01-31, 18:12
darboch - 2012-02-01, 13:51
Jak zawsze masz rację
bogdanpiotr - 2012-02-01, 14:43 Temat postu: Skandynawia - targi turystyczne we Wrocławiu Okazuje się, że Międzynarodowe Targi Turystyczne to objazdowa impreza po Polsce. W ten piątek, sobotę i niedzielę będą gościli we Wrocławiu.
andi at - 2012-02-25, 22:52
WHITEandRED napisał/a: | Norwegowie jak i inne kraje prowadzą swoje statystyki, obejmuja one również turystykę. Znalazłem dane mówiące o ilości turystów odwiedzających Norwegię z podziałem na kraje, wygląda to tak;
-Szwecja
-Niemcy
-Dania
-Wielka Brytania
-Holandia
-USA
-Francja
-Włochy
-Hiszpania
-Japonia
-Rosja
chodzi tu o takich przybyszów, którzy spędzaja w Norwegii więcej niż jeden dzien. Jak widać z powyższego zestawienia Polski nie ma w czołówce dziesięciu państw z których najwięcej ludzi odwiedza Norwegię, może Norwegowie wiedzą co robią?, nie angażując się w nasze targi turystyczne? |
w wiedniu sa targi samochodowe +turystyczne i jeste na nich co roku
interesuje mnie turystyka i w tym roku juz tez byly
no i co skandynawi tez nie bylo,albo tyciu tyciu
nie wiem co jest grane
bogdanpiotr - 2012-02-27, 13:54 Temat postu: Skandynawia - targi turystyczne Wydaje się, że organizacje turystyczne ze Skandynawii mają wypracowane kierunki działania, które przynoszą im optymalne korzyści. Niestety turyści z Polski są dla nich miłą egzotyką. Odczuwałem to w czasie zeszłorocznej trasy po Skandynawii. W Finlandii pracownik recepcji na kempingu zapytał mnie czy jestem z Niemiec, gdy się dowiedział, że z Polski zrobił się przyjacielski. Tak samo było w Norwegii, byli bardzo uprzejmi i coś miłego dodawali o Polsce, chwalili się znajomością kilku wyrazów w języku polskim i to wszystko mimo dużej liczby Polaków zamieszkujących i pracujących w Norwegii. Skandynawia jest dla nas atrakcyjna bo to jest kraina z innej bajki, łącznie z jej mieszkańcami.
YAN - 2012-02-27, 15:49
Na http://www.wiatriwoda.pl/ stoiska będzie miała Ambasada Norwegii .
bogdanpiotr - 2012-02-27, 16:52 Temat postu: Skandynawia - targi turystyczne w Warszawie Dzięki, muszę się wybrać.
darboch - 2012-02-28, 10:42
Widać, że nie może się już na niego doczekać
bogdanpiotr - 2012-02-28, 11:05 Temat postu: Skandynawia - targi turystyczne [quote="darboch"]"Widać, że nie może się już na niego doczekać " W tym miejscu w Oslo stoją dwa prawie identyczne pomniki matki z dziećmi czekającej na męża i ojca wracającego z połowów. Taką wersję słyszałem od spotkanego w Oslo naszego rodaka, którego spotkałem zaraz po wyjściu z kampera przed ratuszem w Oslo. Nie jestem pewien czy to jest wersja prawdziwa. Zagadką dla mnie jest "instalacja" kobiety kuso odzianej na pierwszym zdjęciu. Nie jestem pewien czy się nie zagalopowałem przedstawiając te zdjęcia jako wsparcie tezy, że Norwegowie są z innej "bajki".
WHITEandRED - 2012-02-28, 12:23
bogdanpiotr - 2012-02-28, 14:30 Temat postu: Skandynawia - targi turystyczne Tak masz rację. Norwegowie są bardzo praktyczni. Jak wcześniej pozwoliłem sobie napisać są z "innej bajki" i z inną "kasą". Może kiedyś zawitają i do nas ich firmy z ofertą turystyczną. Te dwa pomniki kobiet z dziećmi przedstawiają jakiś symbol. Może oczekiwanie, może i to co powiedział mi spotkany w Oslo Polak. Przedstawił się jako artysta i architekt. Mieszka już w Oslo od dawna. Nie mogę zrozumieć co ma przedstawiać ta babeczka odziana tylko w kapelusik i pantofelki i postawiona na jednym z placów w Oslo. Podziwiam kraje skandynawskie, szczególnie Szwecję, gdzie spędziłem swego czasu przeszło dwa lata. To jest inny świat, inna bajka.
Serdecznie pozdrawiam z Warszawy (-1 C)
|
|