Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Bezpieczeństwo - Zabezpieczenie kampera

maciej1900 - 2012-09-20, 13:30
Temat postu: Zabezpieczenie kampera
Będąc w Warszawie na kempingu moją uwagę zwrócił pewien kamper...czym się wyróżniał? zabezpieczeniem!!! Oprócz tego co na zdjęciach właściciel uruchamiał jeszcze alarm elektroniczny. Nie wiem co anglikowi nagadali przed wyjazdem do Polski, ale to chyba przesada!
Brat - 2012-09-20, 14:01

Ale o co Ci chodzi ? Ładne takie te kraty i belki ... takie ... hamerykańskie ... :lol:
makdrajwer - 2012-09-20, 16:57

A może w środku teściową zostawił ?
Fux - 2012-09-20, 17:21

Pewnie we Włoszech jeszcze nie byli i na Lazurowym Wybrzeżu.
Znam opowieści kolegi z LKW, który opowiadał, że łańcuch wewnątrz to żadne czary...

silny - 2012-09-20, 19:13

przykre w sumie ze tak nas oceniaja na swiecie :(
SlawekEwa - 2012-09-20, 19:53

maluch napisał/a:
Na parkingu zobaczyłem Hiszpanów ......

Też dobre, ja to mam ze stali żebrowanej 12mm :bajer

Tadeusz - 2012-09-20, 20:01

majsterek napisał/a:

Kochani, to nie o nas im chodziło. :ok

Aby do nas dojechać musieli przejechać przez Francję, Belgię, Niemcy, a Hiszpanie być może przez jeszcze inne kraje..

Z Hiszpanami sprawa jest zupełnie oczywista - tak niebezpiecznie jak w Katalonii to chyba nie jest nigdzie w Europie.

Zresztą na naszym forum wiele było pomysłów podobnych, a właściwie identycznych.

:spoko

SlawekEwa - 2012-09-21, 06:17

Tadeusz napisał/a:
tak niebezpiecznie jak w Katalonii to chyba nie jest nigdzie w Europie.

Tadziu nie strasz :zimno Teraz tam jest nasz @ndrzej :spoko

maciej1900 - 2012-09-21, 08:02

maluch napisał/a:
Na parkingu zobaczyłem Hiszpanów ......

to zabezpieczenie jest raczej nie przed włamaniem itd, ale przed kradzieżą na żywca. Wpuszczają gaz usypiający do środka, śpimy sobie słodko, a jak się obudzimy to czeka nas przykra niespodzianka. Kierowców tirów w ten sposób okradają i znam ten temat

janusz - 2012-09-21, 09:14

SlawekEwa napisał/a:
Tadziu nie strasz :zimno Teraz tam jest nasz @ndrzej :spoko

I dla tego jest niebezpiecznie, dobra żartowałem :oops:

HONORATA I MACIEJ - 2012-09-21, 23:07

majsterek napisał/a:

a jak mają nas oceniać po dostarczeniu takich informacji :ok http://www.wiadomosci24.p...dli_243705.html

gryz3k - 2012-09-21, 23:43

Tak, na pewno montował te kraty i sztaby na wyjazd do Polski :gwm Po przyjeździe do siebie szybciutko zdejmuje. Myślę, że to znowu nadze Polskie kompleksy podsuwają pomysły, że oni tak tylko u nas. To jest najprawdopodobniej ich stałe zabezpieczenie. Widziałem we Francji na campingu kampery z włączonym alarmem na noc i nikogo to nie dziwiło :spoko
silny - 2012-09-22, 07:04

nie jestem globtroterem ale wiem co w trawie piszczy bo interesuje sie na bierzaco ale wezcie statystycznego polaka i kazcie mu jechac do rosji to powie ze to niebezpieczne, bo juz nie wruci :roll:

tak to ze stereotypami juz jest :-/

Fux - 2012-09-22, 07:09

majsterek, a Ty językiem polskim władasz? :?
Fux - 2012-09-22, 11:26

majsterek napisał/a:
nie jestem globtroterem ale wiem co w trawie piszczy bo interesuje sie na bierzaco ale wezcie statystycznego polaka i kazcie mu jechac do rosji to powie ze to niebezpieczne, bo juz nie wruci :roll:

tak to ze stereotypami juz jest :-/

Mówisz, masz...

http://www.youtube.com/wa...d&v=TKEYkxirVVY

silny - 2012-09-22, 13:39

wladam jezykiem polskim ale nie ortograficznie :-P
no i przynajmniej nie jestem jakims przemadrzalym dziadem :evil:

Fux - 2012-09-22, 14:09

majsterek napisał/a:
wladam jezykiem polskim ale nie ortograficznie

To widać... :roll:
Resztę wycieczek sobie podaruj, bo chwały Ci nie przyniosą...

silny - 2012-09-22, 17:47

fux ,czlowieku o co ci chodzi , zawsze sa gdzies lepsi jak tego nie rozumiesz to twoja sprawa .
liceum i studia skonczylem tylko dlatego ze z fizyki , chemi i innych scislych mialem 5-tki i 6-tki a mimo to jak ktos brednie pisze sakramenckie na tematy o ktorych g...o wie to sie nie nabijam

WINNICZKI - 2012-09-22, 18:24

jeden bandzior uciekł radiowozem, a drugi pieszo. Tu bym raczej dopatrywał się krytyki policji niemieckiej ,niż narzekania na polaków. Jaka łajza policyjna zostawia kluczyki w stacyjce. :haha: :haha:
Fux - 2012-09-22, 19:00

majsterek, z tej złej strony już się zaprezentowałeś, sypiąc wyzwiskami.
Może teraz czas na tą dobrą...

EOT.

Remistenes - 2012-09-22, 19:21

makdrajwer napisał/a:
A może w środku teściową zostawił ?

Raczej kilka potrzasków na niedźwiedzie :mrgreen:

Swoją drogą - lepiej zapobiegać niż likwidować skutki - przypadkowy złodziejaszek prawdopodobnie wybierze łatwiejszy łup. Dla recydywy - to nie będzie przeszkodą.

Pamiętam jak zgubiłem klucz od mocnej kraty w oknie zamykanej na solidną, jak mi się zdawało, kłódę. Tatuowanym panom, co przyszli wstawić nowe okno śpieszyło się. Przyłożyli więc do kłódki łomik tak umiejętnie, JEDNO uderzenie solidnym młotem... i było po kłódce :bigok
A motochatka to tylko drewno, dykta... :bajer

Na szybach i drzwiach warto przynajmniej nakleić stosowne naklejki z napisami ALARM ))))
i obrazkiem niedźwiedzia w potrzasku - może być tak samo skuteczne jak krata, a tańsze.
Czujka ruchu i wyjec w środku + magnetofon uruchamiany w alkowie z solidną wiązanką głosu "obudzonego ze snu" właściciela - też warto mieć na intruza, któremu skróci się tak czas penetracji wnętrza.

Fux - 2012-09-22, 19:34

Najgorsze jest to, że najprzemyślniejsze zabezpieczenie nikogo, zdesperowanego nie powstrzyma.
Słyszę o montowanych fabrycznie skarbczykach, etc.
Myślę, je jednak najbezpieczniejsze jest unikanie przygodnego parkowania poza szlakami lub odpuszczanie krajów „dziwnych".
To z kolei kłóci się z filozofia swobodnego przemieszczania się...

HONORATA I MACIEJ - 2012-09-22, 20:01

WINNICZKI napisał/a:
jeden bandzior uciekł radiowozem, a drugi pieszo. Tu bym raczej dopatrywał się krytyki policji niemieckiej ,niż narzekania na polaków. Jaka łajza policyjna zostawia kluczyki w stacyjce. :haha: :haha:

Mówiąc(pisząc) o postrzeganiu Polaków,nie chodziło mi o prace policji niemieckiej,a o to ,że tylko w ciągu jednego dnia,podczas próby przeprowadzenia tylko dwóch kontroli drogowych,ujawniono PIĘĆ kradzionych pojazdów.(o kluczykach nikt nie pisał czy były w stacyjce)

WINNICZKI - 2012-09-22, 20:21

HONORATA I MACIEJ napisał/a:
,ujawniono PIĘĆ kradzionych pojazdów
Polacy jechali,a kradli Turcy lub inna nacja. Nie zawsze złapanie kogoś za kierownicą swiadczy o tym ,że to on kradł. Jak ktoś chce zniesławić dany naród to każda informacja jest dobra,po głębszym zastanowieniu ,już nie wszystko jest takie oczywiste. :spoko
Endi - 2012-09-22, 22:20

A co tu odwracać kota ogonem, gdyby nie był złodziejem to by się zatrzymał i nie uciekał.

Poza tym Tomku, bardzo przepraszam ale wyrażenie ...łajza policyjna :? / w domyśle - niemiecka / to delikatnie mówiąc - nieeleganckie określenie i to jest dla mnie - oczywiste.

WINNICZKI - 2012-09-22, 22:38

Endi, Endi, Żaden policjant nie może zostawiać kluczyków w samochodzie ,nie zabezpieczonej broni ,radiostacji bez nadzoru itp.Jak to zrobi to trudno łagodniej to nazwać. Ale jeżeli Cię uraziłem to przepraszam.Dla mnie to określenie jest raczej z gatunku żartobliwego niż obraźliwego.Ale każdy ma prawo odbierać to na swój sposób. :spoko
Endi - 2012-09-22, 23:05

WINNICZKI napisał/a:
...Żaden policjant nie może zostawiać kluczyków w samochodzie

Podobnie jak każdy użytkownik drogi :) Młody, niedoświadczony...zapewne za wykroczenie dostał - mandat :szeroki_usmiech

WINNICZKI napisał/a:
...Ale jeżeli Cię uraziłem to przepraszam. Dla mnie to określenie jest raczej z gatunku żartobliwego niż obraźliwego...

Wcale tu, o moją obrazę nie chodzi :) To, że Ty żartowniś jesteś to doskonale wiem ale czy wszyscy ? :spoko