NatiMario - 2013-03-30, 14:38 Temat postu: ChorwacjaWitam, mamy mały problem, zazwyczaj podróżujemy sami. w tym roku namówiła Nas rodzina na wspólny wypad. Mógłby ktoś Nam polecić miejsca typowo rodzinne w rejonie Istrii-Rovinj, Pula, najlepiej z jakimiś placami zabaw?
Z góry dziękujemy za pomocIAAN - 2013-03-30, 14:53 byłem 2 razy na camp polari
N45*03'48.19"
E13*40'29.67
według mnie jest super do Rovinj jakieś 5 km spacerkiem nad morzem lub rowerem jest scieżka rowerowaAndrzej 73 - 2013-03-30, 17:20 W ubiegłym roku byliśmy na Park Umag. Kempingi zawsze dobieramy pod dzieci.
Poniżej masz filmik.
IAAN - 2013-03-30, 18:59 zapomniałem o umag ale z umag do miasta chyba jest troche daleko i wydaje mi się że umag jest drogim campingiem kiedyś za noc w 5 osób płaciliśmy 71 euro
jeszcze jest zielona lagunaNatiMario - 2013-03-30, 19:33 dziękuję bardzo obydwa kamperowiska są wspaniałe a odległości to nie problem zawsze jest motorówka i skuterek w pogotowiu + trzeźwy kierowca
jeszcze tylko muszę znaleźć coś nad Balatonem (póki co nikt mi nie pomaga w wątku Węgry) i będzie komplet dyha - 2013-03-30, 21:31 Jeżeli z dzieciakami to polecam camping Biela Uvala w Poreću.
http://lagunaporec.com/sp...ng-bijela-uvala
Byliśmy tam w 2011r.Super warunki na miejscu market, knajpki,basen dla dzieciaków,plac zabaw.Jak się rozstawisz w sektorze "G" będziesz miał blisko do łagodnej żwirkowej plaży.
Fajna ścieszka rowerowa prowadząca do pobliskiego targu rybnego w Funtanie. No i piękny Poreć ,niedaleki Vrsar z widokami że "pękają oczy"
A...wieczorem zachód słońca z lampką wina kupionego od tubylców, ech....pięknie jak sobie wspomnę.To pierwszy camping do którego obiecaliśmy sobie wrócić.poptek - 2014-07-05, 17:31 Mam pytanie, czy ktoś może polecić fajny kamping blisko Sibernika? Będę wdzięczny za informacje.Fux - 2014-07-05, 18:50 https://goo.gl/maps/gDsHq
Zablace-kameralnie pod drzewami.
Troszkę na południe na bogato Solaris.poptek - 2014-07-07, 08:19 Dzięki za pomoc. Rodzinka - 2015-06-23, 08:24 Dzień dobry Doradźcie mi proszę którędy jechać do Chorwacji? Gdzie taniej , fajniej i wygodniej? Dodam, że jedziemy z dziećmi i pieskiem. Jedziemy pierwszy raz tak daleko i zastanawiam się na co zwrócić uwagę Johny_Walker - 2015-06-23, 16:40 Na pogodę. Od trzech lat jest delikatnie mówiąc inna...Rodzinka - 2015-06-24, 11:27 Johny Walker to do mnie z ta pogodą? tu chyba nie bardzo mam wpływ. Pytałam raczej o trasę jaką ktoś może polecić. Nie dokładnie oczywiście , raczej chodzi mi o to co polecacie po drodze.Johny_Walker - 2015-06-24, 11:39 No to polecam olać autostrady i jechać wzdłuż wybrzeża tak długo na ile czasu starczy.mirczek - 2015-06-27, 12:45 Wybrzeżem bardzo dobrze się jedzie i można znaleźć tak z drogi fajne miejsca postojowe! Polecam bo mieć dla siebie całą zatoczkę to chyba tylko w Chorwacji możliwe maciejkama - 2015-07-05, 22:59 Ten kraj jest moim zdaniem jednym z lepszych do camperowej turystyki w Europie bo jest jeszcze dość dużo dzikich miejsc, a i campingi w miare tanie. Do tego ta woda, i te widoki!!frape - 2015-07-06, 16:13 ale, że w Chorwacji dzikie i pewnie jeszcze puste miejscówki?? to ja poproszę o namiary
Dla mnie Chorwacja jest campingowa - nie camperowaOMEGA - 2015-07-06, 16:23 Popieram " frape" i w dodatku już nie jest tania, to było KIEDYŚ. Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-07-07, 11:01 Popieram powyższych.W lutym były miejscówki na dziko calkiem fajne,ale już nasypywali ten ostry kamien.widoki i owszem,woda tez urokliwa.Co do tem.wody to bywa róznie raz zupa,a byliśmy przed Caftatem,za Dubrownikiem i taki był zimny prąd ze az cierpło ciało.Zqakupy nawet w Lidlu droższe niż w Grecji i Włoszech.Lata temu,będac na kwaterach,sprawdzajac ceny drożej było na kempingu.Barbara ps.myśle ze na wyspach luźniej KulkiDwie - 2015-07-08, 08:44
Zbigniew Muzyk napisał/a:
myśle ze na wyspach luźniej
Nie jest luźniej
Nawet poza sezonem (zwłaszcza we wrześniu) chorwackie wyspy są znacznie bardziej oblegane niż greckie - oprócz tych mega popularnych typu Santorini, Rodos, Mykonos itp - na innych pustki, luz i sielanka aniasteczko@wp.pl - 2016-08-11, 13:10 Witam poraz pierwszy wybieramy sie na wakacje camperem na Chorwację i to w dodatku z dziećmi , napiszcie gdzie warto jechać żey dzieciaki miały zabawe a my wypoczynek tzn na jaki camping , czy trzeba rezerwować wcześniej czy nie i co musze wiedzieć wybierajac sie w podróż , bardzo dziękuje za informacje aaa dodam że wyruszamy z KrakowaMAWI - 2016-08-11, 18:21 Też Cię witamy na forum aniasteczko@wp.pl. silny - 2017-07-02, 10:46 Napiszcie proszę ile - jadąc w miarę przepisowo- jedzie się kamperem na Croatie
Miałem nie jechać bo samochód nie przetestowany ale jak patrze na pogode to raczej nie ma na co w polsce czekać
Osobowym to inna bajka ale skoro już jest kamper pełną gębą to czemu nie.
Ciekawią mnie 2 sprawy
-czy dam rade na raz jak osobowym
-czy zawsze znajdzie się miejsce na kempingu w szczycie sezonu nie rezerwując czyli jadąc w tzw ciemno Rav - 2017-07-02, 10:55 Czy dasz radę na raz?
Nie znam Twoich możliwości, ale teoretycznie gdzieś na Istrię możesz dać radę. Ja osobiście odradzałbym jednak robić tę odległość "na strzała" i proponowałbym jakiś nocleg pod drodze. Na luzie dolecisz w ciągu 1 dnia do Wiednia, a co więcej dasz radę ...?
Odnośnie kempingów...
Zawsze coś, gdzieś się znajdzie ale w sezonie bywa ciężkawo - np. zajechałem w zeszłym roku na Solarisa ok. godz. 16:00 (duży kemping, pewnie z 600-800 parceli) i .... były 2 ostatnie miejsca. Licz się po prostu z tym, że awaryjnie przejedziesz na kolejny kemping.Bajaga - 2017-07-02, 11:24
Rav napisał/a:
Czy dasz radę na raz?
Nie znam Twoich możliwości, ale teoretycznie gdzieś na Istrię możesz dać radę. Ja osobiście odradzałbym jednak robić tę odległość "na strzała" i proponowałbym jakiś nocleg pod drodze..
Właśnie po to jest kamper by się przespać. Kiedyś osobówką zrobiłem Chorwację "na strzała " ale była to żadna przyjemność i jeszcze kolejnego dnia nie byłem wypoczęty. Polecam jechać dokąd jest jeszcze dobry refleks a potem, w najtrudniejszych godzinach czyli między 1 a 4 kimnąć sobie ze 3 godzinki, potem kawka i człowiek jak nowy.Powsinogi - 2017-07-02, 11:42 My z Opola na środkową Dalmację w okolice Zadaru jeździliśmy ok. 15-16 godzin.
4 razy Dacią Duster i sporawą przyczepa, a rok temu już kamper.
Przepisowo jechaliśmy
Wyjazd ok. 2-3 rano, małe spanko dla kierowcy w południe dla odnowienia sił (ok. 1-1,5 h).
Mamy szczęście w tym kierunku - na południu Polski mieszkamy MAWI - 2017-07-02, 12:41 W tym roku kamperem zgodnie z przepisami .Kierunek Kutno- wyspa Murter. W tamtą stronę jadąc przez Austrię .Dojechałem prawie do granicy ze Słowenią. Potem spanie I dalej .Razem 1400 km. a z powrotem na raz .Tak czy owak jazdy ok 16 godzin. Na raz można. Ale po co?silny - 2017-07-02, 12:53 Osobowym , dość dynamicznie 12 h , kamperem muszę więc zrezygnować bo nie będę się tłukł 2 dni tam i dwa dni nazad
Chciałem trochę niżej w okolice Splitu więc jeszcze dalej/dłużej
Więcej jak 8-10 dni na raz to nie mogę sobie pozwolić liczyłem na polske bo mogę sobie zarywać co tydzień np .piątek ,wekend i poniedziałek ale zasadniczo 3-4 dni w tygodniu muszę być na miejscu....
Szkoda , może jeszcze ktoś napisze czy jakbym na hura popędził osobowym to trudno będzie o kwatere blizko morza -coś jak Władysławowo w szczycie sezonu czy raczej przy odrobinie łażenia bez problemu coś będzie