Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nasze opinie i pytania, - Ciechocinek

salut - 2013-05-12, 12:24
Temat postu: Ciechocinek
Witam
W Ciechocinku trafiliśmy na huczne otwarcie nowego campingu. Przy okazji odbywał się tam Halcamp Rally 2013.
http://www.polskicaravani...otowo-kamperowe
Lokalizacja super, standard też. Niestety nikt nie był w stanie podać nam cen jakie będą obowiązywać na campingu. Przed campingiem olbrzymi parking i pachnące nowością toalety.
:spoko :spoko

EwaMarek - 2013-05-12, 12:47

w którym miejscu jest ten kemping?

byłem kilka tygodni temu ale nic takiego nie widziałem :-/

EwaMarek - 2013-05-12, 12:49

znalazłem :-)
http://www.miastociechoci...jowej,1423.html

tam był taki dziwny parking nieznanego przeznaczenia... a teraz taki wypas.

salut - 2013-05-12, 13:20

Zapomniałem o lokalizacji
52.880170, 18.782448

baja02 - 2013-05-12, 18:40

No to fantastycznie, ze w Ciechocinku jest kemping. Bardzo brakowało takiego obiektu turystycznego. Myślałem, że lukę tą wypełni że lukę tą wypełni pole/kemping w Grudziądzu przy solankach, ale gdzie tam! Grudziądz (tzn. władze) nie chce mieć jak widać kłopotu z solankami. Obecne wirtualne plany (nie wiem jak nazwać) budowy, rozbudowy są w fazie kosztownej wyobraźni projektantów.
Na razie jak mnie dochodzą słuchy odgrywają rolę w propagandzie przedwyborczej, ale od tego nic nie przybywa. :gwm

Camper Diem - 2013-05-12, 19:02

Popatrzcie, a w zeszłym roku chcieliśmy się zatrzymać w Ciechocinku to wszędzie zakazy, parkingi pozamykane (przed czy po sezonie, nie pamiętam)... Pojechaliśmy obrażeni.

A teraz wydano jedynie 7 baniek i już można kamperem przyjechać ;)

Stanek - 2013-05-13, 08:44

My sobie tak staliśmy chyba ze 2 albo 3 noce i nikt się nie czepiał ;)
Camper Diem - 2013-05-13, 21:19

Stanek, ja tam się nie pcham na zakazy, w dodatku jeszcze pow. 3,5 tony były
EwaMarek - 2013-05-13, 22:03

Stanek,
musiałeś wjechać na zakaz wjazdu!

Stanek - 2013-05-14, 08:00

EwaMarek napisał/a:
Stanek,
musiałeś wjechać na zakaz wjazdu!

Nie musiałem :-) Wszystko zależy od której strony się wjeżdża :-P

Jawor_ki - 2013-05-25, 08:48

W Ciechocinku trafiliśmy na huczne otwarcie nowego campingu. Przy okazji odbywał się tam Halcamp Rally 2013.
Lokalizacja super, standard też. Niestety nikt nie był w stanie podać nam cen jakie będą obowiązywać na campingu. Przed campingiem olbrzymi parking i pachnące nowością toalety.

:stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop:
Sciema pl/Ciechocinek
Zachęceni relacją z otwarcia nowego campingu postanowiliśmy odwiedzić Ciechocinek i skorzystać z atrakcji obiektu. Trochę niepokoju budziło w nas to, że nie znamy cennika, ale dwie noce nie mogą zrujnować budżetu. W piątek około 20 dojechaliśmy pod wskazany adres i ukazał się nam piękny , nowy,nastrojowo oświetlony no po prostu ''nówka sztuka nie śmigana'' CAMPING. Ma on tylko jedną wadę. NIE DA SIĘ Z NIEGO SKORZYSTAĆ :stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop:
Brama jest zamknięta i nikt nic nie wie. Jedyny kontakt to telefon do ochrony pod który postanowiliśmy zadzwonić i dowiedzieć się czy camping jest otwarty. Panowie z ochrony stanęli na wysokości zadania i wezwali grupę interwencyjną. Kontakt "face to face" zaowocował pozyskaniem informacji, że "otwarcie się odbyło i teraz nikt nie korzysta ,więc nie jest otwarte". Poczuliśmy się jak aktorzy na planie pewnego filmu (czytaj Staszek Bareja). :roll: Na szczęście przed bramą jest parking na którym właśnie nocujemy. Mamy możliwość korzystania z uroków pola campingowego, jego oświetlonych parceli, możemy cieszyć wzrok pięknym budynkiem (pewnie z toaletami) i wszystko to mamy darmo i do tego nowy obiekt nie jest poddany ryzyku zniszczenia,ubrudzenia itp. No i to jest fenomen polskiej gospodarności z wykorzystaniem unijnych dopłat. :spoko Pozdrawiam Adam.

kum - 2013-05-25, 11:05

Jawor_ki napisał/a:

:stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop:
Sciema pl/Ciechocinek
Zachęceni relacją z otwarcia nowego campingu postanowiliśmy odwiedzić Ciechocinek i skorzystać z atrakcji obiektu. Trochę niepokoju budziło w nas to, że nie znamy cennika, ale dwie noce nie mogą zrujnować budżetu. W piątek około 20 dojechaliśmy pod wskazany adres i ukazał się nam piękny , nowy,nastrojowo oświetlony no po prostu ''nówka sztuka nie śmigana'' CAMPING. Ma on tylko jedną wadę. NIE DA SIĘ Z NIEGO SKORZYSTAĆ :stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop:
Brama jest zamknięta i nikt nic nie wie. Jedyny kontakt to telefon do ochrony pod który postanowiliśmy zadzwonić i dowiedzieć się czy camping jest otwarty. Panowie z ochrony stanęli na wysokości zadania i wezwali grupę interwencyjną. Kontakt "face to face" zaowocował pozyskaniem informacji, że "otwarcie się odbyło i teraz nikt nie korzysta ,więc nie jest otwarte". Poczuliśmy się jak aktorzy na planie pewnego filmu (czytaj Staszek Bareja). :roll: Na szczęście przed bramą jest parking na którym właśnie nocujemy. Mamy możliwość korzystania z uroków pola campingowego, jego oświetlonych parceli, możemy cieszyć wzrok pięknym budynkiem (pewnie z toaletami) i wszystko to mamy darmo i do tego nowy obiekt nie jest poddany ryzyku zniszczenia,ubrudzenia itp. No i to jest fenomen polskiej gospodarności z wykorzystaniem unijnych dopłat. :spoko Pozdrawiam Adam.

Adam dziękuję za informację.Planujemy w przyszłym tygodniu zwiedzić Toruń jadąc przez Ciechocinek i skorzystać z tego kempingu ale dzięki Wam ominiemy ten wspaniały obiekt.
"To zrozumiałe jak może być otwarte skoro nikt nie korzysta"
Pozdrawiam Krzysztof

salut - 2013-05-25, 11:37

A w dniu otwarcia wszystko wyglądało tak pięknie. Były fundusze unijne do wydania to samorząd wydał. Swoje zrobili, premie wzięli a teraz nie mają pomysłu co dalej. Dobrze, że chociaż parking jest dostepny.

Camper Diem - 2013-05-25, 12:27

w Polsce sezon zaczyna się w lipcu :gwm
JaWa - 2013-05-25, 12:39

Camper Diem napisał/a:
w Polsce sezon zaczyna się w lipcu

No właśnie i czego się czepiają Ciechocinka. Parking jest ? Jest i o co chodzi ? :haha:

Camper Diem - 2013-05-25, 12:56

napiszcie proszę, czy na ten parking można się dostać kamperem pow. 3.5 t :?:
ekosmak.dabrowska - 2013-05-25, 13:29

Na 99% Tak. :spoko
salut - 2013-05-25, 14:40

Camper Diem napisał/a:
napiszcie proszę, czy na ten parking można się dostać kamperem pow. 3.5 t :?:

Jak my byliśmy to nie było żadnych ograniczeń tonażowych. Dodatkowo przy parkingu były toalety płatne 1 zł czynne od 8:00 do 20:00

Jawor_ki - 2013-05-25, 15:01

"w Polsce sezon zaczyna się w lipcu "

To jest ustawowo uregulowane? :shock: Bo ja to jestem niezorientowany świeżak.

"napiszcie proszę, czy na ten parking można się dostać kamperem pow. 3.5 t "

Nie ma ograniczeń. Parkują tu również autokary.

Gwoli wyjaśnienia.
Rano pojawił się Pan , który przedstawił się jako opiekun pola biwakowego i strasznie zbałamucił nocnego stróża ( stałem się sprawcą zamieszania), że nie wpuścił nas na camping ( jesteśmy w 3 kampery). Nie zmienia to faktu, że gmina/miasto nie ma pomysłu na zajmowanie się polem campingowym. Sytuacja zmieniła się o 100( czytaj hundert) % i jesteśmy tu przyjmowani bez mała z honorami. Organoleptycznie zbadaliśmy toalety (proszę nie wyobrażać sobie za dużo) i mogę stwierdzić a właściwie podtrzymać opinię, że są " nówki sztuki nie śmigane" tak samo zresztą jak zaplecza kuchenne oraz świetlica ( przy tej pogodzie bezcenne). Właśnie w tym momencie dowiedziałem się o kosztach pobytu. Jest to 60 zł od kampera bez względu na liczbę uczestników i wielkość auta. Podobno ośrodek ma być przekazany pod opiekę OSiRu w czerwcu ( prawdopodobnie w pierwszej połowie) i wtedy będzie ustalony cennik. Nie pierwszy raz potwierdziła się opinia o wielkiej sile internetu i CT (pozdrawiam Pana i Panią zajmującego się ośrodkiem).Obiektywnie patrząc camping będzie warty odwiedzin , ale za jakiś czas. Miejmy nadzieję, że będzie to czas nieodległy. :spoko :spoko :spoko

Camper Diem - 2013-05-25, 15:43

Jawor_ki napisał/a:
"w Polsce sezon zaczyna się w lipcu "
To jest ustawowo uregulowane? Bo ja to jestem niezorientowany świeżak.

Odkąd kupiłem kampera, a wcześniej z przyczepą próbowałem przed i po sezonie korzystać z infrastruktury kempingowej. Zdecydowana większość uruchamia się tylko na ścisły sezon, niektóre na długie weekendy, całorocznych baaardzo mało :spoko