Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Pomoc koleżeńska - prośba o pomoc

przemonia619 - 2013-06-04, 09:27
Temat postu: prośba o pomoc
Witajcie,
piszę do Was z ogromną prośbą, w kwietniu zdiagnozowano u mnie wady serca i muszę poddać się operacji na otwartym sercu inaczej grozi mi w krótkim czasie zawał, albo nie dotlenienie mózgu. Tu moje pytanie i prośba do Was dobrzy ludzie :) będę potrzebowała dużą ilość krwi czy są może osoby które mogłyby i chciałyby oddać krew ze wskazaniem biorcy? Nie ważna jest grupa krwi ważne jest zaświadczenie które wystawia pielęgniarka banki miedzy sobą uzupełniają -poniżej przykład.

Jeżeli byłby ktoś chętny oto co by trzeba było podać do zaświadczenia
krew dla chorej : Moniki Szczypior
do Klinicznego Centrum Kardiologii I Klinika Kardiologii- Oddział Szybkiej Diagnostyki Kardiologicznej
80-952 Gdańsk ,ul. Dębinki 7

Zaświadczenia możecie podesłać skanem czy zrobić fotkie na @
monikaszczypior@wp.pl

z góry bardzo Wam wszystkim dziękuje
pozdrawiam Monia

mar78 - 2013-06-04, 09:37

Cześć,
Proszę o informację kiedy ma być operacja :?: (chodzi o to, do kiedy trzeba by najpoźniej odwiedzić pkt krwiodawstwa)
I głowa do gory :kwiatki: :spoko
Pozdr. :surf:

przemonia619 - 2013-06-04, 10:22

Operacja ma byc pod koniec czerwca na początku lipca dokładną datę poznam w ten piątek tj 7-go :(

z góry bardzo dziękuje :spoko

gino - 2013-06-04, 11:59

przemonia619 napisał/a:
datę poznam w ten piątek tj 7-go :(

no to należy się cieszyć a nie smucić :spoko

ja osobiście pomóc nie mogę...jestem cukrzykiem, ale roześle info tu i tam...mamy paru znajomych co kubełkami krew oddają :spoko

garbatamilka - 2013-06-04, 12:31

Rzadko ostatnio zaglądam na forum bo czasu na wszystko mało ale dzięki Gino wieści się szybko rozchodzą.
Na dniach obiecuje dla relaksu upuścić sobie trochę czerwonej cieczy :-) i kwita podeślę.
Musze się tylko ciut podleczyć bo jakiś katar nastał.

Zdrowia życzę, będzie dobrze. Trzymamy kciuki.

przemonia619 - 2013-06-04, 12:55

Bardzo Wam wszystkim z całego jeszcze schorowanego serca
DZIĘKUJĘ

Musi być dobrze za 1,5 miesiąca mam 30 urodziny także muszę mieć siły aby gości przyjąć :mrgreen:

garbatamilka - 2013-06-04, 13:49

Będzie dobrze, nie takie rzeczy kamperowcy robią ;-)
Andrzej 73 - 2013-06-05, 22:22

Mam takie zaświadczenie tylko nie wiem gdzie wysłać.
Skan raczej nie przejdzie bo sam dokument (druk) był kserowany chyba ze sto razy. :gwm Takie wydają. :gwm
Proszę przesłać mi adres na PW , to wyślę pocztą.
:spoko

przemonia619 - 2013-06-06, 09:15

Dziękuję bardzo , wiele to dla mnie znaczy
majmarek - 2013-06-06, 10:50

już mogę oddać potrzebną ci krew - daj namiary na jaki adres wysłać ci zaświadczenie?
trzymam kciuki za powodzenie operacji!
pozdrawiam
mm

przemonia619 - 2013-06-06, 11:14

Poszło PW dziękuje bardzo
maciek1968 - 2013-06-06, 22:10

Jak potrafie to pomogę !! ile tych kwitków trzeba ?? Bo mam paru krwiodawców i to z Gdańska !! :spoko
maciek1968 - 2013-06-06, 22:12
Temat postu: Pomoge
Jak potrafie to pomogę !! ile tych kwitków trzeba ?? Bo mam paru krwiodawców i to z Gdańska !! :spoko
mar78 - 2013-06-07, 10:44

Cześć Monika.
Niestety nie będę w stanie ci pomoc :-/
Byłem dzisiaj w Centrum Krwiodawstwa, dostałem ciasteczka i wypiłem kawkę :-P ale niestety nie wiedziałem, że po gastroskopii musi być okres 4 miesięcy karencji i Pani Doktorynka mnie w tym temacie uświadomiła. Zabrakło miesiąca :gwm :gwm
Jednakże życzę szybkiego powrotu do zdrowka :spoko :spoko
PS.
Ale wyniki z morfologii mam "jak kon" :haha: :haha: :haha:
Pozdr. :surf:

przemonia619 - 2013-06-08, 23:16

mar78 masz racje zgadzam się z Tobą krew ma ratować życie ,no i nie chodzi o sam kwit bo kwit mi zdrowia ani życia nie uratuje. Doceniam bardzo szczere chęci i dziekuje za nie.
przemonia619 - 2013-06-08, 23:22
Temat postu: Re: Pomoge
maciek1968 napisał/a:

Z tego co wiem to około 5 jednostek ,ale jak będzie więcej to się nie obraże. Lekarza powiedział że bardzo miło patrzą na takie "kwitki" i nie ma ograniczeń ilościowych.

Andrzej 73 - 2013-06-08, 23:28

Monika , podaj do kiedy należy przesyłać zaświadczenia.

przemonia619 - 2013-06-09, 10:09

Andrzej 73 napisał/a:
Monika , podaj do kiedy należy przesyłać zaświadczenia.

Andrzeju im szybciej tym lepiej, po piątkowym rezonansie mam czekać na tel od kardiochirurga ,bo konkretnej daty mi nie powiedzieli tylko tyle że po opisie rezonansu będzie szybko, siedze jak na szpilkach chcialabym miec to wszystko juz za sobą a tu :dupa

rado - 2013-06-12, 01:41

gino napisał/a:
Monia, jako członek administracji forum, przepraszam Cie za formę wypowiedzi Majmarka :oops:
i zapewniam, że reszta forumowiczów CamperTeamu jest dobrze wychowana i potrafi wyrażać się na forum w sposób kulturalny :kwiatki:

zdróweczka życzymy :spoko

Dzięki Ci Gino za ten wpis, bo wpisy majmarka wqrwiały mnie strasznie ale nie chciałem się wypowiadać z uwagi na to, że jestem świeżym użytkownikiem forum.
Z drugiej strony, robię sobie tatuaże i sam wiem, że okres od zrobienia tattoo do oddania krwi , to jest okres półroczny...i będę mógł oddać krew dopiero 1 września, co też uczynię. Być może już nie dla Moniki ale chodzi o sprawę. Nieśmiało postuluję o nowy temat na forum - Honorowe Krwiodawstwo lub coś w ten deseń.
Szczerze mówiąc krwi nie oddawałem nigdy ale w banku komórek macierzystych jestem zarejestrowany - polecam - www.dkms.pl (jakby majmarek się chciał d..ebać, to tatuaże zgłaszam, bo to nie jest papierek tylko życie ludzkie)...

przemonia619 - 2013-06-12, 09:19

Z tym założeniem tematu to całkiem dobry pomysł, dzis potrzebuję ja jutro może to być ktoś inny, a w temacie będzie można podawać informacje ,w danym momencie potrzebuje krwi ta i ta osoba.

A więc Guru forum proszę o wskazówki z założeniem tematu :)

gino - 2013-06-12, 18:27

przemonia619 napisał/a:
proszę o wskazówki z założeniem tematu

Dawcy, faktycznie mogą się wpisywać w założonym dla nich temacie /który zaraz założę

jeśli chodzi o same ''akcje pomocowe''
to od ogłaszania potrzeby wszelkiej pilnej koleżeńskiej pomocy, jest właśnie ten dział

każdy, kto potrzebuje , naprawdę ważnej dla życia , zdrowia czy bytu pomocy, zakłada w tym dziale osobny temat
tak, jak zrobiłaś to i Ty
każdy czytający taki temat,, może zapoznać się z problemem i zgodnie ze swoimi możliwościami pomóc
jak widać ... działa to doskonale :spoko

ps:
odnośnie wywalonych do śmietnika postów , przypomnę , że każdy temat w tym dziale,oczekuje konkretnej pomocy...
nie wymądrzania się , i pouczania innych :spoko

przemonia619 - 2013-06-14, 13:19

własnie poznałam date....
09.07 o godz. 10:00 mam być na oddziale
Więc jeżeli jest jeszcze ktoś chętny do oddania krwi ze wskazaniem bardzo prosze :(

przemonia619 - 2013-06-19, 09:48

Jeżeli ma ktoś jeszcze chęć to ja poproszę o oddanie krwi ,ja potrzebuje zaświadczenie max do 08.07
przemonia619 - 2013-07-28, 13:15

Melduję się po operacji i 18-dniowym pobycie w szpitalu :)
Nie obyło się bez komplikacji i przygód, w dniu urodzin złapało mnie migotanie przedsionków (z tętnem 211) w skutek czego uciekło mi z dnia 2-3 godziny ,później przetransportowano mnie do szpitala w Tczewie też z przygodami -pan kierowca karetki pisał sms-a podczas jazdy, wyprzedzał na podwójnej ciągłej o staraniu się ominięcia dziur w asfalcie też mogłam zapomnieć ,delikatne zwrócenie uwagi że może mi mostek pęknąć odbiło się echem. W Tczewie w szpitalu znaleźli jeszcze u mnie wode w płucach i stan zapalny i kolejne dni z dala od dzieci. No ale teraz już mam nadzieję że będzie tylko lepiej oszczędny tryb życia bynajmniej przez pierwsze 2-3 miesiące :)

antwad - 2013-07-28, 15:02

Wracaj do zdrowia! :spoko
Tadeusz - 2013-07-28, 15:12

Moniko, czekałem na dobre wieści. Cieszę się, że już po operacji. Wracaj szybko do zdrowia i głowa do góry.
Mam podobne problemy z moim serduchem pracującym tylko na jednej komorze, nie nadajacym się nawet do operacji i jakoś żyję, a nawet, powiedziałbym, że dosyć intensywnie.

Apetyt na życie i przyjazne otoczenie, oraz optymizm pomaga takim jak my trzymać fason.

To dla Ciebie. :kwiatek2 :kwiatek2 :kwiatek2 :roza: :roza: :roza: :kwiatek :kwiatek :kwiatek

Skorpion - 2013-07-28, 15:28

Moniko zycze szybkiego powrotu do zdrowia :roza: :roza: :spoko :spoko :spoko
Andrzej 73 - 2013-07-28, 15:39

Cieszę się , że operacja się udała pomimo późniejszych komplikacji nadal jesteś z nami.
Życzę dużo zdrówka i rychłego ustabilizowania pracy serduszka.

piotr1 - 2013-07-29, 20:44

Życzymy szybkiego powrotu do zdrowia :roza: :roza: :roza:
Richie1971 - 2013-07-30, 11:30

Również życzę dużo zdrówka. Też mam utrwalone migotanie przedsionków i od 2009 roku wszczepiony rozrusznik. Pozdrawiam 3maj się.
mar78 - 2013-07-30, 13:29

Wracaj szybko do pełni sił ponieważ w tym sezonie jest jeszcze dużo do pooglądania i zwiedzenia :zdrowie :kamp :kwiatki: :kwiatki: :kwiatki:
przemonia619 - 2013-08-10, 19:52

No moja rekonwalescencja powoli idzie do przodu, pierwszy wyjazd po operacji już zaliczony Chałupy i Władysławowo po raz kolejny cieszyły nasze oczy ,nocki w multivanie okazały się znośne mimo obolałej klatki dało się wytrzymać ;) a że kochani dziadkowie dzieci zabrali mogliśmy jechać sami :szeroki_usmiech ,a i przy okazji nadmorskiego jadu się nawdychały płuca.
Dziś po kontroli w szpitalu okazało się że woda w moim prawym płucu zbyt wolno znika i trzeba bedzie ściągać, no ale to w kolejnym tygodniu brania tabletek lekarz zadecyduje czy będzie kolejna dziura w moim brzuchu.

marekoliva - 2013-08-10, 22:48

:kciuki :zdrowie
Mirek48 - 2013-08-12, 20:57

Zdrówka życzymy:) :spoko
przemonia619 - 2013-08-22, 20:00

Po ciężkich 2 tygodniach ,2 przeswietleniach zapadła decyzja -do szpitala na ściągnięcie płynu z opłucnej. w szpitalu w Tczewie płynu było do 5-tego żebra,później spadło do 7-go. a od ubiegłego tygodnia tak podle się czuje ciężko się oddycha ,kaszle jak gruźlik i problemy ze spaniem dziś już znam przyczynę tego wszystkiego płynu jest do 3- ego ,szybki tel do kardiologa i jutro na oddział. Oby szybko się pozbyli u mnie tego zbędnego balastu. Dziękuję za ludzi takich jak mój lekarz :kwiatki: oby bylo ich wiecej.
WODNIK - 2013-08-22, 21:24

:trzymaj :zdrowie
Pozdrawiam :spoko :spoko

zibikruk - 2013-08-22, 21:43

Trzymaj się,dasz radę. :spoko
artanek - 2013-08-22, 21:50

Grunt to optymiżm w leczeniu .Sam jestem po operacji raka w tym roku i wogóle sie nie przejmuje .Czuje sie swietnie i nie za bardzo o tym mysle .Trzymaj :spoko sie.
marekoliva - 2013-08-22, 22:11

głowa do góry będzie dobrze, :kciuki
przemonia619 - 2013-08-29, 08:44

Dziekuje za slowa otuchy :) musi byc dobrze nie ma innej opcji
fakt faktem gdyby w Tczewie w szpitalu odrazu podjeli odpowiednie leczenie bym nie lezala w gdansku w akademi medycznej a ze ciule na polsrodkach lecieli o wszysko wrocialo z praktycznie podwpjona sila.