Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nasze opinie i pytania, - Toruń, blisko centrum

matro - 2013-06-07, 18:26
Temat postu: Toruń, blisko centrum
:spoko Witam. Mam pytanie, czy ktoś może polecić jakieś fajne, spokojne miejsce postojowe?
Może być płatny strzeżony parking, może być camping, itp...
Chcę zwiedzić i przenocować w Toruniu z soboty na niedzielę. Może jakieś sugestie? Wyjeżdżamy jutro skoro świt, przystanek ok 8.00 w Bydzi ;) na egzamin a potem do Torunia...więc za każdą, szybką wiadomość będę wdzięczny :spoko

Na razie trafiłem to http://www.eholiday.pl/noclegi-to9009-plan.html

Mazur - 2013-06-07, 18:35

Hej,
Tutaj była dyskusja :

http://www.camperteam.pl/...ghlight=toru%F1

martini44 - 2013-06-07, 18:48

ja stałem "pod mostem" na parkingu strzeżonym pare kroków od ryneczku :spoko
matro - 2013-06-07, 19:50

mazzi napisał/a:
Hej,
Tutaj była dyskusja :

http://www.camperteam.pl/...ghlight=toru%F1

No patrz, szukałem w szukajce i nie trafiłem :spoko Dziękuję :spoko

martini44, dziękuję również :spoko

RISTEAM - 2013-06-08, 07:03

My wracając z nadmorskiego wybrzeża również zahaczyliśmy o Toruń i nocowaliśmy na strzeżonym podajże 2 dychy za nockę. Współrzędne z googlemaps 53.012702, 18.604523............jeśli to nie za póżno dla ciebie to miłego zwiedzania :spoko :spoko :spoko
krzysztofCz - 2013-06-08, 20:33

martini44 napisał/a:
ja stałem "pod mostem" na parkingu strzeżonym pare kroków od ryneczku :spoko

Robert to chyba o tym Ci mówiłem :lol: Napisz gdzie staliście... to innym będzie łatwiej :lol:

martini44 - 2013-06-08, 22:21

https://www.google.pl/map...t=h&dg=opt&z=17
matro - 2013-06-09, 19:52

:spoko Jestem już w domciu ale nockę spędziliśmy na parkingu pod św.Katarzyną. Doba to 30zł. Plusem jest na pewno bliskość do wszelkich atrakcji Torunia...

Ale...żeby te plusy nie przesłoniły Wam minusów jak to mawiał klasyk...
Do kamperka wróciliśmy około 22.00, sącząc drinka obserwowaliśmy jak grupki młodzieży energicznie przemierzają "na szagę" przez nasz parking kierując się w stronę starówki... miałem dziwne wrażenie że będą wracać mniej żwawo :lol: ...ale to co stało się o około 4.00 przeszło najśmielsze oczekiwanie...
...grupa kiboli na środku parkingu urządziła sobie wiec, wyrywając metalowe słupki i rzucając je po parkingu... nie muszę dodawać co czułem, miałem tylko nadzieję że nie dorzucą bo stałem bardziej z boku :lol:

Pomyślałem, spoko - parking ma monitoring, centrum miasta, do tego stróż z telefonem ... dawałem im max.5 minut - (wszak nie do końca wszystko działa w naszej Polsce sprawnie- dlatego aż tyle...) ... minęło jednak 10, 15...20 minut i przyśpiewki nadal rozbrzmiewały"że Policja i ktoś tam jeszcze nie da im rady i bla,bla"... z tego widziałem to MIELI RACJE ...na szczęście zaczęli iść w stronę jednej z ulic przy okazji kopiąc co im stanęło na drodze...przystanek, budka... :roll: Tak, tak ! a to wszystko w mieście TORUŃ . Nie muszę mówić, że nie mogłem zasnąć... na szczęście się udało. Rano zobaczyłem, że słupki są na swoim miejscu - stróż bardzo się spisał...nawet nie mogę mieć pretensji że nie reagował, wszak tam mieszka, pracuje na placu, nie zadrze z kibolami... ale żeby przez 30 minut nie pojawił się radiowóz ? to już zakrawa na kpinę.

Czy stanę jeszcze raz na "Katarzynie"? - chyba tak, ale nie będzie to na pewno weekend... :roll:

PS. czy mod może połączyć mój temat z tym? : http://www.camperteam.pl/...ghlight=toru%F1

Brat - 2013-06-09, 20:46

sys napisał/a:
:spoko Jestem już w domciu ale nockę spędziliśmy na parkingu pod św. Katarzyną. Doba to 30zł. Plusem jest na pewno bliskość do wszelkich atrakcji Torunia... Ale... żeby te plusy nie przesłoniły Wam minusów jak to mawiał klasyk...
Qrde ... Ja mam wyłącznie pozytywne wrażenia ze stania pod św. Katarzyną, byłem tam 3 razy ... To skandal po prostu, że policja nie pokazała się nawet !
Torunianie !
U Was tak zawsze ?

ekosmak.dabrowska - 2013-06-09, 20:58

Brat napisał/a:
To skandal po prostu, że policja nie pokazała się nawet !
Torunianie !
U Was tak zawsze ?

Adres. ul. Żwirki i Wigury 80 ...
Pod tym adresem jest zawsze spokój i cisza. :spoko
Lekutko zartuję, ale tylko lekutko. :spoko

Brat - 2013-06-09, 21:02

No ... reakcja szybsza niż policyjna ... ;) Dzięki za zaproszenie ! Mam nadzieję, że miejsca u was dużo, bo jak nas ze 20-tu się zjedzie .... ;) Toruńska starówka śliczna a ja jeszcze nie miałem okazji zobaczyć - z daleka chociaż ;) - ojczulka 'dyrektora' ...
CORONAVIRUS - 2013-06-09, 21:11

Braciszku.... ten adres jest ważny nie tylko dla torunianina ale dla każdego słuchacza :haha: :haha: :haha:
ekosmak.dabrowska - 2013-06-09, 21:53

Jest Pw. Tel.
A Wy pod mostem nockę.....
:spoko
No cóż?

Brat - 2013-06-09, 22:06

sys - istotne dosyć: Czy TY dzwoniłeś na policję ?
CORONAVIRUS - 2013-06-09, 22:19

trzeba było na policji zgłosić strzały to zaraz by się kilka ekip pojawiło :lol:
matro - 2013-06-09, 23:03

Brat napisał/a:
sys - istotne dosyć: Czy TY dzwoniłeś na policję ?

:lol:

Nie...i cieszyłem się tylko, że żona ma cięższy sen od mojego... ale, zrzucam dzwonienie na parkingowego :lol: w końcu za darmo tam nie stałem :spoko

Właśnie jestem po rozmowie na priv z takim jednym z FB :lol: i zarzekał się, że Policja na 101% cały czas monitorowała sytuacje ale nauczeni doświadczeniem nie reagują na prowokacje tylko wyłapują "wesołków" w bocznych uliczkach, legitymują a potem pojedynczo wymierza się sprawiedliwość na komendzie w postaci mandatów za zakłócanie... pewnie to jest jakieś rozwiązanie...dodał jeszcze, że super iż miałem rejestrację zaczynającą się od pCT :spoko Już jestem, spokojny... gorzej teraz będzie gdy pojadę by zwiedzić bydgoską wenecję :roll: Może zmienię rejestrację na pCB :lol:
...ale OK, już nie marudzę, w końcu zawsze pisałem na forum że najbezpieczniej jest gdy stoi się gdzieś z boku na dziko, na własną odpowiedzialność :wyszczerzony: bo o jakieś incydenty gdy stoi się "pod kontrolą" można mieć ewentualne pretensje tylko do zarządcy terenu...

To wszystko co mnie spotkało nie zmienia jednak faktu, że:
1) Parking przy św. Katarzynie jest wymarzony dla kampera. Super miejsce. (ja miałem tylko pecha i raczej się już nie powtórzy - bo sprawdzę następnym razem terminarz rozgrywek żużlowych :haha: )
2) wspaniałe miejsce jako baza wypadowa do zwiedzania - najlepiej na kilka dni.
3) za dnia miła, pomocna obsługa.
4) w Toruniu byłem ...pierwszy raz w życiu :oops: , ale zrobiło na mnie super wrażenie, szkoda że nie miałem więcej czasu.
5) pierniki drogie..., bardzo dobre Kebaby - 10zł, piwo pod Kopernikiem 6zł, Biedra oraz Żabka w okolicy...Krzywa Wieża jest naprawdę krzywa :shock: :spoko ;)

krzysztofCz - 2013-06-10, 07:46

Robert na Wenecję to Ty uważaj, w jednej już byliśmy :szeroki_usmiech :spoko