| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Kupujemy kampera - Kamper Integra
przemo.d - 2013-09-28, 14:34 Temat postu: Kamper Integra Witam,
Wybieram się ze szwagrem jutro obejrzeć dla niego auto. Załoga dla tej integry to 4 osoby(2+2).
Czy różnica w jakości KNAUS a ADRIA będzie druzgocząca?
Czy warto przepłacić za starszego Knausa?
linki: http://otomoto.pl/knaus-k...k-T3951850.html
http://otomoto.pl/adria-v...o-T3953719.html
Pozdrawiam.
Przemek.
Jawor_ki - 2013-09-28, 16:24
Jak dla mnie Adrian-ka super
tadek27 - 2013-09-28, 17:07
może jestem trochę stronniczy ale adria ładniejsza
fortero - 2013-09-28, 21:06
moim zdaniem wybrałbym adrie najwarzniejszym plusem jest to salon plska i młodszy rocznik aco do knausa ładny ale chora cena.
DAKOTA - 2013-09-29, 07:10
| fortero napisał/a: | | moim zdaniem wybrałbym adrie najwarzniejszym plusem jest to salon plska i młodszy rocznik aco do knausa ładny ale chora cena. |
1.w 2008 roku w polsce nie bylo salonu Adrii (majacego samochody kampingowe,byl handlarz Adrii w okolicy Andrychowa,ale przyczepowy), sprowadzali te samochody poszczegolni Handlarze , ale nawet camper Assistance nie dzialalo na polske , a wiec czar salonu polskiego juz prysnal.
znam kilka przypadkow takowych wlasnie importow ,a koledzy w dalszym ciagu jezdza jeszcze tymi samochodami ,i z naprawami gwarancyjnymi bylo roznie.
2 Senic byl produkowany od 2008 roku , a wiec jest to samochod w koncpcji nowy niespawdzony (w tymtych czasach),
widocznie komus sie podobal a handlarz dla niego sprowadzil ,ale czy mial servis i pojecie czym handluje to watpie , nie majac umowy , nie mial nawet odpowiednich przeszkolen servisowych.(chodzi mi o zabudowe ,nie technike grzewczo, kuchenno,lodowkowa).A samochod nowy koncepcyjnie zawsze ma jakies bolaczki.Poza tym jest na Renault ,a nie na Fiacie,waga tego samochodu to 3160 kg bez gadzetow, 3260 kg w farbereite zustand + osoby + +++
3.
Obydwa tu zaprezentowane pojazdy , po zaladunku 2+2 + gadzety campingowo-wakacyjne nie mieszcza sie w 3,5 tony,pomimo rejestracji na 3,5 tony
4.Plusem Knausa jest to ze byl produkowany juz wczesniej, czyli sprawdzona konstrukcji i druga podloga .
Rok produkcji moze sie zgadzac ,ale nie na pewno, najprowdopodobniej jest to samochod z jesiennej produkcji 2005 roku, bo te silkniki byly tylko do polowy 2006 roku.Knaus idac z postepem staral sie montowac juz na nowych pomyslunkach , bo latwiej sprzedac nowsza niz starsza technike.
5.W obydwu samochodach dziwi mnie tak maly przebieg .Kupujac samochod za 70 do 80 tys euro(a obydwa mniej wiecej tyle kosztowaly jako nowe z gadzetami) stara sie go kazdy wykorzystac w turystyce , no chyba ze wiecej czasu spedza w servisie niz na drodze
6. Co do ceny to nie bede tu komentowal , bo mamy wolny rynek i kazdy moze wolac co chce, ale czy dostanie to inny sprawa.
DAKOTA
kaimar - 2013-09-29, 10:52
| DAKOTA napisał/a: | | 1.w 2008 roku w polsce nie bylo salonu Adrii |
Nie masz racji. BYŁ salon ADRIA w Katowicach na ul. Kolejowej. Do dzisiaj zostały resztki reklam z logo ADRIA na budynku. Firma już nie działa.
przemo.d - 2013-09-29, 12:50
Witam
Waga auta Adrii 2950 w dowodzie.
Wyglada ładnie brak uszkodzeń zabudowy, środek jak nowy całe auto jak nieużywane.
Sprzedający raczej handlarz , umowa zwykła na najlepiej śmieszną kwote tak przedstawia się zakup.
Fux - 2013-09-29, 12:56
Wjedź na wagę...
Gdy na płocie ktoś napisze doopa, to tak będzie?
Track222 - 2013-09-29, 12:58
| Fux napisał/a: | Wjedź na wagę...
Gdy na płocie ktoś napisze doopa, to tak będzie? |
Po co ?
Fux - 2013-09-29, 13:02
Gdyż wpis w DR może być fikcją.
Zresztą ktoś wyżej pisał, że bryka cięższa.
| DAKOTA napisał/a: | | Poza tym jest na Renault ,a nie na Fiacie,waga tego samochodu to 3160 kg bez gadzetow, 3260 kg w farbereite zustand + osoby + +++ |
Masa użytkowa mniej, niż 400-500 kg po zalaniu płynami, szpejem, jakimś skuterem, pasażerami i po ptakach.
Nawet zgrzewki mineralnej możesz nie wsadzić.
papamila - 2013-09-29, 13:56
| przemo.d napisał/a: | | na najlepiej śmieszną kwote tak przedstawia się zakup. |
i kto tu ma robić za idiotę?
(sprzedający czy kupujacy?)
a ten przebieg to mistrzostwo świata
DAKOTA - 2013-09-29, 15:11
| kaimar napisał/a: | | DAKOTA napisał/a: | | 1.w 2008 roku w polsce nie bylo salonu Adrii |
Nie masz racji. BYŁ salon ADRIA w Katowicach na ul. Kolejowej. Do dzisiaj zostały resztki reklam z logo ADRIA na budynku. Firma już nie działa. |
tak napisalem
1.w 2008 roku w polsce nie bylo salonu Adrii (majacego samochody kampingowe,byl handlarz Adrii w okolicy Andrychowa,ale przyczepowy)
kolego nie myl salonu ,z ogrodkiem w ktorym stoja 2 kampery do sprzedania
a tam pisze wyraznie z salonu z polski
moge zamiescic zdjecia salonu z samochodami kamperowymi i ogrodka w ktorym stoja kampery do sprzedania ,jak chcesz
pozdrawiam
DAKOTA
Komplecik - 2013-09-29, 17:40
| DAKOTA napisał/a: |
moge zamiescic zdjecia salonu z samochodami kamperowymi i ogrodka w ktorym stoja kampery do sprzedania ,jak chcesz DAKOTA |
Widać Kolego ze jesteś rodem z Wiednia, tu jest polska i narazie handlujemy jak kogo stać między innymi z ogródka, ale to mniej istotne, piszesz że autko z 2008 roku nie może mieć 30tyś km a skąd wiesz, ja dla jaj kupiłem osobówkę z 1989 roku z przebiegiem 20 tyś od pani która w Wiedniu j...a chuśta dziadkom i co można , jak byś chciał zapraszam do obejrzenia,
z całym szacunkiem i bez jakich kolwiek animozji pozdrawiam uniżenie komplecik
Ps. Najwarzniejsi są ludzie którzy nas obsługują i dobrą robotę nawet pod chmurką zrobią a wielkie salony nie dla nas bidulek.
DAKOTA - 2013-09-29, 18:39
| Komplecik napisał/a: | | DAKOTA napisał/a: |
moge zamiescic zdjecia salonu z samochodami kamperowymi i ogrodka w ktorym stoja kampery do sprzedania ,jak chcesz DAKOTA |
Widać Kolego ze jesteś rodem z Wiednia, tu jest polska i narazie handlujemy jak kogo stać między innymi z ogródka, ale to mniej istotne, piszesz że autko z 2008 roku nie może mieć 30tyś km a skąd wiesz, ja dla jaj kupiłem osobówkę z 1989 roku z przebiegiem 20 tyś od pani która w Wiedniu j...a chuśta dziadkom i co można , jak byś chciał zapraszam do obejrzenia,
Ps. Najwarzniejsi są ludzie którzy nas obsługują i dobrą robotę nawet pod chmurką zrobią a wielkie salony nie dla nas bidulek. |
cos kolega niesprawny w polskim czytaniu
napisalem : dziwi mnie ze ma
a nie ze; nie moze miec ;
no ale coz nie ma sie co produkowac
zacytuje
Albert Einstein
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
pozdrawiam
DAKOTA
Komplecik - 2013-09-29, 18:58
| DAKOTA napisał/a: | | Komplecik napisał/a: | | DAKOTA napisał/a: |
Ps. Najwarzniejsi są ludzie którzy nas obsługują i dobrą robotę nawet pod chmurką zrobią a wielkie salony nie dla nas bidulek. |
cos kolega niesprawny w polskim czytaniu
napisalem : dziwi mnie ze ma
a nie ze; nie moze miec ;
no ale coz nie ma sie co produkowac
zacytuje
Albert Einstein
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
pozdrawiam
DAKOTA |
Wygrałeś , będę kupował towar namaszczony przez Ciebie
Luksiak - 2013-09-29, 20:16
panowie do brzegu do brzegu
Przemek napisz jak oględziny , a może już coś kupione
fortero - 2013-09-29, 21:24
kolego jak siedzisz w tym wiedniu to siedż cicho jak nie masz pojęcia co w Polsce jest a co niema w Warszawie i katowicach był już w 2006roku w tym czasie kupowałem następnego nowego campera oglądałem adrie knaus itp kupiłem dethleffsa w salonie w warszawie może powiesz że nie było salonu tak jak lmc czy tec nie ośmieszaj się publicznie a z Polski nierób zacofanego kraju . Co do adri to mój dobry znajomy prowadził ten salon w Warszawie.
eMKa - 2013-09-29, 21:36
W sprawie formalnej
Jeżeli kampery sa na bazie Fiata to
Adria - Fiat nie montował w 2008 silnika 2500, moc (150 KM) pasuje do 3,0 MJTD lub 2,3 MJTD po tuningu (oczywiście w tym roczniku, nowsze 2,3 mają fabrycznie 150 KM)
Knaus – Do 2006 mozliwy 2800 JTD ale z ta mocą równiez po tuningu
jeżeli masz życzenie to sprawdzę w systemie co i jak,potrzebny VIN na PW
jeżeli chodzi o silnik, osobiście wybrałbym 2,8 jtd, jest na bazie starego poczciwego diesla, stosunkowo prosty, niezawodny z minimalną elektroniką, niestety nie przeszedł durnych norm spalin.
kaimar - 2013-09-29, 21:49
| eMKa napisał/a: | Jeżeli kampery sa na bazie Fiata to
Adria - Fiat nie montował w 2008 silnika 2500, |
Na zdjęciach wyraźnie widać deskę rozdzielczą z Reanult Master. I była wersja Mastera 2,5 150KM
eMKa - 2013-09-29, 21:58
| kaimar napisał/a: | | eMKa napisał/a: | Jeżeli kampery sa na bazie Fiata to
Adria - Fiat nie montował w 2008 silnika 2500, |
Na zdjęciach wyraźnie widać deskę rozdzielczą z Reanult Master. I była wersja Mastera 2,5 150KM |
ups...
ale
Mastera też mogę sprawdzić w temacie zgodności danych
przemo.d - 2013-09-30, 09:54
Witam,
Są papiery z przeglądów zabudowy i samego masterka z serwisu z Polski.Master jest na AlKO z tyłu.
Kupujący podejmie decyzje sam o zakupie.
Na aucie na szybie ani masce nie widać nawet oznak obić kamieni ani innych śladów świadczących o znacznie większym przebiegu(malowania także nie widać dla dociekliwszych) opony orginały.
Wcześniej auto miało jednego właściciela (prezes firmy ze śląska) wygląda jak by wyjechał tym autem kilka razy z czego dwa do Chorwacji i kilka razy na spotkania .Większość sprzętu nieużywana.Obecny właściciel kupił go miesiąc temu typowo na handel to jest pewne.
Dzięki za wszystkie rady i podpowiedzi na pewno są brane pod uwagę.
Sama zabudowa to nie Knaus ani Hymer co widać po wykonaniu, meblach plastikach zewnętrznych ale cena także to odzwierciedla... decyzja należy do kupującego.
Pozdrawiam
|
|