|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Słowacja - Droga Presov - Kosice
kubryk1 - 2014-08-16, 18:19 Temat postu: Droga Presov - Kosice Mam pytanko - czy na drodze z Presova do Kosic trzeba miec winietkę ew. czy można pojechac droga alternatywną, bezpłatną.
MILUŚ - 2014-08-16, 19:09
Winietkę trzeba mieć ale jest droga alternatywna chyba nie mniej....gorsza . Nie wiem nie jeździłem nią
zbychu - 2014-08-16, 20:09
Autostrada D1 Presov - Kosice jest płatna , ale jest alternatywna obok droga nr 68 niepłatna o dł. 21km. Pamiętaj aby doże wjechać na skrzyżowaniu -ruch okrężny . Przed granicą Węgierską masz jeszcze jeden odcinek nowej autostrady też płatnej/winietka/ R4 , radzę ją ominąć też starą drogą nr 68 , nie nadrabiasz nic w km.
zbyszekwoj - 2014-08-17, 08:43
Też wjechałem od Węgier na autostradę przed Koszycami bez winiety,ale jakoś inaczej nie dało się. Obwodnicę wokół miast autostradowe powinny być bezpłatne.
kimtop - 2014-08-17, 09:18
Dokładnie tak jak napisał Zbychu.Trzymaj się 68-ki aż do przejścia węgierskiego
kubryk1 - 2014-08-17, 12:04 Temat postu: Droga Presov - Kosice Dzieki wszystkim za poradę! Hołowczyc po dłuższym namyśle podpowiedział tak samo!
Bim - 2014-08-17, 12:55
a jak bedziesz wracał spowrotem to sie nie zagap zaraz za granicą trzeba skręcic w lewo przez ruiny starego przejścia ja się zagapiłem i nie dało się już zawrócić i zapłaciłem 10 eu za winietke stała policja na końcówce zjazdu z aparaturą mobilna do sprawdzania winieteki wyłapują bezbłędnie
zbyszekwoj - 2014-08-17, 23:03
Bim napisał/a: | a jak bedziesz wracał spowrotem to sie nie zagap zaraz za granicą trzeba skręcic w lewo przez ruiny starego przejścia ja się zagapiłem i nie dało się już zawrócić i zapłaciłem 10 eu za winietke stała policja na końcówce zjazdu z aparaturą mobilna do sprawdzania winieteki wyłapują bezbłędnie |
Z tego wnioskuję , że ja się zagapiłem, ale bez reperkusji.
Bim - 2014-08-18, 08:31
zbyszekwoj napisał/a: | Z tego wnioskuję , że ja się zagapiłem, ale bez reperkusji. |
No może troche pomotałem jak zwykle pomyliły mi sie lejce napisałem jw skreć w lewo. W lewo jest główna drogą wjazdowa na autostrade ten nowy odcinek w kierunku Koszyc i Presova czyli powrót w kierunku Polski.
Reperkusji nie było bo na tym dojeżdzie jest budka z możliwością kupna winiety i stoji policja i wyłapuje tych co juz kończą trase z koszyc w kierunku Węgier
Ten nowy odcinek autostrady jest juz płatny pytałem po wykupieniu winiety policjantów stojących na czatach także tzeba uważać zeby się nie zagapić jadąc 68 i nie wjechać na autostrade
MrTommy - 2014-08-18, 10:29
Panowie, czy dla zakichanych 10 EUR warto szukać dziury w całym?
to tylko 42 PLN!!!
Co innego, jeśli zależy nam na trasie widokowej, przejazdach krajobrazowych, czy poznawaniu ciekawych miejsc po drodze, jeśli zaś chodzi o szybkie nieprzemieszczenie się z punktu A do punktu B, to sorry, winietka i jazda a nie rzeźba w g...e i szukanie objazdów.
Bim - 2014-08-18, 15:12
MrTommy napisał/a: | Panowie, czy dla zakichanych 10 EUR warto szukać dziury w całym?
to tylko 42 PLN!!!
Co innego, jeśli zależy nam na trasie widokowej, przejazdach krajobrazowych, czy poznawaniu ciekawych miejsc po drodze, jeśli zaś chodzi o szybkie nieprzemieszczenie się z punktu A do punktu B, to sorry, winietka i jazda a nie rzeźba w g...e i szukanie objazdów. |
Myślę że ten wątek jest dla tych co właśnie jak to ładnie ująłeś artystów
tu punkt a-b tam a-b i jak się np dojedzie do Grecji to na paliwie zaoszczędzonym i na autostradach zostanie na waciki
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2014-08-18, 15:54
Bim masz racje,ale my tez się pomyliliśmy,bo wieczorem nie widać za Spiskim Hradem,dlatego mamy widokowo swoja trase przez Rożnawe,Ozd,i Eger gdzie do wyboru jak ktoś chce się zrelaksować w 5 miejscowościach baseny termalne.Nie każdy chce Buk ,rerklamowany obecnie na forum.Barbara
JaWa - 2014-08-18, 16:22
MrTommy napisał/a: | to tylko 42 PLN!!! |
42 zł za 21 km, jeszcze tracić czas na znalezienie punktu sprzedaży, czysta głupota. Tam jest bardzo dobrze oznaczone gdzie wjazd na płatną drogę i trudno przegapić.
42 zł to ok. 8 l wina.
zbyszekwoj - 2014-08-18, 18:26
JaWa napisał/a: | MrTommy napisał/a: | to tylko 42 PLN!!! |
42 zł za 21 km, jeszcze tracić czas na znalezienie punktu sprzedaży, czysta głupota. Tam jest bardzo dobrze oznaczone gdzie wjazd na płatną drogę i trudno przegapić.
42 zł to ok. 8 l wina. |
A w dwie strony to ...16 l wina i 2 razy szukanie winiety. Ale paniska nie piją cienkiego winka.
kubryk1 - 2014-08-18, 19:43
Ot i z prostego pytania zrodziła sie głupawa dyskusja. Nie taki miałem cel stawiając pytanie. Poniewaz uzyskałem odpowiedź, że mozna pojechać i z winieta i bez niej, co całkowicie mnie zadawala, proponuję zamknąc temat, bo niektórzy respondenci po prostu sie osmieszają swoimi wypowiedziami. Starajmy sie dyskutować stricte na zadany temat...
MrTommy - 2014-08-18, 21:50
kubryk1 napisał/a: | Ot i z prostego pytania zrodziła sie głupawa dyskusja. Nie taki miałem cel stawiając pytanie. Poniewaz uzyskałem odpowiedź, że mozna pojechać i z winieta i bez niej, co całkowicie mnie zadawala, proponuję zamknąc temat, bo niektórzy respondenci po prostu sie osmieszają swoimi wypowiedziami. Starajmy sie dyskutować stricte na zadany temat... |
Spoko, nie irytuj się, to 99% wypowiedzi zawiera lekką nutkę złośliwości, połączoną ze szczyptą dowcipu o zabarwieniu erotycznym
Twoje pytanie samo w sobie zachęciło do różnych odpowiedzi, zawsze jest alternatywa dla drogi płatnej, jeśli tylko ci się zamarzy możesz przejechać Europę w szerz i wzdłuż, kwestia zawsze jest jedna, czy masz na to czas i chęci!
zbyszekwoj - 2014-08-19, 08:50
kubryk1 napisał/a: | Ot i z prostego pytania zrodziła sie głupawa dyskusja. Nie taki miałem cel stawiając pytanie. Poniewaz uzyskałem odpowiedź, że mozna pojechać i z winieta i bez niej, co całkowicie mnie zadawala, proponuję zamknąc temat, bo niektórzy respondenci po prostu sie osmieszają swoimi wypowiedziami. Starajmy sie dyskutować stricte na zadany temat... |
Jaka głupawa? Masz pełną info i poznałeś przy okazji cenę wina w piwniczkach za co powinniśmy napić się chociaż wirtualnego piwa.
Bronek - 2014-08-19, 09:37
kubryk1 napisał/a: | Starajmy sie dyskutować stricte na zadany temat |
Nudziarz / marzyciel
Hołowczyc w Auto mapie Ci konkretnie odpowie : "za 600 metrów skręć w prawo"
jak sobie ustawisz w parametrach " Omijaj płatne drogi lub pytaj, ustaw punkty VIA .... , potem sprawdź trasę bo bywa ,że poknoci ... itd itp.
zbyszekwoj - 2014-08-19, 14:02
Bronek napisał/a: | Hołowczyc w Auto mapie Ci konkretnie odpowie : |
Jak masz z tego roku, bo odcinek nowy.
Bronek - 2014-08-19, 18:38
zbyszekwoj napisał/a: | Bronek napisał/a: | Hołowczyc w Auto mapie Ci konkretnie odpowie : |
Jak masz z tego roku, bo odcinek nowy. |
To nie ma znaczenia ...............Konkretnie na temat i tyle ..........Ale czy rzetelnie to druga sprawa .
Hołowczyc ma tez poczucie humoru , nawet w automapie.
O czym sie wielokrotnie przekonałem .
onionskin - 2014-08-20, 11:04
Bronek napisał/a: | ................. , potem sprawdź trasę bo bywa ,że poknoci ... itd itp. |
I jak zwykle lepiej sprawdzić to na mapach OpenStreetMap:
http://tinyurl.com/mooa96b
Widać trochę więcej przydatnych szczegółów niż na goglu.
|
|