Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Indywidualne - Sylwester 2014/2015 poza Polską

toscaner - 2014-10-29, 20:59
Temat postu: Sylwester 2014/2015 poza Polską
No właśnie gdzie planujecie spędzić poza Polską?
Kto, gdzie? Bo kiedy to zakładam, że zaczynając na trzeźwo to odbędzie się w terminie. :haha:

My rozważamy ...Włochy (znów) - może snowboard gdzieś w Alpach, a może Grecje, Hiszpanię, a może Francję (znowu Paryż...). Nie wykluczamy też UK. Chociaż kto wie może i w Polsce, ale chcemy odwiedzić ją w przyszłym miesiącu więc samego Sylwestra chyba spędzimy gdzieś poza Polską.

Wpisujcie kto gdzie, może uda się coś większego zorganizować. :)

Taki temat ogólno-sylwestrowy.

zbychu - 2014-10-29, 21:03

Byćmoże na Słowacji :zimno
frólik - 2014-10-29, 21:24

Gdyby wykluło się coś fajnego, to może i my byśmy się dołączyli ? :brawo:
MILUŚ - 2014-10-29, 21:27

Oczywiście na Termalcamping w Hajduszoboszlo :bigok . Sylwester w Aquaarku :hura :taniec :drum: :gitarra: :band: Już tzeci raz :ok
Fordek - 2014-10-30, 10:47

Który termalny kemping węgierski działa w grudniu - styczniu ?
MILUŚ - 2014-10-30, 11:00

Sok napisał/a:

http://pl.hungarospa.hu/h...thermal-camping

Fordek - 2014-10-31, 14:52

podany kemping napisał o sobie tak :

".O tym, że nasz kemping cieszy się popularnościę może zaświadczyć chociażby fakt, iż w ubiegłym roku ostatni gość opuścił nas w listopadzie, pierwsi turyści natomiast pojawili się już na początku marca."

Ja szukam takiego na zimę .

andreas p - 2014-10-31, 14:58

Sok napisał/a:

Buk Tehrmal camping otfarty caly rok. :spoko

grzegorzalex - 2014-10-31, 15:09

Gdzieś by się pojechało tylko gdzie?
MILUŚ - 2014-10-31, 16:02

Sok napisał/a:
podany kemping napisał o sobie tak :

".O tym, że nasz kemping cieszy się popularnościę może zaświadczyć chociażby fakt, iż w ubiegłym roku ostatni gość opuścił nas w listopadzie, pierwsi turyści natomiast pojawili się już na początku marca."

Ja szukam takiego na zimę .

A wejdź w cennik :chytry i przestań szerzyć defetyzm........za to w armii rozstrzeliwali :zastrzelic Od lat trzech tam jeździmy na sylwka i.........doskonale się bawimy :-P

Fordek - 2014-10-31, 16:51

Nie szerzę defetyzmu tylko chciałbym kemping zastać w pełni działający - a nasi Kochani Węgrzy jak nie ma ludzi to potrafią wszystko pozamykać - łącznie z piwniczkami .
zbychu - 2014-10-31, 17:01

"Sok' masz rację , ale jedziesz tam gdzie będzie otwarte , jest duży wybór, swoją drogą dziwie sie , że Węgrzy nie reklamują choćby takich imprez jak sylwek i innych w szczególności do polaków których na ich kempingach jest zawsze większość i jeżdzimy tam przecież cały rok
Fordek - 2014-10-31, 18:43

Znalazłem
Thermal Camping (Cserkeszőlő )

Dane ogólne

Okres otwarcia: 01/01 do 31/12
Ilość stanowisk przejściowych: 230 (60 - 100m2)
Basen odkryty ◾ogrzewany
◾powierzchnia: 4000 m2
◾okres: 01-01/31-12
Basen kryty (ogrzewany) ◾okres: 01-01/31-12

MILUŚ - 2014-10-31, 19:04

zbychu napisał/a:
............ że Węgrzy nie reklamują choćby takich imprez jak sylwek i innych w szczególności do polaków których na ich kempingach jest zawsze większość i jeżdzimy tam przecież cały rok

Nie musza reklamować ............większość gości sylwestrowych stanowią bogaci .......rumuni :bigok

A wracając do Termalcampingu........przed dwoma laty właścicielka p.Magda specjalnie dla nas otwierała kamping .............BYLIŚMY SAMI !!!!!! A rok póżniej parę węgierskich kamperków zrobiło sobie minizlocik sylwestrowy :bigok

:spoko

tom-cio - 2014-11-01, 21:08

Toscaner,mi bardzo poważnie chodzi po głowie sylwester w Paryżu,juz wstepnie ze znajomymi zgadani jesteśmy.Jakbys swojego skończył do tej pory to może w dwa blaszaczki :mrgreen: ?I na jaka pogode mozna wtedy tam liczyć?
toscaner - 2014-12-02, 14:33

Tup, tup, coraz bliżej.
Paryż, Wenecja, Rzym, a może termy na Węgrzech, a może Kreta, ale nie każdy da radę mając np. 4 dni wolnego dojechać z Polski na Kretę.
Wbrew pozorom od nas też kawałek.

Pasowałoby tam gdzie ciepło.

Tak na szybko kolacja sylwestrowa na łódce w Wenecji 190 ojro za osobę. Ciekawe czy rzyganie w cenie. :haha:

toscaner - 2014-12-12, 23:42

Plan taki. Wpada do nas 5 osób. Tomcio z żoną & company. Dzień dwa krążymy po jakiś toskańskich dziurach, tfu zabytkach. Zweryfikujemy co jeszcze stoi a co się zawaliło. :mrgreen:
Dodatkowo zaopatrujemy się w toskańskie trunki i na dwa kampery jedziemy na podbój Wenecji.
W takiej sile makarony raczej ulegną i padną przed północą.
W nowym już roku na dzień, dwa zatrzymujemy się na Węgrzech. Taki ogólny zarys.

Jeśli są chętni, to grzejcie kamperki, zalewajcie wodą zbiorniki. A jako, że weekend dłuuugi można go miło spędzić w teoretycznie cieplejszym klimacie.

tom-cio - 2014-12-13, 16:28

O toto,tylko niepotrzebnie temat w zagranicznych zakladalem :bigok
vitecc - 2014-12-16, 21:20

Witam wszystkich!
Pytanie brzmi:wybiera się Ktoś może na Sylwka 2014/2015 do ulubionej przez nas Pragi lub ewentualnie do Budapesztu(czeka jeszcze żeby go odkryć!).
Sytuacja wygląda tak:
1, nie mamy jeszcze planów na Sylwestra,bo u nas zawsze wszystko last minute......
2.pod koniec grudnia mamy okrągłą rocznicę ślubu i mam wielką ochotę zaskoczyć (choć raz pozytywnie) moją drugą połówkę,
3.wygląda na to ,że pogoda pozwoli na wyjazd naszym Dutkiem,
4.kochamy Pragę,liznęliśmy Budapeszt(pomijam letnie wypady do Chorwacji),
Wniosek jest taki:odpalam campera(jeszcze nie uśpiłem Go na zimę) i ruszam na sylwestra zabierając nic nie podejrzewającą żonę.
Fajnie by było ,gdyby Ktoś też miał podobne plany,bo zawsze raźniej w kilka załóg......
Jeśli jest Ktoś kto wybiera się w interesującą mnie okolicę.................
Pozdrawiam!

mkawaler - 2014-12-17, 11:26

My z dziećmi w piątek startujemy na sycylie i malte. Myślę że sylwester w Syrakuz