|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Inne imprezy - już za nami - Zaproszenie - ZDWÓRZ - 28.IV do 6.V
Tomii - 2007-02-22, 20:23 Temat postu: Zaproszenie - ZDWÓRZ - 28.IV do 6.V Witam WSZYSTKICH fanów Kamperków.
Chciałem jako przedstawiciel społeczności karawaning.pl wszystkich Was zaprosić na zlot sympatyków karawanigu organizowany przez ludzi z forum karawaning.pl . Zlot odbędzie się w Zdworzu nad jeziorem Zdworskim. Ceny za kemping są na stosunkowo niskie i im więcej chętnych będzie tym będą jeszcze niższe (6 zł za osobę/doba, 15 zł za kamperek). Więcej możecie przeczytać i zobaczyć pod adresem www.zlot.karawaning.pl
Serdecznie zapraszamy!!!
Paweł P. - 2007-02-22, 21:22
Tomii, witam i dziękuje za podrzucenie tematu. Planujemy z moją załoga uczestniczyć w waszym zlocie. Wziąłem urlop od 27.04.2007, czyli będziemy w piątek- 27wieczorem. Przynajmniej tak planujemy.
koko - 2007-02-25, 20:58
Gdzie jest Zdwórz
Paweł P. - 2007-02-25, 21:07
http://www.karawaning.pl/content/view/49/48/ Pozdrawiam
Marek - 2007-02-27, 10:41
Dziękuję za zaproszenie jak tylko zdrowie pozwoli będziemy. :-D
Mnie pasuje przyjazd dopiero 2 maja wieczorem więc liczę że ustalicie dni kontaktowe dla wszyskich w okresie 1 - 3 maja żeby można się przywitać i poznać wszystkich.
Myślę że dla uczestników Naszego forum nadarza się pierwsza okazja poznania osobiście w większej grupie .
Marek Elżbieta i wesoła suczka bajka. :-D
Paweł P. - 2007-03-02, 22:13
Marek Marek napisał/a: | Myślę że dla uczestników Naszego forum | to zaproszenie jest gościnne. Zaprzyjaźnione forum karawaning.pl zaprasza nas na swój zlot. Marek napisał/a: | pierwsza okazja poznania osobiście w większej grupie | jezeli pojedzie z naszego forum większa grupa
Tomii - 2007-04-05, 13:47
Niestety w pierwszym poście była mała niescisłość - 8zł to była cena samej przyczepki .
Pełny cennik można znaleźć już pod adresem: http://www.forum.karawani...p?p=15576#15576
JaWa - 2007-04-09, 15:39
Paweł P. napisał/a: | może Wy też przesuńcie termin na czerwiec. |
Szczerze powiedziawszy j.Zdworskie mam o rzut kamieniem. Trudno mi się doszukać w Zdworzu jakichkolwiek atrakcji, oprócz oczywiście wspólnego biesiadowania
Chociaż w okolicy jest parę ciekawych miejsc wartych zobaczenia. W odległości ok. 20 km w miejscowości Płock, jest budowla jedyna tego typu w Polsce, ba, w Europie, mało, pokusiłbym się o stwierdzenie, że jedyna taka na świecie. Jest to most ukończony w 2005 roku spinający brzegi królowej naszych rzek - Wisły. Dlaczego jedyny taki na świecie ? Bo wybudowany za olbrzymie pieniądze, tylko po to, żeby zajączki i sarenki mogły przejść przez Wisłę suchą nogą. Stanowi również materialny dowód na poparcie tezy, że informacja jest jednym z najdroższych towarów. Załóżmy taką hipotetyczną sytuację, jesteś powiedzmy politykiem "z pierwszych stron gazet" "przypadkiem dowiadujesz się gdzie dokładnie będzie wybudowany nowy most przez Wisłę", teraz kupujesz kilka hektarów ziemi przed mostem i czekasz spokojnie na rozwój wypadków.
W końcu most wybudowali, teraz wartość twojej ziemi tak wzrosła, że Płock jest za biedny, że wykupić ziemię.
Mosty w Polsce mają swoje nazwy, jest most im. Kierbedzia, Poniatowskiego, Toruński itd. itp. most w Płocku nie ma jeszcze nazwy, ja bym proponował most im. Adama Struzika
PS
Jak chcecie mogę opisać inne ciekawe miejsca w pobliżu Zdworza, niestety już nie tak atrakcyjne. Np. zamek w Oporowie z VIX w. jeden chyba z kilku w Polsce tak doskonale zachowany, nigdy nie był odbudowywany, co najwyżej remontowany.
Robin - 2007-04-09, 17:17
Jawa – jestem bardzo zainteresowany Twoimi opisami ciekawych miejsc w pobliżu Zdworza .Tym bardziej ,że potrafisz to robić .To ciekawsze od „szczekania” które słychać tu jeszcze dziś.W imieniu uczestników zlotu „ZDWÓRZ 2007” serdecznie Cię do tych opisów namawiam. A od siebie – zapraszam na flachę – już na zlocie w Zdworzu.
Pozdrawiam – Robin
kazbar - 2007-04-09, 18:19
Robin napisał/a: | A od siebie – zapraszam na flachę – już na zlocie w Zdworzu.
Pozdrawiam – Robin |
Dlaczego, choroba jasna, wybieracie na Zloty tak odległych miejscach
Zanim się zatoczę do Zadworza, to flacha będzie już pusta.
janusz - 2007-04-09, 18:26
Chyba że będzie taka jak w Tarnowo Podgórne
Robin - 2007-04-09, 19:08
Kaziu ! Nie denerwuj mnie ! Specjalnie ze wzgledu na Ciebie wybrano środek Polski.Nikt nie ma prawa narzekać.A tak na prawdę to Ty nie narzekasz na odległość tylko na brak "urlopu" i tu Cię boli.Pisałeś nie raz "mój kamper ,moja wolność" - ale to Kaziu nie dla wszystkich.Przejdż na utrzymanie żony (tak jak ja) i żadna odległość Cię nie przerazi.
I żadne szczekanie.No i żadne całodzienne gderanie.
Pozdrawiam - Robin
P.S.
Kaziu,a może chociaż do Warszawy od 19-22.04.2007 przyjedziesz ?To kilkanaście km bliżej niż Zdwórz!
Paweł P. - 2007-04-11, 09:59
Kofani, z przyczyn technicznych musiałem troszkę posprzątać na "Małej Karawanie". Tu przeniosłem dyskusje na temat "Zlot w Zdworzu". Mam nadzieję, że sie nie pogniewacie na mnie. MK robiła sie po prostu nieczytelna.
JaWa - 2007-04-16, 12:56
Jezioro czy bajoro?
Latem 2003 roku w jeziorze Zdworskim, przy niższym o 40 cm stanie wody, zakwitły sinice, a potem wyłowiono 3,5 tony śniętych węgorzy. Od wielu lat sytuację dodatkowo pogarszają chaotyczne inwestycje rekreacyjne. Jeśli nikt racjonalnie nie zajmie się gospodarką jeziora, w najbliższych latach zamiast niego będziemy mieć w Zdworzu i Koszelówce nikomu niepotrzebne bajoro.
Marcin T - 2007-04-16, 14:04
Jest tak płytkie?
JaWa - 2007-04-16, 16:56
Stan wody był niższy od średniej o 40 cm, głębokie to ono nie jest. Na szczęście w maju woda jeszcze dość czysta. Brak charakterystycznego letniego zapaszku
Paweł P. - 2007-04-17, 21:37 Temat postu: "Spotkanie-Zdwórz" Witajcie moi kofani karawaningowcy. Za dwa tygodnie Zdwórz. Jedziemy w piatek o 16:00. Sas słyszałem, że masz jakiegoś fajnego pomysła. Może Pomorze?
sasquatch - 2007-04-17, 21:59
Ano mam pomysł. I to nie jeden ale kilka. Na razie najbardziej mi się podoba trasa przedstawiona poniżej. Nad polskim morzem bedzie wszędzie pełno ludzi - za granicą nie ma tak dlugiego weekendu. A na Litwie wspaniale - tanio przede wszystkim (byłem w Druskiennikach w zeszłym roku). Na razie nie będę opisywał atrakcji tylko poczekam na Wasz odzew. Ale ogólnie cel: Kłajpeda, pułwysep kurylski, Palanga no i Wilno oczywiście :-). Trasa ma około 1300km z Płocka do Warszawy. W Poniedziałek ruszamy ze Zdworza - spokojnie nie wiecej jak 300km dziennie. W Gołdapii mamy nocleg u koleżanki Pabla. (a chcę zobaczyć tam mosty w Stańczykach). Dużo można jeszcze pisać. Jak czasu i chęci dość to i do Rygi można podskoczyć. Oczywiscie nie przez Grodno - to taki skrót by było szybciej ocenić trasę.
pomysł b) - do kopenhagi do legolandu
pomysł c) - pojezierze drawskie i troche morza polskiego - ale to najmniej
Co Wy na to?
eeik - 2007-04-17, 22:03
No nie damy rady, musimy spadać 1-go na Śląsk
My może tylko dołaczymy do was do Zdowrza jak nam się uda wyjechac w piątek rano.
Mamy 400 km i trase komp. wyliczył na co najmniej 7 godzin .
Czyli najpóźniej musimy w piątek wyjechać o ok 9 rano.
Zobaczymy jak będzie.
Paweł P. - 2007-04-17, 22:16
Sas, z karawana nawet na koniec świata, w Wilnie byliśmy, ale jest fajnie, możemy 2 raz.
sasquatch - 2007-04-17, 22:21
W Wilnie też byliśmy - dodałem by było atrakcyjniej dla innych - ale możmy zrezygnować. Pabloo się pisze ale wątpi że kupi kamperka do tego czasu a cycepą nie chce - NAMAWIAĆ I JESZCZ RAZ NAMAWIAĆ GO TRZEBA
Paweł P. - 2007-04-17, 22:28
sasquatch, najważniejszy jet plan, skład się dostosuje, albo plan do składu. Pablo raczej nie kupi do tego czasu, ale może zmieni zdanie w Zdworzu, jak bedziemy wyjeżdżać na Litwę Tak szczerze to 9 dni w Płocku mnie nie bawi.
pabloo - 2007-04-18, 10:06
Miśki kochane - ja o 16 za skarby nie wyjadę bo do 16 pracuję a jeszcze mamy przeprowadzkę w firmie na głowie
Co do wyjazdu to ja już nie wiem - zgłupłem...
Ech.
Pozdrawiam
Pabloo
Paweł P. - 2007-04-18, 10:37
pabloo, ja też pracuję do 16 i mam nadzieję że się troszkę urwę. Jak by co to zrobimy punkt zborny MK w Zdworzu, pierwszy przyjeżdża i robi miejsce na MK. OK?
sasquatch - 2007-04-18, 10:50
Bardzo dobra ta koncepcja. :-)
JaWa - 2007-04-18, 12:34
Jest sporo czasu, więc może jakaś alternatywa ? W dniach 27-28.04 w Wolsztynie odbywa się doroczna parada parowozów, w tym roku parowozownia obchodzi swoje 100 lat. Zawsze to była bardzo ciekawa impreza, a z okazji jubileuszu tym bardziej. http://parowozy.com.pl/parada2007.htm Można też oczywiście siedzieć nad nizinnym jeziorkiem, którego woda nie mieści się w żadnej klasie czystości. Po Wolsztynie można wpaść na dzień do Zdworza i dalej na Litwę. Trzeba też pamiętać, że o tej porze roku w tamtych okolicach nie można się raczej spodziewać ciepełka :-( Gdyby więc prognozy były mało zachęcające, można by np. odpuścić sobie Zdwórz i pojechać do aquaparku na południe od Berlina ( jakiś czas temu reklamowali w TVN ), później południem Polski wyskoczyć na Słowację. Na południu mamy zdecydowanie pewniejszą pogodę.
PS.
Może jakieś spotkanie na targach w W-wie, żeby lepiej omówić warianty
eeik - 2007-04-18, 12:55
O JaWa z tymi parowozami super , pewnie się wybierzemy.
Dalszych tras nie bedziemy w stanie uskuteczniać .
a tu podaję adres tej tropikalnej wyspy pod Berlinem
http://www.my-tropical-islands.com/index-p.htm
martes - 2007-04-18, 13:05
sas super pomysł ..... tylko .... jak dla mnie to bardzo daleko jak pomyślę że mam jechać 1300 km to trochę jestem przerażony (klasa pojazdu i komfortu) .
jak policzyłem paliwo to też jakieś 600-700 zł itd....
a może gdzieś na jeziora nie koniecznie warmia i mazury. mam trochę za mały pojazd bo rozmawiałem z moim szefem on chętnie pojechał by ze mną (czyli duża szansa na wolny cały weekend )
martes - 2007-04-18, 13:08
o kurde nie chciał sie wysłać a potem 3 na raz ..... RATUNKU.........
ja jak kolega z forum tech. (sam do siebie)
Naprawione :-D
eeik - 2007-04-18, 13:16
Martes a do Zdworza na chwilunię przyskoczysz ??? za MK
No i tak OT -- jąkac się to nie wstyd przecież
sasquatch - 2007-04-18, 13:16
to niech se szef kupi cycepe od pabla - 1300 to tylko tak przerażająco wygląda - to nie wiecej jak 300km dziennie. W południe 150 przerwa na zwiedzenie czegoś i drugi rzut 150km. Na ostatnich moich dłuższych wyjazdach po 4-5 tys km się robiło. Pod koniec to się nudzi - ale jak dobrze dobrana trasa z atrakcjami to się nie czuje wcale tych odległosci. A na taki samochód to co to jest 1300km. No na paliwo to 600zł będzie potrzebne jakby nie było - ale pomyśl ile miejsc można zwiedzić. MK jest OK i może czas sprostać dłuższemu wyjazdowi.
eeik - 2007-04-18, 13:17
Martes a do Zdworza wpadniesz na chwilunie z MK ??
Tak OT - jąkać się to nie wstyd przecież, ale naproukował postów
martes - 2007-04-18, 13:27
jadę do Zdwoża w piątek po południu przecież musimy się wyściskać..... na i wartało by upić się troszeczkę ....
(rozumiem że twój dubel to tak przez sympatie do jo jo jąkały)
Marcin T - 2007-04-18, 13:34
Jako zapalony miłośnik kolei jestem na paradzie w Wolsztynie od lat, w 100% polecam tę imprezę. W tym roku z powodu rocznicy wystąpi rekordowa liczba parowozów. Sama parada trwa około dwóch godzin ale obrządek wokół każdej maszyny to spektakl od świtu. Najmniej ciekawe jest to, że imprezie towarzyszy tłum ludzi i brak miejsc do parkowania. Jest za to kilka ośrodków, na których można obozować.
eeik - 2007-04-18, 13:36
Martes no to pieknie,
dubel oczywiście, żeby ci raźniej było
martes - 2007-04-18, 15:34
sas ja się piszę na Litwe( jesli tylko będę miał wolne), a co tam MK rusza w świat ....
Kaziu dzięki za pomoc :-D
JaWa - 2007-04-18, 16:32
Kto jeszcze oprócz eeik byłby chętny do Wolsztyna ? Z W-wy to jest niecałe 400 km. My wyjeżdżamy z Kutna ok. 12:00 będziemy więc w miarę wcześnie, możemy poszukać i w miarę możliwości zarezerwować jakieś miejsca na nocleg. ;-)
Może chociaż tylu nas się znajdzie, ile parowozów na zdjęciu. :-D
PS.
Paweł wielkie dzięki za płytę
Paweł P. - 2007-04-18, 16:59
JaWa napisał/a: | Paweł wielkie dzięki za płytę | Takie płytki mogę robić przy różnych okazjach. Ale ta to była dla mnie przyjemność. ;-)
Co do karawany to ja się pisze na większość głosów. Jadę z wami wszędzie
Marcin T - 2007-04-18, 17:57
Jedno z moich zdjątek z 2005 roku kiedy to na obrotnicy wykoleił sie jeden z parowozów.
W zeszłym roku między domkami stacjonowały kampery, było to na TYM ośrodku
Wiele kontaktów w sprawie noclegów można znaleźć TUTAJ
eeik - 2007-04-18, 18:55
Upssssss JaWa ja myślałam, że to niedaleko Zdworza i żeby odskoczyc.
tak to nie damy rady .
Na zlotowisko w Zdworzu się zapisaliśmy, potem zjeżdżamy do W-wy na 1 dzień i szybciutko na Śląsk.
Druga połowa weekendu w górach
Ale nie powiem, zapisze sobie do ulubionych miejsc i jak bedzie okazja to na pewno podjedziemy.
JaWa - 2007-04-19, 10:08
Jestem zdecydowanie za pomysłem sas jest długi weekend, jedzmy gdzieś dalej. Gdybym miał wybierać, to oczywiście Litwa. Napisałem trochę więcej w dziale "Kamperowanie" w odpowiedzi na rozmyślania Pawła P.
sasquatch - 2007-04-19, 11:14
Ciesze się że jest pozytywny odzew. W takim razie siadam do konkretniejszego planowania wyprawy. W najbliższym czasie - myslę że w poniedziałek - przedstawię punkty przelotowe i postojowe (oczywiście planowane - zawsze można zminić plan ale jestem zwolennikiem posiadania wiedzy przed wyjazdem co mozna zobaczyć w okolicach przez które będziemy jechać i gdzie można się zatrzymać). Czekam także na propozycje kto o czym marzy, co chce zobaczyć - będę się starał uwzględniać takie punkty.
Ja po drodze na pewno chcę zobaczyć mosty w Stańczykach.
Paweł P. - 2007-04-19, 13:04
Znamy te rejony, Pierwszy postój możemy zrobić w Królowej Wodzie. parę rzeczy można zobaczyć w okolicy byliśmy tam w zeszłym roku. , jenak nie zmienia to naszego stanowiska: z MK jedziemy wszędzie.
JaWa - 2007-04-22, 19:35
Wracaliśmy z Robinem z W-wy przez Zdwórz. Od dziś Robin osobiście nad wszystkim czuwa.
martes - 2007-04-26, 09:53
U mnie zmiana planów do Zdworza jadę w sobotę ,MK proszę trzymać dla mnie miejsce. Nie wyrobię się z autem a i Julka (szkarlatyna) posiedzi dzień dłużej w domku.. Do zobaczenia...
sasquatch - 2007-04-26, 10:02
Martes: o której będziesz ruszał - my ruszamy około 15.00 (może o 14.00) - dwie godzinki drogi i będziemy na miejscu - oczywiście możemy się spotkac w trasie - ty pewnie przez Wyszogród, Płock pojedziesz? - możemy się spotkać gdzies pomiędzy Zakroczymiem i Wyszogrodem
martes - 2007-04-26, 10:11
Sasiku myślałem żeby pojechać trochę wcześniej ale.... w miłym towarzystwie.....
Ja będę jechał przez Nowy Dwór (chyba bo ja nawet nie wiem gdzie to jest)
sasquatch - 2007-04-26, 10:17
OK - zdzwonimy się telefonizacyjnie - to gdzieś tam się spotkamy - godzinę też dogadamy już w sobotę
|
|