Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - Zalew Jeziorsko - gdzie na dziko blisko wody na dzień

jacik - 2015-06-02, 12:14
Temat postu: Zalew Jeziorsko - gdzie na dziko blisko wody na dzień
W weekend planuje skoczyć do rodziny kilka km od Jeziorska i przy okazji chciałem zatrzymać się na obiad nad wodą.
Może ktoś zna takie gotowe sprawdzone i za free miejsce ?
Nie mam wprawy w prowadzeniu takiego kolosa i nie chce gdzieś utknąć szukając :)

qdlaty_78 - 2015-06-02, 12:28

W Pęczniewie w porcie. Po za sezonem brak opłat za parkowanie. Jest plaża , plac zabaw dla dzieci. Po przeciwnej stronie są fajne miejscówki na wysokości miejscowości Zaspy ale obawiam się że będzie kłopot z dojazdem.
CORONAVIRUS - 2015-06-02, 12:30

miejscówka 064 :)

https://www.google.com/ma...aqjjjCOrE&msa=0

może tam przypasi i byłbym wdzięczny za potwierdzenie czy tam faktycznie coś się da zdziałać free :)

jacik - 2015-06-02, 13:24

To chyba płatne.
Głównie interesuje mnie ten kawałek.
Kiedyś tam było pole namiotowe ;)

DI STEFANO - 2015-06-02, 16:24

jacik

możesz spokojnie jechać do portu w Pęczniewie masz tam od groma miejsca.
Możesz stanąć a dziko przy samej wodzie pod drzewami lub bezpośrednio na kawałku plaży.
Miejsce tłumnie odwiedzane ale w dzień spokojne.Nocą na pobliski betonowy plac parkingowy wjeżdża młodzież Badziewiem Miejsko Wiejskim grzejąc nie tylko opony ale i wiejskie dziewuchy,obficie zalewając ich i własne rozumy.
Ostatnio zatrzymałem się tam w minioną sobotę i niedzielę.
Ogólnie było spoko.
Jeśli poczułbyś się niepewnie możesz podjechać ok 500 metrów dalej betonową i po lewej stronie jest niby kamping niby to agroturystyka i tam po dokonaniu symbolicznej opłaty bezpiecznie można zanocować.
Jest tam także dobre żarełko (ryba) i piweczko.
Obsługa bardzo bardzo miła.

stefan46 - 2015-06-02, 17:21

Witamy.
Byliśmy Rafa-Jeziorno 23-24maj pusto nic za fre.
Pozdrawiamy
Kazia Stefan

jacik - 2015-06-02, 18:36

Czy zostaje Pęczniew i nie zbadane chaszcze w Popowie :)
Dzięki za info.
W sobotę lub niedziele będę zwiedzał okolice ;)

qdlaty_78 - 2015-06-02, 20:46

To może się spotkamy. Chciałem się dostać nad Wartę w okolicach Włynia. Osobówką swobodnie pokonywałem wał bezproblemowo, zobaczymy czy dam radę kamperkiem. Jak nie to właśnie w sobotę będę szukał dziury na mały biwak nad Jeziorskiem.
jacik - 2015-06-03, 12:46

Mam nadzieje że mój złomek dojedzie ;)
:kamp

jacik - 2015-06-06, 19:02

Jestem w Peczniewie pod drzewami. Jak dla mnie jest super.
DI STEFANO - 2015-06-06, 19:35

jacik napisał/a:
Jestem w Peczniewie pod drzewami. Jak dla mnie jest super.

o tym pisałem.

Spacerkiem kawałeczek betonówką w kierunku Pęczniewa i po lewej masz ośrodek i fajne żarełko oraz zimne piweczko.
Miłego wypoczynku.

EwaMarek - 2015-06-07, 21:44

Możesz zapodać jakieś fotki tej miejscówki?
jacik - 2015-06-09, 12:24

Byłem tam po 18 może dlatego było dużo wolnego miejsca.
Obok mnie pod drzewami stał kamperek , bokiem do jeziora . idealne miejsce.
Tylko miał jeden feler - brak naklejki CT ;P
Jest też mały plac zabaw za plecami ale nie mam fotek.

qdlaty_78 - 2015-06-09, 15:48

To jest to miejsce które zaznaczyłeś na mapie?
jacik - 2015-06-09, 16:07

To nie to miejsce.
To jest wjazd przez parking na lewo jak się jedzie od Pęczniewa.

qdlaty_78 - 2015-06-09, 16:18

Tak mi się zdawało, właśnie to miejsce proponowałem. Powinien być jeszcze plac zabaw.
W kolejny łykend sprawdzę proponowaną przez Ciebie miejscówkę między Pęczniewem a Siedlotkąwem.

jacik - 2015-06-09, 16:47

Plac zabaw mam jest za plecami ale marny ;)
jacik - 2015-07-25, 09:34

W sobotę albo w w niedziele wpadnę tam na kilka godzin :)
Tłoczno tam teraz jest ? Pewnie trzeba stanąć daleko od wody.

qdlaty_78 - 2015-08-15, 00:28

nie dotarłem tam utknąłem we Włyniu. Jutro wybieram się do Popowa (w te chaszcze gdzie było pole biwakowe)
qdlaty_78 - 2015-08-16, 21:26

jacik napisał/a:
To chyba płatne.
Głównie interesuje mnie ten kawałek.
Kiedyś tam było pole namiotowe ;)

Miejsce fajne ale jest kilka mankamentów które je moim zdaniem dyskwalifikuje.
- wjazd na łąkę przyległą do plaży prowadzi przez zdziczały sad mirabelek, gałęzie nisko. Moja alkowa przeszła ale ciśnienie mi podniosło bo dźwięki jakie wydawały gałęzie obcierające po relingach podobne do doznań w łodzi podwodnej na dnie.
- jak już uporałem się z tunelem z mirabelek dalsza część drogi trochę rozjeżdżona ale twarda (do czasu), koleiny po jakimś traktorze ale dało się je ominąć okrakiem po śladach plażowiczów.
Ludzi trochę było ale tragedii nie było, parę namiotów , reszta z okolicznych miejscowości na jeden dzień.
Niestety upalny dzień przyniósł w nocy burzę. Jak towarzystwo w tej ulewie z gradobiciem zaczęło spieprzać nie patrząc na koleiny to z dwóch dróg które prowadzą lekko pod górkę w stronę tunelu mirabelek zrobili tor motokrosowy. Mokra glina zrobiła się śliska, auta szły bokiem, ludzie się przewracali w to błoto , taki lokalny armagedon. Rano drogi wyglądały nie ciekawie, jakoś wyjechałem ale cykora miałem( cisnienie w górę), potem tunel mirabelek(ciśnienie w górę).
Także nie polecam.

maro88pl - 2024-05-02, 18:43

Ktoś może jest w stanie powiedzieć jak w tą majówkę wygląda sytuacja przy marinie w Pęczniewie? Jak opłaty za parking, sanitariaty? Czy czynne sanitariaty, wypożyczalnia sprzętu wodnego? Jak z możliwością zalania czystej wody do kampera?

Planuje wybrać się tam na sobotę - niedzielę 8-)