|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Serbia i Macedonia - Serbia bezpieczna nadal?
BaWa - 2015-08-18, 20:44 Temat postu: Serbia bezpieczna nadal? Czy ktoś z Was w ostatnim czasie wracał z Grecjii,Albanii przez Serbię?
MER-lin - 2015-08-18, 21:31
Byłem w Serbii w czerwcu. Mili ludzie, spokojnie i bezpiecznie. Ceny też bardziej przystępne, niż w rajskiej UE. Możesz jechać bez obaw.
tolo61 - 2015-08-18, 21:37
Hej
Właśnie wróciliśmy z Albanii... Byliśmy tez w Serbii
Nie ma problemu , spokój . Niestety minusem są straszne kolejki na wjazd na Węgry i ceny ON / w granicach 5,5zł /l /
MILUŚ - 2015-08-18, 23:22
A czy ktoś sie pokusił o przekalkulowanie drogi do Grecji przez Serbię;Macedonię i przez Rumunię ; Bułgarię ? Kilometrowo jak sprawdzałem wychodzi podobnie . Jaka jest róznica w cenie autostrad i winietek ? Bo ,ze przez Serbię szybciej to sie wie ale mi akurat zupełnie sie nie będzie spieszyć
A przejazd szczególnie przez Rumunię ciekawszy .
frape - 2015-08-18, 23:32
Milus jasne, że prze Rumunię/Bułgarię ciekawiej - ale dłużej. No i kwestia promu Calafat- Vidin - cenowa masakra, chyba, że na most do Ruse, ale wtedy nadrabiasz kilkaset kilometrów.
Można też z chwilowym wjazdem do Serbii, ale nie znam tej drogi bo my zawsze przez Ruse
MILUŚ - 2015-08-18, 23:40
[quote="frape"].......... No i kwestia promu Calafat- Vidin - cenowa masakra,.........quote]
Prom zlikwidowali jest most ..........za 6 EUR
frape - 2015-08-18, 23:42
a chyba, że tak bo my tam kilka lat nie bylii ;P
MILUŚ - 2015-08-19, 00:59
Myśmy wracali z Grecji dwa lata temu
BaWa - 2015-08-19, 08:13
Potrzebuje raczej świeżych informacji
hawwa - 2015-08-19, 08:25
Jechaliśmy w lipcu bieżącego roku.
Wprawdzie tylko przejechaliśmy od północy na południe, ale nic nie wzbudziło naszego niepokoju.
Na granicach nie było kolejek, ani problemów.
Trafiliśmy dwa razy na jakąś kontrolę policyjną, autostrada była zablokowana, trzeba było zjechać na parking, tam stali policjanci i wybierali auta do kontroli. Nam od razu machnęli, żeby jechać, więc znowu wjechaliśmy na autostradę i pojechaliśmy dalej.
W Serbii niewiele samochodów porusza się autostradami, więc jedzie się dość komfortowo.
Jedynie w okolicach Belgradu jest duży ruch.
BaWa - 2015-08-19, 08:40
wczoraj na onecie była artykuł i trochę się nakręciłam
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-08-19, 08:53
frape napisał/a: | No i kwestia promu Calafat- Vidin - cenowa masakra | ,dlaczego nie jedziecie przez darmowy most na elektrowni w Drobecie przed Calafat,potem Negotin i Serbia ,lub Bulgaria-Sofia i do Salonik.Po drodze można zboczyć do przepięknego Rylskiego Monastyru.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-08-19, 08:54
MILUŚ napisał/a: | Prom zlikwidowali jest most ..........za 6 EUR | Jawa pisal ze 12 euro
frape - 2015-08-19, 09:16
Zbigniew Muzyk napisał/a: | frape napisał/a: | No i kwestia promu Calafat- Vidin - cenowa masakra | ,dlaczego nie jedziecie przez darmowy most na elektrowni w Drobecie przed Calafat,potem Negotin i Serbia ,lub Bulgaria-Sofia i do Salonik.Po drodze można zboczyć do przepięknego Rylskiego Monastyru. |
bo bardzo nie lubimy Serbii.... wydarzenia z przed 10 lat nadal mam w pamięci, więc Serbię omijamy szerokim łukiem póki co
krzysmoc - 2015-08-19, 23:08
BaWa jechałem przed miesiącem, droga spoko. Dwa noclegi: jeden na dziko koło Suboticy - Palić i drugi na kampingu Enigma we Vranje. Spokój.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-08-19, 23:34
BAWA,jak chcesz przez Serbię,to tak jedź od rana byś na wieczor była w Macedoni,na ochrydzkim,lub koło Skopje.
Bronek - 2015-08-20, 07:10
Bałkany ?. Też mam ambiwalentne odczucia . Aż nie chce się wierzyć , w to co było . I powinniśmy wyciągać z tego wnioski , gdy chodzi o wzajemne relacje. Brat , brata .......! Nie mamy ochoty na podziwianie tego rejonu póki co.
Ale w Serbi pomimo incydentu okradzenia Polek , pod naszym nosem w 2014 . Nocujemy na stacjach MOL Z DARMOWYM WIFI. (hasło w tym roku MOLwifi2014) ??? trzeba spytać jak nie wisi. Tak wypada nam startując z Kołobrzegu w piątek po południu , drugie spanie w drodze do Grecji.
Cytrus - 2015-11-07, 17:49
nas w tym roku koło Splitu w nocy na autostradowym parkingu obrobili, z tego co się dowiedzieliśmy to "cygańska robota" a tego wszędzie pełno, ja Serbie a dokładnie autostradę wspominam raczej dobrze, większy ruch w okolicy Belgradu, gorzej na granicy - taki pograniczniki to pan i władca ale na szczęście jest takich coraz mniej.
4 razy pokonywałem drogę do Grecji przez Serbie i Macedonię, narzekać mogę tylko na granicę
Rawic - 2015-11-07, 19:07
Cytrus napisał/a: | nas w tym roku koło Splitu w nocy na autostradowym parkingu obrobili, z tego co się dowiedzieliśmy to "cygańska robota" | opisał byś szerzej to zdarzenie, ku przestrodze innym
Cytrus - 2016-02-11, 21:24
http://www.camperteam.pl/...er=asc&start=30
3 i 4 strona przewija się temat kradzieży
|
|