|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Miejsca Przyjazne Kamperowiczom - Kemping nad wodą w promieniu 200km od Krakowa
philo - 2016-05-24, 10:20 Temat postu: Kemping nad wodą w promieniu 200km od Krakowa Cześć,
Szukam przyjemnego, spokojnego kempingu nad wodą (jeziorem, zalewem, ale może być też rzeka) w promieniu około 200km od Krakowa. Najfajniej jak by się dało ustawić nad samą wodą, pomiędzy drzewami (takie marzenie mam . Może być zadupie totalne, byle by był prąd i woda w kranie. Brałem pod uwagę jeziora Rożnowskie, Czorsztyńskie, Klimkowskie, ale nie mogę przy nich znaleźć jakichś polecanych kempingów.
Może jest coś fajnego na północ od Krakowa? Nie raz nocowałem nad zalewem w Kostkowicach. Miejsce godne polecenia, szczególnie poza szczytem sezonu, kiedy jest sporo dyskotekowego towarzystwa i śmieci. Ale teraz szukam też czegoś z prądem i wodą.
Możecie coś polecić?
Moulder - 2016-05-24, 11:15 Temat postu: Mapa Polecam:
http://www.pfcc.eu/pol/main.php?nazwa=b.c.mapa
Krzysztof M - 2016-05-24, 12:34
Sromowce Niżne. Standard bez szału. Jest woda, prąd, prysznice cena przystępna. Stanąć można przy samym brzegiem Dunajca.
http://wikimapia.org/1284...-Pole-namiotowe
wbobowski - 2016-05-24, 12:41
Jesienią zeszłego roku na polu namiotowym "U Strażaków" odbyło się XIV Zlotowisko CT-Beskidników. Tu masz relację z tego miejsca http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=21156
wbobowski - 2016-05-24, 12:45
philo napisał/a: | Może być zadupie totalne, byle by był prąd i woda w kranie. |
Czegoś tu nie rozumiem... prąd i woda na totalnym zadupiu
Chyba inaczej pojmujemy te zadupia.
Dla mnie na zadupiu to mogą być tylko ptaszki, sarenki i... chomiki polne. No powinno być jeszcze słoneczko.
eler1 - 2016-05-24, 12:56 Temat postu: Re: Kemping nad wodą w promieniu 200km od Krakowa
philo napisał/a: | Cześć,
Szukam przyjemnego, spokojnego kempingu nad wodą (jeziorem, zalewem, ale może być też rzeka) w promieniu około 200km od Krakowa. Najfajniej jak by się dało ustawić nad samą wodą, pomiędzy drzewami (takie marzenie mam . Może być zadupie totalne, byle by był prąd i woda w kranie. Brałem pod uwagę jeziora Rożnowskie, Czorsztyńskie, Klimkowskie, ale nie mogę przy nich znaleźć jakichś polecanych kempingów.
Może jest coś fajnego na północ od Krakowa? Nie raz nocowałem nad zalewem w Kostkowicach. Miejsce godne polecenia, szczególnie poza szczytem sezonu, kiedy jest sporo dyskotekowego towarzystwa i śmieci. Ale teraz szukam też czegoś z prądem i wodą.
Możecie coś polecić? |
Jeziro Róźnowskie
miejsc. Bartkowa-Posadowa
prąd,WC,woda , boisko do siatkówki , prysznic płatny , rowery wodne
Wjazd stromy ale utwardzony nie przy znaku pole namiotowe tylko 50m dalej jadąc od strony Gródka lub Paleśnicy .
Sympatyczny właściciel polecam .Uwaga na niższej części przy wodzie dość miękko po dużych opadach.
N49.755241 E20.734796
http://www.camperteam.pl/...r=asc&start=150
joko - 2016-05-24, 13:42
Miejscowość Osiek (między Kętami a Oświęcimiem), zespół obiektów turystycznych MOLO - http://czasnamolo.pl/
Jest jeziorko, są baseny (za kilka dni również Spa) , jest staw z rybkami i miejscami do łowienia, jest reastauracja, pub z bilardem i kręglami, a przede wszystkim camping w standardzie europejskim (wszystko nówka sztuka)
Sam bym tam pojechał , ale padli by ze śmiechu , że przejechałem parę kilometrów aby sobie na campingu stanąć
Bazylek21 - 2016-05-24, 20:15
Od lat jeździmy nad jezioro Chańcza koło Staszowa, zawsze albo przed albo po wakacjach, jest tam pole kempingowe www.keja-chańcza.pl my jednak nigdy z niego nie korzystaliśmy. My natomiast jeździliśmy na drugą stronę jeziora od strony wsi Chańcza lub od zapory postój tam zazwyczaj był na dziko czasem pojawiał się administrator tamtego miejsca i pobierał minimalne opłaty, wodę braliśmy że źródełka, prądu brak. Miejsce nam odpowiadało, bez wygód i poza sezonem, bo w sezonie za głośno.
Mazur - 2016-05-24, 22:10
Jeśli szukacie spokoju, to znajdziecie tutaj:
Camping LOCH NESS, Gacki k. Pińczowa woj. świętokrzyskie. INFORMACJA – REZERWACJA 604147334, e-mail biwak@op.pl
GPS 50° 27´ 13.09” N 20° 35´ 06.67” E
http://campinglochness.blog.onet.pl/
Tamtam - 2016-05-25, 16:23
Bazylek21 napisał/a: | Od lat jeździmy nad jezioro Chańcza koło Staszowa, zawsze albo przed albo po wakacjach, jest tam pole kempingowe www.keja-chańcza.pl my jednak nigdy z niego nie korzystaliśmy. My natomiast jeździliśmy na drugą stronę jeziora od strony wsi Chańcza lub od zapory postój tam zazwyczaj był na dziko czasem pojawiał się administrator tamtego miejsca i pobierał minimalne opłaty, wodę braliśmy że źródełka, prądu brak. Miejsce nam odpowiadało, bez wygód i poza sezonem, bo w sezonie za głośno. |
Możesz podac koordynaty GPS tego miejsca na dziko i źródełka, albo na mapie zaznaczyć i wkleić linka?
Z góry dziękuję
Pozdrawiam
1506edi - 2016-05-25, 17:12
Polecam Krościenko nad Dunajcem powyżej kempingu woda z źródła głębinowa,i atrakcji nie braknie.
philo - 2016-05-30, 13:08
Dzięki wszystkim za rady. Wybrałem się do Loch ness. Mogę śmiało polecić kemping. A Szydłów w drodze nad Chańczę to miejsce, które mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło.
Bazylek21 - 2016-05-30, 16:19
Tamtam napisał/a: | Bazylek21 napisał/a: | Od lat jeździmy nad jezioro Chańcza koło Staszowa, zawsze albo przed albo po wakacjach, jest tam pole kempingowe www.keja-chańcza.pl my jednak nigdy z niego nie korzystaliśmy. My natomiast jeździliśmy na drugą stronę jeziora od strony wsi Chańcza lub od zapory postój tam zazwyczaj był na dziko czasem pojawiał się administrator tamtego miejsca i pobierał minimalne opłaty, wodę braliśmy że źródełka, prądu brak. Miejsce nam odpowiadało, bez wygód i poza sezonem, bo w sezonie za głośno. |
Możesz podac koordynaty GPS tego miejsca na dziko i źródełka, albo na mapie zaznaczyć i wkleić linka?
Z góry dziękuję
Pozdrawiam |
Bardzo proszę tutaj koordynaty tego źródełka 50°38'25.3"N 21°03'32.5"E z wjazdem od strony zapory
jeśli byś wjechał od strony wsi Chańcza to również masz źródełko
50°38'44.3"N 21°03'42.0"E
TEC6600 - 2016-06-13, 16:42 Temat postu: Osiek Witam
Joko. Piwo postawiłem za miejscówkę w Osieku. Byłem w ostatni weekend. Rzeczywiście cały zespół hotelowo-campingowy na bardzo wysokim poziomie. Bardzo dobra lokalizacja . 15 km Zator i energylandia, 15 km Oświęcim, 70 km Wieliczka.
Widać , że osoba która projektowała ten camping wiedziała dokładnie jakie są oczekiwania od wymagających turystów. Malutki minusik postawiłbym na zbyt małej ilości sanitariatów i WC (tylko po dwie sztuki dla M i K). Przy pełnym obłożeniu może stanowić problem.
O cenach nie będę pisał gdyż uważam , że są adekwatne i niezawyżone do standardu obiektu.
Woda, prąd, ścieki, WiFi, place zabaw i trampolina dla dzieci w cenie.
Polecam. Bardzo czysto. Camping całkowicie ogrodzony. Wejście /wyjscie z campingu przez bramę przy użyciu karty magnetycznej.
Polecam
Piotruś - 2016-06-26, 20:37
Joko piwo za Osiek właśnie wróciliśmy ,naprawdę fajny kemping z basenami.
decumanus - 2020-07-20, 06:46
Odgrzeje kotleta...
Ceny byly tam zawsze takie astronomiczne? 3 osobowa rodzina z dzien pobytu, z basenem musi -wg cennika- zapłacić 210zl...
Troszke duzo sie wydaje...
Zaznaczam, że nie bylem tam jeszcze, wiec może lektyki i masaż stóp na wejściu pozytywnie mnie zaskoczą
R
kaczorek1234 - 2021-07-31, 01:36 Temat postu: Re: Mapa
Albo czegoś nie umiem albo tu kompletnie nic nie ma
smok_wawelski - 2021-07-31, 14:20
decumanus napisał/a: | Ceny byly tam zawsze takie astronomiczne? | Ceny w Osieku były zawsze dość wysokie - może z wyjątkiem jakiejś promocji na początku.
Co więcej Osiek nie wiem być może jestem skrzywiony jako locales ale jak dla mnie to taka dość średnia lokalizacja. Oszem obiekt odrobiony ale ceny z kosmosu.
kaczorek1234 napisał/a: | Albo czegoś nie umiem albo tu kompletnie nic nie ma | Jeśli już to patrz nie z mapy a z menu alfabet lub lokalizacja - ale w sumie to raczej uboga baza
ludzik - 2025-01-22, 10:33
A jeśli chodzi o sam Kraków to gdzie polecicie dobrze zjeść?
casper - 2025-01-22, 13:21
Jak lubicie naleśniki to Mr.Pancake
Jak pizzę to Olio
Jak lody to do Good Lood
Zakrzówek koniecznie
Świetna kuchnia również jest w Scandale https://scandale.pl/ Polecam wybrać się tam szczególnie na obiad.
SlawekEwa - 2025-01-22, 16:54
ludzik napisał/a: | Kraków to gdzie polecicie dobrze zjeść? |
Mamy kuzyna w Krakowie, nazywa się Marek Rusiński który wynajduje tam małe knajpki i knajpeczki gdzie można dobrze i tanio zjeść. Jak wejdziesz na niego na Fb i zobaczysz jak wygląda to uwierzysz, że mówi prawdę
|
|