Inne imprezy - już za nami - Spotkanie przy Kropce
adej - 2016-05-24, 20:11 Temat postu: Spotkanie przy KropceZapraszam na ogólnopolskie spotkanie przy X Międzynarodowym Festiwalu Piosenki Turystycznej w Głuchołazach.
Warunki i miejsce biwakowania podobne jak w roku ubiegłym.
Na razie odnośnie programu i czasu trwania imprezy zapraszam na stronę: http://www.kropka.glucholazy.pl/, oraz wspomnienia z poprzedniego festiwalu: https://www.facebook.com/festiwalkropka/
Mam w tej chwili zapewniony postój 30 kamperów, jeśli chętnych będzie więcej postaram się załatwić następne. Postój obok hotelu Sudety przy ul Jana Pawła II 25. http://www.hotelsudety.pl/web.n4?go=8
Szczegóły podam w następnym terminie, zapraszam na listę.
1. adej, martantek 2 osoby
2.Marek i Halinka - 2016-05-25, 10:57 Witaj
Proszę dopisać załogę Marek i Halinka - 2 osoby camper Wrocław.
Dziękuję i pozdrawiam.adej - 2016-05-25, 19:42 Z prawdziwą przyjemnością dopisuję.
Lista uczestników Spotkania przy Kropce
1. adej - martantek 2 osoby
2. Marek i Halinka 2 osoby
3.
Serdecznie pozdrawiam i do zobaczenia.zdzislaw414 - 2016-06-07, 19:20 Proszę o dopisanie do listy zalogi zdzislaw414 _ 2osoby
Serdecznie pozdrawiam .adej - 2016-06-08, 06:09 Z prawdziwą przyjemnością dopisuję.
LISTA UCZESTNIKÓW SPOTKANIA PRZY KROPCE
3. zdzisław414-2 osoby
4. Jacek Stec 2 osoby
5. Dzidek 2 osoby
6.
Serdecznie pozdrawiam i do zobaczenia.jacek stec - 2016-06-08, 12:26 I my poprosimy o dopisanie 2 osoby
PozdrawiamyDzidek - 2016-06-24, 23:45 Proszę o dopisanie do listy mojej załogi:
Dzidek 2 os.
W imprezie będziemy uczestniczyli pierwszy raz, będę wdzięczny o istotne informacje.
Pozdrawiam.adej - 2016-06-26, 09:01 Z przyjemnością dopisałem.
Podaję stronę gdzie jest program imprezy: http://www.kropka.glucholazy.pl/#!o-nas3/c13nu
Na razie jest zbyt małe zainteresowanie festiwalem, jak tak dalej pójdzie, zlot będę musiał bardzo ograniczyć, lub wręcz wycofać się z jego organizacji. Chodzi o to, że nie wiem czy właściciel hotelu będzie sobie chciał zawracać głowę kilkoma kamperami.
Postaram się zapewnić miejsce dla wytrwałych, ale niewielki wpływ mam na efekt końcowy. Za kilka dni napiszę już coś konkretnego co do miejsca postoju.
Pozdrawiam i zapraszam niezdecydowanych.
PROGRAM FESTIWALU 2016
14.07.2016 - CZWARTEK (plac przy Amorku) - godz. 17:00
Off Scena - koncert wybranych 5 wykonawców PUCH.
15.07.2016 - PIĄTEK (Muszla Leśna) - godz. 18:00
Koncert wieczorny, wystąpią:
- 4zdi (cz)
- Ta Jedna Chwila (zwycięzca PUCH 2015)
- Na Bani (reaktywacja spacjalnie na 10-tą Kropkę)
- Elżbieta Adamiak
- Robert Kasprzycki
- Słodki Całus od Buby i Bez Jacka
16.07.2016 - SOBOTA (Muszla Leśna)
- godz. 14:00 - Przegląd Utworów z Charakterem
- godz. 18:00 - Wieczorny koncert jubileuszowy, wystąpią:
- Celtic Tree
- Bujabeza (cz)
- Anna Ciaszkiewicz
- KONCERT LAUREATÓW PUCH 2016
- Daniel Gałązka z zespołem
- RAZ DWA TRZYMarek i Halinka - 2016-06-26, 20:00 Witam Proszę dopisać załogę z Wrocławia Czesio i Werka 2 osoby , kamper.MarudaiCzarnowidz - 2016-06-27, 18:16 My byśmy chcieli.. Ale Czarnowidza nie będzie, a kamperaska pożyczamy znajomym. Jeśli będę, to pod namiotem.
M.adej - 2016-06-30, 05:54 Witam i dopisuję. Miło mi.
LISTA UCZESTNIKÓW SPOTKANIA PRZY KROPCE
3. zdzisław414-2 osoby
4. Jacek Stec 2 osoby
5. Dzidek 2 osoby
6. Weronika i Czesio 2 osoby
7. MarudaiCzarnowidz
8.
Marek i Halinka - 2016-06-30, 10:50 Witam
Wpisałeś ponownie Marek i Halinka a ja grzecznościowo prosiłem o dopisanie załogi, która w ubiegłym roku była na zlocie. Aktualnie ma jakiś problem z komputerem. W miejsce na poz. 6 proszę dopisać Weronika i Czesio , 2 osoby. Dziękujęadej - 2016-06-30, 11:20
Marek i Halinka napisał/a:
Witam
Wpisałeś ponownie Marek i Halinka a ja grzecznościowo prosiłem o dopisanie załogi, która w ubiegłym roku była na zlocie. Aktualnie ma jakiś problem z komputerem. W miejsce na poz. 6 proszę dopisać Weronika i Czesio , 2 osoby. Dziękuję
Przepraszam za nieuwagę, pewnie jeszcze byłem zaspany. Pozdrawiam. adej - 2016-07-04, 11:50 Witam wszystkich, szczególnie koneserów piosenki turyytycznej. Jak widzę spotkamy się w kameralnym gronie, mam nadzieję, że będzie miło i przyjemnie.
Oto kilka informacji: Program zapewne znacie, jak widzicie Festiwal kończy się w sobotę, właściwie zaczyna się w czwartek występami na placu z Amorkiem. Opłaty jak w roku ubiegłym, 130 zł za cały pobyt,
tzn. od czwartku do niedzieli, 3 noce. Na miejscu skorygujemy z zależności od czasu pobytu.
Parkujemy na placu przy hotelu Sudety, na końcu al. Jana Pawła II. Dojazd jak poniżej na fotkach. Na światłach od strony Nysy i Prudnika skręcamy w lewo. W czwartek 14. 07. po południu czekam na Was.
Zapraszam. sanczo - 2016-07-04, 13:41 Witam! Pytanie - czy zwierzę typu pies'ek będzie tolerowane. I pytanie podstawowe czy nie za późno i można się jeszcze dopisać - załoga 2+1+pies? Sanczo i Dulcynea Tadeusz - 2016-07-04, 16:40 Antosiu, bardzo proszę o zapisanie nas na spotkanie.
Chcemy być z Wami. adej - 2016-07-04, 18:15 Z prawdziwą przyjemnością powitamy Was w Głuchołazach.
martantek
Pies nie jest przeszkodą na spotkaniu, oby tylko zbytnio nie naśladował i nie próbował śpeiwać.
Sanczo napisał: Witam! Pytanie - czy zwierzę typu pies'ek będzie tolerowane. I pytanie podstawowe czy nie za późno i można się jeszcze dopisać - załoga 2+1+pies? Sanczo i Dulcynea
Tadeusz napisał/a:
Antosiu, bardzo proszę o zapisanie nas na spotkanie.
Chcemy być z Wami.
AKTUALNA LISTA UCZESTNIKÓW SPOTKANIA PRZY KROPCE
3. zdzisław414-2 osoby
4. Jacek Stec 2 osoby
5. Dzidek 2 osoby
7. MarudaiCzarnowidz
8. Sanczo i Dulcynea 2 osoby
9. Halszka i Tadeusz 2 osoby
10.
Zabierzcie rowery, być może w piątek rano wybierzemy się do Ondrejowic na płukanie złota, a przynajmniej zwiedzić Zlate Mlyny. Gdyby nie wypaliło przełożymy na niedzielę. Praktyczne cały czas wiedzie ścieżka rowerowa, wspaniałe widoki na Góry Opawskie, brakuje tylko krowy Milki, ale inne Mućki po drodze wdzięczą się do obiektywów, całe stado.
Pojechalibyśmy do przejścia granicznego Zlate Hory i dalej przez lasy i łąki asfaltową dróżką obok potoku. Razem w tefte i wefte będzie ok 20 km, no może troszkę mniej. mamy na o cały dzień. Jeśli znajdę fotki z tej trasy, umieszczę je tutaj abyście mieli jakiś pogląd.
Niezależnie od tego w każdej chwili, można wyjść do lasu parku na szlaki turystyczne których wiele przecina się w naszym miejscu biwakowania. sanczo - 2016-07-05, 14:42 Spokojnie : pies jest tzw "pokojowy" żeby nie powiedzieć "kanapowy", no co najwyżej "zaczepno-wycofujący". Będziemy, więc - DOZOBACZENIA!!!
SANCZO i DULCYNEA (Piotr i Kasia)jacek stec - 2016-07-07, 22:26 Z przyczyn zdrowotnych musimy zrezygnować z przyjazdu-przepraszamy za zamieszanie i życzymy dobrej zabawyMarudaiCzarnowidz - 2016-07-09, 00:09 Halo halooo, napisałam, że byśmy chcieli, ale kamperka nie będziemy wtedy mieli.. :-( Czy przyjadę pod namiot, nie wiem jeszcze. Więc proszę nas nie uwzględniać. Nie tym razem :-(adej - 2016-07-10, 19:21
jacek stec napisał/a:
Z przyczyn zdrowotnych musimy zrezygnować z przyjazdu-przepraszamy za zamieszanie i życzymy dobrej zabawy
Trudno uha ha ha, ciężko będzie, ale jakoś to będziemy musieli przeżyć. Szkoda.
Życzymy szybkiego powrotu do zdrowia. Pozdrawiamy gorąco.
martantek
PS Czarne pantofelki będą z nami jeździć już drugi rok.adej - 2016-07-10, 19:24
MarudaiCzarnowidz napisał/a:
Halo halooo, napisałam, że byśmy chcieli, ale kamperka nie będziemy wtedy mieli.. :-( Czy przyjadę pod namiot, nie wiem jeszcze. Więc proszę nas nie uwzględniać. Nie tym razem :-(
Nie marudźcie i czarnowidzcie tylko przyjeżdżajcie, miejsce jest i to pod wiele namiotów.
Gorąco zapraszamy.
martantekJan Olejnik - 2016-07-11, 10:21 Witam, jeśli nie jest zbyt późno, to zapisz Antoś naszą załogę.
Pozdrawiam.adej - 2016-07-11, 12:05
Jan Olejnik napisał/a:
Witam, jeśli nie jest zbyt późno, to zapisz Antoś naszą załogę.
Pozdrawiam.
Oczywiście, z radością dopisuję. Przyjeżdżajcie.
Miło będzie nam Was gościć.
Zapraszamy gorąco.
A oto AKTUALNA LISTA UCZESTNIKÓW SPOTKANIA PRZY KROPCE
3. zdzisław414-2 osoby
4. Jan Olejnik 2 osoby
5. Dzidek 2 osoby
7. MarudaiCzarnowidz
10.antal 2 osoby
11.
A oto zanęta do wycieczki rowerowej.antal - 2016-07-11, 19:35 Bardzo prosimy o dopisanie nas do listy uczestników ale przyjedziemy dopiero w sobotę w godzinach dopołudniowych.Będziemy pierwszy raz więc mamy pytanie czy na sobotni koncert jeszcze będą bilety?
Zapisujemy się na wycieczkę rowerową ale tylko w niedzielę.
Pozdrawiamy
Jacek i Aniaadej - 2016-07-11, 21:07
antal napisał/a:
Bardzo prosimy o dopisanie nas do listy uczestników ale przyjedziemy dopiero w sobotę w godzinach dopołudniowych.Będziemy pierwszy raz więc mamy pytanie czy na sobotni koncert jeszcze będą bilety?
Zapisujemy się na wycieczkę rowerową ale tylko w niedzielę.
Pozdrawiamy
Jacek i Ania
Oczywiście przyjeżdżajcie, szkoda, że dopiero w sobotę. Wstęp na koncerty jest bezpłatny. impreza organizowana jest przez Urząd Miasta. Wszystkiego o Festiwalu dowiecie się za strony: http://www.kropka.glucholazy.pl/ .
Zapraszamy i oczekujemy. tbochnia - 2016-07-12, 08:46 Witajcie.
My również prosimy o dopisanie nas do listy uczestników – Małgosia i Tadek ( 2 osoby + kamperek). Mam pytanie – do której godziny najpóźniej można wjechać na teren hotelu w piątek, tak aby nikogo nie budzić. Możemy wyjechać z okolic Krakowa dopiero ok godz. 21 i musimy liczyć 3 - 4 godziny na dojazd). Ewentualnie wyjedziemy w sobotę rano i dotrzemy w godzinach przedpołudniowych. Czy planowana jest wycieczka rowerowa w sobotę przed koncertami - jeżeli tak, to o której? Pozdrawiamy
Małgosia i Tadekadej - 2016-07-12, 11:43 Cieszymy się bardzo, z przyjemnością Was dopisuję. Brama dla Was będzie otwarta, normalnie zamykają po północy, ale recepcja jak zapewne się domyślacie czynna jest całodobowo. Uprzedzę ich.
A więc zapraszamy.
AKTUALNA LISTA UCZESTNIKÓW SPOTKANIA PRZY KROPCE
3. zdzisław414-2 osoby
4. Jan Olejnik 2 osoby
5. Dzidek 2 osoby
7. MarudaiCzarnowidz
10.antal 2 osoby
11. tbochnia 2 osoby
12.tbochnia - 2016-07-12, 14:24
adej napisał/a:
Brama dla Was będzie otwarta
Dziękujemy i do zobaczenia
Pozdrawiamy
Małgosia i Tadekadej - 2016-07-12, 19:28 A więc szerokiej drogi dla Wszystkich. Przybywajcie Przyjaciele!
A może ktoś jeszcze się wybierze? Miejsca jeszcze jest sporo.
ZAPRASZAMY!adej - 2016-07-13, 10:55 Jeszcze jedna uwaga!
Na ostatniej prostej uważajcie na "śpiochów" leżących w poprzek jezdni, a jest ich kilka, można nieźle wybić się w górę.
Pozdrawiam i do zobaczyska! Tadeusz - 2016-07-14, 15:46 Już jesteśmy na miejscu.
Przestało padać.
Mam nadzieję, że na dobre bo wieczorem pierwszy koncert. Dzidek - 2016-07-15, 12:58 Z przykrością informuję, że nie będziemy mogli dojechać do Was na koncerty piosenki turystycznej. Musze niestety zmagać się ze skutkami wczorajszej nawałnicy, która zrobiła mi trochę kłopotów. Najważniejsze, że kamper nie ucierpiał! Pozdrawiam wszystkich i do następnego razu. Będę śledził relację z Waszego pobytu. Andrzej_Strzelec - 2016-07-15, 14:57 Witam,
można jeszcze dołączyć dzisiaj wieczorem lub jutro rano? Z prognozy wynika że nie będzie dużych opadów w tym rejonie
Formalności na miejscu?Tadeusz - 2016-07-15, 15:47 Zapraszamy serdecznie. Czekamy. Tadeusz - 2016-07-16, 11:45 Jestem pod wrażeniem. Nie doceniałem nurtu piosenki turystycznej.
Wydawało mi się, że mamy w tym względzie niewielki wybór i "Stare Dobre Małżeństwo" musi mi wystarczyć.
Otóż nie.
Zarówno nasze zespoły jak i czeskie zauroczyły mnie poziomem muzycznym, mądrymi tekstami i kulturą wykonania.
Powinienem o wszystkich napisać ale specjalnie potraktuję kapelę "Na Bani" jako, że zachwyciła słuchaczy brzmieniem, w czym skrzypce odgrywały wiodącą rolę. Śpiewali rewelacyjnie.
Występ Elżbiety Adamiak był ucztą dla uszu, a wykonanie "Jesiennej zadumy" wycisnęło nawet nie jedną łezkę.
Cieszę się, że tu jestem. Nie dość, że miasto piękne, to jeszcze tak fajną imprezę organizuje już od 10 lat. Ta "KROPKA" jest jubileuszowa.
Marto i Antku, należą się Wam gorące podziękowania za to spotkanie, za Wasze starania i sprawność organizacyjną.
Dziękujemy. Tadeusz - 2016-07-16, 12:04 Posłuchajmy.
adej - 2016-07-16, 22:30
Dzidek napisał/a:
Z przykrością informuję, że nie będziemy mogli dojechać do Was na koncerty piosenki turystycznej. Musze niestety zmagać się ze skutkami wczorajszej nawałnicy, która zrobiła mi trochę kłopotów. Najważniejsze, że kamper nie ucierpiał! Pozdrawiam wszystkich i do następnego razu. Będę śledził relację z Waszego pobytu.
Dzidku, serdecznie współczujemy Wam w kłopotach które Was dotknęły, mamy nadziej, że szybko uporacie się ze zniszczeniami.
Gorąco pozdrawiamy.
martantekJan Olejnik - 2016-07-17, 22:32 Bardzo dziękujemy Marcie i Antkowi za zorganizowanie tak wspaniałego zlotu.
Zamieszczę trochę fotek.Jan Olejnik - 2016-07-17, 23:04 C.D.Kotek - 2016-07-18, 09:14 Widać, że fajny zlocik, gratulujemy. Ale ja jestem pełna podziwu dla Marty, za te piękne arcydzieło rękodzielnicze, i dla Niej wiesiek t - 2016-07-18, 19:19 Wielkie Dzięki załodze "Martantek"za zorganizowanie fajnego Zlotu w Głuchołazach PozdrawiamJan Olejnik - 2016-07-18, 21:31 Do Złotych Młynów dojechaliśmy pokonując 9-cio kilometrową, piękną trasę rowerową.Jan Olejnik - 2016-07-18, 21:57 C.D.MarudaiCzarnowidz - 2016-08-02, 20:25 Jest naprawdę mnóstwo świetnych zespołów, Na Bani, Cisza jak Ta, Nic wielkiego, Chwila Nieuwagi, Dom o Zielonych Progach i wiele wiele innych.
Na Kropkę nie dotarłam, znajomi "stali bywalcy" natomiast opowiadali, że to była najgorsza i najdziwniejsza Kropka. Powód? Mówią, że nie było ani jednej pozytywnej, żywej piosenki.. Ponoć wszyscy smęcili, smucili, nawet Raz Dwa Trzy.
Tymczasem, w weekend będzie Giełda Piosenki w Szklarskiej Porębie Tadeusz - 2016-08-02, 20:54
MarudaiCzarnowidz napisał/a:
opowiadali, że to była najgorsza i najdziwniejsza Kropka. Powód? Mówią, że nie było ani jednej pozytywnej, żywej piosenki.. Ponoć wszyscy smęcili, smucili, nawet Raz Dwa Trzy.
Bylem, słuchałem i nie zgadzam się z tą opinią.
To było naprawdę artystyczne przeżycie. adej - 2016-08-09, 10:12
Tadeusz napisał/a:
Bylem, słuchałem i nie zgadzam się z tą opinią.
To było naprawdę artystyczne przeżycie.
CamperPapo, przecież to Maruda i Czarnowidz! Narzekanie jest Ich powinnością.
Pozdrawiam. omfazer - 2017-07-06, 16:20 Temat postu: TrialJak ktoś ma ochotę to można przy okazji Kropki zaliczyć "11 Rajd Opawski TRIAL - VI Memoriał Roberta Borowczyka" zawody w trialu motocyklowym w miejscowości Jarnołtówek kilka km. od Głuchołaz