Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nasze opinie i pytania, - "Gwiazdy" i kampery to złe połączenie!!!???

Socale - 2016-06-05, 11:03
Temat postu: "Gwiazdy" i kampery to złe połączenie!!!???
Vitaycie.
Na początek pytanie:
Czy celebryci niszczą ducha kamperowania?
Jak sądzisz?
Moim zdaniem TAK.
Coraz częściej "gwiazdy" z plastiku lansują się z kamperami, wręcz podkreślają że mają, ale po co je kupują? Sądzę że tylko po to by się pokazać a po pokazie wrócić do szkła, stali i betonu. Nie wierzę że oni czują ten sport w żyłach. Moda na manie kampera nastała i tyle, ta moda psuje naturalność potrzeby mania kampera.
Wkrótce dzięki tym gwiazdom od 7 boleści kamperowanie przez nich zostanie zepsute.
Zatem zablefuję: bywasz na ekranie, nie kupuj kampera albo bynajmniej nie chwal się nim bo szkodzisz.
I żeby było z mojej strony jasne, nie chodzi mi o "nie dla psa kiełbasa"
Przesadzam?

bert - 2016-06-05, 11:25
Temat postu: Re: "Gwiazdy" i kampery to złe połączenie!!!???
Socale napisał/a:
Vitaycie.
Na początek pytanie:
Jak sądzisz?
Moim zdaniem TAK.
Coraz częściej "gwiazdy" z plastiku lansują się z kamperami, wręcz podkreślają że mają, ale po co je kupują? Sądzę że tylko po to by się pokazać a po pokazie wrócić do szkła, stali i betonu. Nie wierzę że oni czują ten sport w żyłach. Moda na manie kampera nastała i tyle, ta moda psuje naturalność potrzeby mania kampera.
Wkrótce dzięki tym gwiazdom od 7 boleści kamperowanie przez nich zostanie zepsute.
Zatem zablefuję: bywasz na ekranie, nie kupuj kampera albo [size=18]bynajmniej nie chwal się nim bo szkodzisz.[/size]
I żeby było z mojej strony jasne, nie chodzi mi o "nie dla psa kiełbasa"
Przesadzam?

z "bynajmniej" jak "najbymalniej, co do reszty tak jak każdy ma prawo posiadać kampera tak i każdy może swoje zdanie na ten temat mieć ;)

CORONAVIRUS - 2016-06-05, 11:26

Nawet nie wiesz ilu celebrytów od dawna używa kamperów po cichu by zginąć w tłumie i nie narażać się na gwar wokół siebie . Niektórzy nawet sami je sobie zbudowali . To chyba jedyna forma dla nich by odpocząć i ciągle być tam gdzie nikt nikogo się nie spodziewa ... wcale nie uważam by szkodzili komukolwiek a jeśli sobie mogą pomóc to niech sie bawią tak jak każdy "kowalski " .

tak...przesadzasz :spoko

Tadeusz - 2016-06-05, 11:28

Socale napisał/a:
Przesadzam?

Może po prostu nie masz pełnego oglądu sytuacji?

Kampery mają i wykorzystują je w sposób wręcz przykładny nasi dobrzy znajomi ze sceny ale i w realu np. Pascal Brodowski, Andrzej Dąbrowski czy choćby Karol Strasburger. W naszym gronie jest również Marcin Przybylski, zwycięzca"Twoja twarz brzmi znajomo".

Zapewne jest powód Twej rozterki, jeśli tak, to może go ujawnisz?

Jest w tej kwestii jeszcze coś.

Socale napisał/a:

Co nazywasz duchem kamperowania? Duża część posiadaczy kamperów używa ich w sposób który mnie osobiście zupełnie nie odpowiada ale czy mam prawo zarzucić im, że niszczą ducha kamperowania?

Czym jest ten "duch"? :)

Wojciechu - 2016-06-05, 11:30

Socale – trochę się z Tobą nie zgodzę. Każdy ma prawo kamperować – celebryci również. Nie ukrywam jednak, że nasz wizerunek musi być i jestem przekonany, że jest postrzegany, trochę jak turysty na Krupówkach. Są bowiem tacy, którzy siedzą w "ogródkach knajpowych" ubrani w "wypasione" morkowe stroje i są tacy, którzy siedzą na ławce są zmęczeni, ubłoceni i szczęśliwi( przd chwilą zeszli ze szlaku). Oba te wizerunki są szczęśliwe- komu jednak należy się nutka zazdrości – zostawie to Wam do oceny. :spoko
SlawekEwa - 2016-06-05, 12:03

"Gwiazdy" i kampery to złe połączenie!!!???
W pierwszej chwili pomyślałem o kamperze na mercu :haha:

CORONAVIRUS - 2016-06-05, 12:05

SlawekEwa napisał/a:
"Gwiazdy" i kampery to złe połączenie!!!???
W pierwszej chwili pomyślałem o kamperze na mercu :haha:

i tu bym się nawet zgodził bo takie połączenie to niepotrzebne podrażanie imprezy :)

zbyszekwoj - 2016-06-05, 12:10

Tadeusz napisał/a:
Marcin Przybylski, zwycięzca"Twoja twarz brzmi znajomo".

A jego tata to juz kamperowiec zasłuzony i wyróżniny campertimkiem na CT. :ok :spoko

Tadeusz - 2016-06-05, 12:24

zbyszekwoj napisał/a:

A jego tata to juz kamperowiec zasłuzony i wyróżniny campertimkiem na CT.

I obaj moim kamperkiem byli nawet na Nordcap. :ok

Socale - 2016-06-05, 13:13

.

Tak naprawdę to rozdrażniło mnie to gwiazdorzenie/szpan/ect przez kogoś kogo pierwszy raz na oczy widziałem a wystarczyło tylko by się to coś (ten ktoś) pokazało przed kamerą i już jest gwiazdą jak cholera więc pochwalić się trzeba że ma się kampera (bo gwiazdy tak mają), nawet niepoprawnie określając się kara... coś tam - nie pamiętam już.
No mózg mię zlasował się.
A idea? Głęboko w poważaniu... kampera mieć trzeba, wtedy czuje się gwiazdą spełnioną! Nie musi nawet wiedzieć do czego kamper służy, ma być i już.
Samozwańcza "gwiazda" sprzed kamery to nie to samo co Gwiazda z uznanym dorobkiem która jak najbardziej na to miano zasługuje, rozumiem że musi się jakoś ukrywać a zarazem nie wychwala się posiadaniem kampera.
Tym/takim - mój szacun.
.
No ok, zatem chyba źle to postrzegam.
Ale chociaż jakiś temat rozruszałem przedobiadowo :)

zbyszekwoj - 2016-06-05, 13:17

Tadeusz napisał/a:
zbyszekwoj napisał/a:

A jak dodasz ,że sam byłeś aktorem, to już jesteś gwiazdą i celebrytą podpadniętym na forumie. :haha:

Wojciechu - 2016-06-05, 13:20

Socale - temat jest całkiem słuszny - choć moim zdaniem, bardziej widzę nie gwiazdy w kamperach, a gwiazdorzenie niektórych naszych klubowych kamperowców. Możliwe jest jednak, że prawda jest gdzieś pośrodku a ja mam zły ogląd rzeczywistości. :spoko
Tadeusz - 2016-06-05, 13:26

Socale napisał/a:
No ok, zatem chyba źle to postrzegam.
Ale chociaż jakiś temat rozruszałem przedobiadowo

Od początku wiedzieliśmy, że o to chodzi. :wyszczerzony:

Cel uświęca środki. :haha:

Socale - 2016-06-05, 13:27

zbyszekwoj napisał/a:
Tadeusz napisał/a:
zbyszekwoj napisał/a:

A jak dodasz ,że sam byłeś aktorem, to już jesteś gwiazdą i celebrytą podpadniętym na forumie. :haha:

A nie prawda :)
Jak nie był w tefałnie to gwiazdą nie jest!

Socale - 2016-06-05, 13:33

Tadeusz napisał/a:
...
Pascal Brodowski, Andrzej Dąbrowski czy choćby Karol Strasburger. W naszym gronie jest również Marcin Przybylski, zwycięzca"Twoja twarz brzmi znajomo".
...

O! I powinni być tutaj z nami a nie tam w tej, no... telefizji :)
:bukiet:

zbyszekwoj - 2016-06-05, 16:09

Socale napisał/a:
Jak nie był w tefałnie to gwiazdą nie jest!

Czyli gorsi ci z rządowej? :haha:

Mandus - 2016-06-05, 17:07

Jakoś na jesień byłem u swojego dealera z kolegą, który właśnie zamawiał kampera, a że ów dealer też ma klika sprzętów na wynajem, ni stąd ni zowąd natrafiliśmy na Grzegorza Hyżego wraz z Natalią i resztą rodziny, którzy wynajęli kampera i właśnie wyjeżdżali gdzieś na Węgry. Ja nawet nie znałem gościa :shock: ale koleżanka ich rozpoznała. Strasznie ją to dziwiło że ludzie ze sceny też wynajmują kampery.

A w ogóle to myślę, że kamper to nie jest przedmiot do "pokazywania się". Z autopsji powiem, że mnie on w ogóle ego nie podnosi, nigdzie się nim nie chwalę i wręcz unikam tego tematu z ludźmi, którzy nie są w temacie. Kamper to mój azyl, moje zboczenie, mój sposób na czas wolny itp. Nie sądzę, żeby gwiazdy chciały kupować kampery na pokaz - to chyba nie ten produkt.

Socale - 2016-06-05, 17:31

Mandus napisał/a:

...
kamper to nie jest przedmiot do "pokazywania się".
...
Nie sądzę, żeby gwiazdy chciały kupować kampery na pokaz...

No właśnie, ale (te) "gwiazdy" myślą inaczej.
I to miałem na myśli w poście założycielskim.

Bronek - 2016-06-05, 19:23

Prawidłowa kolejność , to :
Kupić kampera
I zostać gwiazdą.

To drugie już z "górki".,......

Ja na przykład zrezygnowałem, tuż przed finałem...

No i terz kamper mi niepotrzebny ;)

zbyszekwoj - 2016-06-05, 19:59

Czy ten Grzegorz Hyży to syn naszego kolegi Marka? :shock:
Wojciechu - 2016-06-05, 20:23

Bronek - Ty to raczej gwiazda socjometryczna -czyli kampera zachowaj bo to co najmniej 50 % sukcesu. ;) :spoko
jarek73 - 2016-06-05, 21:44

kolego Socale co za demon tobą targa ?
najpierw czytałem o Twoich obawach o emigrantach ( wg Ciebie ciapatych ) teraz celebryci
Proponuje założyć klub na podobieństwo motocyklowych MC tylko dla twardzieli camperowych .
MC SOCALE i kamizelki żeby nosić . Myślę żeby byś był niezle podjarany . Z tyłu na żółto MC z przodu prezident SOCALE .
Chyba byś zwariował ze szczęścia

Bronek - 2016-06-05, 21:46

Dobra jeszcze inaczej

Każdy kamperowiec to vip, celebryta, koryfeusz, luminarz......... , o ile ma prosto z fabryki

I odpowiednią markę...

Wtedy na równi z Ibiszem lub jakimś sportowcem.

Reszta to normalni urzytkownicy z kompleksami. :mrgreen:
Dlatego Ci muszą jeździć i pisać.
I wtedy mają misję... I spokój ducha gdy staną obok........

Ja na razie piszę :lol:

Niestety są też tacy co mają cekebrycką markę od nowiści i do tego jeżdżą i piszą.

Tych nikt nie lubi :haha:

Socale - 2016-06-05, 21:54

jarek73 napisał/a:
...

Eee tam, czepiasz się.
Temat założyłem i nie jest on szczytem kontrowersji, a pół tysiąca wyświetleń od rana to już sukces autora.
Teraz będę gwiazdował, raczej gwizdował, e tam, gwizdał na to. :spoko
A o motorach to nie ze mną, z Bronkiem prędzej pogadasz :)

joko - 2016-06-05, 22:37

Dzięki Ci Socale za ten temat , bo jak moja Żona usłyszała że piękni i bogaci też kupują i używają kamperków i że staje się to jak golf sportem elitarnym, to jest szansa że jeszcze ze mną pojeździ :ok :haha:
Do tej pory traktowała to zawsze jako bieda wypoczynek w opakowaniu zastępczym, i często stojąc na miejscówkach w okolicach hoteli, spa, czy pensjonatów, spoglądała z zazdrością w tamtym kierunku, mówiąc "zobacz , oni tam maja porządne łóżka, duże łazienki i szwedzki stół, a my musimy w tym wozie Drzymały jak te cygany ".
Ja jej wtedy z uśmiechem odpowiadałem jak w tym kawale, w którym syn saudyjskiego szejka pisze ze studiów w europie " Tato wszyscy moi koledzy jeżdżą na wykłady pociągiem, a ja muszę tym wstrętnym złotym Rolsem", na co ojciec odpowiada "Nie martw się synu kupie ci pociąg" :haha: :haha: :haha:

Wojciechu - 2016-06-05, 22:46

Ostatnio w Bałtowie - zapytałem kolegę - co słychać. W odpowiedzi usłyszałem . Stary luksus - bo dalej kamperem. Dobre. :ok
toscaner - 2016-06-05, 23:11

Bronek napisał/a:

Każdy kamperowiec to vip, celebryta, koryfeusz, luminarz.........

Reszta to normalni urzytkownicy z kompleksami. :mrgreen:

Są jeszcze tacy, co mają w dupie co inni myślą, mówią i robią co lubią. :szeroki_usmiech

Mandus - 2016-06-06, 10:43

joko napisał/a:
Dzięki Ci Socale za ten temat , bo jak moja Żona usłyszała że piękni i bogaci też kupują i używają kamperków i że staje się to jak golf sportem elitarnym, to jest szansa że jeszcze ze mną pojeździ :ok :haha:
Do tej pory traktowała to zawsze jako bieda wypoczynek w opakowaniu zastępczym, i często stojąc na miejscówkach w okolicach hoteli, spa, czy pensjonatów, spoglądała z zazdrością w tamtym kierunku, mówiąc "zobacz , oni tam maja porządne łóżka, duże łazienki i szwedzki stół, a my musimy w tym wozie Drzymały jak te cygany ".
Ja jej wtedy z uśmiechem odpowiadałem jak w tym kawale, w którym syn saudyjskiego szejka pisze ze studiów w europie " Tato wszyscy moi koledzy jeżdżą na wykłady pociągiem, a ja muszę tym wstrętnym złotym Rolsem", na co ojciec odpowiada "Nie martw się synu kupie ci pociąg" :haha: :haha: :haha:

O jak ja Cię Joko rozumiem :haha: ten wóz Drzymały i cyganie to przez 8 lat jazdy z przyczepą wysłuchiwałem... Choć moja żona nie "gwiazdorzy" i nie o to jej chodzi, to zawsze ją drażniło, jak na plaży pytały ją koleżanki, co dzisiaj gotuje... (odgrzewa, rozmraża - obojetne ;) )

Ale jako pocieszenie dodam, że u mnie jest coraz lepiej, a nawet teraz bardzo dobrze, niemal idealnie - więc może i Twoja się przekona.
Lekarstwem u mnie nie było zachwalanie "caravaningu" tylko obrzydzenie Allincl. i latania samolotem. W zeszłym roku wylatywaliśmy do Maroko parę godzin przed incydentem w Tunezji, jak ten jeden posłaniec śmierci strzelał sobie z kałacha na plaży do turystów. Na lotnisku wszyscy mieli miny nieciekawe, a mój 10 letni syn wręcz prosił, żebyśmy zostali w domu. Sami mielibyście dylemat niemały, w końcu narażam całą rodzinę... Na miejscu w Agadirze przez 2 tygodnie tylko raz gdzieś pojechaliśmy na niby wycieczkę, a tak to hotel i hotel - lipne drinki, skrzypiące łóżka, często niemyjący się personel i to pomimo że to Iberostar - i RAZEM stwierdziliśmy, że szybko już nigdzie nie polecimy :ok

Bronek - 2016-06-06, 11:24

Moja jest "obrzydliwa" i woli pchły naszych psów od nieznanych roztoczy hotelowych .
Nie mam problemu.

Andrut - 2016-06-06, 12:24

Hehe :spoko Panowie - jesteście niezawodni :haha: Jak się czyta nasze forum to nie można nie być optymistą :ok

A co do "gwiazd"... Tak się składa, że mam z nimi dużo do czynienia bo pracuję w reklamie. I sam kilka z nich namówiłem na taki rodzaj spędzania czasu :spoko Oczywiście są tacy, którzy kupili by kampera z kierowcą i dojechali na miejsce 911stką, a godzinę później ciężarówka z cateringiem. Oj są... takich nie namawiam. Ale spora część chce uciec, odpocząć i poczuć się anonimowo. Często znajdziecie "ich" na Mazurach 8-) Czy to w kamperze czy gdzieś "na dziko" na łajbie.

Jak ktoś kupuje kampera dla szpanu nie wytrzyma długo ;) Ta filozofia życia słabo łączy się ze szpanem.

Krystian - 2016-06-06, 16:04

zbyszekwoj napisał/a:
Czy ten Grzegorz Hyży to syn naszego kolegi Marka? :shock:

Napewno NIE!

Socale - 2016-06-06, 21:56

Andrut napisał/a:
...
sam kilka z nich namówiłem na taki rodzaj spędzania czasu
...

Aaaa... to przez Ciebie to wszystko. Teraz wybijaj im to z głowy :mrgreen:

fiba56 - 2016-06-06, 22:22

Najlepiej to ujął Toskaner,że też ludziom chce się gadać o takich bzdetach.
Mandus - 2016-06-07, 23:02

A żebyś wiedział, że czasem i chce. Po to jest to forum. Nie masz ochoty pisać (czy czytać), przecież to nie mus. Nie każdy temat musi być pomocny czy sensowny dla każdego - czasem to taka forma odskoczni pomiędzy jednym e-mail'em a kolejnym :)
yuras - 2016-06-08, 09:32

Widziałem dzisiaj na kempingu Roberta Lewandowskiego jak latał z Kotem,to niewątpliwie
celebryta, bo grał w Zniczu Pruszków, ale żaden z niego gwiazdor.

Tadeusz - 2016-06-08, 11:32

yuras napisał/a:
to niewątpliwie
celebryta, bo grał w Zniczu Pruszków, ale żaden z niego gwiazdor.

Mój Tata też grał w Zniczu Pruszków. :ok Ale to było przed wojną i ani celebrytów nie znano ani kamperów. :haha:

MILUŚ - 2016-06-08, 11:36

Tadeusz napisał/a:
........ Ale to było przed wojną i ani celebrytów nie znano ani kamperów. :haha:

No jak to....... :-P A Drzymała ? Chyba ,że nie o tą wojnę chodzi :chytry

Tadeusz - 2016-06-08, 11:39

MILUŚ napisał/a:
No jak to....... A Drzymała ? Chyba ,że nie o tą wojnę chodzi

Eeee...tam! Drzymałowa to była cycepa, nie kamper. :szeroki_usmiech

StasioiJola - 2016-06-08, 21:33

A ja myślę że Drzymałowa to była kobieta Drzymały ! Może i była celebrytką bo np. celebrowała seks ponad wszystko!! :hide: :hide: :haha: :haha:
qdlaty_78 - 2016-06-12, 14:29

Jak takie gwiazdy korzystają z camperów to ja się wypisuję
Tu

Czarna i Krzysiek - 2016-06-13, 00:00

qdlaty_78 napisał/a:
gwiazdy
No właśnie..... szkoda gadać, ale prawie 2,5 mln wyświetleń jest.... o czym to świadczy? :-/ :gwm
toscaner - 2016-06-13, 00:06

Edyta i Krzysiek napisał/a:
qdlaty_78 napisał/a:
gwiazdy
No właśnie..... szkoda gadać, ale prawie 2,5 mln wyświetleń jest.... o czym to świadczy? :-/ :gwm

Że od 2 tys. lat się nic nie zmieniło.
Chleba i igrzysk :haha:
Byle masy zadowolić coby z widłami nie poszły na "elyty"