|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
FIAT - Oś na drążkach skrętnych AL-KO kamper FIAT DUCATO PROSZE
marek glażewski - 2018-07-26, 21:48 Temat postu: Oś na drążkach skrętnych AL-KO kamper FIAT DUCATO PROSZE Witam
W Albanii pękły mi drążki skrętne osi AL-KO w kamperze Fiat Ducato z 1995 roku.
Mechanicy pospawali wahacz z osią , niestety teraz nie da się już tego zregenerować.
Cena takiej nowej osi to prawie połowa ceny kampera.
Czy ma ktoś pomysł co zrobić w tej sytuacji?
Podsyłam zdjęcie tabliczki z osi pojazdu
VIN TO: ZFA 23000005066968
Serdecznie proszę o pomoc w tej sprawie inaczej jestem ugotowany na maxa.
(decyzja o braku możliwości zregenerowania tej zapadła w firmie TA-NO z Tomaszowa , którą polecali wszyscy serwisanci sprzętu karawaningowego z Łodzi)
tom-cio - 2018-07-29, 20:07
A zostawic tak jak jest i zalozyc jakies poduszki?podrzuc zdjecia samej osi
fiba56 - 2018-07-29, 20:54
Nie przy osi alko.
CORONAVIRUS - 2018-07-29, 21:33
Zespawane na sztywno wahacze da się oczywiście odciąć , belkę też da się zregenerować , nowe elementy w środku i jedziesz dalej ... jak zawsze kwestia ceny . Dodanie poduszek do sztywnej belki nic nie da zreszta mało kto sie bawi w poduszki do alko ...
koko - 2018-07-30, 10:24
Poduszki raczej Miechy amortyzują wahacz i jest potrzebna specjalna konstrukcja (ja taką założyłem) Radzę skontaktować się z ALKO polska w Poznaniu podadzą namiary na autoryzowanych serwisantów.
eler1 - 2018-07-30, 18:21
poszukaj w swojej okolicy firmy która produkuje osie do przyczepek - mi w przyczepce zregenerowali
M@rio - 2018-08-07, 17:28
Jedynie Mecenas może Ci tutaj pomóc.
JaroW - 2018-09-06, 17:57 Temat postu: Re: Oś na drążkach skrętnych AL-KO kamper FIAT DUCATO PROSZE
marek glażewski napisał/a: | Witam
W Albanii pękły mi drążki skrętne osi AL-KO w kamperze Fiat Ducato z 1995 roku.
Mechanicy pospawali wahacz z osią , niestety teraz nie da się już tego zregenerować.
Cena takiej nowej osi to prawie połowa ceny kampera.
Czy ma ktoś pomysł co zrobić w tej sytuacji?
Podsyłam zdjęcie tabliczki z osi pojazdu
VIN TO: ZFA 23000005066968
Serdecznie proszę o pomoc w tej sprawie inaczej jestem ugotowany na maxa.
(decyzja o braku możliwości zregenerowania tej zapadła w firmie TA-NO z Tomaszowa , którą polecali wszyscy serwisanci sprzętu karawaningowego z Łodzi) |
Witaj na serwisie aukcyjnym jest takie coś
Aukcja dotyczy regeneracji osi do przyczepy, która polega na wymianie wałków gumowych lub wahacza w osiach Niewiadow , Knott , AL - KO ,itp..
Posiadamy specjalną prase do rozebrania osi i wprasowania wahacza. Cena w aukcji " kup teraz " dotyczy prostowania wahacza lub wykonania dwoch operacji na prasie, tj. wyciągnięcia i zaprasowania wahacza z jednej strony osi o d.m.c. do 750 kg , inne do uzgodnienia. Prostujemy wahacze bez wymontowania osi z przyczepy, ustawiamy geometrie osi w przyczepach.
Odbiór osi po regeneracji wyłącznie osobiście, nie mam możliwości wysyłki kurierem. Kontakt : Bielsko-Biała tel. 602 - 368 - 287.
Proszę o kontakt wyłącznie w dni robocze, pn. - pt. w godz 8.oo - 16.oo
zadzwoń zapytaj
Ela i Andrzej - 2018-09-06, 22:38
Witam . Proszę zadzwoń do mnie w sprawie . 502 872 342 .
Mik media - 2021-05-14, 21:51
Ela i Andrzej, cześć masz jakieś doświadczenia z regeneracją belki skrętnej alko w dukato II. Oś bt1800
tip71@wp.pl - 2021-07-25, 20:19
Witam
Właśnie przez tą nieszczęsną belkę trafiłem tutaj. Dużo pomogły zdjęcia z tego postu, ponieważ mieliśmy problem z tym samym typem belki.
Jest firma w Polsce, która je robi. Aktualnie przywieźliśmy zrobioną belkę na miejsce. Nośność zamiast 1800 jest 2200 i to jest na plus. Zamiast okrągłej jest kwadratowa. Po założeniu odpiszę czy wszystko jest ok, oraz postaram się dorzucić zdjęcia.
Pozdrawiam.
nikita55 - 2022-01-23, 14:26
Czy po takim zabiegu dostaje się jakiś papier? Można wtedy zmienic dmc z 3200 kg na 3500 kg???
Marioo - 2022-10-22, 17:07
nikita55 napisał/a: | Czy po takim zabiegu dostaje się jakiś papier? Można wtedy zmienic dmc z 3200 kg na 3500 kg??? |
Na pewno nie, to, że ośka wytrzyma obciążenie nie oznacza, że np pojazd się zatrzyma przy takim obciążeniu. Trzeba by udokumentować, że cały pojazd jest przystosowany na taką masę a nie tylko jeden element.
aviator - 2022-10-22, 17:30
Załóżmy, że udokumentujesz i co dalej? W PL w kamperze nic z tym nie zrobisz…. niestety. Musiałbyś zarejestrować auto w D, zrobić legalnie podniesienie DMC według ichnich wytycznych i potem do PL - impreza nieopłacalna.
Można co najwyżej udać się do firmy przerabiające busy - ci przerabiając bus np na autobus bawią się w takie zabiegi z DMC a zwykły śmiertelnik może zmienić DMC jedynie mając świadectwo homologacji na inne DMC; wtedy tylko 1 wizyta w wydziale komunikacji i masz to załatwione od ręki.
nikita55 - 2022-10-22, 18:34
Właśnie auto jest zarejestrowane w Niemczech i dowiadywałem się że po wymianie belki na tą mocniejszą można zmienić dmc z 3200 na 3500. Ale wymiana belki na nową to koszt około 4000 euro i jedt to nieopłacalne. Ciekawe jak sprawa wygląda jakby taką belkę wstawić regenerowaną lub używaną?
Czy wtedy też można zmienić dmc?
aviator - 2022-10-22, 19:14
No to zazdroszczę możliwości. Chyba nigdzie nie jest napisane, ze ma być na nowych częściach. Ja bym założył używana, podjechał do Dekry i zapytał co jeszcze mam zmienić - a ta belka, to tak chyba z fabryki wyjechała, taki już kupiłem :-)
|
|