Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

World Travel Show - Nadarzyn - Camper&Caravan show - Nadarzyn 2019 - aktualności.

Tadeusz - 2019-06-17, 12:02
Temat postu: Camper&Caravan show - Nadarzyn 2019 - aktualności.
Tegoroczne Targi w Nadarzynie odbędą się w dniach 18 - 20 października 2019.

CamperTeam jest wśród patronów medialnych tej imprezy.

W tym wątku będziemy informować o szczegółach i pomysłach jakie na tej imprezie zostaną wcielone w życie.

Dziś pragnę Was poinformować, że dla dwóch załóg, które na naszym forum napiszą najciekawsze relacje z tegorocznej podróży ilustrowane zdjęciami mamy nagrodę w postaci gratisowego udziału w zlocie Camper&Caravan show.

Życzę szerokiej i bezpiecznej drogi i ruszajcie w trasy. Wakacje przed nami!

:spoko

Pawcio - 2019-06-25, 16:06

Bannerek
majmarek - 2019-07-29, 07:40
Temat postu: Nadarzyn
Proszę o podanie składu komisji oceniającej!
Mm na dziko

mich007 - 2019-09-24, 21:00

rozumiem że w tym roku również będzie zlot przy Camper&Caravan show? Bo nie umiem nigdzie znaleźć żadnego info na ten temat...

czy będzie jakieś dokładne info odnośnie zlotu?

krimar - 2019-09-25, 10:23

Tadeusz napisał/a:
Dziś pragnę Was poinformować, że dla dwóch załóg, które na naszym forum napiszą najciekawsze relacje z tegorocznej podróży ilustrowane zdjęciami mamy nagrodę w postaci gratisowego udziału w zlocie Camper&Caravan show.

ach gdzie te czasy, gdy udział był gratisowy dla każdej załogi, teraz chcą 3 stówy https://www.campercaravanshow.com/zlot/

ZEUS - 2019-09-25, 16:36

a bywał gratisowy?
daro35 - 2019-09-25, 19:30

A wybiera się ktoś do Nadarzyna.
moskit - 2019-09-25, 19:56

daro35 napisał/a:
A wybiera się ktoś do Nadarzyna.

tak mniej więcej 260 załóg już jest.
W tym roku wielce realne jest przekroczenie trzystu załóg
Wiadomość od organizatorów.

krimar - 2019-09-25, 23:30

ZEUS napisał/a:
a bywał gratisowy?

pierwszy w 2016, w 2017 chcieli 50 zł od załogi, a potem było już drogo

edit: chociaż może w 2016 chcieli jakieś grosze, moja załoga na targi była jednoosobowa

ZEUS - 2019-09-26, 12:07

krimar napisał/a:
chociaż może w 2016 chcieli jakieś grosze, moja załoga na targi była jednoosobowa

w 2016 też była opłata 50 pln (byłem jednoosobowo) :spoko

krimar - 2019-09-26, 14:36

40 zł

https://www.camperteam.pl...p=598389#598389

za to pierwsza Radawa była za frikio, musiało mi się pomylić

a teraz za wejściówkę chcą 50 zł (lub 40 w zależności od dnia) https://www.campercaravanshow.com/kup-bilet/
dobrze, że chociaż na 18.10 m0żna dostać darmowe wejście https://www.campercaravan...stracja-camper/

ZEUS - 2019-09-26, 16:17

krimar napisał/a:
40 zł

jednak skleroza... :-P za to w 2018 "odbili" sobie z nawiązką... :-/ , w tym również nie ma zróżnicowania co do ilości osób... ryczałt jak leci (szkoda :oops: ) :roll:

kaimar - 2019-09-26, 16:17

krimar napisał/a:
ach gdzie te czasy, gdy udział był gratisowy dla każdej załogi, teraz chcą 3 stówy https://www.campercaravanshow.com/zlot/

Jako wystawca wieszczę szybki koniec tej imprezy targowej. W tym roku ceny powierzchni stoiska targowego i usług dla wystawców gonią ceny z targów w Dusseldorfie. W ubiegłych latach ceny były rozsądne i dlatego impreza wspaniale się rozwijała. W tym roku organizator postanowił zarżnąć cenami wystawców.
Jeżeli w przyszłym roku ten trend nie odwróci się to organizator może się zdziwić gdy spotka się z bojkotem potencjalnych wystawców którzy skupią się na targach w Poznaniu. Według mnie nie ma w Polsce miejsca na dwie imprezy targowe odbywające się w tym samym okresie.

zbyszekwoj - 2019-09-26, 18:02

krimar napisał/a:
a to pierwsza Radawa była za frikio,

Też nie, kosztowała 30 zł. :roll:

krimar - 2019-09-26, 21:58

ale w tych 30 zł były czapeczki, jedzonko, ognisko nie wspominając o miejscówce z prądem - to jak za friko, kiedyś to były zloty, a teraz to w Radawie:
zbyszekwoj - 2019-09-27, 09:00

[quote="krimar"] a teraz to w Radawie:

Może teraz proboszcz zlot zorganizuje? Za "co łaska." :aniolek

Ed - 2019-09-28, 15:05

dać w Radawie na tacę to grzech wołający o pomstę do nieba :chytry
romanki - 2019-10-06, 14:19

prosze o wpisanie na liste zaloga r o m a n k i 2 os.
Rowerek - 2019-10-06, 18:50

A jest jakaś lista
Tadeusz - 2019-10-06, 19:30

Rowerek napisał/a:
A jest jakaś lista

Oczywiście nie ma zadnej listy. Bilety wykupuje się internetowo bezpośrednio na stronie Ptak Expo.

UWAGA!

Na zlot wprowadzę dwie załogi gratisowo.

Proszę o zgłoszenie się w tym wątku: kto jest chętny na zlot spośród koleżanek i kolegów, którzy w tym roku pisali relacje z podróży na naszym forum.

Dwie pierwsze zgłoszone załogi zgłaszam na zlot. :spoko

zbyszekwoj - 2019-10-06, 19:49

Zgłaszam się jako pierwsza.
moskit - 2019-10-06, 19:55

Mam pytanie czy organizatorzy już uporali się z obniżeniem terenu parkingu obok asfaltu na przeciwko wejścia VIP hali E , spore tam błoto co tworzy kilkadziesiąt wolnych miejsc nieład w ustawianiu kamperów bo nikt nie chce stać w błocie , dla uczestników jest to spory dyskomfort
Tadeusz - 2019-10-06, 20:00

Cytat:
Zgłaszam się jako pierwsza.

Zgłoszenie zweryfikowane i przyjęte. :ok

Skorpion - 2019-10-06, 20:21

Zgłaszam się jako jako druga :spoko
Tadeusz - 2019-10-06, 20:28

Skorpion napisał/a:
Zgłaszam się jako jako druga

Skorpionku, warunkiem bezpłatnego uczestnictwa w zlocie jest przedstawienie na forum CT relacji z tegorocznych podróży karawaningowych. Ty takiej relacji nie przedstawiłeś.

Dla Ciebie oferuję bilet wstępu na Targi. Porozumiemy się telefonicznie i uzgodnimy sposób przekazania biletu.

Pozdrawiam Tadziu. :spoko

Skorpion - 2019-10-06, 21:39

Bardzo przepraszam :( :(
gryz3k - 2019-10-06, 23:14

To może ja. 😀
Tadeusz - 2019-10-07, 13:15

Zweryfikowane i przyjęte. :ok
Tadeusz - 2019-10-07, 20:31

UWAGA!

Na zlocie czekają nas niespodzianki. Jedna z nich spotka nas już przy wjeździe.

Tylko nie przestraszcie się! :szeroki_usmiech

Przywita nas ITD ( inspekcja Transportu Drogowego) i zważy nam kamper wręczając bilecik.

Ten bilecik koniecznie trzeba zachować bo będzie na zakończeniu imprezy potrzebny! WAŻNE!

Ważenie jest tylko dla naszej wiadomości. Dzięki niemu poznamy wagę naszego kampera i będziemy mogli świadomie ładować go do podróży.

ITD nie będzie nas karać za przeważenie, bo to tylko nasza wspólna inicjatywa o charakterze profilaktycznym.
:ok

Wszyscy uczestnicy otrzymają do końca tego tygodnia informacje o organizacji miasteczka zlotowego.

:spoko :spoko :spoko

Pawcio - 2019-10-15, 11:48

Dyskusja dotycząca kwestii ważenia została wydzielona -> https://www.camperteam.pl...pic.php?t=33946
Jakub - 2019-10-22, 14:31

poszukuje kontaktu do kamperowca który jeździ Adrią 680SPL nr rej NE1208E, nic grożnego posiałem kontakt do niego a rozmawialismy o zamianie kamperów. moj teelfon kontaktowy 604119333
KamperManiak - 2019-10-24, 11:22

Z każdym rokiem Targi Camper&Caravan Show w PtakWarsawExpo rosną w siłę, a na zlot im towarzyszący HomoCamperus przyjeżdża coraz więcej załóg.

W wydarzeniu biorą udział fascynujący ludzie zarażający swoją pasją i energią. Atmosfera i klimat tej imprezy jest tak gorący, że wielu z nas nie zapomni jej do końca życia.

Wybraliśmy dla Was najciekawsze smaczki tych targów oraz najważniejsze premiery i nowości. Na końcu będzie równie fascynująco: YouTuberzy i integracja pod Groszkiem😁

Link bezpośredni (cały obraz): https://youtu.be/vqlNrcKlf3M

krimar - 2019-10-24, 13:00

KamperManiak napisał/a:
Z każdym rokiem Targi Camper&Caravan Show w PtakWarsawExpo rosną w siłę

a ja mam wrażenie, że wręcz odwrotnie (przynajmniej w sekcji kamperowej)

gryz3k - 2019-10-24, 14:43

KamperManiak napisał/a:
na zlot im towarzyszący HomoCamperus przyjeżdża coraz więcej załóg.

Przyjechałem wieczorem w piątek. Biuro zlotu było już zamknięte. Zarejestrowałem się w sobotę. Dla osoby takiej jak ja był wstęp na targi, miejsce na parkingu i podłączenie do prądu. Wszystko to kosztowało 300 zł. Dodam tylko, że miejsca parkingowe wokoło hal były bezpłatne i wielu kamperowców z nich korzystało. Wniosek? Zlotowicze, którzy przyjechali jak ja w piątek wieczorem lub sobotę rano za 300 zł mieli prąd i bilety na targi. Moim zdaniem nie jest to najlepszy stosunek kosztu do tego co otrzymaliśmy. Tego samego zdania było wielu uczestników zlotu. Część kolegów z CT była na targach ale od zlotu trzymało się z daleka. :gwm

Co do samych targów to były dosyć fajne, choć w części podróżniczej zabrakło mi troszkę promocji wielu krajów. To co było to głównie oferty biur podróży.

slawwoj - 2019-10-24, 15:08

Na szczęście świat nie jest opanowany przez wiecznie niezadowolonych starych zgredow. Strarych z charakteru nie z wieku.

Kampermaniak róbcie swoje i pokazujcie nam swoje spojrzenie na świat pełne uśmiechu i pozytywnego podejścia do świata.

gryz3k - 2019-10-24, 15:19

slawwoj napisał/a:
Strarych z charakteru nie z wieku.

Dziękuję. Jak trzeba się do kogoś przyczepić to zawsze można na Ciebie liczyć. :diabelski_usmiech
Fajnie, że Ty jesteś młody duchem i pełen optymizmu w wypadku gdy inni z uśmiechem golą Cię nie dając wiele w zamian. :oops:

Dla ścisłości. Ja nie płaciłem za zlot. Byłem jednych z dwóch darmowych uczestników z CT. Więc zarzut o moim skąpstwie proszę zachować dla siebie.

slawwoj - 2019-10-24, 15:28

W moim przypadku 4 osoby miały wstęp na targi. Kamper stał 3 noce pod prądem. Mieliśmy darmową kawę, wino i ciasteczka (karta VIP). Oprócz tego szaszłyki i piwo. Spotkałem znajomych których dawno nie widziałem, z których większość to ludzie młodzi duchem. Po słuchałem sporo relacji podróżników itp. itd. Najmniej interesowały mnie nowe kampery.

Nie czuje sie ogolony.

Rowerek - 2019-10-24, 15:39

Ja mogłem stanąć na vip kartę na parkingu wejściówki miałem ale dałem 300 żeby stanąc z kumplami na zlocie ogólnie najsłabsze targi na których byłem a byłem na 4 edycjach
gryz3k - 2019-10-24, 15:46

To o czym piszę to sprawa organizacji. W zeszłym roku napisałem maila, że mogę przyjechać w sobotę wieczorem. odpowiedź, którą dostałem to, że muszę zapłacić pełną kwotę za zlot czyli od czwartku, który kończył się o 13 w niedzielę. Przyjechałem więc na targi z pominięciem zlotu.
Kolegów mogłem spotkać tak samo stojąc na parkingu.
Takie same spostrzeżenia mieli wystawcy z którymi rozmawiałem. Płacili po 50000 zł za miejsce a nie mogli nawet wjechać busem, żeby wyładować towar. Powiedziano im, że bus połamie płytki na podłodze. :haha: :haha: :haha: Bo wystawiane kampery to nie połamią. A chodziło o to, żeby zapłacili za użycie wózków.
Atmosfera targów to wystawcy i podróżnicy. Ptak moim zdaniem się nie popisał.

zbyszekwoj - 2019-10-24, 16:25

Koszulki pasowały ? :diabelski_usmiech
gryz3k - 2019-10-24, 17:19

zbyszekwoj napisał/a:
Koszulki pasowały ? :diabelski_usmiech

Niestety dostałem w przypadkowych rozmiarach. Ani na mnie ani na żonę. Nikt o rozmiar nie pytał. :-P Będą na szmaty, chyba że potrzebujesz to oddam bez żalu.
A jak u Ciebie?

Reszta gadgetów była od wystawców więc bardziej przydatne.

zbyszekwoj - 2019-10-24, 18:54

gryz3k napisał/a:
A jak u Ciebie?

Jedna ok, druga na 12lat. Sąsiedzi też takie dostali. Ale darowanemu koniowi nie zaglada sie w zeby.

Rowerek - 2019-10-24, 19:24

U nas koszulki małe l i xs
EwaMarek - 2019-10-24, 19:49

W trące się do tematu.

W tym roku wydaje mi się ze było mniej odwiedzających. Podobnie mniej stoisk. Jakby ludziom się przejadła taka forma reklamy...

CO do zlotu - no cóż niewiele można żądać od właściciela targów. Porostu muszą na siebie zarobić a reszta niech sobie rodzi i płaci za to :-)

Dobrze że było miejsce do nocowania z podłączeniem do prądu i wc. To jest parking a nie pole kempingowe :stop:

Naliczyłem z 500 kamperów - jest nas coraz więcej :pifko

Jedynie co było trochę nie tak to poczęstunek w piątek. Powinien być w sobotę jak w poprzednich edycjach. Ledwo zdążyliśmy no i jakiś kabaret a nie potupajka...

Gratulację i podziękowania dla osób które zajmowały sie zlotem i jego organizacją.

salut - 2019-10-24, 20:39

Oprócz koszulek przydatny był tez katalog :gwm
yamah - 2019-10-24, 22:20

zbyszekwoj napisał/a:

Jedna ok, druga na 12lat. Sąsiedzi też takie dostali.

No tak było :wyszczerzony: staliśmy na przeciwko :ok ale wyobraź sobie jak by moja połowica chciała ją założyć :shock:

Jakub - 2019-10-25, 09:01

ponowniepytać Brac karawaningowa: poszukuje kontaktu do kamperowca który jeździ Adrią 680SPL nr rej NE1208E, nic grożnego posiałem kontakt do niego a rozmawialismy o zamianie kamperów. moj telefon kontaktowy 604119333
zbyszekwoj - 2019-10-25, 09:41

Był jeszcze katalog Movera. Z tej firmy o ile się orientuję sprzedaż prowadzi ElCamp z Krakowa.Bardzo pomocni byli na swoim stoisku. Przy okazji podziękowania dla Mateusza Nogiecia- głównego serwisanta firmy. :pifko
wbobowski - 2020-10-18, 15:36

Rok 2020 wydzieliłem do osobnego tematu.