World Travel Show - Nadarzyn - Camper&Caravan show - Nadarzyn 2019 - aktualności.
Tadeusz - 2019-06-17, 12:02 Temat postu: Camper&Caravan show - Nadarzyn 2019 - aktualności.Tegoroczne Targi w Nadarzynie odbędą się w dniach 18 - 20 października 2019.
CamperTeam jest wśród patronów medialnych tej imprezy.
W tym wątku będziemy informować o szczegółach i pomysłach jakie na tej imprezie zostaną wcielone w życie.
Dziś pragnę Was poinformować, że dla dwóch załóg, które na naszym forum napiszą najciekawsze relacje z tegorocznej podróży ilustrowane zdjęciami mamy nagrodę w postaci gratisowego udziału w zlocie Camper&Caravan show.
Życzę szerokiej i bezpiecznej drogi i ruszajcie w trasy. Wakacje przed nami!
Pawcio - 2019-06-25, 16:06 Bannerekmajmarek - 2019-07-29, 07:40 Temat postu: NadarzynProszę o podanie składu komisji oceniającej!
Mm na dzikomich007 - 2019-09-24, 21:00 rozumiem że w tym roku również będzie zlot przy Camper&Caravan show? Bo nie umiem nigdzie znaleźć żadnego info na ten temat...
czy będzie jakieś dokładne info odnośnie zlotu?krimar - 2019-09-25, 10:23
Tadeusz napisał/a:
Dziś pragnę Was poinformować, że dla dwóch załóg, które na naszym forum napiszą najciekawsze relacje z tegorocznej podróży ilustrowane zdjęciami mamy nagrodę w postaci gratisowego udziału w zlocie Camper&Caravan show.
ach gdzie te czasy, gdy udział był gratisowy dla każdej załogi, teraz chcą 3 stówy https://www.campercaravanshow.com/zlot/ZEUS - 2019-09-25, 16:36 a bywał gratisowy?daro35 - 2019-09-25, 19:30 A wybiera się ktoś do Nadarzyna.moskit - 2019-09-25, 19:56
daro35 napisał/a:
A wybiera się ktoś do Nadarzyna.
tak mniej więcej 260 załóg już jest.
W tym roku wielce realne jest przekroczenie trzystu załóg
Wiadomość od organizatorów.krimar - 2019-09-25, 23:30
ZEUS napisał/a:
a bywał gratisowy?
pierwszy w 2016, w 2017 chcieli 50 zł od załogi, a potem było już drogo
edit: chociaż może w 2016 chcieli jakieś grosze, moja załoga na targi była jednoosobowaZEUS - 2019-09-26, 12:07
krimar napisał/a:
chociaż może w 2016 chcieli jakieś grosze, moja załoga na targi była jednoosobowa
w 2016 też była opłata 50 pln (byłem jednoosobowo) krimar - 2019-09-26, 14:36 40 zł
jednak skleroza... za to w 2018 "odbili" sobie z nawiązką... , w tym również nie ma zróżnicowania co do ilości osób... ryczałt jak leci (szkoda ) kaimar - 2019-09-26, 16:17
Jako wystawca wieszczę szybki koniec tej imprezy targowej. W tym roku ceny powierzchni stoiska targowego i usług dla wystawców gonią ceny z targów w Dusseldorfie. W ubiegłych latach ceny były rozsądne i dlatego impreza wspaniale się rozwijała. W tym roku organizator postanowił zarżnąć cenami wystawców.
Jeżeli w przyszłym roku ten trend nie odwróci się to organizator może się zdziwić gdy spotka się z bojkotem potencjalnych wystawców którzy skupią się na targach w Poznaniu. Według mnie nie ma w Polsce miejsca na dwie imprezy targowe odbywające się w tym samym okresie.zbyszekwoj - 2019-09-26, 18:02
krimar napisał/a:
a to pierwsza Radawa była za frikio,
Też nie, kosztowała 30 zł. krimar - 2019-09-26, 21:58 ale w tych 30 zł były czapeczki, jedzonko, ognisko nie wspominając o miejscówce z prądem - to jak za friko, kiedyś to były zloty, a teraz to w Radawie:zbyszekwoj - 2019-09-27, 09:00 [quote="krimar"] a teraz to w Radawie:
Może teraz proboszcz zlot zorganizuje? Za "co łaska." Ed - 2019-09-28, 15:05 dać w Radawie na tacę to grzech wołający o pomstę do nieba romanki - 2019-10-06, 14:19 prosze o wpisanie na liste zaloga r o m a n k i 2 os.Rowerek - 2019-10-06, 18:50 A jest jakaś listaTadeusz - 2019-10-06, 19:30
Rowerek napisał/a:
A jest jakaś lista
Oczywiście nie ma zadnej listy. Bilety wykupuje się internetowo bezpośrednio na stronie Ptak Expo.
UWAGA!
Na zlot wprowadzę dwie załogi gratisowo.
Proszę o zgłoszenie się w tym wątku: kto jest chętny na zlot spośród koleżanek i kolegów, którzy w tym roku pisali relacje z podróży na naszym forum.
Dwie pierwsze zgłoszone załogi zgłaszam na zlot. zbyszekwoj - 2019-10-06, 19:49 Zgłaszam się jako pierwsza.moskit - 2019-10-06, 19:55 Mam pytanie czy organizatorzy już uporali się z obniżeniem terenu parkingu obok asfaltu na przeciwko wejścia VIP hali E , spore tam błoto co tworzy kilkadziesiąt wolnych miejsc nieład w ustawianiu kamperów bo nikt nie chce stać w błocie , dla uczestników jest to spory dyskomfortTadeusz - 2019-10-06, 20:00
Cytat:
Zgłaszam się jako pierwsza.
Zgłoszenie zweryfikowane i przyjęte. Skorpion - 2019-10-06, 20:21 Zgłaszam się jako jako druga Tadeusz - 2019-10-06, 20:28
Skorpion napisał/a:
Zgłaszam się jako jako druga
Skorpionku, warunkiem bezpłatnego uczestnictwa w zlocie jest przedstawienie na forum CT relacji z tegorocznych podróży karawaningowych. Ty takiej relacji nie przedstawiłeś.
Dla Ciebie oferuję bilet wstępu na Targi. Porozumiemy się telefonicznie i uzgodnimy sposób przekazania biletu.
Pozdrawiam Tadziu. Skorpion - 2019-10-06, 21:39 Bardzo przepraszam gryz3k - 2019-10-06, 23:14 To może ja. 😀Tadeusz - 2019-10-07, 13:15 Zweryfikowane i przyjęte. Tadeusz - 2019-10-07, 20:31 UWAGA!
Na zlocie czekają nas niespodzianki. Jedna z nich spotka nas już przy wjeździe.
Tylko nie przestraszcie się!
Przywita nas ITD ( inspekcja Transportu Drogowego) i zważy nam kamper wręczając bilecik.
Ten bilecik koniecznie trzeba zachować bo będzie na zakończeniu imprezy potrzebny! WAŻNE!
Ważenie jest tylko dla naszej wiadomości. Dzięki niemu poznamy wagę naszego kampera i będziemy mogli świadomie ładować go do podróży.
ITD nie będzie nas karać za przeważenie, bo to tylko nasza wspólna inicjatywa o charakterze profilaktycznym.
Wszyscy uczestnicy otrzymają do końca tego tygodnia informacje o organizacji miasteczka zlotowego.
Pawcio - 2019-10-15, 11:48 Dyskusja dotycząca kwestii ważenia została wydzielona -> https://www.camperteam.pl...pic.php?t=33946Jakub - 2019-10-22, 14:31 poszukuje kontaktu do kamperowca który jeździ Adrią 680SPL nr rej NE1208E, nic grożnego posiałem kontakt do niego a rozmawialismy o zamianie kamperów. moj teelfon kontaktowy 604119333KamperManiak - 2019-10-24, 11:22 Z każdym rokiem Targi Camper&Caravan Show w PtakWarsawExpo rosną w siłę, a na zlot im towarzyszący HomoCamperus przyjeżdża coraz więcej załóg.
W wydarzeniu biorą udział fascynujący ludzie zarażający swoją pasją i energią. Atmosfera i klimat tej imprezy jest tak gorący, że wielu z nas nie zapomni jej do końca życia.
Wybraliśmy dla Was najciekawsze smaczki tych targów oraz najważniejsze premiery i nowości. Na końcu będzie równie fascynująco: YouTuberzy i integracja pod Groszkiem😁
Z każdym rokiem Targi Camper&Caravan Show w PtakWarsawExpo rosną w siłę
a ja mam wrażenie, że wręcz odwrotnie (przynajmniej w sekcji kamperowej)gryz3k - 2019-10-24, 14:43
KamperManiak napisał/a:
na zlot im towarzyszący HomoCamperus przyjeżdża coraz więcej załóg.
Przyjechałem wieczorem w piątek. Biuro zlotu było już zamknięte. Zarejestrowałem się w sobotę. Dla osoby takiej jak ja był wstęp na targi, miejsce na parkingu i podłączenie do prądu. Wszystko to kosztowało 300 zł. Dodam tylko, że miejsca parkingowe wokoło hal były bezpłatne i wielu kamperowców z nich korzystało. Wniosek? Zlotowicze, którzy przyjechali jak ja w piątek wieczorem lub sobotę rano za 300 zł mieli prąd i bilety na targi. Moim zdaniem nie jest to najlepszy stosunek kosztu do tego co otrzymaliśmy. Tego samego zdania było wielu uczestników zlotu. Część kolegów z CT była na targach ale od zlotu trzymało się z daleka.
Co do samych targów to były dosyć fajne, choć w części podróżniczej zabrakło mi troszkę promocji wielu krajów. To co było to głównie oferty biur podróży.slawwoj - 2019-10-24, 15:08 Na szczęście świat nie jest opanowany przez wiecznie niezadowolonych starych zgredow. Strarych z charakteru nie z wieku.
Kampermaniak róbcie swoje i pokazujcie nam swoje spojrzenie na świat pełne uśmiechu i pozytywnego podejścia do świata.gryz3k - 2019-10-24, 15:19
slawwoj napisał/a:
Strarych z charakteru nie z wieku.
Dziękuję. Jak trzeba się do kogoś przyczepić to zawsze można na Ciebie liczyć.
Fajnie, że Ty jesteś młody duchem i pełen optymizmu w wypadku gdy inni z uśmiechem golą Cię nie dając wiele w zamian.
Dla ścisłości. Ja nie płaciłem za zlot. Byłem jednych z dwóch darmowych uczestników z CT. Więc zarzut o moim skąpstwie proszę zachować dla siebie.slawwoj - 2019-10-24, 15:28 W moim przypadku 4 osoby miały wstęp na targi. Kamper stał 3 noce pod prądem. Mieliśmy darmową kawę, wino i ciasteczka (karta VIP). Oprócz tego szaszłyki i piwo. Spotkałem znajomych których dawno nie widziałem, z których większość to ludzie młodzi duchem. Po słuchałem sporo relacji podróżników itp. itd. Najmniej interesowały mnie nowe kampery.
Nie czuje sie ogolony.Rowerek - 2019-10-24, 15:39 Ja mogłem stanąć na vip kartę na parkingu wejściówki miałem ale dałem 300 żeby stanąc z kumplami na zlocie ogólnie najsłabsze targi na których byłem a byłem na 4 edycjachgryz3k - 2019-10-24, 15:46 To o czym piszę to sprawa organizacji. W zeszłym roku napisałem maila, że mogę przyjechać w sobotę wieczorem. odpowiedź, którą dostałem to, że muszę zapłacić pełną kwotę za zlot czyli od czwartku, który kończył się o 13 w niedzielę. Przyjechałem więc na targi z pominięciem zlotu.
Kolegów mogłem spotkać tak samo stojąc na parkingu.
Takie same spostrzeżenia mieli wystawcy z którymi rozmawiałem. Płacili po 50000 zł za miejsce a nie mogli nawet wjechać busem, żeby wyładować towar. Powiedziano im, że bus połamie płytki na podłodze. Bo wystawiane kampery to nie połamią. A chodziło o to, żeby zapłacili za użycie wózków.
Atmosfera targów to wystawcy i podróżnicy. Ptak moim zdaniem się nie popisał.zbyszekwoj - 2019-10-24, 16:25 Koszulki pasowały ? gryz3k - 2019-10-24, 17:19
zbyszekwoj napisał/a:
Koszulki pasowały ?
Niestety dostałem w przypadkowych rozmiarach. Ani na mnie ani na żonę. Nikt o rozmiar nie pytał. Będą na szmaty, chyba że potrzebujesz to oddam bez żalu.
A jak u Ciebie?
Reszta gadgetów była od wystawców więc bardziej przydatne.zbyszekwoj - 2019-10-24, 18:54
gryz3k napisał/a:
A jak u Ciebie?
Jedna ok, druga na 12lat. Sąsiedzi też takie dostali. Ale darowanemu koniowi nie zaglada sie w zeby.Rowerek - 2019-10-24, 19:24 U nas koszulki małe l i xsEwaMarek - 2019-10-24, 19:49 W trące się do tematu.
W tym roku wydaje mi się ze było mniej odwiedzających. Podobnie mniej stoisk. Jakby ludziom się przejadła taka forma reklamy...
CO do zlotu - no cóż niewiele można żądać od właściciela targów. Porostu muszą na siebie zarobić a reszta niech sobie rodzi i płaci za to :-)
Dobrze że było miejsce do nocowania z podłączeniem do prądu i wc. To jest parking a nie pole kempingowe
Naliczyłem z 500 kamperów - jest nas coraz więcej
Jedynie co było trochę nie tak to poczęstunek w piątek. Powinien być w sobotę jak w poprzednich edycjach. Ledwo zdążyliśmy no i jakiś kabaret a nie potupajka...
Gratulację i podziękowania dla osób które zajmowały sie zlotem i jego organizacją.salut - 2019-10-24, 20:39 Oprócz koszulek przydatny był tez katalog yamah - 2019-10-24, 22:20
zbyszekwoj napisał/a:
Jedna ok, druga na 12lat. Sąsiedzi też takie dostali.
No tak było staliśmy na przeciwko ale wyobraź sobie jak by moja połowica chciała ją założyć Jakub - 2019-10-25, 09:01 ponowniepytać Brac karawaningowa: poszukuje kontaktu do kamperowca który jeździ Adrią 680SPL nr rej NE1208E, nic grożnego posiałem kontakt do niego a rozmawialismy o zamianie kamperów. moj telefon kontaktowy 604119333zbyszekwoj - 2019-10-25, 09:41 Był jeszcze katalog Movera. Z tej firmy o ile się orientuję sprzedaż prowadzi ElCamp z Krakowa.Bardzo pomocni byli na swoim stoisku. Przy okazji podziękowania dla Mateusza Nogiecia- głównego serwisanta firmy. wbobowski - 2020-10-18, 15:36 Rok 2020 wydzieliłem do osobnego tematu.