Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Mapy, e-mapy, przewodniki foldery - Mapa grupy biwakowej

krimar - 2019-09-23, 00:15
Temat postu: Mapa grupy biwakowej
Grupa Biwakowa udostępniła mapkę z miejscówkami dla kamperów i to zarówno na swojej stronie https://grupabiwakowa.pl/mapa-grupy-biwakowej/ jak i na google play jako appka na androida
Zrobiona jest na openstreetmap, czyli nie będzie cyrków jak z mapą googla.

CORONAVIRUS - 2019-09-23, 09:58
Temat postu: Re: Mapa grupy biwakowej
krimar napisał/a:

Zrobiona jest na openstreetmap, czyli nie będzie cyrków jak z mapą googla.

chyba jednak cyrki są bo z danej miejscówki nie da się wrócić w dany rejon tylko znów na cały obszar Polski i nie tylko ... i szukaj od początku

zbiegusek - 2019-09-23, 09:59

Zgadza się. Gdym w ostatni piątek planował krótki wypad w okolice Bolimowa, to już-już miałem zadać pytanie na CT ale postanowiłem pierwej poszperać w necie. No i grupa biwakowa a dokładniej jej mapa, to był strzał w dziesiątkę. Nawet kilka opisów miejscówek posiada zdjęcia jakiegoś kamperka na blaszance - być może ktoś z CT maczał w tym swoje palce? :)
A miejscówka pod Bolimowem okazała się być sympatyczna, choć nie obyło się bez porannego śmiechu - o 7 rano już byliśmy obstawieni samochodami grzybiarzy. Jak się później okazało cała Polska ruszyła w lasy na grzyby - pewnie w miastach tylko wiatr hulał po ulicach? ;)
Nie wiem tylko, czy korzystałem z apki na androida, a jeżeli tak, to troszkę mi brakowało prostego przejścia do opisu miejscówki - od razu otwierała się mapa gugla z trasą.
No ale ja lamer jestem... :)

krimar - 2019-09-23, 10:13

MECENAS napisał/a:
z danej miejscówki nie da się wrócić w dany rejon tylko znów na cały obszar Polski i nie tylko ... i szukaj od początku

zgadza się, taka sama procedura co na czaswlas.pl. Najlepiej działała appka "Miejscówki za friko" Kodera, ale niestety znikły opisy miejscówek, bo były umieszczone na mało poważnym forum, które znikło, a opisy przedtem skopiował sobie "Polski Caravaning" i wykorzystał na swojej komercyjnej stronie.
W necie znalazłem jeszcze jedną ciekawa mapkę http://goo.gl/maps/W2Zwf

CORONAVIRUS - 2019-09-23, 11:49

krimar napisał/a:
a opisy przedtem skopiował sobie "Polski Caravaning" i wykorzystał na swojej komercyjnej stronie.
f

nie skopiował sobie tylko ja przeniosłem tam gdzie zasięg i możliwość skorzystania ma więcej osób , to chyba logiczne by jak najwięcej ludzi miało dostęp do jakiegoś DARMOWEGO zbioru informacji .

krimar - 2019-09-23, 12:23

czyli żeś polazł w komerchę, szkoda, że przy okazji "Miejscówki za friko" straciły opisy.
ale żeś wypiękniał

CORONAVIRUS - 2019-09-23, 12:52

krimar napisał/a:
czyli żeś polazł w komerchę,

komercha to złotówki do kieszeni , pier...sz jak zwykle .... pokaż mi jedną to się zgodzę . To moja nowa żona , chwalę się .

krimar - 2019-09-23, 13:42

czyli Cię wycyckali - złotówki zgarnęli do swoich kieszeni
CORONAVIRUS - 2019-09-23, 17:34

krimar napisał/a:
czyli Cię wycyckali - złotówki zgarnęli do swoich kieszeni

głupi jesteś , sam oddałem i jeszcze więcej bo miałem ochotę

krimar - 2019-09-23, 20:50

mądry się odezwał - szkoda, że oddałeś również cudze, a nie tylko swoje
CORONAVIRUS - 2019-09-23, 21:51

gamoniu jeden ... tam nie było ani moich ani twoich tylko wspólne ...pojmij to , już czas zmądrzeć i nie truć głupot .
Spax - 2019-09-23, 22:13

Wspólne? - czyli w tym przypadku "open source" - domniemywam.
Na https://polskicaravaning.pl/miejscowki/ niestety tak nie jest.
Brak możliwości pobrania jakichkolwiek plików z danymi, chociaż sam serwis korzysta z otwarto-źródłowego oprogramowania do wyświetlania map i miejscówek - szkoda. :(

krimar - 2019-09-24, 16:06

MECENAS napisał/a:
głupi jesteś

MECENAS napisał/a:
gamoniu jeden

inwektywy jako odpowiednik argumentów (a raczej ich braku) to nic innego jak oznaka pustki intelektualnej

a inna fajna strona (i appka) z miejscówkami to www.camperand.me

CORONAVIRUS - 2019-09-24, 18:15

No bo jestes głupi gamoniu jeden i to jedyny przekaz w tej dyskusji z mojej strony , niby mądry a pierdoły wypisujesz więc nie spodziewaj się pochwał i tylko takie cos do Ciebie trafiło ... niestety .
krimar - 2019-09-24, 19:27

MECENAS napisał/a:
głupi jesteś

MECENAS napisał/a:
gamoniu jeden

MECENAS napisał/a:
No bo jestes głupi gamoniu jeden

nie dość, że pustka intelektualna, to jeszcze ograniczone słownictwo, Normani Ci chyba nie pomoże

CORONAVIRUS - 2019-09-24, 19:50

krimar...wesołych świąt :spoko :spoko :spoko :spoko

https://www.youtube.com/watch?v=E8gmARGvPlI