|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Serce CamperTeam - XVII Finał WOŚP
prezesuu - 2008-12-16, 21:58 Temat postu: XVII Finał WOŚP Już po raz siedemnasty Gra Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy. W tym roku zebrana kasa pójdzie na wczesne wykrywanie nowotworów u dzieci.
Jak co roku bawię się licytując na Allegro ( http://aukcje.wosp.org.pl/ ) różne ciekawe przedmioty, a jednocześnie przekazuję "drobne" kwoty na rzecz Fundacji Jurka Owsiaka.
Zachęcam wszystkich do odwiedzenia tej strony i poszukanie czegoś ciekawego dla siebie.
W tym roku wystawiam kilka naszych Klubowych gadżetów, chcąc je znaleźć wystarczy w wyszukiwarce wpisać CamperTeam.
Życzę miłej zabawy i dziękuję w imieniu dzieciaków za kasę.
KOCZORKA - 2008-12-17, 00:13
prezesuu napisał/a: | Jak co roku bawię się licytując na Allegro ( http://aukcje.wosp.org.pl/ ) różne ciekawe przedmioty, a jednocześnie przekazuję "drobne" kwoty na rzecz Fundacji Jurka Owsiaka. |
A ile z tych kwot idzie na dzieci
Pomysł mi się podoba , a Owsiak i Świąteczna Orkiestra to najpiękniejsza, najszlachetniejsza rzecz pod słońcem
schulek - 2008-12-17, 07:34
Wspaniała i godna uwagi inicjatywa. Licytujemy !!!
prezesuu - 2008-12-17, 10:13
KOCZORKA napisał/a: |
A ile z tych kwot idzie na dzieci | W 2005 roku po 13-tym Finale byłem w siedzibie Fundacji po odbiór kręcioły ze studia TVP, którą właśnie wylicytowałem na aukcji Allegro. Widziałem zapał i zaangażowanie całej masy młodych ludzi, którzy nie robili tego za pieniądze. Jestem głęboko przekonany, że wszystkie pieniążki trafiają do dzieciaków.
Miłosz - 2008-12-17, 11:57
Chyba nie istnieje fundacja , gdzie wszystkie pieniądze trafiają na przedmiot działalności fundacji koszty koszty koszty Prywatnie myślę że nie trafia 50% kwot , które dajemy na WOŚP (Tak ten świat jest zbudowany)
StasioiJola - 2008-12-17, 13:07
Myślę Miłoszu, że nie jest to całkiem tak jak myślisz. Owszem - każda fundacja ma koszty -ponieważ nie każdy chce społecznie pracować za darmo. Ale w tym wypadku praca i zaangażowanie wolontariuszy zasługuje na nasze uznanie i wsparcie. Krytykować łatwo - zrobić coś bezinteresownie dla innych trudno!!!!!
stefan - 2008-12-17, 13:15
Witam! Cytat: | Prywatnie myślę że nie trafia 50% kwot , które dajemy na WOŚP (Tak ten świat jest zbudowany) | -ja nie wiem ile trafia a ile nie.Uwazam ze jezeli cokolwiek mam do zaoferowania to daje.Od rozliczen sa powolane do tego instytucje ktorych pupilem Owsiak nie jest.Gwarantuje to rzetelnosc rozliczenia.To w tym akurat przypadku.Co do innych tego typu "akcji"to bywa naprawde roznie.Czesto nawet dziesiata czesc nie dociera do potrzebujacych.Stad sie biora takie jak kolegi postawy. Pozdrawiam.Stefan.
bonusik - 2008-12-17, 13:18
Ktoś kto podejrzewa Owsiaka o kombinacje niech uda się do jakiegokolwiek Szpitala Dziecięcego i sam sprawdzi.
Ilu dzieciaczkom pomogli przez te lata chyba trudno policzyć.
WOŚP zrobiła więcej niż NFZ i raczej się to nie zmieni.
I oby tak było do końca Świata....i jeden dzień dłużej
Siema
stefan - 2008-12-17, 13:26
Witam! StasioiJola napisał/a: | Dokładnie tak myślę Tadeusz jak Ty.!!!! |
- nie widze zeby Tadeusz sie wypowiadal w tym watku.... Pozdrawiam.Stefan.
Tadeusz - 2008-12-17, 14:05
Owszem, Stefanie, wypowiedziałem się, ale w chwilę potem postanowiłem zedytować i zmienić odrobinę treść. Okazało się, że inni koledzy wypowiedzieli się niemal identycznie, więc zrezygnowałem, bo powtarzałbym prawie dokładnie Wasze słowa. :-D
KOCZORKA - 2008-12-17, 19:21
schulek napisał/a: | Wspaniała i godna uwagi inicjatywa. Licytujemy !!! |
LICYTUJEMY!!!
Miłosz - 2008-12-18, 20:13
nie powdważam uczciwości Owsiaka tylko wiem , że koszty prowadzenia WOSP są gigantyczne , ale źle mnie zrozumieliście widziałem urządzenia w szpitalu z naklejkami o zakupie przez WOSP jest ich naprawdę pełno (tylko skromnie zaznaczyłem cichutko , że wszystkie pieniądze nie trafiają dla dzieci bo jest to niemożliwe) JESTEM ZA
StasioiJola - 2008-12-18, 23:56
Przepraszam Miłosz , że może Cię uraziłem, ale jest to jedna z nielicznych w Polsce Akcji której widac efekty. Pozdrowienia świąteczne od Joli i Stasia!!
ARCADARKA - 2008-12-18, 23:59 Temat postu: ARCADARKA o tutaj też mnie nie było Owsiak spoko ko,,ko,,ko,,kolega super jest pionierem w tej materii
i chwała mu za to , a ludzie myślą , że lody Włoskie na boku kręci , ale mamy demokrację każdy może jak oże
alleluja
janusz - 2008-12-22, 22:55
Prezesuu "Gratulacje! Wygrałeś w aukcji nr 201120" nie wysyłaj wylicytowanej aukcji. Jeśli chce Ci się dalej bawić to wystaw ponownie na nowej aukcji. Pieniądze przelałem dzisiaj.
prezesuu - 2009-02-26, 23:53
XVII Finał WOŚP to już historia, ale był to rekordowy finał.
Dzisiaj Jurek Owsiak podał efekt zbiórki.
Darowaliśmy 40 458 625,09 PLN, a Aukcjach Allegro: 2 369 985 PLN.
Dziękuję wszystkim, którzy dołożyli się w szczytnym celu.
Do miłego na XVIII Finale Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy !!!
SIE MA!!!
.
Tadeusz - 2009-03-17, 11:37
Odwiedziliśmy Bożenę i Jacka (prezesuu). Wstąpiliśmy na kawkę po drodze w naszej kamperowej trasie. Kawka była przedniej marki, gospodarze jak zwykle gościnni. Miłe to były chwile.
Chcę jednak pokazać jak Jurek Owsiak docenił Jacka za długoletnie wspieranie WOŚP.
Na zdjęciach są podziękowania i certyfikaty za udział w licytacjach i wspieranie finansowe WOŚP.
Było nam, Jacku, ogromnie przyjemnie patrzeć na te wyrazy uznania. Czujemy się dumni, że mamy takiego kolegę.
Serdecznie dziękujemy za gościnę .
ARCADARKA - 2009-03-17, 12:40 Temat postu: ARCADARKA witam
nie raz byłem u Jacka , ale nie wpadłem na ten pomysł aby zrobić zdjęcia tych wyróżnień jakie wiszą na ścianie
Jacku kawał dobrej roboty
pozdrowionka
48a-ELANKO - 2009-03-17, 12:46
Jacku, wielkie gratulacje! Wiemy o Twoim otwartym sercu na wszystkich nas podczas spotkań, ale o tym Twoim sercu wiedziało niewielu...
KOCZORKA - 2009-03-17, 15:15
Tadeusz napisał/a: | Chcę jednak pokazać jak Jurek Owsiak docenił Jacka za długoletnie wspieranie WOŚP. |
Jacuś, serdeczne dzięki za Twoje szlachetne serducho.
To Najpiękniejszy cel w życiu - POMAGAĆ INNYM!!!
StasioiJola - 2009-03-17, 16:57
Jacku jesteś jedynym Prezesuu o NAJWIĘKSZYM I SZCZERYM SERCU jakiego znam!!! Stasio.
Pawcio - 2009-03-17, 18:07
Chylę czoła prezesuu
prezesuu - 2009-03-17, 23:00
Dzięki bardzo, ale ja nie robię nic szczególnego, lubię pomagać innym i po prostu to robię. Te rameczki wiszą w moim biurowym pokoju, bo ładnie się tam komponują i tyle.
Pawcio - 2009-03-17, 23:05
prezesuu napisał/a: | Dzięki bardzo, ale ja nie robię nic szczególnego, |
Myślał by kto... takim tokiem myślenia to Owsiak też nic nie robi, tylko podskakuje pokrzykuje na scenie ?
prezesuu - 2009-03-17, 23:51
Pawcio napisał/a: | Owsiak też nic nie robi, tylko podskakuje pokrzykuje na scenie ? | tak właśnie myśli. On się bawi pomagając i to jest właśnie w tym wszystkim wspaniałe.
Tadeusz - 2009-03-18, 00:01
Cytat: | prezesuu napisał/a:
Dzięki bardzo, ale ja nie robię nic szczególnego,
Myślał by kto... takim tokiem myślenia to Owsiak też nic nie robi, tylko podskakuje pokrzykuje na scenie ?
_________________ |
prezesuu napisał/a: | tak właśnie myśli. On się bawi pomagając i to jest właśnie w tym
wszystkim wspaniałe. |
NO WŁAŚNIE. Dobro czyni się bezwiednie. Właśnie wtedy jest ono naprawdę dobrem.
bonusik - 2009-03-18, 11:35
Nie ma co gadać....Jacek...jestes debeściak i tyle...
Za pomaganie innym zwłaszcza dzieciaczkom nalezy się wielki szacuuun
gino - 2009-04-28, 14:14
to i ja sie pochwale...bo i do mnie przyszly dzisiaj podziekowania od WOSP
prezesuu - 2009-04-28, 18:14
gino, też Ci dziękuję w imieniu dzieciaków.
SIE MA!
Tadeusz - 2009-04-28, 19:02
A ja Was, chłopaki, po prostu kocham za Wasze serducho, wrażliwość i dobroć. I już!
|
|